f_zoltan Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Numai ce m-am intors din traseu si sunt prea rupt sa mai pot descarca poze, daramite sa descarc filmari de pe o batrana camera cu caseta. Dar tot traseul de azi (Valea de Brazi, Tulișa, Drăcoasa, Dealu Babii, Dâlja, Petrosani) se poate rezuma la cei doi termeni antologici pe care de azi ii bag la loc de cinste in dictionarul meu de teren. Al doilea imi apartine mie, primul colegului de "suferinta" care m-a ghidat pe traseul asta. Revin cu detalii maine, pe seara. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Numai ce m-am intors din traseu si sunt prea rupt sa mai pot descarca poze, daramite sa descarc filmari de pe o batrana camera cu caseta. Dar tot traseul de azi (Valea de Brazi, Tulișa, Drăcoasa, Dealu Babii, Dâlja, Petrosani) se poate rezuma la cei doi termeni antologici pe care de azi ii bag la loc de cinste in dictionarul meu de teren. Al doilea imi apartine mie, primul colegului de "suferinta" care m-a ghidat pe traseul asta. Revin cu detalii maine, pe seara. Eu sunt direct interesat :D. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Si eu sunt interesat de detalii. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" ...daramite sa descarc filmari de pe o batrana camera cu caseta.... De cand imi doresc sa vad un film de pe caseta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Cred ca va fi un topic interesant si din care vom avea cate ceva de invatat, mai ales daca mesajele vor fi insotite de poze, filmari, comentarii. Instinctul meu m-a cam inselat anul trecut cand mi-a soptit ca nu are cum sa ma duca la vale un rau repede de munte cu o masina de peste 2 tone. Adancimea pe mijloc am apreciat-o la 1-1.20 metri. Pana la urma am reusit prin forte proprii sa urc masina cu fata pe mal apoi m-a scos un amic. Nu am patit nimic nici eu nici masina, doar ca a durat destul pana s-a uscat interiorul si cortul care era in spate. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Iata ca am fost ca mireasa care intarzie la altar, m-am lasat asteptat. Nu am avut intentia asta, aseara eram doar nerabdator sa zic cateva cuvinte despre traseul parcurs ieri, superb cu toate bunele si relele lui :) Bunele au apartinut exclusiv traseului, "relele" (care nu au fost chiar asa de rele) ni le-am cautat singuri. Si ni se intampla a doua oara ca ne bagam pana la gat in aventura tocmai la sfarsit de zi. Sa o iau cu inceputul: Am intrat in traseu pe un drum forestier ce pleaca de la fosta mina Valea de Brazi. Eram doua Samuraie. Spre deosebire de colegul care a propus iesirea, eu nu stiam nimic despre locurile prin care urma sa trecem. Intamplarea face ca intr-un fel sau altul zona masivului Retezat a ramas in afara experientelor mele in orice alt mod decat pe jos si cu rucsacul in spinare. Prima tinta era varful Tulișa, despre care stiam doar ca e locul de desfasurare al unei nedei anuale. Acum am aflat ca nedeia e prilejuita de comemorarea unor lupte destul de intense din timpul primului razboi mondial, lupte care au costat si viata a vreo 28 de localnici in memoria carora acum este un monument acolo. Drumul forestier s-a despicat in doua la un moment dat si dand crezare hartii, care ne arata un singur drum care o lua la stanga, am continuat pe acolo pana la niste stane parasite aflate la marginea golului alpin. Ne-am oprit pentru regrupare (Sami al meu e mai nervos ca celalalt) si, in timp ce admiram locul, am inceput sa realizam ca probabil ar fi trebuit sa mergem la dreapta. Dar cum nu mai aveam prea mult pana in creasta, am continuat ascensiunea. In definitiv eram la plimbare, nu ne presa nici timpul nici vremea, de ce sa renuntam? Deci ... Varful Bradul, daca e sa cred ce zice harta. Am indoieli la partea asta, am constatat deseori ca numele de pe harta nu inseamna nimic pentru localnici, care au toponimia proprie. Ca fapt divers, tot aici am realizat cat de inteligent sunt... Am luat cu mine un intreg arsenal foto, aparat, obiective, stativ... eram pus pe fapte mari. Am uitat doar un mic detaliu: acumulatorul, lasat de cu seara la incarcat. In concluzie tot echipamentu' lu' peste a devenit doar balast inutil pentru tot restul zilei. Noroc ca tableta face niste poze acceptabile, altfel ma dileam de tot. Vedere catre est. In departare, spre stanga, cred ca e Oslea (masivul Vulcan) Sus am intalnit urme de lucrari. Era vizibil ca aici urma sa fie ridicat un stalp de supraveghere a vanturilor, un "spion" intalnit pe mai toate crestele din jurul Vaii in asteptarea unor parcuri eoliene. Aici in varf ni s-a confirmat banuiala, monumentul de la Tulișa era cu o culme mai la est. La nord de noi era valea Raului Barbat si se pare ca ceva forestiere duceau in jos, dar ar fi fost prea usor sa continuam in aceea directie. Catre vest, dincolo de zona impadurita era saua unde trebuise sa ajungem. In dreapta panoramei, in departare, e lantul celor trei varfuri ale Parangului. Din cauza ca nu se vedea o cale de a traversa palcul impadurit catre Tulișa, am decis sa ne intoarcem cativa kilometri si sa urcam pe forestiera ratata. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Ups... si eu cand am vazut titlul m-am gandit ca s-a lasat cu noroaie grave, trolieri si recuperari. Daca e in plus postarea mea imi cer scuze si se poate sterge. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Zoly, continua.....duminica poate il reeditezi :)) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 (editat) Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Stai linistit Wolfman, ai intuit corect si nu esti deloc in afara temei :) Stai sa vezi! Nu ajung pana la ce ai patit tu, da' nu sunt mult in urma. Sa revenim la poveste: Ramasesem ca, dupa o deturnare plina de frumusete, am facut un retur de cativa kilometri. Acum ca ma uit pe harta, imi dau seama ca nu am citit corect GPS-ul. Ar fi trebuit sa ma prind mai iute, dar mi-ar parea rau sa fi ratat poiana si culmea Bradului.In poza de mai jos se vede mai bine saua si varful, drumul pe care apoi l-am urmat si palcul de padure pe care nu am fost siguri daca il putem traversa ca sa ajungem la Tulișa fara sa mai coboram. Dupa un nou urcus am ajuns in apropiere de saua Tulișa. Pana acolo am gasit un izvor si o troita dedicata lui Ghiorghe Tatarascu. Nu stiu daca e vorba de un localnic sau de fostul prim-ministru Gheorghe Tatarascu, gorjan de nascare. Stalpul care se vede vag in poza e unul din deja familiarii stalpi de supraveghere ai vantului, amplasat exact in saua Tulișa. Editat Octombrie 1, 2012 de f_zoltan 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Mai Zoly, ne fierbi aici asa fara mila :d Spune-ne mai multe..... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" In sa este monumentul de mai jos si o troita din grinzi metalice. Monumentul a fost ridicat in 2006, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la luptele ce s-au purtat aici. Drumul pe care l-am urmat trece exact in drepata monumentului. Inca o panorama, de la picioarele monumentului. Drumul care se pierde catre stanga pare ca duce atat la varful unde am fost initial, cat si catre vale, catre Raul Barbat (care duce catre Uric si Baru Mare). De studiat cu o ocazie ulterioara. O imagine mai clara nitel, Daemonus stiu ca e interesat de "iesirea" catre Raul Barbat. O sa mai am si imagini unde se vede coborarea de care zic. Aici se vede si troita din grinzi cu zabrele. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Emotii, emotii ... Asteptam cu nerabdare ... :ih :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 (editat) Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Am urcat in dreapta monumentului, apoi am urmat un frumos traseu de coasta pana am ajuns pe un platou care pe harta mea nu are un nume. La capatul drumului de coasta am aruncat inca o privire catre locurile din care am venit. In poza se vede drumul de coasta (in dreapta), varful Tulisa (cel tuguiat), un varf numit Zanoaga(pe harta s-ar putea sa fie Lazarului) si valea raului Barbat. Pe coasta din centru se vad, sper, forestierele care coboara spre vale. Pe harta apare si o stana, si sigur era prezenta pe undeva, ca oile si cainii i-am intalnit. In plan indepartat e varful Straja. Abia pe acest platou mi-am dat seama cat de aproape am ajuns de partea opusa a masivului. Eram la doar un platou distanta de varful Drăcoasa, varf vizibil din DN66/E79 in zona Banita/Merisor. Cam asa se vedea de la noi: In poza asta nu se vede, dar pe panta din dreapta e inca un stalp eolian, al treilea deja de cand am plecat la drum. Pana sa incheiem ziua am mai gasit alti trei. Copchilotii mei, fi-miu si un prieten al lui; Varful Papusa reflectat in o balta: Pe movila din stanga varfului e una din tintele iesirii, un trist "Memento Mori", cruci ridicate in amintirea a doua persoane rapite de o avalansa cu multi ani in urma. Pe fundal e valea raului Barbat Coasta varfului Dracoasa. Jos in vale se deschide tara Hategului . Editat Octombrie 1, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 (editat) Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" De pe Dracoasa o privire in directia in care urma sa mergem. Traseul urma sa o ia catre vest si apoi catre nord, ca sa ajungem la Baru Mare. Asa a fost planul initial, ca totul s-a schimbat la un moment dat. Undeva in valea de dupa prima culme e Dealu Babii si vechiul drum roman care lega Tara Hategului de Valea Jiului. In continuarea lui legatura cu Oltenia se facea prin Pasul Vulcan. Coborarea de pe Dracoasa nu a fost cine stie ce notabila, in afara de faptul ca era de o frumusete rara. Mai ales portiunea ce trece prin padure (de mesteceni, cred). Pe traseu ne-am intalnit cu doi tineri, el si ea, calare pe o motocicleta cross. I-am admirat pentru curajul de a bate muntii doi pe motor, dar m-am cam indoit de eficienta treningului si adidasilor pe post de echipament de protectie pentru motoreala enduro :) Ei, aici am ajuns la partea de dictionar offroad, legata de "ce-si face omul cu mana lui". Cuminte ar fi fost sa coboram pe drumul forestier (de foarte buna calitate) pana aproape de Merisor si acolo sa decidem cum ne intoarcem la Petrosani. Dar la un moment dat in dreapta se deschidea un drum alternativ, vizibil mai rar folosit, care ne-a gadilat la spiritul de aventura. Aici am purtat minunata conversatie din titlu, care se rezuma la "instinctul meu spune ca drumul asta ne duce exact unde trebuie" si la raspunsul meu "da' cat de rau poa'sa fie?". Am inceput sa coboram. Mai intai a fost usor, drum forestier putin umblat dar bun. Apoi s-a transformat in drum de taf argilos dar decent. Mai jos au aparut si fagase, din ce in ce mi pronuntate. Panta era tot mai accentuata, pana la nivelul la care incepea sa devina evident ca o intoarcere, daca s-o putea, ne va scoate sufletul. Dar nu ne faceam griji, ambele masini erau corect dotate(MT ambele, troliu la mine, hilift, lopeti, tarnacop, topoare), eram 4 barbati zdraveni si era evident ca drumul trebuie sa iasa undeva in o forestiera. Pana si harta ne arata ca mai avem maxim 1km din coborarea in care ne bagasem. Ce nu am stiut a fost ca ultimele sute de metri au dat in o albie de parau(sau de viitura) care ne-a potolit cu brio setea de distractie. Panta era suficient de accentuata cat imi para uneori ca ma pot da peste cap catre vale, bolovani si resturi de pomi peste tot, iar intre bolovani pe alocuri se cascau niste gropi care promiteau sa inghita rotile cu totul. Pe cele cateva sute de metri distractia a durat undeva pe la 45 de minute, pe parcursul carora am inaintat de la bolovan la bolovan si de la o groapa la alta. Am facut mai intai tot restul coborarii la pas, apoi am umplut destule gropi, am tras de volan de am capiat(mama lui de servo, ce bun ar fi fost), am sters de cateva ori malul cu laterala masinii, dar pana la urma am ajuns cu ambele masini la baza pantei, fericiti si rupti de oboseala. Cam asa arata ultimii metri, considerabil mai blanzi decat ce lasasem in urma: Nu am apucat sa fac prea multe poze aici, dar am filmari destule si ma straduiesc sa le postez cat de iute pot. Instinctul nu a fost rau, drumul de TAF ne-a dus direct la catunul Dealu Babii, la cativa kilometri de Vulcan. Ba chiar si eu am avut dreptate pentru ca la crasma din Dealu Babii ne-am convins ca se putea si mai rau: un tanar de acolo ne-a zis ca el acolo s-a rasturnat cu un TAF :) Editat Octombrie 1, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 (editat) Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Desi as fi putut cobora in Vulcan si sa ma intorc acasa pe asfalt, am preferat sa urc din nou pe coama dealului, la vest de Dealu Babii, de unde am ajuns in cateva minute in traseul parcurs saptamana trecuta, asa ca m-am intors in Petrosani pe culmea dealului dintre Banita si Aninoasa si in final prin dealul Dalja. Stalpul de comunicatii din dealul Daljei Cam asta a fost povestea. Raman inca dator cu ceva filmari si cu trackul plimbarii. Editat Octombrie 1, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Nenea Zoli, Cand citesc deastea nu mai plictisesc niciodata mai ales ca treaba cu instinctul si cu raul nu mi-e straina deloc! Super topicul ...:h5 MAI VREM! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Foarte misto povestirea, superbe poze, faina iesire! Felicitari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tud88 Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Se pare ca samuraiul e mai bun pe inclinari decat taful.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Am promis si un filmulet. Iata-l! Scuzati stangaciile. [video=youtube_share;un-0-QB2rlE]http://youtu.be/un-0-QB2rlE 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Foarte frumoasa iesirea, iar topicul intr-o prezentare excelenta. Felicitari! Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" La cat mai multe iesiri! Bravo! Sunt fan Retezat si tot ce tine de imprejurimi... abia astept sa revin in zona toamna asta, sper cat mai repede :grin: PS: frumos tzopaie veveritele :banana Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_zainea Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Zoli, ai niste iesiri splendide, cum ti-am mai zis. Iar despre comentarii, nu am cunvinte. Tu si Omoroka, aveti niste iesiri superbe. Respect! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Multumesc, Omoroka! Din partea ta aprecierea si si mai valoroasa, topicurile tale de iesiri sunt in topul meu. George a observat absolut pertinent. Multumesc si tie George, poate te nimeresti prin zona o data. De ak47 sunt sigur ca ne vom revedea cat de curand :) Mai am o datorie, trackul, sper sa ma pot achita si de datoria asta maine. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Zoly, stai pe faza, sambata seara/duminica dimineata te voi contacta :D NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Dictionar offroad:"Instinctul meu spune.." si "Cat de rau poa'sa fie?!" Sigur! Sambata seara ar fi cel mai bine. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate