Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Afisaj vitezometru

bn-10-tir

Postări Recomandate

S-ar putea sa mai fi fost tratat acest subiect undeva prin forum, dar nu - l gasesc.

am schimbat pe y 61 rotile din 265/70 r 16 cu 265 / 75 r 16 deci am o diferenta de viteza conform tabelelor de vreo 3 km la 100/ km/ Ora.

Se poate rezolva cumva indicarea corecta a vitezei?

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Afisaj vitezometru

S-ar putea sa mai fi fost tratat acest subiect undeva prin forum, dar nu - l gasesc.

am schimbat pe y 61 rotile din 265/70 r 16 cu 265 / 75 r 16 deci am o diferenta de viteza conform tabelelor de vreo 3 km la 100/ km/ Ora.

Se poate rezolva cumva indicarea corecta a vitezei?

Multumesc

La ce iti foloseste sa "rezolvi" indicarea corecta a vitezei daca nici cu rotile originale de fabrica nu cred ca iti indica perfect.

+/- 3km nu este o problema asa mare.....parerea mea! :old

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Ei, stii cum e - unii sunt perfectionisti !

Ideea e ca la km multi se vede o diferenta, ( in avantajul utilizatorului!) dar ma gandeam la radarele din localitati unde eu personal merg la limita si aia 3-4 km diferenta s-ar putea sa ma faca fara permis...

Banuiesc ca unii imi veti spune sa conduc mai incet. Multumesc.

Deci nissan- istii ,daca stiu ceva va rog nu va sfiiti!

Link spre comentariu

Si eu am schimbat cauciucurile cu unele putin mai mari si dupa ce am calculat diferenta pe un calculator de cauciucuri (1010 tires), am facut si proba de strada de 2 ori cu 2 GPS-uri diferite. Acum stiu ca indicatia vitezometrului corespunde cu viteza reala si nu am nici un stres.

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Link spre comentariu

...pai daca sii cu cat te minte, care-i problema ?

Producatorul a programat ECU sa-ti arate vitezometrul 100 Km/ora cand primeste, sa zicem, 378 de impulsuri pe minut de la senzorul de viteza. E cam greu sa schimbi acest algoritm, daca cel care l-a facut nu ti-a lasat aceasta optiune.

Din cate stiu eu, la Y61 - NU

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Si mai e ceva: raderele au o toleranta de 10km/h, iar ca sa ti se ridice permisul pentru depasirea de viteza,trebuie sa ai cu peste 50 km/h fata de viteza legala in acea portiune de drum.Diferenta de 3-4 km/este irelevanta, iar ca sa ai o abatere de peste 50km/h nu stiu ce anvelope trebuie sa ai pe masina.

Link spre comentariu

Si eu am schimbat cauciucurile de fabrica pe 35' uri si am o decalare la 100 km/h cu 9 km/h, testat cu 2 gps-uri diferite, plus am trecut de multe ori cu viteza de 55km/h de radare si nu m-au luat de hac niciodata, inseamna ca nu e mare diferenta nici din punctul lor de vedere!

Link spre comentariu

vitezometrul iti indica o viteza MAI MARE decat cea reala - cu cauciucurile standard. abaterea este de cca 10%

Daca pui cauciucuri mai mari, diferenta dintre viteza aratata de vitezometru si viteza reala va fi mai mica - deci te apropii de adevar.

Data fiind abatearea initiala, nu cred ca ai de ce sa iti faci griji pentru diferenta de care spui, ea nu va face ca viteza din bord sa fie mai mica decat viteza reala.

Link spre comentariu

Test facut de mine.

265/70/16 acul kilometrajului arata 100 km/h,pe GPS aveam 92 km/h.

265/75/16 acul kilometrajului arata 100 km/h,pe GPS aveam 94 km/h.

Daca are importanta testul a fost facut cu un MIO si un SMAILO.

• Like 1
Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare