Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

"Cinci roti" sau tandem ?

albinaru

Postări Recomandate

Am o intrebare pentru cei care tracteaza mai frecvent si au mai multa experienta.

Sunt pe punctul de a cumpara o remorca pentru stupi si ocazional pentru a transporta cate o masina.

Nu stiu care ar fi avantajele/dezavantajele intre o remorca tandem si o remorca cu peridoc.

Va rog sa ma ajutati cu experienta voastra.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: "Cinci roti" sau tandem ?

Am o intrebare pentru cei care tracteaza mai frecvent si au mai multa experienta.

Sunt pe punctul de a cumpara o remorca pentru stupi si ocazional pentru a transporta cate o masina.

Nu stiu care ar fi avantajele/dezavantajele intre o remorca tandem si o remorca cu peridoc.

Va rog sa ma ajutati cu experienta voastra.

Hai sa incepem putin altfel : ce categorie de permis de conducere ai ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Toate gradele plus atestatul de transport marfa.

Daca scoala de soferi nu este facuta la Pitesti, cursurile urmate ptr. a obtine aceste grade si mai ales atestatul de transport marfa, va erau de un real folos ptr. aceasta enigma.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

La 2000 kg sau 2800 daca ai un talon norocos- maxim cat ai voie sa tractezi cu hiluxul remorcile ''5 roti'' sunt extrem de rare si banuiesc scumpe. Asa ca dilema se va rezolva de la sine -platforma cu punti tandem.

Practic,ieftin, stabil ,cu mai putine piese de intretinut. ca ultilizator de remorci cu piese ALKO iti recomand concurenta. Ia o remorca cu piese Knott.

Link spre comentariu

Remorca se va cumpara de noua, se va omologa la greutatea pe care o vrea cumparatorul , adica eu.

Banii nu prea conteaza ca nu sunt din buzunarul meu. Ma intereseaza cea mai buna varianta de utilizare.

Care este diferenta intre AL-KO versus KNOTT? Merci anticipat!

Link spre comentariu

Al-ko sunt foarte buni, dar ustura in draci. Knott e foarte bine reprezentat in RO si are preturi mai mult decat omenesti la calitate foarte aprope de Al-ko.

P.S. Nu reusesc sa ma prind de treaba cu 5 roti... HELP!

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Gata bre, m-am lamurit si io:

Eu folosesc un Brenderup U120. E un tandem mare, dar poti sa-l bagi fix unde vrei tu. Ma refer la mersul cu spatele.

Prahova 4x4

Link spre comentariu

cel mai mare avantaj al remorcii cu punte viratoare este stabilitatea crescuta, remorcile cu axe tandem daca sunt incarcate prost intra intr-un balans greu de controlat

dezavantaje sunt pretul,manevrabilitatea (totul e pe dos) si costurile mai mari la intretinere

legat de knott si alko orice reper alko costa fix dublu fata de knot iar ca si calitate sau durata de viata e tot una.

un exemplu de balans

Link spre comentariu

De ce sunt asa putine "cinci roti" pe piata, din cauza pretului ridicat sau au si alte inconveniente. Ce se poate strica? cam cat tine un scaun?

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

de care ai cumparat ?

la tandem virezi masina invers decat fara remorca

la 5-a roata virezi masina exact ca si fara remorca

evident teoria e zero-practica e singura optiune.

Link spre comentariu

Este Hulco Rota 3050, pe roti de 12".Nu reusesc sa pun poza.

O sa incep exercitiile saptamana asta.Ce am observat: ca vireaza foarte usor si la miscari foarte discrete ale volanului.

Vine foarte usor dupa Hilux, nu balanseaza, nu are tangaj.Pe anumite portiuni de autobahn am atins si 140 km/h.

Link spre comentariu

Vezi ca pe autobahn esti limitat de remorca. Aia cu viteza fara limita e valabila la autoturisme. Cand ai remorca dupa tine mergi cu viteza la care e ea omologata, adica 80,90 sau maxim 100. Nu exista remorci omologate mai sus sau cel putin n-am auzit eu.

Prahova 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare