Valentins1642944615 Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Buna ziua , am un Y61 LWB 2005 , +100mm, roti 35" caruia i-am schimbat rapoartele in punti si i-am pus blocant ARB pe fata, i-am corectat unghiul puntii cu caster plates . Dupa aceasta operatie , am un zgomot in 4x4, un rontait la decelerare. In accelerare nu se aude nimic ( decat zgomotul de 4x4 care se aude la orice nissan , care nu este deranjant) , in schimb la decelerare se aude un rontzait metalic . Aceste zgomote se aud foarte clar atunci cand rulez pe asfalt cu viteze cuprinsa intre 45-90-110km/h. Nu merg cu viteza asta in 4x4 , dar este situatia in care se aude foarte foarte clar zgomotul . Are cineva idee despre ce ar putea fi vorba ? ( stiu ca e greu sa se faca un diagnostic corect pana nu ai masina in fata sa vezi ce este acolo , dar ma intrebam daca s-a mai intalnit cineva cu situatia asta?) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Zgomot punte fata Mecanicul care ti-a facut lucrarea, ce-a zis ? Ca banuiesc ca l-ai intrebat...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Zgomot punte fata Nu ne putem da seama de la ce sa se auda zgomotul asta .....ne-a susprins.....in mod neplacut din pacate . Am crezut ca este din cardan , am coborat cutia , am gresat cardanul , am schimbat uleiul din punte , am gresat rulmentii , am schimbat MRL-urile cu unele AVM hd ...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Zgomot punte fata salut! ceva span in uleiul din punte? am patit eu recent pe puntea spate,facea un zgomot infernal pe decelerare la viteze mai mari. blocantul desi era deblocat de la buton raminea partial blocat,ceva de genul asta,o problema cu vacumul,eu nu ma pricep prea bine.yonutz i-a dat de capat si a rezolvat problema. dupa descriere pare a fi ceva asemanator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Zgomot punte fata Maine ii voi scoate uleiul......Ma enerveaza pentru ca zgomotul pe care il face imi spune ca va crapa ceva ....si nu vreau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 (editat) Re: Zgomot punte fata Buna seara, Avand in vedere modul de echipare ...inclin sa cred ca ai facut lucrarea la un atelier profi. Daca zgomotul vine ...din punte si nu e unul transmis pe caroserie/sasiu spre fata atunci cred ca e bine sa verifici grupul. Verific-o si la cuplajele de la roti. Atentie si la montajul blocantului. Spala masina bine pe dedesubt si verifica daca exista urme de frecare (fier/fier). In urma modificarii constuctive este posibil ca sa fie doua sau mai multe elemente care in anumite situatii (aplecare spre fata sau spate a masinii) sa se atinga intre ele. In alta ordine de idei ... e rontait metalic 100%? Intrebari (vad ca ai scris ceva si de roti mari, de 35-uri). 1.Ai umblat cumva si pe la rapoartele din grupuri? Adica in traducere, ai schimbat ceva rapoarte prin grupuri? 2.Blocantul fata pus este unul original ARB? Situatia de la masina lui Dan ...a fost cu totul alta (una de manual, ar zice Giorgel ...un alt "chinez" mic). A fost depistata neregula dupa masurarea exacta cu instrumentele specifice culisarea furcii care faciliteaza blocarea puntii prin vacumul creat, atat pe liber (fara grup) cat si cu grupul pus. Prin comparatie am gasit vinovatul. Mizerie pe conducte. Furca practic pe decuplare ...semidecupla. Asemenea chestii sunt destul de greu de diagnosticat atat pe forum cat si la fata locului cu pacientul pe masa. Mai ales in cazul masinilor modificate. De multe ori mecanicul monteaza corect componentele dar urmare a unor factori exteriori independenti de vointa sau stiinta lui dar direct dependenti de alti factori ce se modifica fizic, aerodinamic, IN MISCARE, pot produce "neplaceri colaterale". Nu te dezamagi. Ia-o usor si fara nervi. Impreuna cu preparatorul, usor si cu rabdare cu ochii oblici o sa descoperi problema (vinovatul). :grin: Nu trebuie sa te consolezi cu ideea: am masina de offroad, am probleme. Nu ...Am masina de offroad, am probleme, rezolv problemele. :wink: Editat Octombrie 22, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 (editat) Re: Zgomot punte fata Rapoartele in punti sunt 5.14 . Pe spate se aude un zumzait usor ne deranjant. In schimb pe fata zgomot metalic la decelerare. Asemanator cu zornaitul unui lant slab la motocieta si ne uns. Inainte de modificari masina mergea perfect. Are 65.000km . Blocantul este un ARB RD136 Editat Octombrie 22, 2012 de Valentin's Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Re: Zgomot punte fata Astazi am fortat putin masina si am gasint niste aschii metalice pe busonul magnetic de golire al grupului fata ...... Maine o sa verific mai atent , dar se pare ca a aparut un joc al flansei grupului fata.....joc care nu era. Acelas joc l-am avut si pe spate , dar l-am rezolvat...cred.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentins1642944615 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Zgomot punte fata Cunoasteti masini cu blocant fata si rapoarte schimbate in punti ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tensyon89 Postat Martie 7, 2021 Partajează Postat Martie 7, 2021 Salut!La un Rexton 2.7xdi din 2006 urla ceva la puntea fata!Mentionez ca masina am luat o fără cardan pe fata! Am schimbat rulmentul stângă fata pt ca era dus si acum s a mai diminuat din zgomot dar putin...pe viraje acest zgomot se diminuează!Intrebare:dacă scot ambele planetare de pe fata sa vad daca zgomotul e de la differential, exista riscul sa iasa roțile pe drum? Am văzut că flansele fata sunt ținute de planetare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate