satiriadis Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Buna seara. Sunt printre ultimii posesori de Jimny de pe aici, dar vad ca nu sunt singur :g. Citesc de ceva vreme, ma documentez, m-am pregatit psihologic pt ce presupune un japonez 4x4 si uite-ma mandru posesor. Masina am luat-o de la colegul abrudila, de pe forum. Am facut un drum pana la Baia Mare si zic eu ca a meritat. Imediat dupa achizitie am trecut pe la Suzuki Dojo, unde Ionut s-a ocupat de tot. Mai avem de munca, dar momentan nu mai am fonduri :ha:. Am inceput cu o revizie generala, schimburi uleiuri&stuff, toate filtrele, baterie etc. La indemnul celor de la Dojo am refacut toata tinichigeria, am terosonat si reparat sasiul. Mai avem 2-3 chichite de rezolvat, dar suntem pe drumul cel bun. Deja Ionut ma stie, ca-l sunam mereu sa-l intreb de starea RinoCerb ului :grin:. Masina a fost pregatita de offroad de catre proprietar, deci mare diferente nu sunt intre "inainte" si "dupa". Pe viitor ma mai gandesc doar la o suspensie de la IronMan, dar astept pareri daca nu e cumva overkill pt Jimnylica :banana. Multumesc pt ajutorul dat de catre acest forum si in special lui Astral. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DNL Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny sa-l stapanesti sanatos! buna treaba cu antifonarea, totusi am vazut in foto ca avea ceva rugina inclusiv la sasiu, de samurai stiam ca are astfel de probleme, studiez varianta de a lua un jimny si acum imi dau seama ca trebuie acordata atentie acestui aspect spor la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 (editat) Re: Ultima achizitie - Jimny MARE MARE GRESEALA AI FACUT.....JIMNY.....ASTA E MASINA??????? :ha::banana bravos! stii reclama lor "way of life"....frate au nimerit-o! Felicitari pentru veverita! ai grija de ea, are si ea grija de tine! Nu te supara frate :2dr am si eu unul !!!:h5 vezi avatar Editat Noiembrie 9, 2012 de Mugur Iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte prin cele mai mari noroaie fara probleme :h5 Cred ca e cea mai importanta investitie la jimny/samurai o antifonare la inceput dupa care sa stai linistit si sa incerci sa-i testezi limitele :no11 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 (editat) Re: Ultima achizitie - Jimny Nu a fost ceva planificat, cu remedierea sasiului, dar ma bucur ca am făcut-o. Acum am un Jimny blindat :). Dupa ce am iesit de la Dojo, pana am fost la RAR, i-am facut si un detailing interior exterior. Arata ca scoasa din showroom, cu mici exceptii pe ici colo :h5. Editat Noiembrie 9, 2012 de satiriadis Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Sa o stapinesti sanatos si multi km de aici inainte! :h5 Ai facut bine ca ai antifonat-o si eu am facut la fel cu a mea, dar in regie proprie. @DNL: masinile de genul asta NU sint galvanizate, nu e o particularitate la Suzuki. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny wow. cum naiba i-a copt sasiu acolo? :| a stat in apa?wtf? :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny wow. cum naiba i-a copt sasiu acolo? :| a stat in apa?wtf? :ha: Nici eu nu am stiut ce probleme are masina, dar e o loterie cu second urile, de aceea am optat pt o investitie acum ca pe viitor sa stau linistit. Daca luam masina de la nemti, ce economiseam pe antifonare dadeam pe taxe si tot aici ajungeam. Multumesc tuturor :x. Luni mergem iar la Dojo pt cateva chitibusuri :grin:. Astept o parere pt suspensii ironman pt jimnylica. Nu o sa ma dau offroad cu ea, poate 2-3 iesiri la munte pe an si zapada din belsug iarna prin Capitala. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Astept o parere pt suspensii ironman pt jimnylica. Nu o sa ma dau offroad cu ea, poate 2-3 iesiri la munte pe an si zapada din belsug iarna prin Capitala. Nu ne-ai zis exact ce vrei de la suspensia aia, descrierea de mai sus e cam vaga. Informativ, OME e cea mai soft (cam prea soft dupa spusele celor de la Dojo, dar daca mergi incet, cred ca e o alegere buna), Trailmaster comfort (exista si versiunea sport) e cea mai ok (tot dupa spusele lor), numai ca si pretul e in consecinta. Amortizoarele sint de ~ 2 ori mai groase decit alea stock. Avind in vedere ca Jimny scutura bine si ca eu oricum vin de pe o masina cu suspensie hidraulica, am optat pentru Trailmaster comfort. Daca era dupa mine luam OME, care erau semnificativ mai ieftine, dar au fost descrise ca fiind prea moi si deci dau un comportament de barca chiar si pentru o masina scurta. Daca vrei unele stock la un pret foarte bun, am eu un set complet la vinzare (KYB). Un alt producator e ProComp, care are in oferta versiuni bazate pe gaz si versiuni bazate pe ulei (eu in general le prefer pe astea, datorita amortizarii uniforme). La jimnybits au amortizoare AVO cu tarie reglabila. Mai era un alt producator din US care ofera acelasi lucru + posibilitatea de a regla din mers taria amortizoarelor, dar si pretul era pe masura (cred ca ii gasesti pe ebay). Oricum, e bine ca ai de unde alege. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Nu ne-ai zis exact ce vrei de la suspensia aia, descrierea de mai sus e cam vaga. Informativ, OME e cea mai soft (cam prea soft dupa spusele celor de la Dojo, dar daca mergi incet, cred ca e o alegere buna), Trailmaster comfort (exista si versiunea sport) e cea mai ok (tot dupa spusele lor), numai ca si pretul e in consecinta. Amortizoarele sint de ~ 2 ori mai groase decit alea stock. Avind in vedere ca Jimny scutura bine si ca eu oricum vin de pe o masina cu suspensie hidraulica, am optat pentru Trailmaster comfort. Daca era dupa mine luam OME, care erau semnificativ mai ieftine, dar au fost descrise ca fiind prea moi si deci dau un comportament de barca chiar si pentru o masina scurta. Daca vrei unele stock la un pret foarte bun, am eu un set complet la vinzare (KYB). Un alt producator e ProComp, care are in oferta versiuni bazate pe gaz si versiuni bazate pe ulei (eu in general le prefer pe astea, datorita amortizarii uniforme). La jimnybits au amortizoare AVO cu tarie reglabila. Mai era un alt producator din US care ofera acelasi lucru + posibilitatea de a regla din mers taria amortizoarelor, dar si pretul era pe masura (cred ca ii gasesti pe ebay). Oricum, e bine ca ai de unde alege. Genul asta de raspuns este motivul pt care m-am "inrolat" in club4x4.ro :h5. Multumesc man. Am vrut sa pun pe masina ce e mai bun si de aceea m-am gandit la IronMan. Am lasat azi masina la Ionut si mi-a zis ca e overkill acest kit pt modul in care il folosesc eu. DAR apreciez enorm sfatul de mai sus si chiar il iau in considerare pt vara 2013, ca acum sunt pe minus cu cash ul :2dr. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny You welcome :old Pina la primavara mai ai timp sa te documentezi. Intre timp sint curios si eu cum se vor comporta amortizoarele mele iarna asta. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Pai te voi bombarda cu intrebari, deci stai pe aproape :2dr. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Eu de 3 ani folosesc pe Jimny meu suspensia de la Trail Master (+50mm) si sunt f multumit de ea, atat pe sosea cat si in offroad. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Am mai bifat azi la DOJO un amortizor de directie si un tampon la motor. In plus am mai facut cablul de la ambreiaj(a fost uns si curatat) si geometria rotilor. Sorry dar fara poze de data asta :cr3. Au mai ramas cauciucurile, o bucsa la tendonul dreapta spate si un TrailMaster :grin:. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Testosul Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Am mai bifat azi la DOJO un amortizor de directie si un tampon la motor. In plus am mai facut cablul de la ambreiaj(a fost uns si curatat) si geometria rotilor. Sorry dar fara poze de data asta :cr3. Au mai ramas cauciucurile, o bucsa la tendonul dreapta spate si un TrailMaster :grin:. Baietii aveau pe stoc piesele sau le-ai comandat tu in prealabil din alta parte si ei doar ti le-au montat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Baietii aveau pe stoc piesele sau le-ai comandat tu in prealabil din alta parte si ei doar ti le-au montat? Au avut e stoc amortizorul. Tamponul l-au comandat. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Am cerut oferta ptr. amortizorul de directie, astept de doua zile raspunsul, insa nimic. Nu sunt oameni seriosi. Dar se gaseste pe okazii.ro la pretul de 650 lei aprox. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Pretul ala e pentru varianta HD si kitul complet (cu tot cu prinderi), care are sens doar daca masina face mult off-road. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Am cerut oferta ptr. amortizorul de directie, astept de doua zile raspunsul, insa nimic. Nu sunt oameni seriosi. Dar se gaseste pe okazii.ro la pretul de 650 lei aprox. Incearca sa ii suni. Si eu am dat mail si apoi am sunat si am rezolvat totul. Mai nou am facut o dracie :grin:, am luat o groapa (cred) si nu se mai aud boxele. Displayul merge insa. La service baietii nu s-au bagat, ca nu stiau exact ce poate sa fie, dar cred ca a iesit vreo mufa ceva. Vreo idee de un garaj sau locatie unde se monteaza casetofoane si care sa ma ajute? Multumesc :h5. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Testosul Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Gasesti in targul Vitan (Autovit) sunt mai multe firme care instaleaza muzica...daca mergi in timpul saptamanii e lejer acolo si poate reusesc sa iti rezolve problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Mai nou am facut o dracie :grin:, am luat o groapa (cred) si nu se mai aud boxele. Displayul merge insa. La service baietii nu s-au bagat, ca nu stiau exact ce poate sa fie, dar cred ca a iesit vreo mufa ceva. Vreo idee de un garaj sau locatie unde se monteaza casetofoane si care sa ma ajute? Orice firma care se ocupa de partea "muzicala" a masinii. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
satiriadis Postat Decembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Muzica o fac maine. Schimb chinezaria care am primit-o pe masina cu o linie Alpine. Si inca o problema -> Se auzea la cateva zile dupa ce am scos-o de la DOJO un sunet metalic in spate zona tobei, un fel de frecare metal pe metal. Am zis ca probabil nu e prins ceva cum trebuie. Acum parca o aud si in fata. Ma gandesc la ce e mai rau. Sunt spume! Mai bine ramaneam la Cielo si stiam o chestie :ang. Jimny 2002 - RinoCerbul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Buna seara. Sunt printre ultimii posesori de Jimny de pe aici, dar vad ca nu sunt singur :g. Citesc de ceva vreme, ma documentez, m-am pregatit psihologic pt ce presupune un japonez 4x4 si uite-ma mandru posesor. "Mai bine ramaneam la Cielo si stiam o chestie :ang . Cam repede te-ai sucit...! :grin: Nu te speria atat de tare, probabil este o nimica toata. Eu am doua Jimny in ograda si in 4 ani, respectiv 2 ani, de cand le am nu am avut nici o problema la care sa nu ii dau de cap sau sa fie f. costisitoare. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Si inca o problema -> Se auzea la cateva zile dupa ce am scos-o de la DOJO un sunet metalic in spate zona tobei, un fel de frecare metal pe metal. Am zis ca probabil nu e prins ceva cum trebuie. Acum parca o aud si in fata. Ma gandesc la ce e mai rau. Sunt spume! Mai bine ramaneam la Cielo si stiam o chestie :ang. Relax... evacuarea la Jimny e scurta si simpla (catalizator + o toba). Probabil atinge pe undeva in zona tobei spate, prin alta parte e mai greu. Nu cred ca o sa coste bani sa remediezi. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Ultima achizitie - Jimny Daca esti sigur ca e evacuarea de vina, vezi ca sunt niste protectii de metal p-acolo care mai cedeaza cu timpul; desi alea zbarnaie/zdrangane, nu se aud ca un zgomot de frecare. Par examplu, mie mi-a naparlit scutul asta: http://imageshack.us/a/img198/9923/shedding.jpg Un zgomot ca de frecare pe care-l am si eu este amortizorul spate care atinge de Panhard, dar doar in anumite conditii. Se vede aici: http://imageshack.us/a/img198/6960/rightshock.jpg Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate