Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ultima achizitie - Jimny

satiriadis

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ultima achizitie - Jimny

De gandit prost n-ar trebui, ca e inaltatorul de la BigJimny. Insa, s-ar parea ca a fost montat gresit (adicatelea invers, ca nu-i simetric) si tre' sa-l intorc cu prima ocazie.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De gandit prost n-ar trebui, ca e inaltatorul de la BigJimny. Insa, s-ar parea ca a fost montat gresit (adicatelea invers, ca nu-i simetric) si tre' sa-l intorc cu prima ocazie.

Intrebari: kit-ul Procomp contine doar arcuri, fara amortizoare? Ce amortizoare ai pe spate, sunt cele stock cu inaltatoare? In poza, se vede de parca ar fi imbracate in autocolant si s-au zdrelit in portiunea unde au atins in bara Panhard. Eu am schimbat amortizoarele stock cu altele mai lungi si mai groase, dar cu mult mai groase si nu imi ating in bara Panhard. Fara inaltatoare ce-i drept. :h5

Numai bine,

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Am vorbit la nervi :). Iti dai seama ca nu renunt la Jimny, doar ca am bagat aproape 50% din cat am dat pe ea ca sa o aduc pe drumul cel bun si chestia cu toba mi-a pus capac. E deja a doua oara cand m-as duce pt remediere, daca e toba. In fine, sa vina salariul si o rezolv. Si poate si niste cauciucuri :grin:.

Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

Intrebari: kit-ul Procomp contine doar arcuri, fara amortizoare? Ce amortizoare ai pe spate, sunt cele stock cu inaltatoare?

Nu, a fost cu tot cu amortizoare:

http://imageshack.us/a/img29/6352/suspensie1.jpg

Inainte atingea un pic doar, in anumite situatii (nu erau urme pe amortizor):

http://imageshack.us/a/img263/9549/rightshockbottom.jpg

http://imageshack.us/a/img213/6960/rightshock.jpg

Dupa inaltator, atinge mai des, cum am zis tre' sa-l rasucesc si sa vad.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

Intrebari: kit-ul Procomp contine doar arcuri, fara amortizoare? Ce amortizoare ai pe spate, sunt cele stock cu inaltatoare?

Daca ar fi doar arcurile nu s-ar chema kit :wink:

Amortizoarele stock sint negre si (mult) mai subtiri.

@VAXXi: ceva e in neregula acolo (poate inaltatorul montat invers). Eu am Trailmaster (foarte groase) + bara Panhard HD pe spate si tot nu atinge.

Editat de unde

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

doar ca am bagat aproape 50% din cat am dat pe ea ca sa o aduc pe drumul cel bun si chestia cu toba mi-a pus capac.

Jimny e o masina de nisa, drept urmare costul e si el tot de nisa :grin: Totusi gindeste-te ca una dintre cele mai potente masini off-road (in varianta stock) si cu siguranta e cea mai ieftina, daca nu luam in calcul Lada Niva. Modificarile care se pot aduce masinii, pot depasi pretul ei de achizitie. Timp si bani sa fie, ca restul se rezolva.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Daca ar fi doar arcurile nu s-ar chema kit :wink:

@VAXXi: ceva e in neregula acolo (poate inaltatorul montat invers).

Da, pai asta mi-a zis si Martin, ca e asimetric si trebuie invartit. Will do ...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Jimny e o masina de nisa, drept urmare costul e si el tot de nisa :grin: Totusi gindeste-te ca una dintre cele mai potente masini off-road (in varianta stock) si cu siguranta e cea mai ieftina, daca nu luam in calcul Lada Niva. Modificarile care se pot aduce masinii, pot depasi pretul ei de achizitie. Timp si bani sa fie, ca restul se rezolva.

Multumesc domnu'.

A venit frigul si problemele au si inceput la masina. Bateria noua a picat. S-a consumat intr-o noapte din cauza alarmei si s-a rupt si borna rosie de la baterie datorita faptului ca la Dojo unde s-a montat au strans prea tare. Mai nou chitaie si rola intinzatoare de la AC. Este la garaj pt partea electrica(baiatul de acolo mi-a zis ca verifica consumatorii, dar aveam multe fire pe acolo de la xenoanele din trecut si alte balarii, deci pe maine) dupa cate merg la Ionut la Dojo sa rezolv rola AC si ce mai are la toba. Iar :|.

INSA am reusit la primul strat de zapada sa merg 4x4 si sa vad diferenta. In concluzie merita si se vede ce e ceva in plus fata de ce masina am avut :wink:.

Editat de satiriadis
Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

Sa imi zici la ce concluzie ai ajuns cu rola, ca si a mea face uneori cind e umezeala. Insa dupa citeva minute ii trece.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Am descoperit si eu o problema grava:cr1. Ieri nu mai aveam parbrizol si s-a dus lama de la stergatorul stang :sc

nasol. du-o la tzuparu sa-i faca revizie la stergatoare.:wink:

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur o sa o schimb. Ma gandesc sa schimb si distributia, fiindca deja nu mai am incredere in ce a zis fostul proprietar ca a schimbat.

Revin cu impresii dupa ce rezolv.

Revin-o si cu niste coduri si preturi :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Am descoperit si eu o problema grava:cr1. Ieri nu mai aveam parbrizol si s-a dus lama de la stergatorul stang :sc

45 de cm are stergatorul de la sofer, 40 de la pasager 30 ala de la luneta.

• Like 1

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur o sa o schimb. Ma gandesc sa schimb si distributia, fiindca deja nu mai am incredere in ce a zis fostul proprietar ca a schimbat.

Revin cu impresii dupa ce rezolv.

Poti sa o schimbi dar mai intai desfa doar capacul de plastic de la distributie si vezi in ce stare e cureaua, daca pare imbatranita, crapata, ca nu are sens sa arunci banii aiurea mai ales ca nu se intampla nimic rau la motorul asta daca se rupe cureaua. Sunt multe motoare de conceptie japoneza fie ele 8v sau 16v, OHC sau DOHC cu chiuloase a caror arhitectura nu permite ca supapele sa se loveasca in momentul in care se rupe cureaua. Si G13BB de pe Jimny respecta aceasta regula.

Numai bine,

• Like 1
Link spre comentariu

Poti sa o schimbi dar mai intai desfa doar capacul de plastic de la distributie si vezi in ce stare e cureaua, daca pare imbatranita, crapata, ca nu are sens sa arunci banii aiurea mai ales ca nu se intampla nimic rau la motorul asta daca se rupe cureaua. Sunt multe motoare de conceptie japoneza fie ele 8v sau 16v, OHC sau DOHC cu chiuloase a caror arhitectura nu permite ca supapele sa se loveasca in momentul in care se rupe cureaua. Si G13BB de pe Jimny respecta aceasta regula.

Numai bine,

Dau baietii din service jos, nu dau eu ca nu ma pricep :grin:, dar sigur le voi mentiona.

Maine merg sa vad starea partii electrice.

LE

Electric acum suntem ok. Au tuns toate firele in exces de sub capota, au eliminat caseta aceea de la xenon(?). Intre timp am luat si un set de Yokohama GeoLandar si le-am montat.

IMG_0321.thumb.jpg.9e8d8fc6f059a9027d2ee6e18676ec48.jpg

IMG_0324.thumb.jpg.a3b353b562b512b8d3d1130c4fa64021.jpg

Editat de satiriadis
Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

Caseta aceea de la xenon, sunt de fapt 2 casete si sunt droserele sau balasturile sau ridicatoarele de tensiune pentru becurile xenon. Intrebare: de ce ai renuntat la xenon, cand altii vor sa-si puna? Daca sunt montate corect sunt considerate o imbunatatire a autoturismului care vizeaza in primul rand capitolul siguranta - vizibilitate mai buna pe timp de noapte. Pe lista mea se afla si un kit de xenon H4, dar cum lista e destul de lunga, acest kit este mai aproape de sfarsitul ei:grin:

Foarte bune YOKOHAMA GEOLANDER am avut pe Pajero, sa ne spui cum se comporta pe zapada.

Numai bine,

Link spre comentariu

Inseamna ca erau ramasitele unui kit xenon dar ar fi trebuit sa ai 2 casete din acelea una pentru farul stang si una pentru farul drept. Astfel, iti mai trebuiau doar doua becuri cu descarcare in gaz xenon tip H4, care se gasesc peste tot pe net si care costa in jur de 40 ron buc. si aveai iluminare beton. Mult peste cea cu becuri halogen normale. Dar un kit complet de xenon costa vreo 200-250 lei chiar si cu montaj inclus, daca nu te pricepi sa-l montezi singur, desi este foarte simplu de montat si vine insotit de instructiuni clare de montaj. Asta daca nu cumva vrei sa-ti cumperi si un kit de lupe care se pot monta in faruri si apoi lucrarea devine profesionala. Kit-ul de lupe mai costa si ala in jur de 250-300 lei dar isi merita banii. Pentru ca in momentul in care ai montat lupe si kit de xenon, lumina este focalizata corect si vei vedea o foarte mare diferenta intre ce ai acum si ce vei avea atunci. O sa imi cumpar eu un kit de lupe si un kit xenon H4 si o sa fac poze cu montajul, un fel de tutorial de instalare step-by-step, pe thread-ul deschis de mine si o sa vezi ca nu e deloc asa complicat cum pare.

Numai bine,

Link spre comentariu

Era montat dinainte kitul/caseta aceea. Momentan ma concentrez sa aduc masina la cum cred ca trebuie sa fie, dar mai am nevoie de $$ :banana.

E de tinut minte ce ai scris mai sus cand o sa ma uit si la niste faruri noi. Incet incet imi intra pe sub piele "veveritul" :wink:.

Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

De ce nu ramai cu xenon p el / ea , am inteles ca era ceva ramasita dar nu puteai sa adaugi ceva si sa ramai la xenon ca na da bine noaptea sa vezi mai bine, am vazut dif de la h4 la h4 cu lupa e nemaipomenit de bine seara si noatea ce sa mai vb de xenon.

Link spre comentariu

De ce nu ramai cu xenon p el / ea ,

Doua motive. Am cam luat teapa cu masina cumparata si nu mai cred ce a zis cel de la care am cumparat-o cu privire la piesele puse pe ea. Prefer sa pun eu in timp, cand mai strang bani, ceva nou si aia e. Este muuuult peste ce am cumparat acum 2 luni din toate punctele de vedere si am pus si poze la inceputul anuntului pt exemplificare.

Si doi, am conectat un set de proiectoare pe care le avea montate pe bullbar si in caz de ceva ma folosesc de alea.

Jimny 2002 - RinoCerbul
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare