sean70 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Bushnell Legend e un binoclu bun (si pretul spune asta). Bushnell a cumparat divizia de optica sportiva a lui Bauch&Lomb iar seriile Elite si Legend sunt de calitate inalta (mostenire B&L),se fac in Japonia - restul,adica Trophy,etc....in China. Jurasic,binoclul IOR nu are reglaj de paralaxa - daca nu vezi clar cu el la orice distanta dupa ce i-ai reglat dioptriile dupa ochiul tau inseamna ca e decolimat sau bulit. Tenta de galben nu e o greseala,asa e sticla (Schott) ceruta de armata,ajuta la o imbunatatire a luminozitatii in conditii de crepuscul. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KYK Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Valdada 10x42 ; a testat cineva modelul asta ? DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe testul de duminica dimineata, ora 7, dupa o noapte de furtuna puternica, un soare puternic in care stralucea totul. un ciot la 100 metri prima poza zeiss a doua (cu marcaj si mai galbena ) IOR http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080069_zps2caacbbe.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080070_zpsc22f5dcf.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080089_zps3e83bfa4.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080092_zps570d0419.jpg diferenta intre 10x si 7x este vizibila la 300 metrii zona de padure http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080093_zpsde1e8310.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080094_zps0780485f.jpg un copac la aproximativ 250 metrii dincolo de luminis http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080095_zps6547e2b3.jpg http://i1095.photobucket.com/albums/i478/Cristian_Soimosan/P6080096_zpsc36dc4f6.jpg eu zic ca diferenta este destul de clara, acum si proprietarul Zeiss isi cauta acum un IOR. luminozitatea, calitatea imaginii este deosebita la IOR, la Zeiss totul era in ceata, posibil ca datorita magnificatiei mai mari sa surprinda si aburul sau caldura din aer la trecerea de la soare la umbra, IOR ul era clar superior, detaliile se vad mult mai clar. La distanta mai mica, Zeiss vede mai clar detaliile, datorita magnificatiei mai mari Edited June 10, 2013 by Astral forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Asta incercam sa spun dar o imagine face cat zece cuvinte. Trecerea de la soare la umbra avantajeaza IOR-ul,aici intervine nuanta de galben mult blamat si care pare un defect in ochii multor utilizatori. Fa un test si pe ceata cu filtrele montate,vei avea surprize placute. Compara-l cu altele mai galonate in crepuscul,urmarind un animal ce misuna printre copaci,iarasi galbenul lentilei isi face treaba. Kyk,Valdada e dealer-ul IOR in State,de fapt pentru ei lucreaza fabrica - mai nou vand si alte marci. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KYK Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe qed... cu multumiri ! de unde iau un IOR (bun) ?:grin: DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe de gustibus non disputandum Am cumparat IOR de armata cu 200 ron, am vazut ce poate. L-am vandut repede tot cu 200 ron sa ma scap. Acum am Zeiss 8x56 pe care nu l-as da pe 50 de IOR-uri. Eu sunt printre putinii care nu sunt multumit deloc de IOR. P.S. Folosesc binoclul la vanatoare ca si asta conteaza unde-l folosesti. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe suvi, poate ai avut unul defect sincer, chiar daca nu iti place (lucru de inteles), totusi nu e ata de mare diferenta...decat daca unul este defect. Parerea mea. PS nu am actiuni la IOR :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Eu cred ca Zeiss-ul din pozele tale e defect. parerea mea. Nici eu nu am actiuni la Zeiss (bine ar fi) dar cand am luat IOR-ul meu am luat vreo 5 buc (din Constanta) si toate sunt la fel. Sa fie toate stricate? nu cred. Ca o comparatie in care cred este ca: Leica,Zeiss,Swarovski = Mercedes, BMW IOR = Dacia Repet parerea mea. De exemplu Leica e cel mai scump dar eu prefer Zeiss sau Swarovski. Fiecare cu gusturile lui. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Pentru o mai buna intelegere a fenomenului de catre toata lumea spune si cat a costat Zeiss-ul 8x56 (explicatia pentru cele 50 de IOR-uri :ha:)!:grin: Folosesc binoclul IOR la vanatoare si nu numai si sunt foarte multumit de ce poate (iar cand nu mai poate am luneta :wink:). Am mai spus-o aici,nu poti compara Zeiss-ul 8x56 nou cu IOR 7X40 de 30 de ani,neamtul castiga detasat la orice capitol mai putin la raportul calitate-pret.:h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Va rog, pe aceia care detineti un IOR 7 X 40, sa scrieti in acest post , cat credeti voi ca valoreaza acest binoclu. Eu functionez mai matematic si , sincer , ca sa raportez doua valori , trebuie sa cunosc exact macar una dintre ele. Nu am nimic cu IOR - ul , dar chiar sunt curios la ce valoare credeti ca se incadreaza ? Parerea mea ca si "nedetinator " de IOR , cred ca 1400 Ron , cat este unul nou , este exagerat. Or fi prins astia de la IOR un contract baban ( pe linie politica ) cu vreo armata si acum cer o multime de bani pe produsul lor. In prezent fac demersuri ( nu poci' pentru ca sa va spun unde ) , pentru a proba unul direct din armata Romana de cea mai noua generatie pentru a vedea si eu minunea pe care o lauda toata lumea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Pentru o mai buna intelegere a fenomenului de catre toata lumea spune si cat a costat Zeiss-ul 8x56 (explicatia pentru cele 50 de IOR-uri :ha:)!:grin: [/b].:h5 L-am primit, dar asa folosit valoreaza 1000 eur(cam 20 IOR) iar nou cca 1850 euro (cam 38 IOR) :grin: Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Asta am vrut sa subliniez pentru cei mai putin in tema cu preturile unui produs optic de calitate!:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe eu zic ca un IOR nou merita 1400lei. e un binoclu foarte bun ce sta la masa cu campioni foarte scumpi. eu am vrut binoclu dupa ce m-am jucat 2 sapt cu un IOR vechi prin care se vedea foarte bine. singura problema ar fi ca varianta noua sa fie la fel de performanta ca cea veche! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Valdada 10x42 ; a testat cineva modelul asta ? Uite aici 10x50 http://redir.shopwiki.com/redir?c_sid=848371&offer_id=497569687&page_key=312711168&position=28&price=899.0&short_list=False&site_id=848371&uid=1371068060z0qtxwid0znwg8wh3f27os&vid=1371068060z0s5ed58ur0x02jm3chg8r&location=SearchPageSingleton Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe eu zic ca un IOR nou merita 1400lei. e un binoclu foarte bun ce sta la masa cu campioni foarte scumpi. eu am vrut binoclu dupa ce m-am jucat 2 sapt cu un IOR vechi prin care se vedea foarte bine. singura problema ar fi ca varianta noua sa fie la fel de performanta ca cea veche! Si eu sunt de aceiasi parere. Unul nou e mai bun decat vechile variante din stocurile armatei si nu mai au acea nuanta de galben asa pronuntata. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seklerbowhunter Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Subscriu la cele scrise anterior despre IOR...adica este un binoclu bun dar sub nici o forma nu se poate concura cu un Zeiss si nici macar cu un Nikon de categorie mijlocie.Vorbesc din experienta am avut ambele si am si folosit mult la vanatoare.Un lucru trebuie mentionat despre IOR ca este foarte sensibil la socuri mecanice de putere mica. Nici eu nu am actiuni la nici o firma mai sus mentionat. "If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal." Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe a privit cineva printr-un CARL ZEISS VICTORY FL? e chiar atit de tare? in nu stiu ce clasament ar fi number 1,urmat de SWAROVSKI VISION si LEICA ULTRAVID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Pana la urma ce inseamna " nr. 1 " ? Pentru outdoor : 1. trebuie sa fie mic ( in sensul de compact ) si sa nu cantareasca 10 kg ca dispare farmecul la folosire. 2. sa aiba imagine clara 3. sa nu te doara capul daca privesti 5 minute prin el in continuu 4. sa fie destul de rezistent ( cat poate fi un dispzitiv optic de rezistent , ca daca bati cuie cu el , sigur crapa ceva ...si nu cuiul va fi acel ceva ). Decat sa dau zeci de milioane pe un binoclu de fitze , mai bine ii donez la un azil de batrani. In materie de binocluri , cand zici " fitze " inseamna multe zerouri. Pana la urma aia fac toate , apropie lucrurile indepartate. Daca imaginea este clara, utilizarea usoara, reglajele corecte si constructia cinstita ...ce face un binoclu de 2000 de euro , face si unul de 50 . Este ca la masinile sport . Pentru fiecare 10 km in plus , peste 300 de km pe ora , adaugati la viteza maxima, valoarea masinii se dubleaza sau se tripleaza. 10 km inutili , pe care nu ii simti in realitate , dar ii poti evidentia in niste grafice. si nici nu apuci sa ii folosesti vreodata. Ce face un binoclu de 2000 de euro ? Da perdeaua la o parte la fereastra dormitorului vecinei din cartierul invecinat ? Si daca l-ar da ? Mai bine ii dai aleia 1000 de euro si ii propui ceva indecent . E si ea fericita , scapi si tu de obsesie si cu restul iti duci sotia in concediu in Egipt. Edited June 23, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe nr 1 inseamna...nr 1! cu ala de 200 sigur te doare capul si ai greata dupa 5 minute. si s-ar putea sa nu ai imaginea asa clara si nici cimp vizual suficient=imagine tunelara =horror! cit priveste masinile sport...am avut un Subaru Impreza WRX STI-doar 265 cai si acum conduc un Subaru Forester de 230 cai si MULT mai ieftin-masini COMPLET diferite,senzatii incredibile in prima,de neegalat! eu n-as folosi cuvintul fitze ci as vorbi de CALITATE. lucrurile cu ADEVARAT bune costa! ti le permiti sau nu,asta e alta poveste si tine de n factori. dar cred ca am deviat putin de la subiect... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe a privit cineva printr-un CARL ZEISS VICTORY FL? e chiar atit de tare? in nu stiu ce clasament ar fi number 1,urmat de SWAROVSKI VISION si LEICA ULTRAVID. Am comparat "pe viu" un Zeiss 10x56 RF (asta are si telemetru incorporat) cu un Swarovision 10x50 - ambele sunt fara cusur din toate punctele de vedere,singurul defect e pretul imens. Numai cine nu s-a holbat niciodata prin asa ceva poate sa le compare cu stifturi de doi bani. Toate trei sunt varful piramidei in materie de optica,le poti departaja doar subiectiv - pentru cine are banii necesari sa le cumpere sunt o delectare a ochiului.:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Week-end-ul asta la Comandau am comparat (la inceputul spritzului) un Nikon 10x25,un Celestron (astea doua de buzunar) si un Bushnell 7-15x40 (parca) cu IOR-ul meu din '76 - rezultatul a fost foarte concludent pentru oricine. La proba de noapte a ramas doar IOR-ul,restul la nani ca s-a stins lumina!:banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Domnilor, revin cu o intrebare.Aici este topic pt elogii IOR ? sau topic dupa titlu: Binocluri: marci, modele,performante ?!? Ca vad vehiculat doar comparatii si sume :grin: Eu un novice maxim la capitolul as dori citeva sfaturi,dupa ce va opriti din comparatii cere-i mai bun si care-i mai scump :tk pt atentie.... Ce as vrea si as putea utiliza la capitolul asta: Ieftin - buget minim cal maxima -incepem de la 50E sa spunem..maxim dupa dispozitie(am inteles ca cel mai bun = cel mai scump dar nu-i cazul sa abuzez aici) Mic app de volum-sa poata fi carat in buzunar si automat cit mai usor -am aruncat un ochi printr-un IOR,cind mi-a venit rindul ca-l car in Retezat cu ceva timp in urma.....am retinut doar atit-toti,dar toti preienii s-au uitat prin el pt ca toti l-au carat pe rind in 10 zile de mers :grin: mai am o geanta foto ce sare de 1kg si o car cu mine...deci mic ramine,indiferent cit de calitativ este cel de 1000g la acelasi pret... Calitate acceptabila si de cumparat facil ,poate fi SH sau nou dar nu sa stau dupa el 2-3 saptamini sa vina din nu stiu ce tara avansata Ma ajuta , va rog, cineva? in mai putin de o luna plec in concediu,mi-ar place sa vad 2-3 capre si alte chestii cu jucaria asta... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dansoare Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe intra pe astroshop.ro si ai de toate,absolut toate marcile,pt toate buzunarele,cu date tehnice,specificatii etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sean70 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Nu este topic de elogii IOR..... Pentru carat in spate IOR-ul 7x40 nu se preteaza,iti sugerez sa te uiti la astea: - http://www.arw.ro/produs.php?p=9518 are cam 400 g - http://www.arw.ro/produs.php?p=9674 asta cam 700 g - http://www.emag.ro/binoclu-nikon-sporter-8x42-baa724aa/pd/ENFZ3BBBM/ - http://www.okazii.ro/vanatoare/binocluri/binoclu-leica-trinovid-8x20-bca-ultracompact-a66026410 - pret bun,calitate super,daca e in stare buna merita fiecare banut Nu lua ceva doar ca sa zici ca ai binoclu,daca vrei sa si vezi ceva cu el cumpara ceva consacrat.Magnificatie mai mare de 10 e inutila fara suport,lentila cu cat e mai mare cu atat e mai ok in conditii de lumina scazuta. Sunt doar sugestii,tu faci cum vrei pe banii tai. Si inca ceva - binoclul nu se cumpara pe nevazute si neprobate!:h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 (edited) Re: Binocluri : mărci, modele, performanțe Fratilor, eu sunt roman....nu cumpar pe nevazute,neprobate si nepipaite nimic....de sfaturi si linkuri cu modele am nevoie sa stiu ce sa caut, pipai,compar ... multumesc mult de linkuri.Trag un ochi sa vad cum sunt si mai vorbim. Ior mi-a placut,dar repet, nu sa-l car eu toata ziua :grin:.... LE: cam marisoare la 700 grame....ce spuneti de asta? are 360grame este foarte importanta greutatea.Prefer sa nu-mi iau ustensila din asta decit sa dau 500-700 lei pe unul si sa nu-l folosesc pt ca nu-l car dupa mine. Binoclu Bushnell waterproof si fogproof 8x25 H20 http://www.magazin-online.ro/telescoape-si-binocluri/binocluri/binoclu-bushnell/binoclu-bushnell-waterproof-si-fogproof-8x25-h20.php Edited June 26, 2013 by Astral Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts