oube_la Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Cred ca ar fi important, sau chiar foarte important sa stim, cei care ne batem la un Campionat, daca se tine etapele aceste, si daca nu se tine, ce "amenda" ar trebuie sa fie aplicata la cluburi care au zis ca vor sa organizeze etapele ma poate cine va de drept sa ma lamureasca? Multumesc Pedro Pinto Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Re: Tat si odorhei Pedro referitor la TAT este comunicat oficial ca nu se tine . Odohei vom vedea 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romica21 Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 (editat) Dupa cum vedeti ,nici clasament nu exista! Pana anul asta nu s-a mai intamplat asa ceva .Nu apar nici rezultate oficiale dupa fiecare etapa. Cam multa neseriozitate. Atat din partea cluburilor cat si din partea CNOR si FRAS. Editat Octombrie 15, 2012 de Astral romica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Re: TAT si Odorhei Ultima data (Cluj) le-am vazut pe site-ul unui club... Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Re: TAT si Odorhei ... si daca nu se tine, ce "amenda" ar trebuie sa fie aplicata la cluburi care au zis ca vor sa organizeze etapele De ce trebuie sa fim rai sa spunem ca organizatorii trebuie amendati pt ca nu mai tin etapele? Si aia sunt oameni care poate ca au probleme, nu au gasit finantarile si sponsorizarile necesare sau poate nu mai sunt oameni dispusi de sacrificiu ca sa puna umarul la asa ceva. Sunt vremuri grele. Stii foarte bine ca nu e usor ca sa organizezi un eveniment de o asa amploare. Pai, daca nu ai toate conditiile, decat sa iasa un rahat, mai bine nu il faci. Nu consider ca cineva trebuie pus la zid pt asta. Parerea mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: TAT si Odorhei De ce trebuie sa fim rai sa spunem ca organizatorii trebuie amendati pt ca nu mai tin etapele? Si aia sunt oameni care poate ca au probleme, nu au gasit finantarile si sponsorizarile necesare sau poate nu mai sunt oameni dispusi de sacrificiu ca sa puna umarul la asa ceva. Sunt vremuri grele. Stii foarte bine ca nu e usor ca sa organizezi un eveniment de o asa amploare. Pai, daca nu ai toate conditiile, decat sa iasa un rahat, mai bine nu il faci. Nu consider ca cineva trebuie pus la zid pt asta. Parerea mea... Da Max ,dar macar anunti din timp ca nu mai poti tine etapa,concurentii isi fac calcule cu privire la care din etape merge in functie de multi factori: distanta ,conditii,preturi si multe altele tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: TAT si Odorhei Da Max ,dar macar anunti din timp ca nu mai poti tine etapa,concurentii isi fac calcule cu privire la care din etape merge in functie de multi factori: distanta ,conditii,preturi si multe altele Si aia e drept dar vezi ca sunt si situatii mai greu de prevazut. Cum s-a intamplat si Sibiu cand sponsorii care erau programati s-au tras pe c.. r cu cateva zile inainte de cupa lasandu-i cu ochii in soare pe organizatori. Nu cred ca cineva trebuie amendat pentru asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: TAT si Odorhei Pedro, referitor la ambele concursuri exista aici pe forum comunicate CNOR: a) concursul de la Deva a fost scos din calculul clasamentului general al campionatului pe anul 2012. Deci chiar daca se organizeaza nu conteaza la calcul. Pana acum de la organizator nu s-a auzit ca ar fi totul gata si ca se poate tine in afara campionatului... b) etapa de la Odorhei se va tine in ultimul weekend din noiembrie. Legat de amenda pentru organizatorii care nu tin evenimentul promis, ea exista: pentru a-i fi trecut evenimentul in calendarul oficial, fiecare club trebuie sa plateasca pana la data de 15 februarie (sau ceva de genul, oricum, mult inainte de prima etapa), doua taxe: - una pt permis de organizator - una pt eveniment efectiv Daca nu plateste la timp aceste taxe, evenimentul nu e inclus in calendarul oficial. Daca nu tine evenimentul, banii sunt nerambursabili. Compunand acest mesaj si uitandu-ma in calendar, ma gandesc ca , DACA cei de la Siculus ar putea sa tina evenimentul in slotul clubului TAT, ar fi mai ok pt toata lumea - sa nu murim de frig, sa nu elimine portiuni de traseu din cauza zapezii, etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 (editat) Re: TAT si Odorhei De ce trebuie sa fim rai sa spunem ca organizatorii trebuie amendati pt ca nu mai tin etapele? Si aia sunt oameni care poate ca au probleme, nu au gasit finantarile si sponsorizarile necesare sau poate nu mai sunt oameni dispusi de sacrificiu ca sa puna umarul la asa ceva. Sunt vremuri grele. Stii foarte bine ca nu e usor ca sa organizezi un eveniment de o asa amploare. Pai, daca nu ai toate conditiile, decat sa iasa un rahat, mai bine nu il faci. Nu consider ca cineva trebuie pus la zid pt asta. Parerea mea... Max istoria cu etapa de la Deva este cam asa: La ultima sedinta domnul Presedinte Interimar Virgil a venit si a spus: "Ne-am gandit sa bagam o noua etapa, si uitandu-ne in calendar am gasit de cuviinta sa o punem in perioada 1 - 4 noiembrie ca atunci nu se organizeaza nimic". Moment in care Razvan si cu mine am luat foc, fiindca la sedinta anterioara se stabilise clar (consemnat de altfel in procesul verbal al sedintei) ca in acea perioada va avea loc Cupa GTC. In continuare domnul Virgil a incercat sa ii convinga pe cei prezenti ca luand in considerare statutul clubului GTC (neafiliat la acea data) ca e mai bine sa isi tina el etapa ca noi oricum nu o sa mai organizam nimic. Intr-un final am reusit sa ajungem la o intelegere - noi cu o sapatamana mai devreme, el cu o saptamana mai tarziu. Si povestea a continuat: El nu a platit nici un ban pentru etapa de la DEVA, noi am facut toate demersurile necesare, dar fiind etapa de campionat s-a mers probabil pe principiu: "las ca se tine". Surprinzator el nu a mai facut nimic, iar noi facem o cupa cu 4 clase... In concluzie eu as ruga CNOR-ul sa dea un comunicat in care sa ne spuna ce penalitati se aplica pentru cele 2 promisiuni de concurs pe care domnul Virgil nu a binevoit sa le onoreze. Editat Octombrie 16, 2012 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 (editat) Re: TAT si Odorhei Si aia e drept dar vezi ca sunt si situatii mai greu de prevazut. Cum s-a intamplat si Sibiu cand sponsorii care erau programati s-au tras pe c.. r cu cateva zile inainte de cupa lasandu-i cu ochii in soare pe organizatori. Nu cred ca cineva trebuie amendat pentru asta. Max,cu etapa de la Deva a fost altceva si se stia de mult ca nu se poate tine,banii la federatie NU au fost platiti in timpul util prevazut de regulamentul CNOR si nici de renuntat nu au vrut sa renunte pana in ultima clipa,inainte de etapa de la Cluj au fost discutii sa tina altcineva etapa in alta locatie dar nimeni din clubul organizator de la Deva nu au dat un raspuns clar,deci dupa parerea mea ceva masuri tot trebuie luate impotriva clubului din Deva.Toata lumea are probleme dar sa ramana problemele lui,nu sa le imparta cu altii ( treaba cu capra vecinului ) PS am inteles ca nici clasamentul nu prea este clar,sunt cateva diferente de punctajla unele clase Editat Octombrie 16, 2012 de blavenstein tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei ma bag si eu in discutie daca vorbesc prostii va rog sa ma corectati. Clubul de la Deva nu si-a platit pana in ziua in care s-a anuntat anularea etapei nici una din taxe catre federatie lucru care a dus la anularea etapei. fiind vorba de o etapa a campionatului national si nu de o cupa mi se parea corect acest lucru sa se intample la max. o luna dupa termenul de 15 feb sau cat era pentru plata taxei asa poate se putea baga altceva la loc sau macar stia fiecare despre ce e vorba. Referitor la clasamente nu sunt afisate deoarece comisia CNOR le-a dat jos deoarece trebuie modificate ca conform regulamentului membrii clubului organizator nu au voie sa puncteze in campionat la etapa clubului din care fac parte. lucru care mi se pare un pic lipsit de democratie in sensul ca concurentii din cluburi care nu fac etape se pot da la care etapa vor ei pe cand ceilalti sunt obligati sa faca pauza la etapa clubului lor. aici ce stiu ca exemplu este ca fiko a punctat in clasament la mures si nu ar fi avut voie si fratii kiraly la cluj unde iar nu ar fi avut voie, adica te poti da dar fara puncte. si e pacat ca problema de la deva ne va impinge probabil la odorhei sa ne luam sanie in loc de masina. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei Problema cu punctatul la etapa clubului propriu este una care s-a dezbatut in ultimii ani de mai multe ori. Argumentele suna asa: 1) este foarte greu sa verifici care membri de club au participat la trasee anul acesta si care nu 2) este greu sa verifici care membri de club au participat anul trecut la trasee si o parte din ele sunt si anul acesta 3) chiar daca nu au participat la trasee exista mari sanse sa cunoasca bine zona, sa navigheze mult mai bine azimuturile sau sa treaca peste greselile din roadbook. din aceste cauze, mereu va plana o suspiciune asupra rezultatelor membrilor clubului organizator. e pacat si de ei si de munca celorlalti. Ca sa se compenseze problema creata cluburilor organizatoare exista prevederea cu punctatul la N-1 etape in loc de N. Mi se pare ca e maximul ce se poate face fara a le da organizatorilor sansa sa concureze pe roadbookul pe care tocmai ce l-au scris :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei Problema cu punctatul la etapa clubului propriu este una care s-a dezbatut in ultimii ani de mai multe ori. Argumentele suna asa: 1) este foarte greu sa verifici care membri de club au participat la trasee anul acesta si care nu 2) este greu sa verifici care membri de club au participat anul trecut la trasee si o parte din ele sunt si anul acesta 3) chiar daca nu au participat la trasee exista mari sanse sa cunoasca bine zona, sa navigheze mult mai bine azimuturile sau sa treaca peste greselile din roadbook. din aceste cauze, mereu va plana o suspiciune asupra rezultatelor membrilor clubului organizator. e pacat si de ei si de munca celorlalti. Ca sa se compenseze problema creata cluburilor organizatoare exista prevederea cu punctatul la N-1 etape in loc de N. Mi se pare ca e maximul ce se poate face fara a le da organizatorilor sansa sa concureze pe roadbookul pe care tocmai ce l-au scris :) hop ma bag si eu in seama, a nu imi fi luata in nume de rau :) sunt perfect deacord cu motivatiile de mai sus ale lui Watcher si le consider absolut normale chiar daca pentru a elimina orice suspiciune asupra onestitatii concurentilor aici sunt bagati la gramada cu totii. astfel eu desi sunt membru in GTC si nu am participat la nici un traseu la nici o particica din organizarea cursei nu voi puncta daca ma voi da si repet sunt perfect deacord cu acest lucru, dar daca eu in situatia actuala as concura si as iesi in puncte as fi contestat si astfel ar fi contestat implicit clubul indirect iar in final asupra mea si a clubului ar plana suspiciunea de "manevra, intelegere smen...etc" ceea ce nu consider corect. in schimb ce poate fi discutat si unde am oarece retineri sunt vis a vis de cei din zonele limitrofe zonelor de concurs a se vedea Campulung anul trecut fara suparare unde erau o multime de echipaje locale care taiau padurile in lung si lat ca ei stiau zona si daca va amintiti chiar a fost o discutie destul de vasta pe acest subiect. oricum regulamentul prevede ca un echipaj care puncteaza in campionat trebuie sa participe la N-1 etape si punctajul adunat este conform ecuatiei :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei Karol la cupe nu se pune problema de punctaj in campionat aici e vorba de etape. daca tu ca membru GTC te vei da si vei iesi pe 1 raman doar discutile oare nu a fost o intelegere sa ramana de ex premiul 1 de la extrem in club, de exemplu. watchere ai perfecta dreptate din pacate asa e omul unde e loc de fentat si de mai usor va fenta. dar gandeste un pic altfel: tu la inceputul anului iti faci calcule vezi ce etape sunt care iti plac care nu care e mai departe care mai aproape si iti zici ma nu ma duc la etapa cutare ca e prea departe sau anul precedent nu mi-a placut orcanizarea,mancarea etc. deci ti-ai ales etapa la care nu punctezi. pe cand sa zicem eu incepe anul si nu am acest privilegiu de a-mi alege etapa la care nu ma duc pentru ca imi este impusa automat. Bun toate astea in cazul in care ne dam in campionat pe puncte. Si atunci poate in cazul asta eu zic imi bag picioarele ma duc la 2-3 care sunt aproape de casa si gata si uite asa se pierd concurentii. dupa aia alt exemplu pur fictiv fara nici o referire: etapa facuta de kamikaze s-a tinut la curtea de arges (nu stiu exact ca nu am fost) clubul x3trem de la valcea este in imediata apropiere, deci poti spune ca sunt sanse ca ei sa se fi dat prin zona respectiva nu? sau clubul din harghita la etapa de la odorhei sunt apropiate nu ?? adica eu m-am dat in jurul clujului pe o raza de aprox 100km deci daca alt club ar face un concurs la 30km de cluj clar as cunoaste cat decat zona nu? sper ca ai inteles ce vreau sa zic. Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei E clar ca exista riscul mare asa cum l-ai identificat. Din pacate problema cred ca se pune de tipul 'care solutie creaza mai putine / mai mici probleme' Adica as zice ca decizia se ia in functie de 'de ce lucru ti-e mai frica' si 'cat de greu / usor e sa il limitezi'. Glumind putin, ca sa scapi de dezavantajul pe care il ai fata de mine (pe exemplu vorbesc) ai de facut una din doua: - te muti la acelasi club cu mine (care nu organizeaza etapa) - convingi clubul tau sa nu mai faca etapa :)) Serios vorbind: ai vreo propunere care sa rezolve complet / perfect problema? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 (editat) Re: TAT si Odorhei Serios vorbind: ai vreo propunere care sa rezolve complet / perfect problema? eu as zice ca se numeste onestitate :) Oricine poate puncta la orice etapa doreste, iar echipa de organizare are grija sa nu aiba "scapari" legate de trasee... Pe de alta parte daca are "scapari" se poate penaliza cu .... Editat Octombrie 17, 2012 de iwa GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei :)) Sa nu vorbim in zona idealului :)) Solutia trebuie sa nu depinda de input uman, de onestitate, onoare, cuvant, etc. Trebuie sa fi automat(izat)a. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei :)) Sa nu vorbim in zona idealului :)) Solutia trebuie sa nu depinda de input uman, de onestitate, onoare, cuvant, etc. Trebuie sa fi automat(izat)a. Trebuie sa punem neaparat un buton de la mesajele de pe forum.... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: TAT si Odorhei dupa aia alt exemplu pur fictiv fara nici o referire: etapa facuta de kamikaze s-a tinut la curtea de arges (nu stiu exact ca nu am fost) clubul x3trem de la valcea este in imediata apropiere, deci poti spune ca sunt sanse ca ei sa se fi dat prin zona respectiva nu? sau clubul din harghita la etapa de la odorhei sunt apropiate nu ?? adica eu m-am dat in jurul clujului pe o raza de aprox 100km deci daca alt club ar face un concurs la 30km de cluj clar as cunoaste cat decat zona nu? sper ca ai inteles ce vreau sa zic. Iti garantez ca la etapa facuta de noi in afara de cei care s-au ocupat efectiv de trasee nimeni dar absolut nimeni nu a stiut traseul. Mai mult de atit nici cei care am organizat acea etapa nu am stiut decit traseul clasei care am facut-o. Asa cum ai spus se pot interpreta multe chestii. Un exemplu ar fi schimbarea traseelor open/extrem ziua 1/2 in sensul ca ziua 1 de open=ziua 2 extrem si invers. Si chestia asta am vrut s-o eliminam si am reusit. Recunosc ca am avut ceva emotii sa nu ne intersectam mai ales pe contrasens dar nu a fost cazul. Bafta! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 (editat) Re: TAT si Odorhei Sorin crede-ma ca nu am facut nici o aluzie sau ceva de genu era doar un exemplu ce imi venea in minte si la cluj putem zice ca fratii kiraly nu au stiut traseele dar pentru aia tot exista suspiciuni eu ma refeream doar ca din pacate nu se poate sa impaci toate partile cu orice decizie s-ar lua Editat Octombrie 17, 2012 de Astral Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 (editat) Re: TAT si Odorhei Karol la cupe nu se pune problema de punctaj in campionat aici e vorba de etape. daca tu ca membru GTC te vei da si vei iesi pe 1 raman doar discutile oare nu a fost o intelegere sa ramana de ex premiul 1 de la extrem in club, de exemplu. watchere ai perfecta dreptate din pacate asa e omul unde e loc de fentat si de mai usor va fenta. dar gandeste un pic altfel: tu la inceputul anului iti faci calcule vezi ce etape sunt care iti plac care nu care e mai departe care mai aproape si iti zici ma nu ma duc la etapa cutare ca e prea departe sau anul precedent nu mi-a placut orcanizarea,mancarea etc. deci ti-ai ales etapa la care nu punctezi. pe cand sa zicem eu incepe anul si nu am acest privilegiu de a-mi alege etapa la care nu ma duc pentru ca imi este impusa automat. Bun toate astea in cazul in care ne dam in campionat pe puncte. Si atunci poate in cazul asta eu zic imi bag picioarele ma duc la 2-3 care sunt aproape de casa si gata si uite asa se pierd concurentii. dupa aia alt exemplu pur fictiv fara nici o referire: etapa facuta de kamikaze s-a tinut la curtea de arges (nu stiu exact ca nu am fost) clubul x3trem de la valcea este in imediata apropiere, deci poti spune ca sunt sanse ca ei sa se fi dat prin zona respectiva nu? sau clubul din harghita la etapa de la odorhei sunt apropiate nu ?? adica eu m-am dat in jurul clujului pe o raza de aprox 100km deci daca alt club ar face un concurs la 30km de cluj clar as cunoaste cat decat zona nu? sper ca ai inteles ce vreau sa zic. corect Mihai ai dreptate m-a luat valul si nu am mai fost atent ca vorbesc de cupa si nu de etapa :) dar ma refeream la etapa asta sigur ti-ai dat singur seama :) Editat Octombrie 17, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oube_la Postat Octombrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: TAT si Odorhei De ce trebuie sa fim rai sa spunem ca organizatorii trebuie amendati pt ca nu mai tin etapele? Si aia sunt oameni care poate ca au probleme, nu au gasit finantarile si sponsorizarile necesare sau poate nu mai sunt oameni dispusi de sacrificiu ca sa puna umarul la asa ceva. Sunt vremuri grele. Stii foarte bine ca nu e usor ca sa organizezi un eveniment de o asa amploare. Pai, daca nu ai toate conditiile, decat sa iasa un rahat, mai bine nu il faci. Nu consider ca cineva trebuie pus la zid pt asta. Parerea mea... Da Max, sunt oameni ca noi, dar din momentul care se face un campionat bazat pe niste etape, aia trebuie sa se tina, cu cupe si altele nu e asa de important, sau i mai putin important, dar etape trebuie sa se tina Land Rover 90- 3.9 V8 L.R.Discovery I V8 Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re: TAT si Odorhei Apropo de cat de bine se misca CNOR-ul. Am putea sa ii laudam ca au publicat clasamentul dupa 5 etape... nu stiu cat de corect este caci nu m-am uitat in el, dar ce stiu este ca au UITAT sa publice clasamentul pentru TRIAL Extrem ! Asadar.... GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate