Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dana 35 vs Dana 44

alexfunm

Postări Recomandate

Buna!

Am tot rasfoit paginile acestui forum, si am ajuns la concluzia ca pt masina mea si pt ce imi doresc eu sa fac cu ea mi-ar cam trebui "mici" modificari, printre care si puntile.

Fiind vorba de un Wrangler YJ 4.0 din `94, din ce m-am documentat puntile sunt Dana 30 respectiv 35, si asi cam avea nevoie de altele mai dure.

Varianta mai ieftina pt mine ar fi achizitionarea unei alte masini la mana cel putin a doua pt a putea folosi motorul si puntile si restul...

Intrebarea mea ar fii care masini sunt dotate cu aceste punti din serie (Dana 44) si cu rapoarte mai mari si s-ar potrivii la masina mea.

:tk

DSC_0027.thumb.jpg.35dc50e5ca31b75623bea0786543dca1.jpgDSC_0029.thumb.jpg.d32ed9a4590868df6bd560f9e56c2c6d.jpg

Editat de alexfunm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dana 35 vs Dana 44

Momentan am 31 pe ea dar vreau minim 33, si nu vreau sa raman undeva in padure pt ca se rupe ceva la ea.

Sunt din Borsa Maramures si noi avem foarte multe trasee montane deci si foarte multe tentatii de a baga masina in locuri pt care ele nu au fost proiectate deci riscul de a inopta pe undeva departe de civilizatie e ridicat.

Nu vreau sa particip la concursuri, dar vreau sa am o masina pe care sa ma pot bizui, pt ca pe mine nu pot din lipsa de experianta in aprecierea pericolelor de pe traseu.

Deci si daca ies doar 2 weekend-uri pe an vreau sa ma intorc cu ea aproximativ intreaga acasa:grin:

Alex.

Link spre comentariu

Momentan am 31 pe ea dar vreau minim 33, si nu vreau sa raman undeva in padure pt ca se rupe ceva la ea.

Sunt din Borsa Maramures si noi avem foarte multe trasee montane deci si foarte multe tentatii de a baga masina in locuri pt care ele nu au fost proiectate deci riscul de a inopta pe undeva departe de civilizatie e ridicat.

Nu vreau sa particip la concursuri, dar vreau sa am o masina pe care sa ma pot bizui, pt ca pe mine nu pot din lipsa de experianta in aprecierea pericolelor de pe traseu.

Deci si daca ies doar 2 weekend-uri pe an vreau sa ma intorc cu ea aproximativ intreaga acasa:grin:

Alex.

Poti pune 33"-uri linistit cu motor de 4.0 L si poti pune planetare heavy duty pe 30 de caneluri.

Stima

Link spre comentariu

Ideea era de a gasi un model de masina pe care sa ma pot juca si experimenta mecanica si care sa aiba multe piese compatibile cu a mea.

am citit ceva de Grand Cherokee dar nu stiu ce model sa cumpar si daca e OK cu cutie automata pt ca eu am manuala. Nu sunt foarte scumpe si se gasesc usor.

Alex.

Link spre comentariu

Dana 44 gasesti pe unele Wranglere TJ, pe YJ-uri de pe piata canadiana, pe unele XJ-uri din 87-88-89 care au pachet de towing (vandute in SUA) sau pe MJ-uri.

D44 de pe Grand-uri sunt cu carcasa de aluminiu, nu potrivesc lockere si rapoarte de pe celelalte D44.

E greu peste ocean sa gasesti D44 la latimea corecta, daramite aici. Bolt-on o sa fie aproape imposibil sa gasesti.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Ideea era de a gasi un model de masina pe care sa ma pot juca si experimenta mecanica si care sa aiba multe piese compatibile cu a mea.

am citit ceva de Grand Cherokee dar nu stiu ce model sa cumpar si daca e OK cu cutie automata pt ca eu am manuala. Nu sunt foarte scumpe si se gasesc usor.

Alex.

, Fii convins ca si pe masina pe care ai vrea sa o achizitionezi, majoritatea pieselor compatibile de care vei avea nevoie sunt terminate. Lasa puntile pe care le ai, planetarele sa le ai in mintile lor si inlocuieste arcurile alea ca te impiedici in ele. Foloseste dimensiunea originala. Pune un troliu bun si lasa rotile pe care le ai.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Povestea e cam asa:

Pentru ce vrei tu sa faci cu masina, puntile sunt foarte bune, poti sa iti faci upgrade-ul de rapoarte, planetare si eventual sa ii pui si blocanti.

Puntile care le ai duc lejer roti de 35" si aici ma refer la Boggere sau anvelope foarte agresive.

Ce ar trebui sa ai in vedere in cazul in care te bate gandul sa intri in regim de concurs cu ea:

A. planetarele fata care ar fi bine sa le treci pe HD sau Homocinecice de la RCV ( sunt practic indestructibile ), iar cele spate sa le treci pe HD si eventual upgrade-ul la 30 de spline ( caneluri )

B. sa ii intaresti puntea fata printr-o ramforsare facuta a la carte'

C. sa ii pui un ghidaj de longeron la puntea spate pt a evita sa o dai peste cap si sa rupi cardanul.

D. daca vrei sa o inalti ...mai mult de 5cm, trebuie sa ai in vedere ca iti va trebui un KIT SYE la cutia de transfer si cardan spate cu cruci duble.

NU te apuca sa cumperi punti Dana 44 decat de Wrangler YJ sau TJ, ar fi bine sa te focusezi sa gasesti in primul rand o punte fata DANA44... cele de Grand sunt o combinatie care nu permite decat un LSD sau un semiblocant ( sunt cele care se mai numesc si AluHousing si sunt diferite de Dana44 standard )

la fel ar fi bine sa uiti de povestea cu cutiile automate de Grand sau Cherokee.... iti trebuie o cutie automata de Wrangler YJ sau TJ care este scurta (3viteze) si totodata trebuie sa ai in vedere si convertizorul si electronica ( mai bine iti cumperi alt YJ cu cutie automata din fabrica decat sa te apuci sa ii pui cutie automata, atentie YJ-urile cu CV automat au schimbatorul la volan, cele care au schimbator in podea sunt modificate cu CV-uri de cherokee sau de grand de unul dintre multii proprietari pe care i-au avut, motiv pt care au si incercat sa scape de ele dupa modificare :ha: )

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

las-o asa. pune-i un troliu si aia e.

YJ cu 31" bogger pe piriu, la cheia.

IMAGE_00028.thumb.jpg.2617c206bf11cafe736f2247d29b6d73.jpg

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

las-o asa. pune-i un troliu si aia e.

YJ cu 31" bogger pe piriu, la cheia.

[ATTACH=CONFIG]155779[/ATTACH]

Regret ca Domnul din dreapta nu-si mai poate spune parerea. Punea punctul pe i, sau cea mai avizata recomandare.

Editat de pitonul
  • Like 1
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Optiune mai buna pentru YJ este Ford 8.8, cum s-a spus mai sus, de Explorer dupa 95 pana in 2001, si este usor de adapta.

Optiunea mai ieftina este Dana44 alu-house de Grand Cherokee dupa 96, nu este adevarat ca nu exista blocant pentru ei, gasesti autoblocant de la Aussie Locker sau Spartan, desavantaj este carcasa de aluminiu... mai slaba ca aia din fier in sensul ca poate crepa la o lovitura puternica... in schimb avantaj este ca ansamblu coroana si pinion este mult mai robust decat la un Dana44 obisnuit, de asemena nu este adevarata povestea aia ca nu se gasesti nici raporturile pt ei, se potriveste orice raport de Chevy Corvette sau Dodge Viper, eu am gasit raport pana in 5.13 pt puntea asta, si sunt si ieftine.

Pe bani care dai pentru un upgrade la Dana35, te cumperi orice puntea de cele care am spus si mai te ramane bani de upgrade :grin:

Editat de ALF-DMAX
Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

Buna!

Am studiat un pic piata auto si cred ca cea mai ieftina si mai buna varianta ar fii o punte Ford 8.8 pt ca nu sunt scumpe.

Intrebarea mea este ce modificari mai sunt necesare pt a monta aceasta punte. Aici ma refer la cardan, imbinari etc. si daca e nevoie de modificari aduse sistemului de franare in cazul puntilor cu disc. Am gasit un site interesant dar fiind in engleza si cu termeni destul de technici nu am prea inteles mare lucru

http://www.google.de/imgres?hl=ro&safe=off&sa=X&rlz=1C1ZMDB_enDE503DE503&biw=1920&bih=979&tbm=isch&tbnid=OKqL1pMWQYhg4M:&imgrefurl=http://www.jedi.com/obiwan/jeep/ford88.html&docid=H61jaIQfvxtGwM&imgurl=http://www.jedi.com/obiwan/jeep/pics/ford88_d35_together09_500.jpg&w=950&h=500&ei=mHGWUOe-BoiPswbm-oDQAw&zoom=1&iact=hc&vpx=1569&vpy=167&dur=14735&hovh=163&hovw=310&tx=184&ty=131&sig=114957263472372152285&page=1&tbnh=138&tbnw=246&start=0&ndsp=50&ved=1t:429,r:8,s:0,i:88

Cu respect

Alex

P.S. Care este raportul din serie al acestor punti?

Editat de alexfunm
Link spre comentariu

Buna seara !

Conform textului din link, ăla scris in engleză, rapoartele stock ar fi 3.55, 3.73 si 4.10. Nu recomand o punte cu C-clip si mai ingustă decat o Dana 35, care in nici un caz nu va sfarsi sanatos cu roti mai mari de 33", daca o lasi cum a facut-o mă-sa.

Dragos

Link spre comentariu

Buna seara !

Nu recomand o punte cu C-clip si mai ingustă decat o Dana 35, care in nici un caz nu va sfarsi sanatos cu roti mai mari de 33", daca o lasi cum a facut-o mă-sa.

Intelegem ca nu recomenzi Ford 8.8??? putem si noi sa stiem de ce nu sfatuesti Ford 8.8???? deci un Dana 35 este mai bun sau aproape??? Hai lamureste-ne putin care sunt argumentele tale.... chiar sunt curios....

Wrangler TJ 4.0 cu Ford 8.8 si 37....

1126243531_ULTIMATEADVENTURECANYON2011424.JPG.bb2994851832a223393ec2ceff11ea44.JPG

Wrangler YJ 4.2 cu Ford 8.8 si 35....

59217230_ULTIMATEADVENTURECANYON2011394.JPG.8101239a98991903eea893104c7d607d.JPG

Cherokee 4.0 cu Ford 8.8 si 37....

369621180_ULTIMATEADVENTURECANYON2011251.JPG.e3f6aed89ea112793cd59e9b588d980b.JPG

Cherokee 2.5TD cu Ford 8.8 si 36....

506599711_ULTIMATEADVENTURECANYON2011091.jpg.8bcf74eca7dbadd3b3d82de55b6b4379.jpg

Toate sunt de pe piata europeana... oare toate au gresit???

Editat de ALF-DMAX
Link spre comentariu

Buna seara !

Nu recomand nici o punte care iti impune utilizarea de flanse pe acea punte sau de jante cu ET diferit fata/spate. Nu recomand nici o punte care are C-Clip din motive clare. Pentru restul, vezi mai jos:

Numarul de caneluri al unei planetare nu are nimic de spus in fata diametrului ei si a materialului folosit, vezi Rockwells. Deasemenea, in cazul utilizarii pe un YJ cu mentinerea tipul de suspensie, garda la sol sub diferentialul spate va scadea si inaltimea suspensiei la fel. In plus, cu utilizarea unei astfel de punti, pozitia cardanului spate se va modifica in plan orizontal, si oricum va trebui ori utilizat un cardan bastard (yoke la un capat, flansa la celalalt capat) ori un yoke mai special pentru pinionul de la 8.8.

Variantele de upgrade sunt mult mai bogate la o D44 decat la un 8.8, blocante inclusiv. Si cand se va discuta si despre variantele de axle flange ale unei 8.8 (utile de cunoscut in cazul unei conversii de la tamburi la discuri, de exemplu), ca sunt mai multe versiuni, atunci sa vezi surprize...

Definitiv 8.8 este mai OK decat D35, si daca esti dispus sa iei in calcul efectele secundare, pe plan financiar si ca durata, este o alegere rezonabila. Daca chiar se doreste altceva decat Dana, Ford 9" este ceea ce trebuie. Daca nu, D44 sau mai sus sunt cele corecte. O alegere mai buna decat D35 C-Clip este chiar D35 fara C-clip, de fapt, dar asta poate daca o capeti mai pe degeaba, ca nu-i cine stie ce castig, dar macar nu-ti pierzi roata daca rupi planetara.

Mai este si aspectul imperecherii unui 8.8 pe spate cu o D30 pe fata, ceea ce da un dezechilibru foarte mare ca si soliditate. Cu o D44 de fata cu cruci mari, sa zicem ca ar merge. Am avut si am in continuare acces la mai orice tip de punte, dar 8.8 nu m-a tentat niciodata, tocmai din motivele de mai sus. Un set de D44 corecte pentru un XJ, in schimb, ar fi fost frumos, mai ales ca exista si stock, dar rar. Cum am preferat sa merg totusi pe ceva de nivel mult mai sus pentru a doua masinarie de teren, am ales combinatia D60/GM14BFF. Ceea ce este un cu totul alt capitol si nu-i treaba nimanui.

@ALF:

Ma intereseaza extrem de putin cine ce proiecte au facut, ceva mai mult ce solutii au folosit, deloc pe ce piata sau altceva, pentru ca fiecare vede compromisul in felul sau dupa bugetul si tipul de teren pe care-l calareste. Eu fac parte din cei care aleg doar nuante clare de alb sau negru, si nu de gri, si parca ideea de baza a topicului era D35 vs D44, nu ?

@Teodor4x4:

Daca preiei informatiile ad-litteram de pe wiki, sunt sanse sa mori dintr-o greseala de tipar. Pe 8.8 de pe Explorer ma indoiesc ca o sa intalnesti vreodata alte rapoarte decat cele indicate, restul sunt valori care vin de pe diverse variante ale acestei punti, atunci cand a fost montata pe ceva turism 4x2 sau altceva decat Explorer.

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Aaaaa, acum mi am lamurit...

Deci un Dana 44 este mai bun decat un Ford 8.8 si diferenta intre un Ford 8.8 si un Dana 35 nu merita schimbu...

Hai sa recapitulam...

Despre duritatea puntilor:

AXLE STRENGHTS:

COT - Continuous Output Torque

MOT - Maximum Output Torque

Dana 35 ........................ COT: 870 MOT: 3480

Dana 44 ........................ COT: 1100 MOT: 4460

Ford 8.8 28 spline ........... COT: 1250 MOT: 4600

Ford 8.8 31 spline ........... COT: 1360 MOT: 5100

Sa nu vorbim de marimea diferentialului....

Dreapta Ford 8.8 stanga Dana 35

images.jpg.14313b682b381cfed23ffd5c751ed436.jpg

In comparatie diff-ul la F8.8 tot mai mare este decat la Dana44, 8.8" vs 8.5", de asta din pacate n-am poze de unu langa altu

Despre marimea planetarelor.... da, are dreptate Dvs. nu neaparat tine de caneluri, asadar diametru planetarei Dana 35 27 spline = 1.16", diametru planetarei la Ford 8.8 31 spline = 1.32", diametru planetarei la Dana 44 30 spline = 1.31"

Si la marimea tevilor tot castigator iese Ford-ul, 3.25" vs 3" la Dana 44 vs 2.1/2" la Dana35

Deci dpmdv Ford 8.8 este o alegerea mai buna decat un D35 sau un Dana44.

Despre aftermarket-uri, blocante, etc gasesti si la Ford 8.8 o oferta destul de maricica... eu n-am auzit pe nimeni plengand de asta...

Latimea puntei poate fi o problema? dpmdv nu, diferenta de latimea este de 1", o diferenta usor compensabila cu niste distantiere, chiar daca Dvs. nu va place.

Despre disponibilitate si pret, poate Dvs. aveti acces la mai multe variante de punti dar noi moritori de rand gasim mult mai usor si ieftin un Ford 8.8 decat un Dana 44 care sunt o raritate pe la noi.... apropo... caut disperat un Dana 44 front de Ford Bronco I, poate Dvs. gasiti unul pentru mine :grin:

Si despre modele care am pus mai sus, poate pe Dvs. nu va intereseaze deloc, dar poate ca pe omul care a deschis topicul si alte cititori i intereseaze :tk

Daca este cineva interesat, pot sa postez cum se face SWAP cu Ford8.8 la un Wrangler YJ, TJ si la un Cherokee XJ pas cu pas si cu toate detalii despre ce este necesar :h5

Editat de ALF-DMAX
  • Like 1
Link spre comentariu

Salut tuturor,

De ce credeam ca incet incet incep sa pricep cate una alta in legatura cu puntiile astea pacatoase, acum m-am trezit iarasi ca magaru` in ceata:grin:

Deci in principiu o parte dintre voi sunteti pro D44 iar altii pro F 8.8, si toti veniti cu argumente care din din punctul meu de vedere sunt convingatoare luate separat.

Datorita postarilor voastre am inceput sa caut si una si alta si uite ce am gasit pt puntea spate:

1. O punte D44 de pe un Grand din `99

2. Multe Explorer intre 500-1000 € cu motoare si cutii de viteza defecte (chestie care nu ma intereseaza), an fabricatie peste `96,

Si din nou sunt in ceata!

Si din nou aceeasi intrebare: Voi ce ati alege?

Si mai vreau sa va multumesc pentru parerile voastre pentru ca am invatat totusi cate ceva din ele:tk

Si inca ceva. Asi vrea sa trec pe elicoidale, deci puteti tine seama si de asta, si sper sa rezolv problema asta ca sa putem trece la puntea fata:wink:

Link spre comentariu

Salut tuturor,

De ce credeam ca incet incet incep sa pricep cate una alta in legatura cu puntiile astea pacatoase, acum m-am trezit iarasi ca magaru` in ceata:grin:

Deci in principiu o parte dintre voi sunteti pro D44 iar altii pro F 8.8, si toti veniti cu argumente care din din punctul meu de vedere sunt convingatoare luate separat.

Datorita postarilor voastre am inceput sa caut si una si alta si uite ce am gasit pt puntea spate:

1. O punte D44 de pe un Grand din `99

2. Multe Explorer intre 500-1000 € cu motoare si cutii de viteza defecte (chestie care nu ma intereseaza), an fabricatie peste `96,

Si din nou sunt in ceata!

Si din nou aceeasi intrebare: Voi ce ati alege?

Si mai vreau sa va multumesc pentru parerile voastre pentru ca am invatat totusi cate ceva din ele:tk

Si inca ceva. Asi vrea sa trec pe elicoidale, deci puteti tine seama si de asta, si sper sa rezolv problema asta ca sa putem trece la puntea fata:wink:

in nici un caz punde te GC Dana 44 Aluhousing... daca nu gasesti o punte de Ford 8.8 sau Dana 44 Standard, atunci ramai la puntea Dana 35 a masinii.

Link spre comentariu

.

, dar vreau sa am o masina pe care sa ma pot bizui, pt ca pe mine nu pot din lipsa de experianta in aprecierea pericolelor de pe traseu.

Alex.

Aici ai rostit un mare adevar, valabil si ptr. alti foarte multi. Lasa masina in mintile ei si cauta sa faci modificarile , sau adaptarile la sofer. Vei iesi mult mai ieftin si totodata castigator. Bafta !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Aici ai rostit un mare adevar, valabil si ptr. alti foarte multi. Lasa masina in mintile ei si cauta sa faci modificarile , sau adaptarile la sofer. Vei iesi mult mai ieftin si totodata castigator. Bafta !

:g:g:g

ALIN:h5

Link spre comentariu

Punti de ford gasesc, adica toata masina.

Pot folosi si suspensiile puntii spate, ca sa le adaptez pe a mea?

dca nu ai ce face pune-ti puntea de Ford 8.8 dar cu suspensia are o ai tu pe masina, nu folosi suspensia de Ford deoarece este prea rigida pt Wrangler.... dar de ce nu o lasi asa cum este ?!

mai degraba te-ai apuca sa cauti o punte DANA 44 standard de fata...cu aia ar trebui sa incepi.

Editat de worldscape

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare