soimu Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe La ce pret l-ai luat si deunde? de pe situl "anuntul vanatorului", am vorbit chiar cu administratorul (adi ) si el a cautat 2 luni pana mi-a gasit unul in stare foarte buna si complet 100 euro a costat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe O perioada fusei pasionat de astronomie , am investit o multime de bani in telescoape, binocluri , oculare si alte bazdaganii. Cu tot respectul pentru batranul IOR , este mai mult o piesa de colectie pentru nostalgici decat un binoclu grozav , mai ales ca unii au ales sa faca o afacere mareata din asta de 400 % profit . http://www.army-store24.de/IOR-B-/-GA-7x40-military-binoculars Pe okazii vinde cineva , noi , "din stocurile armatei" cu 750 ron. Asta este economia de piata . Cum este cautare pentru ceva , se gaseste un intreprinzatorcare sa cumpere acel ceva la gramada si sa tripleze pretul initial. Uitati-va si voi pret ce au in cap aia din Jermanica, de le-au cumparat la gramada , probabil cu 10-20 euro per bucata. Sigur ca nu se compara un binoclu militar cu o chinezarie de 5 Dolari , dar exista variante mai bune ca si performanta optica decat IOR-ul mai ales la preturi peste suta de euro. Il lauda cineva pe un forum ca e bun de batut cuie cu el. Cine cumpara un dispozitiv optic pentru a bate cuie ? Eu nu as da banii astia pe el . Am tinut in mana ceva binocluri , dar la 450 Ron , cumperi o scula super, colimata corect, cu lentile calitative . Mentionez faptul ca majoritatea utilizatorilor obisnuiti nu fac diferenta intre o "nestemata "si un "gunoi ", cand vine vorba despre bnocluri. Cum cei de pe forum il folosim la iesiri in natura , fara mari pretentii , trebuie doar o scula relativ usoara, cu un factor de marire de 7-8 X , si cat de cat protejata de apa si praf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Dupa ceva timp si eu m-am oprit la IOR , e suficient pentru o drumetie etc ... ( si a costat 100 lei , in stare absolut noua - nu-l vand indiferent de oferta , e ceea ce trebuie pentru un calator ca mine ) . Il apreciez mai mult pentru luminozitate buna ( pot citi indicatoarele rutiere noaptea , cu putina lumina de la faruri , de la o distanta apreciabila - fiecare apreciaza in felul lui ... ) . Ideea e ca in spatele soliditatii lui este si o greutate cam mare ... si in contra acestei probleme am si un Bushnell Explorer , compact , solid , dar doar de 8x25 , efectiv pana la maxim 1km.... mai mult de scotocire apropiata , si aproape frustrant ca performante comparativ cu militaru' ... insa incape in buzunar si are doar cateva sute de grame , a facut baie in mocirla si a sta in ploaie pe capota , calcat in picioare si scapat din mana , dus la vale pe poteca .... Imi doresc un monocular adevarat ( cu iesire video ) , care sa ma lase fara comentarii .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe IOR-ul 7x40 si nou isi merita banii (in jur de 1400 ron la fabrica),ofera mai mult decat competitorii din aceeasi gama de preturi (care produc exclusiv in China gunoaie mai mari sau mai mici cu preturi umflate si calitate indoielnica). IOR-ul este pe lista scurta a producatorilor de top in materie de optica si in decursul timpului le-a mai dat din cand la fundulet monstrilor sacri (de ex. au fost primii in lume care au lansat luneta cu magnificatie variabila x6 - sau zoom x6,destul de incorect spus-,inainte de Swaro si Zeiss).Treaba cu magnificatia variabila e cel mai greu lucru de facut bine si problema se complica exponential odata cu cresterea factorului de marire - acum sunt la x10. Tragatorii americani au o lista foarte scurta de lunete,in special la calibre grele,iar pe ea se afla si IOR,langa Zeiss Hensoldt (varianta militarizata a lui Zeiss),Smith&Bender (europene),Nightforce,U.S.Optics (americane),March (Japan) - restul smecherilor lumii nu prea sunt bagati in seama in acest domeniu,probabil ca stiu baietii ce stiu dupa atata bubuiala. La binocluri nu s-au lansat in figurile pietei dar la lunete sunt tatici - mergeti la fabrica sa va convingeti si luati spre comparatie cateva lunete de top (inutil sa carati gunoaie),s-ar putea sa aveti surprize. IOR-ul nu a avut niciodata probleme cu optica sau mecanica dar a avut probleme de calitate in ceea ce priveste detaliile (tipic romanesc) - ba o vopsea ce se scorojea (uneori pe interior),ba un butonel,ba un cauciuc - acum se pare ca sunt ok si la capitolul asta. Peste 90% din productia de optica sportiva merge pe piata americana,imensa de altfel,in conditii foarte bune pentru cumparatorul final (garantie pe viata,fata de 1 an daca o iei de la noi). Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Eu nu as da banii astia pe el . Am tinut in mana ceva binocluri , dar la 450 Ron , cumperi o scula super, colimata corect, cu lentile calitative . Da-mi un exemplu,te rog,de binonoclu la 450 ron cu lentile calitative. Mentionez ca nu vand binocluri IOR dar utilizez unul (e in dotarea masinii). Imi mentin parerea ca nu exista ceva pe piata cu un raport mai bun calitate-pret. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Pana in 150 Ron , hai 200 ( dar cu lacrimile aferente , putina taveleala pe pardoseala si o criza de isterie ) as da si eu pe unul nou . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Sean70 , o sa pun niste linkuri cu binocluri destul de bune la banii astia. Putina rabdare sa le selectez ( s-a discutat deja problema pe siteuri de astronomie de catre oameni care sunt mai experimentati ca mine , cel putin ) . Mentionez ca nu le-am tinut in mana pe toate ( de fapt ,doar doua comparatii "cinstite" am, pe care le-am probat superficial , comparativ cu IOR. ) Initial IOR-ul se vindea pe net cu 150 - 250 Ron. Dupa ce s-au gasit doritori , a aparut si afacerea . Se vindeau la 100 de euro. Din motive necunoscute mie , acum se vand cu aproape 200 in Romania si cu 300 in Germanica ( si atentie , sunt cele vechi din stocurile armatei , fabricate prin 70-80 ) . Cred , ca daca se vor gasi amatori sa le cumpere si pe acestea ( desi personal nu cred ) , pretul ar putea sari de 1000 de euro si atunci sunt curios cine ar putea sa zica ca este un raport excelent calitate/pret. In prezent caut si eu un compact ( dar in adevaratul sens al cuvantului) si daca as avea buget alocat 100 de euro , as avea de unde sa aleg. Din pacate , 50 de euro este maximul alocat. Il voi folosi doar prin paduri si singurele pretentii sunt : - sa fie mic si usor ( sa incapa in buzunarul de la veston , nu vreu de gat ca binocluri mari am si nu fac doi bani in padure ) - sa fie luminoasa imaginea - sa fie colimat corect , sa nu ma doar capul dupa ce il iau de la ochi . http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=2157&postdays=0&postorder=asc&start=15 Aici exista o evaluare facuta de niste oameni pentru care optica nu prea are secrete. Cititi pana la capat . Se refera strict la IOR 7X40 Edited June 7, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Domul JurasiK ma bag si eu la unu de buzunar pt padure,usor de carat si de pastrat. Bugetul maxim 200lei. cind gasesti unul ca-n descrierea ta,te rog maxim sa dai de veste.La mine nu trebuie sa fie nou, doar sa fie pretul de buget si calitatea maxima la banii astia. Multumesc Anticipat Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Ai alte cerinte in caietul de sarcini....pe mine nu ma deranjeaza greutatea,il car in masina si il folosesc la crepuscul. Uite niste pareri si comparatii emise de unii care stiu cu ce se mananca binoclurile: http://www.holgermerlitz.de/ior7x40.html http://www.snipercountry.com/inreviews/ior_7x40r.asp Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=81461050 Oricand l-as prefera unui IOR . Din discutiile de pe forumuri de specialitate , au reiesit urmatoarele , legat de IOR : - unele sunt considerate bune de posesori ( care ,de obicei, nu sunt de specialitate ) - cei care folosesc binocluri frecvent ( astronomie , observatii natura , etc ) nu sunt extrem de multumiti . - astronomii ( astia sunt cei mai pretentiosi ) le-au revandut toti , fara exceptie. Din punct de vedere optic se pare ca sunt departe de acceptabil. Un utilizator de rand ( aici ma incadrez si eu ) sesizeaza mai putin sau chiar deloc aceste aberatii ( decolimare, astigmatism, etc ) . Astfel posesorul poate fi extrem de multumit de o scula foarte putin performanta comparativ cu altele de pe piata. - calitatea pare sa fie in functie de anul de fabricatie . Se pare ca in indelungata lor existanta , binoclurile IOR nu au beneficiat de o calitate constanta , unele editii fiind mai bune si altele mai putin bune. Per total , cred ca este un binoclu foarte rezistent , fiind destinat uzului militar, si bun de folosit la luminozitate slaba din cauza " galbejelii " care deschide mult imaginea. Totusi , aceste efect se obtine si din tratarea lentilelor "fully-multi-coated " , fara a da tenta aceea deranjanta de galben , care la utilizarea normala in timpul zilei este deranjanta. Cred ca este bun in 200 Ron . Eu nu mi-as da vechiul Sky-watcher 12 X 50 pe trei IOR-uri. Eu am dat 240 Ron ...sau pe aproape ca nu mai retin exact, si are o imagine parfum .Corpul este metalic , imbracat in cauciuc , lentile Bak4. Edited June 7, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe domnilor IOR este firma care doteaza armata USA IOR este prezent in campionatele internationale de trageri la distanta, si este preferat de multi competitori eu cred ca este o calitate exceptionala si se pare ca este confirmata preturile IOR la cele din stocurile armatei, da, au crescut, nu am avut inspiratia sa cumpar acum 5 ani...am dat mai mult, pentru ca au ramas foarte putine pe piata...care sa fie in stare foarte buna, acum se vand cele care acum cativa ani nu se punea problema sa le vanda cineva http://www.ior.ro/Produse/Optica-Sportiva/ http://www.50bmg.de/ o luneta de varf nu este doar capabila de claritate si apropiere ci, cel mai important factor, care se regaseste DOAR la lunetele de varf, caacitatea ca mecanica din ele, sa reziste la socuri FOARTE mari si repetate lunetele ieftine formeaza jocuri si devin inutile chiar dupa primele focuri pe multe scrie clar pana la ce calibru se pot utiliza IOR este folosit DE STRAINI pe cel mai puternic calibru existent, .50 cred ca putin patriotism nu ar lipsi forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe cred ca putin patriotism nu ar lipsi Nu cred ca e vorba de patriotism aici... mai degraba, (pentru unii), cred ca e vorba de taria de a recunoaste ca, totusi, in Romania se fac si lucruri bune sau exceptionale! Din pacate, la foarte multi e extrem de bine "infipta" in creier ideea:"lucrul romanesc e de kkt"! Personal nu am un binoclu al meu (la pescuit nu e foarte necesar), dar am la servici o gama destul de larga, vreo 4 producatori (printre care si Nikon): IOR-urile sunt preferate de toti, desi sunt cele mai vechi! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=81461050 Oricand l-as prefera unui IOR . E optiunea ta,gresita dupa parerea mea - e tot un chinezism mai spalat. Caracteristicile de pe hartie nu le vei regasi in produs. Parerea cuiva de la care am luat optica si stie ce vorbeste:http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=74&p=165177 Il bate IOR-ul in orice proba si daca tii ochii inchisi! :ha: Soimu',IOR nu doteaza armata americana oficial.Lunetistii militari au posibilitatea sa-si aleaga optica pe care o doresc si cu care sunt obisnuiti iar unii au ales lunete IOR pentru puscoaiele lor in .50 BMG (sau 408 cheytac,338 Lapua Magnum) ca sa nimereasca tinta de la 2,5 km distanta. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe cel mai bun binoclu este cel pe care îl ai alminteri se pot face multe clasamente, in funcție de diverși parametri folosesc acum un 10x50 pentru ca ma ajuta la distante mari am avut un ior, mi-aș mai lua acum unul numai dacă aș gasi varianta de artilerie -cel cu reticul gradat, și să fie la un preț de bun simț... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Eu, daca m-ar tine punga, mi-as lua un Fujinon Stabiscope; de preferat modelul S-1240. Cu ala, datorita stabilizatorului giroscopic de imagine, orice profan (ca mine) vede bine si clar, în orice conditii, atît ziua cît si noaptea. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe cel mai bun binoclu este cel pe care îl ai alminteri se pot face multe clasamente, in funcție de diverși parametri folosesc acum un 10x50 pentru ca ma ajuta la distante mari am avut un ior, mi-aș mai lua acum unul numai dacă aș gasi varianta de artilerie -cel cu reticul gradat, și să fie la un preț de bun simț... corect, dar discutiile de acst gen sunt foarte bune pentru cei care NU au binoclu si vor sa isi cumpere...sa nu ia prostii, de banii care ii au disponibili, sa ia ce e mai bun iar pentru sean... si mai bine, inseamna ca desi nu au doar IOR...prefera marca in detrimentul unor firme foarte bune din USA, iar ei chiar sunt patrioti forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Personal nu ma consider mare patriot - in sensul ca as alege ce-i mai bun ( dupa stiinta mea ...) pentru mine , la aplicatia respectiva , indiferent daca e produs in State sau in India... Imi doresc unul suuuper , dar ... chiar mi-l doresc doar pentru ca mi-l doresc neaparat sau imi e neaparat necesar ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe corect, dar discutiile de acst gen sunt foarte bune pentru cei care NU au binoclu si vor sa isi cumpere...sa nu ia prostii, de banii care ii au disponibili, sa ia ce e mai bun iar pentru sean... si mai bine, inseamna ca desi nu au doar IOR...prefera marca in detrimentul unor firme foarte bune din USA, iar ei chiar sunt patrioti Pentru trageri la distante mari trebuie calibre mari cu recul pe masura - producatorii de optica in stare sa faca scule care rezista la asa ceva si care sa fie in stare sa vada tinta cat mai clar sunt putini in lume,de fapt ii numeri pe degete iar IOR este prezent. Am fost la fabrica de curand ca sa vad pe viu noua aparitie,ma rodea curiozitatea: http://swfa.com/IOR-12-52x56-Terminator-Tactical-40mm-Rifle-Scope-P53848.aspx Am avut Zeiss 6-24x56 si am Swaro Z6 5-30x50 - IOR-ul in cauza le da bataita pe unde le prinde si din orice pozitie,numai ca e dedicata distantelor si calibrelor nesimtite si e grea ca porcul,dublu fata de Z6. Inca o data:IOR e marca de top in optica sportiva,din pacate recunoscuta ca atare in special la americani. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe cel mai bun binoclu este cel pe care îl ai alminteri se pot face multe clasamente, in funcție de diverși parametri folosesc acum un 10x50 pentru ca ma ajuta la distante mari am avut un ior, mi-aș mai lua acum unul numai dacă aș gasi varianta de artilerie -cel cu reticul gradat, și să fie la un preț de bun simț... Toate militarele 7x40 au acel reticul gradat. Gradatiile sunt in miliradiani si folosesc la determinarea (aproximativa) a distantei pana la un obiect de inaltime cunoscuta sau a inaltimii unui obiect aflat la o distanta cunoscuta. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe știu la ce și cum se folosește reticulul :) dar chiar și când făceam eu armata, exemplarele cu reticul nu erau majoritare, dimpotrivă... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Ultima data cand am tinut in mana un IOR 7X40 am avut norocul sa am la mine si Sky-Watcherul in masina. Eram la intersectia Barselor Langa Piatra Craiului , la casa de vacanta a unui amic , si un alt invitat al lui , cadru militar, avea IOR-ul la el. Cel putin ca si claritate imagine Sky-ul batea la fund IOR-ul . Tipul chiar m-a intrebat cati bani a costat scula mea. Avantajul IOR-ului consta in faptul ca era ceva mai mic, desi era mai greu. Eu nu sunt nici "nepatriot" dar nici excesiv de patriot. Vreau sa cumpar ce este mai bun pentru mine cu banii pe care ii am. Indiferent de produs si de producator , nu ma intereseaza ca vine din Burundi sau din Insulele Kerguelen ( nu cred ca am scris corect , dar nu asta era ideea ) . Si mi-as dori ca produsele romanesti sa fie bune. Macar produsele europene sa fie bune. Dar , cum toti producatorii europeni si-au "externalizat" productia , ramane o simpla dorinta. Si cinstit vorbind acum , fara legatura cu parerile pro sau contra despre IOR ( pe care , repet , as da si eu bani , dar in nici un caz sumele vehiculate acum ...cel putin de 1400 Ron cat e unul nou ma apuca ameteala cand ma gandesc. Discutia a plecat de la raportul pret/calitate foarte bun. Calitatea sa zicem ca este relativ constanta ...dar pretul ? Unii au cumparat cu 100 ron , atii cu 200 , 300 , ...altii cu 100 euro , pe okazii aproximativ 200 de euro , pe siteurile nemtesti 300 de euro ...si acum , aflu ca unul nou este 1400 Ron. Deci , despre ce raport calitate/pret vorbim , sau mai bine zis , despre ce pret ...pe care sa il raportam la calitate? Sau e asa de grozav ca nu conteaza pretul ....raportul este nemaipomenit oricum. Si eu zic ca la calitatea IOR , 150-200 ron este imbatabil. Dar la 1400 Ron , trebuie sa fii pasionat rau sa scoti banii din buzunar. Nu vreau sa polemizez subiectul ( desi se pare ca asta fac :cr ) dar nu cred ca un produs poate fi asa grozav incat orice pret sa fie prea mic pentru el . Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe nu e vorba de polemizare, in fond fiecare trebuie sa isi spuna parerea, cu atat mai mult cu cat este justificata si argumentata. Diferentele de pret, e clar , sunt datorita speculei, pretul de 100-200 lei cred ca erau ridicol de mici pentru calitatea IOR, fie ele si de la stocurile armatei...dar e o parere subiectiva Eu, asa cum am spus, am comparat binoclul meu cu un Zaiss "pe loc" si mi-a parut mult mai bun IOR ul, in crepuscul, atat mie cat si la proprietarului celuilalt binoclu Sa nu uitam ca al meu este din 1981 si l-am laut la 100 euro Sunt absolut sigur ca unul nou, de la ei, pe langa garantia oferita, este si alta calitate datorata tehnologiei actuale de productie...pentru ca nu pot sa cred ca ar mai fi pe piata internationala daca nu ar fi schimbat tehnologia... mai ales ca nu avem un renume "general" de producatori de lucruri de calitate (cum ar fi un "made in japan" de ex), si nici nu cred ca sunt asa multi nostalgici care sa intretina un volum de vanzari suficient. Asadar, pentru anii lui, IOR ul meu este excelent, si banuiesc ca un IOR de azi este la fel de bun in raport cu concurenta de azi pe piata binoclurilor de calitate. A se intelee si anumite criterii de evaluare, eu sunt un profan, dar nu am urmarit "care mareste mai mult", ci am urmarit daca - campul vizual este suficient de larg - claritatea imaginii ( si la al meu nu trebuia sa invarti rotita in functie de distant ala care te uiti... se vedea la fel de clar si aproape si la distanta, trebuie regalte doar dioptriile pentru ochiul meu) - luminozitatea, mai ales seara in crepuscul - sa nu fie suprapunere de imagine pot spune ca imi place foarte mult si protectiile de la oculari, care sunt moi si cand pui ochii acolo... nu mai vezi decat prin binoclu. E drept , e greu, dar nu cat sa ma incurce sa nu il car la gat Tot asa de adevarat este ca nu am avut ocazia sa ma uit prin binocluri foarte scumpe si de generatie noua, asa ca, posibil sa nu am termeni de comparatie foarte buni...dar din 3 cu parametrii similari si celelalte tot de firme bune... IOR ul a fost clar lider forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe http://www.ior.ro/Detalii/Binoclu-7x40/ Cum se specifica in prezentare , este format din doua lunete cu focusare individuala. Deci , reglajele individuale nu se fac numai pentru eventuale dioptrii ale utilizatorului ci si pentru a focusa in functie de distanta. Este drept ca are o imagine luminoasa la crepuscul ...dar asta afecteaza claritatea imaginii pe lumina buna. Are un punct forte si anume , campul vizual generos. Si eu cred ca este un binoclu bun , dar nu la orice pret. Pentru pasionati , cartea tehnica scanata in format *.pdf https://www.dropbox.com/s/e2ugtf2ggb3fb9g/7x40%20IOR.rar Edited June 8, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe eu am un BUSHNELL LEGEND ULTRA HD 8x42 pe care am dat in jur de 500E. inainte de a cumpara am citit un articol foarte bun pe vinatorul.ro despre ce caracteristici ar trebui sa indeplineasca un binoclu bun,de calitate. marturisesc ca m-a incercat nebunia sa iau CARL ZEISS VICTORY FL-nr 1 in clasamentele cunoscatorilor,dar era 1800E si nu sint nici vinator sau pasionat de pasaret. dar scula pe care am luat-o m-a lasat fara grai-se vede incredibil de bine: claritate maxima,luminozitate optima,cimp vizual foarte mare-140m la 1000m(e unul dintre cele mai mari la magnificatia asta). poti privi minute in sir fara a avea ameteala,lacrimare sau senzatie de greata.e si usor-650gr-tip roof. acum ceva timp am avut pe mina 2 sapt in vacanta in piatra craiului un IOR 7x40. e un binoclu bun,performant dar are intr-adevar o tenta de galben si luminozitate mai mica-asta e parerea mea-dar claritatea e excelenta si cimpul vizual destul de mare(115 sau 125m la 1000m). am privit recent printr-un binoclu de 200lei-brrr,sinistru-o senzatie tunelara ingrozitoare,pe bune ca nu vedeam nimic. intotdeauna am avut convingerea ca lucrurile de calitate costa. exista si unele exceptii dar care nu fac decit sa confirme regula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe o rectificare-cimpul vizual la IOR 7x40 e 149m la 1000m-foarte bun,binoclurile tip prisma cum e IOR au cimpuri vizuale mai mari decit cele tip roof. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts