cos Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Re: Masina mea Nissan Patrol de oras..mici probleme tehnice Sa cuplezi blocantul spate pentru a dezactiva ABS este cu siguranta ceva la care un intreg birou de proiectare nu s-a gandit ... dar cu siguranta e si asta o metoda da a atinge scopul propus ... Pacat ca dupa astfel de idei puse in practica apar si pareri negative depre o masina simpla si cinstita ... ca se strica , ca nu merge ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi11 Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Re: Masina mea Nissan Patrol de oras..mici probleme tehnice Abs patrol e discret,eu abia simt ca are, da fiecare cu gusturile sale! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Re: Masina mea Nissan Patrol de oras..mici probleme tehnice In mod normal ABS-ul este independent de modul de tractiune la o masina cu tractiune clasica . Nu face decat sa dea drumul controlat la roata care s-a blocat si a rupt aderenta . Ca este cu diferentialul central inchis sau nu , daca roata se blocheaza , ABS-ul ii da drumul treptat pentru a recupera aderenta. Cel putin asa cred eu ca ar trebui sa stea lucrurile , nu stiu cum este la Y61 . La Rangerul meu , cu acelasi tip de tractiune , nu palpaie nimic cand cuplez fata , dar intra ABS-ul daca simte ca rotile nu se invart la franare . Herr Fordele, este vorba despre blocantul spate, diferential central patrolul n-are pt. ca...n-are, transferul e clasic:h5. Pare oarecum logic ca daca ai blocant pe o punte, ABS-ul trebuie dezactivat cel putin pe acea punte. E ciudatica treaba cu ABS-ul si blocantul. Sa vezi ce "misto" e cand esti cu muia la cer pe o urcare lunga si alunecoasa, la 4500 rpm intr-a doua, masina se opreste din inaintare, rotile se invartesc ca nebunele....calci instant si violent ambreiajul si frana, si intra ABS-ul....:grin: @fastbiker, daca esti in 4x2 si pui blocantul, controlerul nu transmite comanda (asteapta info ca esti in 4x4), clipoceste becul de blocant si becul ABS se aprinde, se cheama ca ar fi dezactivat. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fastbiker Postat Ianuarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea Nissan Patrol de oras..mici probleme tehnice @fastbiker, daca esti in 4x2 si pui blocantul, controlerul nu transmite comanda (asteapta info ca esti in 4x4), clipoceste becul de blocant si becul ABS se aprinde, se cheama ca ar fi dezactivat. Inseamna ca al meu are o mica problema electrica,eram in 4x4 cu dif-ul blocat..sa zic ca aveam cam 40 km/h ,am calcat frana si mi-a intrat ABS-ul,pe jos era zapada inghetata,martorul din bord de la dif lock era aprins si ABS-ul imi facea cu ochiul...bine mai mult testam frana de serviciu deoarece daca fac frana de motor in 4x4 cu M/T-urile se opreste instant. Dar pentru siguranta mea cum am spus si mai sus,indiferent de masina cu care merg pe timp de iarna dezactivez ABS-ul pentru a reduce distanta de franare pe zapada sau polei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Re: Masina mea Nissan Patrol de oras..mici probleme tehnice @fastbiker, citeste tot ce am scris. Mi s-a intamplat sa intre ABS-ul cu blocantul cuplat, exact cum am scris mai sus, pe urcari grave. Incearca si in 4x2, pune blocantul (el nu se va bloca, repet, aparatul ala care guverneaza blocantul nu va transmite comanda decat cand va vedea ca esti in 4x4) si da-i o frana in bot. Mai zic odata, e ciudata si neelucidata relatia blocant-ABS. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate