air_wolf Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 salve, care este dimensiunea maxima pentru mt-uri pe un duster fara inaltare? intra 235/75 sau freaca? The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Re: mt pe duster Salutare! Sigur nu intra, iar daca te gandesti la aceasta configuratie pe jante de 16 clar nu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgpaul Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Re: mt pe duster Ma intereseaza si pe mine subiectul.... Se pare MT-uri pe dimensiunile din talon nu prea se gassesc. As vrea sa stiu ce echivalente intra fara modificari . Multumesc. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Re: mt pe duster pe dimensiunea din talon nu dar se pot trece in talon la RAR noile dimensiuni. recomand cei care vor sa foloseasca 205 pe 16 cele de la Federal couragia Link to comment Share on other sites More sharing options...
LADA17ABS Posted November 4, 2012 Share Posted November 4, 2012 Re: mt pe duster In noile taloane nu mai sunt trecute dimensiunile anvelopelor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgpaul Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Re: mt pe duster 205 / cat / R16 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted November 5, 2012 Author Share Posted November 5, 2012 Re: mt pe duster imi cer scuze, dar mie chiar mi se rupe de talon si dimensiunile din carte. eu doresc sa stiu ce dimensiune intra pe masina. stie cineva? am vazut unele cu federal couragia si altele cu simex (195/80). simex chiar n-as pune. concluzia: alte MT-uri... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Re: mt pe duster imi cer scuze, dar mie chiar mi se rupe de talon si dimensiunile din carte. eu doresc sa stiu ce dimensiune intra pe masina. stie cineva? am vazut unele cu federal couragia si altele cu simex (195/80). simex chiar n-as pune. concluzia: alte MT-uri... 205 80 cu R16 federal couragia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgpaul Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Re: mt pe duster 205 80 cu R16 federal couragia Maine sosesc astea. Am intrebat si am inteles ca freaca usor la virarea maxima a rotilor din fata de partea posterioara a plasticului ala (contraaripa sau cum s-o numi), problema care poate fi remediata prin remodelarea respectivului plastic la cald. Revin cu poze si detalii maine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LADA17ABS Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Care e diferenta de diametru fata de anvelopa stock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgpaul Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 (edited) Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? cu 48,5 mm inaltime totala mai mare daca functioneaza bine urmatorul calculator: http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html pana la urma nu au sosit ieri, sa ca stiu doar teoretic. sa vad astazi ce se intampla. da a nu - abia luni :( Edited November 7, 2012 by pgpaul Link to comment Share on other sites More sharing options...
pgpaul Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Cateva poze facute in graba. Deocamdata nu am avut timp sa ies cu ele prin noroaie - abia saptamana viitoare. Nu am observat sa atinga ceva (nici la virare maxima, nici la hopuri). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LADA17ABS Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Arata spectaculos! Acum un raport final mai scurt si e perfect! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddalcu Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Salut! Am o intrebare de novice, asa ca nu radeti :) MT-urile pot fi folosite in loc de anvelope de iarna? Cum se comporta pe gheata/zapada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Salut! Am o intrebare de novice, asa ca nu radeti :) MT-urile pot fi folosite in loc de anvelope de iarna? Cum se comporta pe gheata/zapada? nu radem principial poti folosi orice guma in orice anotimp doar ca cele dedicate au niste "chestii" speciale proprii tipului de anvelopa: profilul caii de rulare, compozitia chimica a cauciucului,numarul de "panze" posibilitatea de a monta sau nu cuie... ca idee generala guma de iarna e mai moale adica dpdv chimic cauciucul isi mentine flexibilitatea sub 0 grade ceea ce ala de vara nu face. iat MT vine de la mud terain sper ca am scris bine iar unde e mud inseamna ca nu prea e frig :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddalcu Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Am inteles. Deci practic iarna pe zapada/gheata nu ai un avantaj cu MT-urile fata de MS-uri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Arata spectaculos! Acum un raport final mai scurt si e perfect! era bine daca se incepea cu asta :) doar ca nu cred ca se va face asta prea curand de careva ca nu prea exista aceasta posibilitate ma refer aici la piese disponibile after market iar daca ar fi cred ca ar fi destul de scumpa solutia. ar trebui sa schimbe modulul de 4x4 de pe fata si diff spate...sau ar mai fi o solutie sa schimbe rapoartele din cutie sa compenseze diferenta de cauciuc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LADA17ABS Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Ce motorizare are masinuta? Important este cuplul la roata dus de la motor prin tot lantul de multiplicari la treptele mici si demultiplicari de cuplu la treptele superioare. In ce priveste anvelopele de iarna au un sistem foarte simplu de lucru fapt care este imposibil de avut si la MT. Fiecare gen de anvelopa exceleaza acolo unde este cazul. Sunt convins ca pe zapada afanata MT se comporta senzational insa o anvelopa de iarna care se presupune ca merge pe suprafete cu zapada si gheata la nivelul solului nu zapada afanata are avantajul constructiv. Anvelope de iarna este construita arhitectural si material astfel incat sa functioneze pe principiul zapada pe zapada. Aproape orice pe zapada aluneca si zapada pe zapada nu aluneca. Asta e conceptul anvelopei de iarna sa prinda pe ea zapada un start fin care sa adere de cel alunecos de pe sosea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 (edited) Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Sunt convins ca pe zapada afanata MT se comporta senzational ... WRONG! pe zapada afinata trebuie ca pata de contact sa fie cit mai mare. vorbim de gume de la 12.5" in sus cu presiune de 0.6-0.8 pentru frectie iarna prin oras si parcat pe morman, sint ok majoritatea mt-urilor. oricum, sint mai bune decit cele de iarna dar nu pe gheata si nu umflate la 2 - 2.5. ps: sint multumit ca am vazut cum intra mt-urile. sint destul de agresive. Edited November 8, 2012 by air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? WRONG! pe zapada afinata trebuie ca pata de contact sa fie cit mai mare. vorbim de gume de la 12.5" in sus cu presiune de 0.6-0.8 pentru frectie iarna prin oras si parcat pe morman, sint ok majoritatea mt-urilor. oricum, sint mai bune decit cele de iarna dar nu pe gheata si nu umflate la 2 - 2.5. ps: sint multumit ca am vazut cum intra mt-urile. sint destul de agresive. deacord cu tine in ceea ce spui dar omul vorbeste de niste cauciucuri pentru Duster unde nu e cazul de 12,5" cu 0,6-0,8 presiune, el vrea in esenta sa foloseasca un MT iarna la mers in oras la munte sau unde vrea el, iar asta ca anvelopa si o spun ca parere personala face treaba aferenta pe zapada si in zapada afanata sau mai moale dar nu pe zapada batatorita sau gheata...e exact ce spuneam mai devreme. apropo asta ca experienta personala in MT vara reglat presiuna in garaj la 20 de grade temperatura aveam 2,2 iar iarna cand am pus guma pe masina dupa un drum de vreo 2 ore si dupa o parcare peste noapte aveam 1,7 presiune in guma :) asta e constatata anul trecut :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Salut! Puteti folosi linistiti MT-urile iarna, compozitia lor este asemanatoare cu cea a anvelopelor All Season. Eu le folosesc tot timpul anului si sunt exceptionale. Sincer as putea spune ca sunt mai eficiente decat anvelopele de iarna Continental 4x4 WinterContact pe care le-am avut la inceput. Sfatul meu este sa cumparati unele produse de companii care au fabricat si dezvoltat de-a lungul timpului astfel de cauciucuri. Nu recomand cele de tip Simex pentru mersul de zi cu zi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddalcu Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Dar daca te opreste politia, nu te ia la intrebari daca ai MT in loc de MS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Nu la 4x4! Daca ai profil simex, care nu e de iarna, tot e ok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi S Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Pe anvelopele MT tip Cooper STT cum am eu sau Goodyear Wrangler MT/R scrie M+S. M+S poate sa apara si pe o anvelopa All Season. Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristi Delta Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Re: Marime anvelope MT pentru Duster ? Anvelopele A/T cat si M/T sunt inscriptionate si cu insemnele M+S (mud + snow) , conditie pentru a fi considerata anvelopa de iarna, conform legislatiei. Dar atentie: M/T-urile (la zapada batatorita) nu se comporta ca o anvelopa de iarna ! Distanta dintre crampoane este mare iar suprafata de contact este mica, cat si faptul ca intre crampoane nu ramane zapada asa cum ramane la anvelopele de iarna. Iar in acest caz aderenta buna este data si de contactul zapada cu zapada, principiul bulgarului de zapada. Pe roti ca sa poti ! Pajero 3,5/99 - Off, Outlander 2,0/07 - On = Mitsubishi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts