Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Teodor4x4

Postări Recomandate

Re: Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Daca imi iau maine o masina, platesc taxa de timbru.

Daca ma plictisesc de ea peste o luna si o vand, cand imi cumpar alta masina voi plati o alta taxa de timbru.

Asadar eu am platit ca prostul pentru prima masina pentru ca altul se bucura de ea.

Cel putin vreo 2 ani se vor vinde masni care nu au platita taxa de mediu, dupa aceea incetul cu incetul prin revanzari mai toate masinile SH vor avea aceasta taxa platita.

Pana atunci eu nu voi dori sa imi schimb masina pentru ca la achizitia alteia ma astept sa am de platit timbrul.

Ca dupa ce platesc un timbru de vreo 1000 euro nu o sa mai imi vina chef sa iau alta pentru ca ma astept ca in perioada urmatoare niciuna sa nu aiba timbrul platit.

Si uite cum incetul cu incetul chestia asta se va intoarce impotriva lor pentru ca lumea nu va mai cumpara masini si vor trage de cataragele lor pana le ia dracu, poluand si mai mult in urmatorii ani. Si daca as duce-o la remat ar trebui sa mi se dea o parte din bani inapoi pentru ca masina aia nu mai polueaza, nu? Sau daca azi o iau si maine sufera dauna totala? Mai poate polua?

Dar nu-i nimic, cand vor avea toate masinile platit timbrul de mediu, se va mai inventa unul numit timbru de refuz de vanzare a epavei.

Din pacate gena care zace in poporul asta e una care te tine cu capul plecat si exact ca pe vremea lui ceasca, cei care ajung la conducere se straduiesc ce sa mai inventeze ca sa obideasca natia. E un concurs: stau unii la birou si se scarpina in nas gandund-se ce legi sa mai dea ca sa ne mai complice viata, ce taxe sa mai inventeze ca romanii inca au bani de supermarket, ce restrictii sa le mai punem si ce metode securistice sa le aplicam pentru a-i controla total.

Editat de Micha
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca imi iau maine o masina, platesc taxa de timbru.

Daca ma plictisesc de ea peste o luna si o vand, cand imi cumpar alta masina voi plati o alta taxa de timbru.

Deja de la doua timbre in sus aproape sigur ca o sa inventeze si taxa de clasor ... sa ai unde sa ti aceste timbre ...Si uite asa usor, usor se deschide apetitul pe langa hobbyul asta cu masinile la inca unul ... filatelia ... :ha1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

chiar scumpe numerele astea

platim taxe la HOTI si ei ne dau ....... timbre. poate cineva colectioneaza

HURT ME WITH THE TRUTH

DON`T CONFORT ME WITH A LIE.

Link spre comentariu

Pardon ...nu ne dau nimic ...ne lasa sa ne exercitam doar un drept pe care il aveam deja ... "timbrul" e virtual ...

Se pare ca romanul e "master sef" cand e vorba de inventat taxe pe nimic...La fel si cheltuitul taxelor ... tot pe nimic se duc.

Si-apoi exista o vorba straveche care asa graieste: "De haram o iei, de haram se duce!" cu maxima aplicabilitate in situatia de mai sus ... Numai ca din pacate noi suntem exact pe partea gresita a ghiseului ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

...cand o sa cumpar alta masina...il duc pe vanzator la biserica si jur ca o sa platesc toate cele(amenzi,impozite,taxe..etc)...dar masina sa ramana pe numele lui...:wink:

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Stati linistiti, pregatiti clasoarele si pensetele pentru timbre!

Inca nu s-a aprobat aceasta noua taxa de timbru! Abia urmeaza sa intre in dezbatere publica!

In acest moment se plateste tot taxa pentru emisii poluante, cea din 2012, singura diferenta e ca acum se aplica si art ce prevede plata taxei pt auto inmatriculate in Romania inainte de 2007 la prima revanzare!

Nu incep acum sa explic ce norme si normative incalca taxa pt emisii poluante, insa sunt singur ca ceva se va gasi si pt noua taxa de timbru, deci...se va rezolva si mai incolo!

Va tin la curent cu modificarile legislative si cum putem sa ne luam banii inapoi sau cum sa nu ne umplem de timbre!

Don't drink and drive!
Link spre comentariu

Eu am deschis actiune pentru inscriere fara plata taxei (de fapt 2 actiuni) in 28 decembrie, deja am primit citatia pentru primul termen, cea cu ordonanta presedintiala si voi primi numere normale, undeva in februarie, valabile pana la solutionarea cauzei. Am primit si negatia de la serviciul de inmatriculari...cine vrea sa inscrie masina fara taxa, sa se grabeasca, sa deschida actiuni.

Acuma,... impozitul e 50 de milioane si mai vad ce fac dupa ce ies sentintele definitive.

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ala e test dinamic, se face doar la omologarea masinilor in UE, sau la importuri de masini exotice neomologate in UE. Masinile omologate in UE, au C02-ul in COC-certificatul de conformitate european, la a mea din '99 , s-a aflat imediat in 2008.

Vrajeala a la ProTV.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Ala e test dinamic, se face doar la omologarea masinilor in UE, sau la importuri de masini exotice neomologate in UE. Masinile omologate in UE, au C02-ul in COC-certificatul de conformitate european, la a mea din '99 , s-a aflat imediat in 2008.

Vrajeala a la ProTV.

Masinile euro0,1,2,3 nu au COC, asa ca valorile de CO2 nu prea ai de unde sa le afli. Asa ca daca se va merge in continuare pe ideea asta s-ar putea sa ne asezam la coada.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Acum, fiecare spune ce stie, in 2008 am intrat pana in creierul RAR-ului ca sa-mi inscriu masina si sa fac recatalizarea.

Uita-te pe mobile si vezi ca majoritatea masinilor din Germania au trecut acolo CO2-ul, indiferent de anii de fabricatie, e rubrica in brief, la fel si la V5-ul englezesc (rubrica V.7 pentru cunoscatori).

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Acum, fiecare spune ce stie, in 2008 am intrat pana in creierul RAR-ului ca sa-mi inscriu masina si sa fac recatalizarea.

Uita-te pe mobile si vezi ca majoritatea masinilor din Germania au trecut acolo CO2-ul, indiferent de anii de fabricatie, e rubrica in brief, la fel si la V5-ul englezesc (rubrica V.7 pentru cunoscatori).

bun si daca in 2001 am cumparat masina noua din romanica, ce fac? ma duc in germania sa-mi dea valorile de CO2. Hai sa vorbim de cazuri general valabile nu de ce ti s-a intamplat tie. Pro Tv-ul a facut un reportaj de interes general, pentru situatia in care CO2-ul va trebui trecut in civ. Cum bine s-a vazut efectuarea testului pentru fiecare masina nu va fi cea mai buna/ rapida solutie.

PS: valorile de CO2 de pe mobile nu reflecta intotdeauna realitatea.

Link spre comentariu

Stiu ca sint cativa colegi care au statii de ITP pe aici, poate te vor lamuri. La masinile mai vechi, indiferent de unde s-au luat, se trece ulterior in carte, se scot din baza de date a RAR-ului.

N-am chef de dispute , principalul e ca exista CO2-ul pentru majoritatea masinilor de pe drumurile noastre, nu trebuie test dinamic.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

N-am chef de dispute , principalul e ca exista CO2-ul pentru majoritatea masinilor de pe drumurile noastre, nu trebuie test dinamic.

Statul nu va pierde bani niciodata. Daca solutia cu testul dinamic nu va sta in picioare, o sa schimbe placa si o sa mergem la RAR pentru completarea valorii CO2 pe civ- alti bani alta distractie.

PS: sa nu vb de statiile ITP ca ne iau durerile de ficat.

PSII: atitudinea ta fata de reportaj nu mi s-a parut ok. Oamenii isi faceau meseria.

Pt mine subiectul e inchis.

O zi buna.

Link spre comentariu

Asa am si eu trecut in certif de conformitate 205 g/CO2(euro 3),dar asta este valoarea data de constructor.Dupa ceva ani, aceasta valoare este posibil sa nu mai corespunda cu realitatea ceea ce inseamna ca ar trebui ca toata lumea sa faca acest test de noxe,pentru a se calcula exact timbrul de mediu. Din nou s-ar ajunge la costuri mari(3000 lei testul)+taxa timbrului in sine,iar se ajunge in situatia in care valoreaza mai mult taxele decat masina in sine. Ce exemple de calcul am vazut eu la tv,sunt pt masinile noi, euro 5.Dar cati mai au bani sa cumpere masini noi?Si cati ar mai cumpara o masina noua, in conditiile in care valoarea ei scade considerabil in primii ani de utilizare?

Link spre comentariu

o sa mergem la RAR pentru completarea valorii CO2 pe civ- alti bani alta distractie.

Deja se merge la RAR pentru completarea acestora, din iulie 2008 a inceput procedura pentru cartile care nu aveau asta.

Despre ProTv nu comentez mai mult, aici e forum de pasionati de masini nu fan clubul emisiunilor TV mai mult sau mai putin inspirate.

Vorbim dupa ce apare in Monitorul oficial nu dupa stirile de la ora 13.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Unde ai gasit documentul asta? Are tot felul de greseli de exprimare si chiar si unele valori cam eronate prin tabele :grin:

In orice caz, aparent noua taxa descurajeaza masinile relativ noi cu norme E4 si E3 ( la E3 e dezastru) Practic cel mai rentabile sunt acum ciuveie mai vechi de 15ani, cu E2, dar nu e mare diferenta nici pt cele pe carburatie :ha:

Iar ca sa cumperi un Logan din 2008 cu motorul de 1.4, costa cam 800e? suna cam ciudat, cred ca mai trebuie umblat la numere, adica sa speram...

Link spre comentariu

Oricum taxa asta e o cretinatate inca de la inceput.

Timbrul de mediu trebuia sa fie anual (ideal pe numarul de KM parcursi, dar asta e imposibil deocamdata) pentru ca e de mediu adica poluezi mediul daca mergi, nu daca cumperi. Asadar daca ziceau ca trebuie sa platesti special mediului conform poluarii tale puneau o taxa anuala si chiar ar fi iesit mai in casitig pentru ca se presupune ca ai masina toata viata. Daca o taxa de timbru e sa zicem 1000 euro si ei puneau taza anuala 100 euro nu se mai simtea atat de rau si era platibila. Plus ca dupa cei 10 ani inca mai conduci si deci platesti.

Masura asta e doar ceva pentru a produce niste bani acum. Maine vedem noi ce mai inventam.

A doua cretinatate este ca mi se spune ca se baga taxa si pentru a se plati banii inapoi luati nejustificat anterior. Pai ce treaba are una cu alta? Cine a luat banii, sa ii dea inapoi. Iar banii de pe taxa de acum sa se duca unde trebuie.

Ideal ar fi ca banii din taxa de mediu sa se foloseasca la ceva care purifica aerul. Adica eu arunc noxe in aer si cei care iau banii pentru asta nu fac nimic in acest sens. Macar sa se faca reimpaduriri din banii astia. Dar stai ca nu se poate nici asta, ca padurile taiate au devenit ale privatilor inainte de a fi taiate, asa ca de ce sa plantez eu pe parcelele unora care le-au taiat si imbogatit de pe urma asta?

Eu nu inteleg ce este in natia asta pentru ca atunci cand unul ajunge la putere, nu conteaza unde, se gandeste doar cum sa mai puna o taxa, sa fie mai tiran, mai nesuferit, mai ingamfat si sa calce cat mai mult in picioare tocmai pe cei are i-a ales.

Chiar si la firme private cand vine vorba de profit se gandesc in primul rand la concedieri, adica tot la chestii rele, nicidecum ce sa faca din punct de vedere managerial pentru a creste vanzarile punandu-ti mintea la contributie si oferind produse si servicii asteptate de cumparatori.

Nu e vorba nici de politica, partide, ideologii, doctrine ci doar ceva genetic. Din pacate generatia care putea face asta a fost marginalizata, unii dintre ei asimilati, iar cea care va urma e "ratacita".

Editat de Micha
Link spre comentariu

Adica,la Freelander euro 3,era taxa aprox. 3500E,acum,din calcule imi iese 4700E ! :uameni

sa inteleg ca masinile astea or sa fie pe viata,le ducem direct la remat?

Eu am asteptat 2 luni sa o scada si ei au crescut-o!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare