CarDriver Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 (editat) Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Fii amabil si spune-ne si noua de ce nu se mai pot face modificari dupa 4 octombrie. Multumesc! Cum a fost si la "partaj" ... au vazut ca nu mai pot sa te "fure ei", asa ca au anulat si modificat legea! Asa si acum ... au vazut ca ai o "portita" sa nu te mai fure, asa ca au "dres-o" cat mai "legal"... ca de, una este sa ia 500 euro pe autoutilitara, si alta e sa te "fure" cu 17000 euro pentru aceeasi masina, dar autoturism!... :ang :dr3 :ce :dr3 Editat Octombrie 7, 2013 de CarDriver Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Unde se poate vedea acea dispozitie data RAR-ului sau este doar pt uz intern? Eu am vorbit cu cineva avizat din RAR care mi-a spus ca se pot aduce masini ca utilitare (doar cu 2 locuri; nu vorbim de cele evidente cum sunt pickup-urile cu 5 locuri), si inmatricula ca atare , doar daca constructorul a omologat asa ceva. Nu se mai poate jongla cu omologarea in utilitara sau autoturism dupa interesul fiecaruia. Cu alte cuvinte poti aduce o masina care este inmatriculata dincolo ca utilitara (cu 2 sau 5 locuri) pe care sa o inmatriculezi doar ca utilitara cu 2 locuri si care asa va ramane veci, adica n-o mai poti reomologa ca autoturism. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crocopter Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Sa intelegem ca orice PatrolY60 - Y61,Toyota 70,73,78,80,90,120, mitsu MK2, care vin din comunitate utilitare cu 2-5locuri nu se mai pot inmatricula ca utilitare daca fabrica nu a omologat modelul ca utilitara?!? SI binenteles ca nu a facut-o pentru nici una.... Cred ca este o mare discriminare-ramine loc de studiu si circota si judecata...si numere rosii.... Asta este cea mai proasta veste din domeniul auto de la introducerea taxei inclusiv pentru masinile inscrise deja in RO incoace.... Are cineva hotarirea aia sau lege sau ce dreak au dat astia la indemina pt un link? Cu alte cuvinte, chiar daca aduci un Y60/61 de afara inmatriculat acolo ca utilitara, aici nu vor mai vrea sa-l treaca la fel. Mi se pare o magarie maxima pentru ca oricum au anuntat ca vor sa scada valoarea rovinietelor pentru autoturisme si sa o creasca pe cea pentru autoutilitare. Probabil ca va urma si o ajustare de impozite. Asa se intampla cand ajungi la fundul sacului si nu esti in stare sa produci nimic. Taxezi si suprataxezi pana cand omul care produce va da in branci. In conditiile astea fiecare va tine cu dintii de masinile inmatriculate deja ca utilitare, iar pretul acestora va creste drastic. Asta e singura veste buna pentru cei care avem deja Patroale trecute ca utilitare. Tocmai ne-a crescut valoarea de revanzare :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 (editat) Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Unde se poate vedea acea dispozitie data RAR-ului sau este doar pt uz intern? Eu am vorbit cu cineva avizat din RAR care mi-a spus ca se pot aduce masini ca utilitare (doar cu 2 locuri; nu vorbim de cele evidente cum sunt pickup-urile cu 5 locuri), si inmatricula ca atare , doar daca constructorul a omologat asa ceva. Nu se mai poate jongla cu omologarea in utilitara sau autoturism dupa interesul fiecaruia. Cu alte cuvinte poti aduce o masina care este inmatriculata dincolo ca utilitara (cu 2 sau 5 locuri) pe care sa o inmatriculezi doar ca utilitara cu 2 locuri si care asa va ramane veci, adica n-o mai poti reomologa ca autoturism. @Crocopter : Daca citeai si postarea lui @geolucos, care are informatiile direct de la Rar, nu ca @RZV care-si da cu parerea si pune intrebari retorice, ai fi vazut ca, de fapt, singura problema cu masinile autoutilitare aduse de afara este faptul ca aici se pot inmatricula doar cu doua locuri, indiferent cate locuri au avut in actele de provenienta..... Editat Octombrie 9, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crocopter Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota @Crocopter : Daca citeai si postarea lui @geolucos, care are informatiile direct de la Rar, nu ca @RZV care-si da cu parerea si pune intrebari retorice, ai fi vazut ca, de fapt, singura problema cu masinile autoutilitare aduse de afara este faptul ca aici se pot inmatricula doar cu doua locuri, indiferent cate locuri a avut in actele de provenienta..... My bad, am citit pe diagonala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Unde se poate vedea acea dispozitie data RAR-ului sau este doar pt uz intern? Eu am vorbit cu cineva avizat din RAR care mi-a spus ca se pot aduce masini ca utilitare (doar cu 2 locuri; nu vorbim de cele evidente cum sunt pickup-urile cu 5 locuri), si inmatricula ca atare , doar daca constructorul a omologat asa ceva. Nu se mai poate jongla cu omologarea in utilitara sau autoturism dupa interesul fiecaruia. Cu alte cuvinte poti aduce o masina care este inmatriculata dincolo ca utilitara (cu 2 sau 5 locuri) pe care sa o inmatriculezi doar ca utilitara cu 2 locuri si care asa va ramane veci, adica n-o mai poti reomologa ca autoturism. Dupa ureche si parerea mea dl Astral,dar....cind Producatorul Nissan a omologat Y61 ca utilitara cu 2 locuri? EU asta nu inteleg....daca tot este omul clar mai avizat ca mine si tu stii cel mai bine cine si cum isi da cu parerea.... Sau poate este vorba de omologarile facute de diversi dealeri la RAR Romanesc,si te poti folosi de ele.....asta este alta gisca in alta traista....dar nu scrie omul asa ceva scrie CONSTRUCTORUL si il halesc pe japonezul ala francez de la nissan care a omologat el la fabrica Y61 utilitar cu 2 locuri ..... Hai sa scrie ce trebuie si sa ne dam cu parerea la obiect si cu explicatii exacte ca-s nuante diferite.Chiar foarte diferite. Cum ar spune Yon,tot gogosi,una plina cu gem, alta umflata frumos dar cu gaura maxima la mijloc.....la fel,gogosi,dar nuanta si gustul difera maxim.....:grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IlieGeologie Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Oamini buni!!! Scuze ca ma bag, dar inca ceva nu-i coser in Romania asta. Ori io-s prost si n-am inteles (asta se mai poate, ca nu le am cu vindutu/cumparatu de masini), ori tara se duce de ripa (asa se intelege, ca-s sanse mai mari). Adicatelea io, care vreau sa ieu amu o Toyota HDJ 80, inmatriculata in Ro ca utilitara cu 5 locuri, cind o s-o inscriu pe mine, o sa trebuiasca sa platesc un vagon de parale? Tare v-as multami, daca ma puteti lamuri si pe mine, ca nu ma duce capu la lejile iestea... Ceale bune!! ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Deh, bre, RZV-ule, daca nu esti la curent cu ultimele informari, eu ce sa-ti fac ?!?? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80778-Land-Rover-Discovery-2-vs-Nissan-Pathfinder&p=914331#post914331 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 (editat) Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Si uite se pare si adevarul. Daca ce spunea acolo,cu albastru, cu omologarea ca utilitar dupa tablita de fabrica era adevarat,aia cu autoutilitara dupa constructor o zguduiau toti......uite ce spune colegul geolucus pe un alt topic, dupa o informare le RAR corcta de data asta,se pare..... ""Dupa o noua informare la RAR: daca masina a fost omologata intr-o anumita tara ca utilitara cu 2 sau 5 locuri , inainte de 4 octombrie, atunci se poate omologa si in Ro ca atare. Daca ulterior vrei sa o reomologhezi ca autoturism acest lucru depinde de numarul de omologare european dat de catre constructor, trecut pe tablita de sub capota si/sau nu pe actele masinii. Daca nu are nr de omologare de autoturism atunci reomologarea ca autoturism nu mai este posibila."" Asta este vestea cea buna.inca mege daca a fost facut de ceva timp asa.ramine de verificat daca la Bucuresti stiu ce stiu si cei din Clus si cei din Iasi...ca s-au mai vazut difernte de intelegere....ca si la noi... POST: eu am avut post mai lung,de bun simt,cu explicatii nu un link superior ca tine bre.......deci, dl AM DREPTATE,citesc tot, cind a omologat Fabrica Nissan pe tablita aferenta Y61 ca utilitar cu n-spe locuri ?!? :ha::ha::ha: Re-re editare- vezi ca te faci de ris singur..este acelasipost,citat dar tu nu citesti, esti superior,intelegi direct..:ha::ha: Editat Octombrie 9, 2013 de RZV 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Te misti greu RZV-ule.....link-ul de mai sus....nici pe-ala nu l-ai vazut ?!? :ha: 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geolucos Postat Octombrie 9, 2013 Partajează Postat Octombrie 9, 2013 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Informatiile pe care le culeg de la diverse reprezentante RAR din tara sunt in unele cazuri contradictorii, adica am mai sunat la 2 reprezentante (Deva, Brasov), iar raspunsul lor a fost : daca masina este utilitara N1 cu 2 sau 5 locuri in actele din Italia sa zicem, aceasta va primi nr de omologare de utilitara cu 2 sau 5 locuri daca va respecta o anumita proportie a maselor(nu stiu cat la suta din masa totala trebuie sa fie afectata incarcaturii pt utilitare); daca respecta acea proportie va primi omologarea ca utilitara cu 2 sau 5 locuri. Daca ulterior vei dori sa o reomologhezi ca autoturism aceasta va fi posibila doar daca masina respectiva a primit la iesirea din fabrica nr de omologare european ca autoturism. Mai exact : daca o masina a iesit din fabrica cu nr de omologare european de autoturism, iar apoi inainte de 4 octombrie 2013 in tara respectiva a fost omologata ca utilitara, se poate ca dupa inmatricularea in Ro ca utilitara N1 sa o reomologhezi ca autoturism M1, altfel nu. Contradictia este aceea ca unele reprezentante spun ca nu mai este posibila reomologarea ulterioara in M1 din N1 , sau invers. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Griz Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Scuze ca ma bag si eu in seama si trezesc mortii dar am o intrebare si poate cineva se pricepe : Daca masina este deja inmatriculata in Romania ca autoturism de dinainte de 2007, se mai poate transforma in autoutilitara pentru a nu se mai plati taxa la nivel de autoturism? Mersi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 Re: Transformare din autoturism in autoutilitara pentru Toyota Scuze ca ma bag si eu in seama si trezesc mortii dar am o intrebare si poate cineva se pricepe : Daca masina este deja inmatriculata in Romania ca autoturism de dinainte de 2007, se mai poate transforma in autoutilitara pentru a nu se mai plati taxa la nivel de autoturism? Mersi. NU. Cea mai proaspata discutie pe aceasta tema se afla aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85366-Pajero-MK4-autoutilitara-dupa-noiembrie-2013&highlight=AUTOUTILITARA REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate