Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificarile masinii de off-road necesita omologare RAR ?

Vip 4x4

Postări Recomandate

Neatza Baieti

As mai avea citeva nelamuriri cum ar fi

Din ce imi amintesc eu exista o lege care spune ca orice modificare adusa unei masini trebui omologata RAR

as vrea sa stiu ,cei care cunoasteti aceste aspecte >

daca inalti masina cu 10 cm necestia omologare?

troliu necesita omologare?

rolabar ,bulbar si modificarea barilor fata spate necesita omologare

si cauciucurile cu crampoane cele de teren va dau ca exemplu aceste roti>

Simex Silverstone 33x10.5x15, jante intoarse (valve "ingropate") + flanse 30mm

trebui omologate si trecute in carte? OMOLOGHEAZA RAR. ASA CEVA???

ca presupun odata ce masina a suferit aceste modificari pt teren se poate circula cu ea si pe strada si in teren

ca doar nu toata lumea isi permite sa aibe platforme si etc...

Cu Stima

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificarile masinii de off-road necesita omologare RAR ?

Bullbar :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40581-BULLBAR-ESTE-LEGAL

Roll-cage :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59203-roll-cage-interior-chestie-legala-da-sau-nu

Discutii generale despre omologari :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69754-Omologare-masina-de-teren-Exista-asa-ceva

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45384-Legalitatea-masinilor-modificate

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73549-Despre-omologarea-modificarilor

Conversie masinii cu volan pe dreapta in masina cu volan pe stanga :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56951-schimbare-legala-volan-rhd-lhd

Masina imbracata in autocolant :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?52821-Vreau-sa-lipesc-pe-masina-autocolant-camuflaj-credeti-ca-o-sa-am-probleme-cu-politia-ptr-culoarea-din-talon

Marimea anvelopelor :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66646-omologare-alta-dimensiune-anvelopa

Salut astral

am verificat cele trei linkuri atasate mai sus si am citit toate discutiile ,sincer nu prea m-am lamurit

deci astept aici niste raspunsuri ma clare strict la intrebarile mele daca cineva este disps sa ma lamureasca

multumesc pt redirectonare si scuzele de rigoare pt offtopik

din punctul meu de vedere intrebarile mele aveau legatura cu sfaturi pt achizitionare pt ca m ajutau f mult sa stiu daca achizitionez o masina preparata deja ,sa sa cumpar una stok si in cazul in care avea modificari masina trebuia sa ma asigur ca erau omologate sau nu ...in fine nu astea e important

ideea in sine este sa ma lamuresc

Respect

Link spre comentariu

Am inteles ideea ta, dar am preferat sa despart discutiile ca sa nu inceapa acolo o discutie despre omologari....

Ti-am si raspuns, dealtfel :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73862-Sfat-achizitie-Toyota-Land-Cruiser-lj70&p=825379#post825379

Link spre comentariu

Neatza Baieti

As mai avea citeva nelamuriri cum ar fi

as vrea sa stiu ,cei care cunoasteti aceste aspecte >

1.daca inalti masina cu 10 cm necestia omologare?

2.troliu necesita omologare?

3.rolabar ,bulbar si modificarea barilor fata spate necesita omologare

4.si cauciucurile cu crampoane cele de teren va dau ca exemplu aceste roti>

Simex Silverstone 33x10.5x15, jante intoarse (valve "ingropate") + flanse 30mm

trebui omologate si trecute in carte? OMOLOGHEAZA RAR. ASA CEVA???

ca presupun odata ce masina a suferit aceste modificari pt teren se poate circula cu ea si pe strada si in teren

ca doar nu toata lumea isi permite sa aibe platforme si etc...

Cu Stima

Nici unul din cele 4 puncte nu se poate omologa LEGAL la RAR. Normal la carte scrie ca orice modificare aduci masinii trebuie sa o omologhezi la RAR daca vrei sa circuli cu masina pe drumurile publice.

Singura chestie pe care o poti face ...cu interventii la RAR poti sa treci niste gume mai mari in CIV (in talonul nou gumele nu sunt trecute asa ca scapi sa zicem cu astea la un eventual control :wink:) ...dar, profil non-agresiv gen AT. Cam atat ...

In rest circuli cu masina pe barba ta si pe riscul tau pe drumurile patriei.

In ceea ce privesc modificarile retine urmatorul aspect: orice modificare faci fa-o discret ...adica nu vopsi cu culori stridente modificarile sau nu face nu stiu ce constructii metalice fistichii care sa sara in ochi ...Si poti circula cu masina fara greturi... ptr ca majoritatea militienilor de la circulatie cu tot cu ochiul lor format nu prea au prea multa carte! :wink:

Fereste-te de ISCTR ca de dracu (asta e forma unificata drumuri-rar-arr) ...:h5

De asemenea pastreaza elementele originale ale masinii (bara fata, spate, roti, scaune etc - cam tot ce dai jos) ...chiar daca in locul lor pui altceva ...s-ar putea ca la un viitor ITP sa-ti trebuiasca!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nici unul din cele 4 puncte nu se poate omologa LEGAL la RAR. Normal la carte scrie ca orice modificare aduci masinii trebuie sa o omologhezi la RAR daca vrei sa circuli cu masina pe drumurile publice.

Singura chestie pe care o poti face ...cu interventii la RAR poti sa treci niste gume mai mari in CIV (in talonul nou gumele nu sunt trecute asa ca scapi sa zicem cu astea la un eventual control :wink:) ...dar, profil non-agresiv gen AT. Cam atat ...

In rest circuli cu masina pe barba ta si pe riscul tau pe drumurile patriei.

In ceea ce privesc modificarile retine urmatorul aspect: orice modificare faci fa-o discret ...adica nu vopsi cu culori stridente modificarile sau nu face nu stiu ce constructii metalice fistichii care sa sara in ochi ...Si poti circula cu masina fara greturi... ptr ca majoritatea militienilor de la circulatie cu tot cu ochiul lor format nu prea au prea multa carte! :wink:

Fereste-te de ISCTR ca de dracu (asta e forma unificata drumuri-rar-arr) ...:h5

De asemenea pastreaza elementele originale ale masinii (bara fata, spate, roti, scaune etc - cam tot ce dai jos) ...chiar daca in locul lor pui altceva ...s-ar putea ca la un viitor ITP sa-ti trebuiasca!

Mersi Ionut pt explicatii,mi-a spus cineva ca ar Exista OMOLOGARE ARTIZANALA pt cauciucurile cu profile agresiv ,crampoane mari etc...

Link spre comentariu

Cauciucurile agresive sau cu crampoane mari sunt facute special pentru teren accidentat, adica sunt cauciucuri speciale.

Nu cred ca ti-ar face omologare artizanala pe cauciucuri .E ca si cum ti-ai pune cada de baie in sufragerie :)). Masina trebuie sa mearga pe asfalt si trebuie sa fie echipata pentru asfalt.De altfel cred ca genul asta de cauciucuri sunt chiar interzise pe drumurile publice.

Link spre comentariu

Cauciucurile agresive sau cu crampoane mari sunt facute special pentru teren accidentat, adica sunt cauciucuri speciale.

Nu cred ca ti-ar face omologare artizanala pe cauciucuri .E ca si cum ti-ai pune cada de baie in sufragerie :)). Masina trebuie sa mearga pe asfalt si trebuie sa fie echipata pentru asfalt.De altfel cred ca genul asta de cauciucuri sunt chiar interzise pe drumurile publice.

ok ,Multumesc

Link spre comentariu

ok ,Multumesc

eu am facut ITP cu SIMEX-uri evident pe dimensiunea standard.....am avut probleme cu franele ( sabotii erau noi si nu erau inca pasuiti ) dar nici o vorba la cauciucuri adica de profil - nici o intrebare nimic.....

deasemeni am si troliu in bara originala in fata si nu au zis nimic.....teoretic daca dau peste ceva ....intelegeti voi...

Link spre comentariu

eu am facut ITP cu SIMEX-uri evident pe dimensiunea standard.....am avut probleme cu franele ( sabotii erau noi si nu erau inca pasuiti ) dar nici o vorba la cauciucuri adica de profil - nici o intrebare nimic.....

deasemeni am si troliu in bara originala in fata si nu au zis nimic.....teoretic daca dau peste ceva ....intelegeti voi...

pai presupun ca daca nu sunt modificari vulgare nu vad de ce sa se lege de chestiile astea

ai am o intrebare (sa nu radeti :))

exista SIMEX-uri pe toate dimensiunile pt 4x4???daca da nu ar fi o problema >))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare