Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Teodor4x4

Postări Recomandate

Re: Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Nu mai dati link-uri din evz. , se vede ca au informatii incomplete. Daca aveti un Monitorul oficial, un Ziarul Financiar ceva, nu mai avansati discutii pe baza celor spuse de o ziarista care poate nici nu stie ce taxa se plateste acum.

• Like 1

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@Emanoeladrian :

Conform articolului postat @vas_adam2000 sunt ~ 80,000 de dosare/procese pentru returnarea taxei......deci ce presiune mai mare ar mai trebui ?!??

@ Astral , 80.000 este putin fata de toti cei care au platit taxa de 4-5 ani incoace . Oricum mass media poate ajuta la mobilizarea masei mai mari a celor ce au platit-o, ma refer si la cei care au cumparat masini noi de mic litraj si au avut cateva sute de euro de platit. Sunt totusi bani si conteaza in orice buget de familie. Eu sunt convins ca se pot aduna cateva sute de mii sa reclame in justitie returnarea ei.

Ei si atunci se schimba lucrurile ..! Asa vad eu rezolvarea , poate gresesc dar poate nu !?

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va spun in totala cunostinta de cauza: nimic nu este modificat in aplicabilitatea Legii 9/2012!

s-a prelungit acea suspendare a articolului ce prevedea plata taxei pt auto inmatriculate in ro inainte de anul 2007 la revanzarea autovehiculului.

in rest nimic modificat.

este posibil sa se umble putin la coeficientii de calcul, pt anul viitor, si sa mai sacada valoarea taxei pt auto putin poluante, euro 5 mai ales.

legea incalca acelasi art. 110 al Tratatului ue.

banii se pot lua inapoi pt toate cele trei formepe care le-a avut taxa auto: taxa speciala de prima inmatriculare, taxa pe poluare si taxa pe emisii poluante provenite de la autovehicule.

totodata, se pot inmatricula in Ro auto fara plata taxei!

daca vreti detalii, pot oferi aici sau pe privat!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

daca vreti detalii, pot oferi aici sau pe privat!

Cel putin eu as fi recunoscator pentru a afla orice detaliu' :wink:, asa ca de ce sa nu ne spuneti aici, deoarece sintem mai multi interesati :h5 .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

am sa fac o scurta prezentare a procedurilor.

oricum, sfatul meu, chiar daca se poate considera partinitor, eu insumi fiind avocat, este acela de a apela la un avocat cu practica pe acest domeniu.

Pentru recuperarea taxei platite:

- cerere catre AFP

- deschiderea actiunii la trib dupa primirea refuzului de la Afp

- recursul la trib, sunt unele judete in care Afp nu mai formuleaza recurs, baieti de treba :-)

- depunerea la afp a cererii de restituire in baza hot jud, si a dosarului cu actele ce le cer ei

- calcularea sumei de primit si transferul banilor in cont sau ridicarea cash de la ghiseu.

Pentru inmatriculare fara plata taxei:

- cerere catre spcrpciv pt inmatr fara plata taxei

- desch act la trib

- recurs CA

- hot def si irev se ataseaza dosarului de inmatriculare si se merge la ghiseu.

am prezentat pe scurt, macar sa va faceti o idee.

procedura cam incalcita, dar merita! de ce sa platesc ceva ce nu trebuie? de ce sa las la altii banii mei?

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

octav_man , care ar fi costurile aprox. cu care ramane cel ce deschide procesul ptr. recuperarea taxei sau ptr. hotararea judecatoreasca de a se inmatr. fara taxa?! Sau se recupereaza atat taxa de inmatriculare (in primul caz) cat si cheltuielile de judecata?! Multumesc.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

octav_man , care ar fi costurile aprox. cu care ramane cel ce deschide procesul ptr. recuperarea taxei sau ptr. hotararea judecatoreasca de a se inmatr. fara taxa?! Sau se recupereaza atat taxa de inmatriculare (in primul caz) cat si cheltuielile de judecata?! Multumesc.

Se pot pune si cheluieli de judecata, bineinteles! Acum depinde cat accepta instanta din chitanta ce o atasezi, sunt complete care nu accepta mai mult de 500 ron, altele care accepta si 1.000 ron.

Numai ca eu pot taia chitanta pe avansul sau suma ce o achita anticipat clientul, ca daca stabilesc plata onorariului la final si clientul nu achita niciun avans, nu pot pune chitanta in dosar.

Onorariul si cheltuielile difera, de la caz la caz, insa mare parte din onorariu este acoperita de catre dobanda la suma achitata cu titlu de taxa, deci clientul ramane cu cca 80-95% din taxa (nimic nu e batut in cuie!).

Pt inmatriculare fara plata taxei la fel, se discuta cu fiecare client in parte.

Nu pot aici sa expun un plan tarifar, in primul rand pt ca nu e corect (deontologic) si, in doilea rand, pt ca situatiile sunt variate!

Oricum, onorariul este mult mai mic decat taxa ce ar trebui achitata! :)

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Ok, multumesc ptr. raspuns. Succes cu dosarele inaintate, sa se rezolve totul cat mai repede si cat mai bine ptr. toata lumea.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Comisia Europeana a transmis o scrisoare de informare privind "faimoasa taxa auto" catre Guvernul Romaniei. Potrivit Ministrului Mediului, Rovana Plumb, in curand va fi propusa o formula concreta. Cel mai probabil va fi introdusa o taxa de mediu.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca a primit o scrisoare de informare din partea Comisiei Europene privind "faimoasa taxa auto". "Urmeaza sa venim cu o propunere concreta in ceea ce priveste modalitatea europeana prin care acest tip de taxare se aplica. Va fi un mod clar o taxa de mediu", a declarat Plumb.

Asadar, incepand cu anul viitor, actuala taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu, care se va calcula in functie de nivelul de poluare, dar care nu va fi mai mare decat pretul autoturismului, a anuntat, in octombrie, premierul Victor Ponta.

Taxa auto este suspendata pentru autovehiculele inmatriculate in tara inainte de ianuarie 2007, cand nu exista o astfel de taxa. Astfel, persoanele care aleg sa cumpere o masina inregistrata in tara inainte de 2007 nu vor mai achita taxa auto la transcrierea dreptului de proprietate, se arata in Legea nr.185/2012, publicata in Monitorul Oficial.

Totodata, potrivit noii reglementari, cei care au achitat mai mult dupa vechea formula de calcul, pot solicita restituirea sumei reprezentand diferenta. Modelul cererilor de restituire poate fi descarcat de pe site-ul http://www.anaf.ro /sectiunea Asistenta contribuabili/Despre impozite si taxe/Taxa pe poluare 2012. Tot aici, se pot vedea documentele necesare restituirii.

Documentatia necesara se va depune la organul fiscal teritorial in a carui evidenta este inregistrat contribuabilul ca platitor de impozite si taxe.

Sursa articolului auto.ro

Link spre comentariu

Link spre comentariu

Daca noua taxa va fi mai mica decat valoarea autovehicolului, totusi va fi mai bine. Cat poate valora un Suzuki Vitara 1.6 carburator, JA (cel mai mic grad de echipare) din 1992 ?... pentru noi din pacate BG nu e o solutie convenabila...

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Asta ma intrebam si eu..., care este reperul ptr. pretul masinilor, cine hotaraste asta; ca daca este conform contractului de vanzare-cumparare (putin probabil), atunci este ca si rezolvata problema inmatricularii, se pune o suma minima si gata. Ma gandesc ca exista o metoda de calcul, in functie de pretul de lista al unei masini (de noua) de unde se face devalorizarea in functie de vechime.

Link spre comentariu

Practic se va schimba doar numele.

Si ca sa fim prostiti, va veni ministrul mediului cu un proiect la Ponta prin care se va arata cum se va salva planeta si cate papadii vor planta astia. Va fi o taxa cu fata umana.

Dar daca tot te violeaza, macar sa o faca cu Alifie.

Link spre comentariu

Premierul a asigurat că Guvernul va reglementa în prima şedinţă de anul viitor situaţia taxei auto, precizând că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

sursa:Ziarul Financiar

intreg articolul aici:

http://www.zf.ro/politica/ponta-asigura-ca-guvernul-va-reglementa-rapid-taxa-auto-introducem-taxa-de-mediu-10413603

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Exista catalog de evaluare.

Unde se poate vedea acest catalog, cine il detine?! Am dat cautare pe google, dar n-am gasit nimic (un singur site http://www.autopret.ro/interpretarea.preturilor.htm insa nu functioneaza, nu se poate vedea nimic).

Link spre comentariu

Unde se poate vedea acest catalog, cine il detine?! Am dat cautare pe google, dar n-am gasit nimic (un singur site http://www.autopret.ro/interpretarea.preturilor.htm insa nu functioneaza, nu se poate vedea nimic).

Site-ul pus de dvs merge, dar trebuie sa aveti rabdarea unui chinez batran pana se incarca pagina...

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Site-ul pus de dvs merge, dar trebuie sa aveti rabdarea unui chinez batran pana se incarca pagina...

Am avut rabdarea unui chinez de varsta mea :grin: , dar daca tu ai verificat si functioneaza, atunci voi incerca cu mai multa rabdare. Multumesc.

Link spre comentariu

Nu stiu unde le poti vedea online.

Exista cataloage de preturi, ele sunt folosite de dealerii de masini si de catre firmele de asigurare. Prin anii 1990-1992 cand vroiam sa vedem daca pretul unei masini de afara era corect, apelam la un prieten care avea un astfel de catalog. Nu vad de ce nu ar exista si acum.

Preturile sunt calculate plecand de la nou si aplicand diversi coeficienti.

Link spre comentariu

Mai jos niste repere date de acest site (care nu sunt actualizate), iar daca acesta este reperul lor ptr. a stabili valoarea minima a taxei..., atunci este cam acelasi rahat ca si pana acum!

Am alex un Nissan Patrol, ptr ca acesta este cel mai cautat.

Ani de fabricatie pentru

Patrol 2.8 GR

--2826cmc/115CP

An Pret Date tehnice RCA LEASING

1993 6700 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

1994 7000 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

1995 8400 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

1996 9000 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

1997 9900 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

1998 10500 Euro 2826cmc/115CP Preturi RCA FINANTARE LEASING

Preturile au fost valabile in lunile octombrie-noiembrie 2007, deci in nr.24 al revistei Auto Pret. Preturile la zi le puteti gasi in nr. 26 (februarie-martie 2008), aparut la vanzare din data de 01-02-2008

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Cred ca asta este calculatorul in vigoare ptr timbrul de mediu ...2013!

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_2012.html

('tule rasa-n :ce de hoti!)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ce a indicat @Yonutz nu e pentru timbrul de mediu. Este "calculatorul" pe care Boc l-a dus la noi culmi, a fost suspendat anul trecut, si de la 1 ianuarie este iarasi in vigoare pala la aparitia timbrului. Cu alte cuvinte, vrei acum sa-ti iei o masina de 3kile si euro 2, platesti vreo 5000 si ceva de euro sa ai numere de Rromania.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare