marx5 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 salutare tuturor!astept pareri despre bucsele de poliuretan vs originale pentru ca am observat ca parerile sunt impartite. Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? E veche povestea. Trebuie privita putin diferit. Bucsele din Poliuretan sunt mai tari . Asta nu inseamna ca sunt mai rezistente. Durata de viata a unei bucse este strans legata de elasticitatea ei. Nu exista un material asa tare incat sa nu cedeze. Cu cat este mai calitativ cauciucul din care este facuta cu atat rezista mai mult. Cand se testeaza materialul se ia in calcul numarul de solicitari la care rezista ( mii , zeci de mii sau sute de mii ) . Multi cred ca daca este mai tare tine mai mult. Eu cred ca este gresit. Bucsa ideala este doar atat de tare incat sa nu-si piarda elasticitatea. Cand pui poliuretan , masina pare mai stransa...dar la solicitari serioase cedeaza mai repede. Stiu ca la echipele de raliu , intrucat se termina foarte repede , se folosesc cele din poliuretan. smecheria este ca le si fabrica in acelasi ritm. Pana se duce cea noua ...se intareste poliuretanul pe cea veche si le schimba la fiecare etapa. Pentru off-road extrem as pune poliuretan , cu conditia sa mi le pot face eu ( cei care le vand le vand ca fiind miraculoase - si nu prea sunt ) ca altfel sunt prea scumpe. Pentru o utilizare normala a masinii as merge pe originale chiar daca sunt scumpe ca naiba. sunt proiectate sa dureze mai mult. Dar asta este doar parerea mea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? clar , originale! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? credeti ca se poate gasi pe piata bara de poliuretan ca sa a ti faci bucse?daca da unde? Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Cele OEM (fabricant) la Toyota mea erau la un pret piperat, asa ca am optat pentru unele "Nolathane" (aduse de V.D. la 1/2 din pret OEM) pana la ora actuala (trei ani de utilizare soft) sunt ok. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GabrielRad Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Salut, si eu zic ca cele originale sunt mult mai rezistente, dar daca dai tare cu masina de pamant si ai posibilitatea sa-ti faci tu bucsele atunci se merita cele din poliuretan. Pe google gasesti o firma din Mures, Faroger se numeste si ei sigur te pot ajuta cu poliuretanul. Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Fratilor am testat si originale si ome si alte poliuretane si ma tin max 4 iesiri! Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? pai daca alea originale nu te tin alea OME sunt varza si ai mai incercat si altele si tin max 4 iesiri io zic sa te apuci sa fabrici matali singur conform specificatiilor dumitale ... eu promit sa cumpar de la dumneata si sa le testez ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? sincer m as apuca sa torn ceva cauciuc dar mi ca le fac prea bune si nu se mai distrug,as incerca sa fac la strung dintr un plastic mai tare ,nu stiu poate ceva teflon! Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Bucsele din Poliuretan sunt mai tari ... . Nu neaparat. PUR (Polyurethan-ul) se produce în multe variante: burete, spuma expandanta (în spray), burete dur pt. izolatii, înlocuitor de cauciuc, etc.. Cum vrea muschiul clientului. Important la bucse auto, este alegerea duritatii(elasticitatii) optime pt. aplicatia necesara. De aceea la competitii se foloseste Poyurethan. Bucsa potrivita pt. traseul de parcurs. Si se schimba în functie de particularitatile traseului si nu fiinca se strica bucsele dupa o cursa. La cauciuc nu este posibil (sau ma rog, e mult mai dificil) un asemenea "fine tunning". Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 (editat) Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Fratilor am testat si originale si ome si alte poliuretane si ma tin max 4 iesiri! Daca ai încercat cu adevarat suficiente "variante" de bucse si nici una nu te tine, as zice ca masina este folosita în aplicatii pentru care nu a fost proiectata/construita:grin:, caz în care ar trebui re-proiectata/modificata ca atare (de ex. pivoti în loc de bucse). De obicei, pt. aplicatii "civile" (nu de competitie) bucsele de PUR sînt aproape "lifetime". Editat Noiembrie 8, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? OEM- sunt cele mai bune si te asigur ca tin mai mult de 4 iesiri :h5 Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? alea originale sunt cum sunt, adica pt mersul pe strada ...foarte ok OME-le, de cativa ani ma dezamagesc continuu Personal am renuntat la OME pt Super Pro, nu am avut reclamatii pana acum, dar trebuie sa recunosc ca nici "hotarati" cu plombe tzapene (ca matali), nu am avut sa le incerce. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 (editat) Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? uite isprava de OME Editat Noiembrie 8, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? problema e ca la ficare iesire fac extrem(la 2 saptamani cate un cap de planetara se rupe). Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? poate e timpul sa treci la altceva, bugy sau ...taff 1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? ai mai visez noaptea masinile lui TIM CAMERON ! Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Fratilor am testat si originale ... si ma tin max 4 iesiri! Spune te rog cum scoti/bagi bucsile din/in tendoane? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Cele de poliuretan sint mai rigide (deci limiteaza miscarile fata de cele de cauciuc), si se folosesc cit se poate cu gresari regulate (de aceea se schimba de ex cerceii de arc cu de aia cu gresoare). Eu zic (ca regula) ca ce a fabricat nea Toyota/Nissan/Aisin/Denco/etc in Japonia e inca mult mai calitativ decit ceva facut de ARB/TJM/Ironman/pe contract in China/de mecanicul de dupa colt. Va recomand sa va uitati ce se rupe pe masini cel mai des din cele 5000 de piese componente: cite din cele 4995 puse de fabrica din Japonia si cite din cele 5 puse ulterior "custom". Rezultatul e trist... de aceea ma gindesc de 5 ori cind schimb ceva la Landcruiser. Oricum, la al meu cu 120,000km din care 25% in teren nu am schimbat inca nici o bucsa. La un LJ73 pe care l-am folosit 100,000km in Romania am schimbat 4 bucse de la barile Panhard, alea de la pivotul de pe punte. Au costat atunci (de la Toyota!) cam $5 fiecare si le-am schimbat in 10 minute toate cu un patent si o cheie fixa (mergea doar patentul daca eram "meserias" :ha:) Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? depresare cu presa hidraulica 20t,curatare locas ungere bucse presare la loc ,gresesc undeva? Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? m am gandit ca poate problema sunt rotile de 35'! Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 (editat) Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? 1.Tendoanele sunt in stare buna? Adica nu sunt strambe, ai masurat gaura (cu sublerul) unde montezi bucsa si ai aceleasi dimensiuni, adica gaura aia e perfect rotunda? Sa nu fie ovalizata, ruginita, lovita, etc? 2.Suruburile care trec prin bucsi sunt cum trebuie? Adica nu sunt uzate (roase unde intra in bucsa)? 3.Prinderile de pe punte sunt ok? 4.Puntea este dreapta? 5.Cat ai inaltat masina si cu ce? Daca ai inaltat-o mai mult de de 5cm, ai coborat tendoanele sa indrepti cardanul prin unul din procedeele cunoscute prin "caster plates" sau "dropbox"? Daca ai inaltat-o 5cm ai folosit bucsile cu reglaj 2-4gr? 6.Esti sigur ca bucsile pe care le-ai bagat acolo sunt originale si nu altceva? Mi se pare aiurea sa rupi bucsi originale in 4 iesiri ...Ceva nu este acolo in regula ... Editat Noiembrie 9, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? e adevarat ca am inaltat masina 5cm dar nu am folosit bucsi cu reglaj pt ca am considerat ca nu e nevoie. Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? Marx ...uitate la punte si vezi cum sta ...adica ce unghi are ...ea trebuie sa fie aproape dreapta pe zona grupului - cardan - reductor...s-ar putea de acolo sa ti se traga "bucsile stricate" asa des ... Verifica si bratele ... sa nu fie ovalizate pe zona gaurilor ...si tot ce am scris mai sus! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Bucse poliuretan sau bucse originale? ok Yonutz am sa verific ce ai scis acolo dar sunt sigur ca nu de acolo e cauza. mersul preatare pe bolovani, sarituri...zic eu ca e cauza Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate