Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Teodor4x4

Postări Recomandate

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Modificare taxa de prima inmatriculare ?

Adica,la Freelander euro 3,era taxa aprox. 3500E,acum,din calcule imi iese 4700E ! :uameni

sa inteleg ca masinile astea or sa fie pe viata,le ducem direct la remat?

Eu am asteptat 2 luni sa o scada si ei au crescut-o!

Vezi ca mai jos ai un tabel cu cota de reducere, in functie de vechimea masinii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca mai jos ai un tabel cu cota de reducere, in functie de vechimea masinii.

Da,am vazut si am luat in calcul si vechimea.Din ce-am citit pe net,pentru euro 3 si euro 4,a crescut taxa cu aprox 10% fata de cea actuala, deci.....

nu mai imi iau ultimul rand de numere provizorii,ma duc direct in Bulgaria!

Link spre comentariu

si eu, daca am cumparat o masina in septembrie 2012, si vreau sa o trec pe numele meu acum...mai platesc taxa??? stie cineva ca sa-mi spuna?

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Ai cumparat masina din tara sau de afara? Daca este cumparata de afara o platesti.Daca este din tara si nu a fost platita taxa de prima inmatriculare,vei plati noul timbru de mediu.

Link spre comentariu

si eu, daca am cumparat o masina in septembrie 2012, si vreau sa o trec pe numele meu acum...mai platesc taxa??? stie cineva ca sa-mi spuna?

Dom'Doctor, daca masina este adusa in tara dupa 2007 si are taxa platita, acum la urmatoarea tranzactie nu mai trebuie platita. Daca masina a fost adusa inainte de 2007, dupa legile lui boc, care sunt inca in vigoare, taxa trebuie platita.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Chiar daca masina a fost imatriculata si cumparata din ROMANIA inainte de 2007 (adica nu a fost platita taxa) trebuie sa o achite acum.

Editat de dacadrean
Link spre comentariu

http://www.4tuning.ro/taxa-auto/noul-timbru-de-mediu-2013-cu-90-reducere-pentru-masinile-non-euro-textul-integral-17255.html

Daca asa ramane modul de calcul al valorii timbrului de mediu rezulta ca la un Freelander 2001, 1951 cmc, euro 3 cu CO2 combinat - 205 g, trebuie sa platescin jur de 2000 euro. Nu-mi vine sa cred ce teapa am luat. Anul trecut in decembrie am zis hai sa astept ca revin astia la sentimente mai bune, sa nu ma mai incurc cu judecati si alte tampenii. Nici nu am facut un calcul cat as fi platit taxa veche dar cred oricum ca mai putin de 2000. Am facut calculul de 3 ori si nici acum nu-mi vine sa cred.

Editat de cocofree
Link spre comentariu

Cum socotesc ei vechimea masinii? De exemplu in actele masinii apare ca fiind inregistrata in luna 02 an 2003. Dupa seria de caroserie este produsa in 2001(an care probabil va aparea in cartea de identitate) dar pe actele de Anglia nu scrie luna. Deci daca nu stiu luna cum socotesc anii? Este foarte important pentru ca la 11-12 ani platesc 1913 euro iar la 12-13 ani trebuie platit 1476 euro.

Link spre comentariu

http://www.4tuning.ro/taxa-auto/noul-timbru-de-mediu-2013-cu-90-reducere-pentru-masinile-non-euro-textul-integral-17255.html

Daca asa ramane modul de calcul al valorii timbrului de mediu rezulta ca la un Freelander 2001, 1951 cmc, euro 3 cu CO2 combinat - 205 g, trebuie sa platescin jur de 2000 euro. Nu-mi vine sa cred ce teapa am luat. Anul trecut in decembrie am zis hai sa astept ca revin astia la sentimente mai bune, sa nu ma mai incurc cu judecati si alte tampenii. Nici nu am facut un calcul cat as fi platit taxa veche dar cred oricum ca mai putin de 2000. Am facut calculul de 3 ori si nici acum nu-mi vine sa cred.

Esti in aceeasi situatie cu mine,cu aceeasi masina numai ca eu ar trebui sa platesc mai mult,pt ca masina este mai noua.Dupa calculele mele,am ajuns la 4700E.

Si dupa celelalte calcule, o sa merg la Bulgari cu 400E iar la statul roman ii dau:pt de diferenta respectiva:y

Link spre comentariu

2006, este euro 3 masina? daca da s-ar putea sa iasa la banii aia, nu cumva este euro 4?

A fost trecuta la nemti euro 4 in talon, la noi la RAR,au trecut-o euro 3.

Link spre comentariu

Si totusi.....de ce o taxa a statului roman se calculeaza in EURO ???

Daca sunt bugetar si statul roman imi calculeaza si imi plateste salariul in LEI, de ce daca imi cumpar o masina imi calculeaza aceasta taxa in EURO ???

Link spre comentariu

Daca sunt bugetar si statul roman imi calculeaza si imi plateste salariul in LEI, de ce daca imi cumpar o masina imi calculeaza aceasta taxa in EURO ???

Si totusi de ce te mai mira ceva..... Este statul roman ,dar de ce este o taxa de inmatriculare atat de mare masina este pana la urma o necesitate atat de multa nesimtire cata este la noi rar mi-a fost dat sa vad pe unde am umblat dar asta e sper sa nu fiu nevoit sa ma intorc de graba.

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Pare offtopic, pare politica, dar nu e, asa ca nu dati cu pietre.

Puterea actuala sta intr-o singura figura si anume Ponta. Daca ala nu mai e, nu au practic pe cine sa puna la loc comparativ cu vechiul PDL care fiind la vale nu mai conta pe cine pune. Astia sunt la inceput si cam agatati de o figura

Doar niste manifestatii puternice ii mai poate trezi la realitate, asta daca ei sunt constienti ca prin plecarea lui Ponta raman dezarmati. De cuand s-a mai facut si o campanie impotriva jandarmeriei cum ca ar fi niste batausi prosti, nu niste profesionisti.

Pe mine nu ma intereseaza cine e la putere, ca e usl, ca e Ponta, ca e Basescu deoarece telul lor e acelasi, descris in postul meu anterior.

Daca vreodata vreti sa ne strangem cu masinile in Bucuresti, eu vin 100% desi o am inscrisa deja pe Bulgaria. Doar ca noi cei de pe 4x4 suntem prea putini si trebuie un mod de mediatizare mult mai amplu.

Scuze de offtopic iar daca ideea este generala sa creeze cineva un alt topic unde sa discutam si despre cum putem lupta indiferent ca 4x4-ul nostru este fioros (mai ales) si nu numai.

Link spre comentariu

Rezolvarea exista si este de natura pasnica, atat in ceea ce priveste taxa de: prima inamtriculare, mediu, transcriere, etc., cat si in ceea ce priveste lucrurile in general; nu este idealul, insa nu traim intr-o lume ideala! Nimeni nu iti baga mana in buzunar (la propriu), ci de buna voie, cine doreste plateste acea taxa, insa la fel de bine poti alege sa nu o platesti, dupa cum spunea un coleg aici, se poate demonstra ilegalitatea ei (intr-un proces), iar ca rezultat, inmatricularea oricarui autovehicul fara acea taxa.

offtopic:

Referitor la modul in care merg treburile in tara asta, rezolvarea ar fi la fel de simpla si pasnica, dar care cere hotarare ferma si o pregatire anume; sistemul functioneaza cu implicarea omului de rand (a majoritatii) in activitatile zilnice, fara aceasta implicare sistemul se blocheaza..., de cat timp credeti ca ar fi nevoie ptr. ca cei de la conducere sa admita ca este o problema grava (incetarea oricarei activitati) si sa isi doresca sa negocieze reinceperea activitatii?! Insa aici este problema noastra, noi stim doar ce nu vrem, daca am fi intrebati, ce anume vrem, oare am fi capabili sa prezentam o lista de cerinte, care sa fie logica, realizabila si cu adevarat folositoare noua tuturor, ca si indivizi, societate, tara?!

Se spune ca, conducatorii tarii reflecta constiinta populatie! Ei sunt noi si noi suntem ei...

P.S. Cred ca ar fi cazul sa mutam aceasta discutie intr-un topic nou. Poate un moderator deschide un topic cu titlul pe care il considera el potrivit si muta aceste discutii acolo. Sunt sigur ca majoritatea avem ceva de spus in acest subiect.

Editat de edy_M
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Asta este o intrebare cu doua variante de raspuns:

- Varianta populista - "pregatim trecerea la moneda unica europeana si incercam sa facem aceasta trecere cat mai usoara...":tk1

- varianta reala - e un mod "ascuns" de a recunoaste ca nu esti in stare sa asiguri stabilitatea monedei nationale fata de moneda unica europeana... si ai nevoie de o moneda stabila cand iti calculezi bugetul:uameni

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Simplu, ca se ne "faca" oricind si in timp record. Ceva nu merge bine si nu sunt incasari la buget, devalorizam RON-ul si taxele cresc instant, fara mult tam tam si dezbateri.....cheltuielile interne ale bugetului sunt intotdeauna in RON, iaca asa il echilibreaza din scurt pe spinarea tuturor (accizele din benzina, alcool, tigari sunt in euro, energia se importa in euro/usd, majoritatea produselor si serviciilor au preturi in euro iar tva-ul practic la toate e tot in euro etc).

De asta ziceam eu ca am vrea noi sa fim in situatia oamenilor simpli din Grecia, dar din pacate suntem mult mai rau. Aia au si venituruile si taxele in Euro. Dupa ce guvernantii lor au furat toti banii, cind incercau sa puna un bir nou intilneau o rezistenta mare etc. La noi miine se poate devaloriza leul cu 10% si veniturile bugetare cresc aproape instant cu aceeasi cota....:ha:

De ce crezi ca au lasat-o balta cu trecerea la euro. Le-ar disparea RON-ul, care e cel mai mare instrument de spoliere a noastra prin taxe....Oficial se spune ca ne pierdem suveranitatea, flexibilitatea....

Editat de georgei23
Link spre comentariu

e o jonglerie cu moneda, dar nu e numai asta.

cand discuti cu UE, iti faci bugetele dupa cursul oficial de schimb. Interesant e ca daca vrei sa schimbi din lei in alta moneda, afara din tara, cursul este mai prost decat aici cu 5-10%. Ia puneti mana si calculati sa vedeti ca aici vorbim de cel putin bugetul unui minister numai din diferenta de curs.

Link spre comentariu

A fost trecuta la nemti euro 4 in talon, la noi la RAR,au trecut-o euro 3.

Pentru ca RAR-ul nostru nu este in stare sa calculeze o norma euro.Cei de acolo se iau dupa niste cataloage primite de la producatorii auto, si uneori cifrele nu corespund, sau vehicolul respectiv nu se regaseste in documentatia lor.Daca vrei sa ti-o treaca euro 4, trebuie sa aduci hirtie de la importator(un fel de certificat de autenticitate) cum ca masina este euro4.

Link spre comentariu

Cum socotesc ei vechimea masinii? De exemplu in actele masinii apare ca fiind inregistrata in luna 02 an 2003. Dupa seria de caroserie este produsa in 2001(an care probabil va aparea in cartea de identitate) dar pe actele de Anglia nu scrie luna. Deci daca nu stiu luna cum socotesc anii? Este foarte important pentru ca la 11-12 ani platesc 1913 euro iar la 12-13 ani trebuie platit 1476 euro.

Nu stiu daca odata cu introducerea timbrului de poluare in loc de taxa de poluare s-a schimbat si metodologia de calcul a vechimii unui autoturism, dar pina acum era luata in considerare prima inmatriculare si nu efectiv ziua in care l-a facut fabrica.Lucru destul de logic pentru ca pina in momentul inmatricularii nu prea il folosesti.Exista si citeva exceptii dar nu isi au discutia aici.

Oricum nu stiu daca denumirea a fost aleasa la intimplare sau nu, dar se potriveste de minune.Ca orice timbru ca sa il poti folosi, mai intii trebuie sa scuipi pe el . :grin:

Link spre comentariu

Asta este o intrebare cu doua variante de raspuns:

- Varianta populista - "pregatim trecerea la moneda unica europeana si incercam sa facem aceasta trecere cat mai usoara...":tk1

- varianta reala - e un mod "ascuns" de a recunoaste ca nu esti in stare sa asiguri stabilitatea monedei nationale fata de moneda unica europeana... si ai nevoie de o moneda stabila cand iti calculezi bugetul:uameni

Asta cu trecerea la moneda euro este tare de tot:ha::ha::ha::ha:

Oricum s-ar numi politicianul roman sau partidul din care face parte scopul este unul singur pentru toti sa-si bata joc de cetatean si de cel care plateste taxele era o melodie versurile erau ceva de genul ,,vin ai nostri pleaca ai vostrii,,.

Taxa nu este legala in comunitate de acea este shimbat numele in fiecare an comunitatea ii obliga sa o scoata astia ii schimba numele anul urmator jocul reincepe si ,, fraierii,, platesc si tot asa.

Sa auzim de bine.

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare