Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am si eu Frontera Sport 2.0, benzina

BoZo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Am si eu Frontera Sport 2.0, benzina

Ce bine ii sta cu gumele alea!

Ce dimensiuni au?

Eu vreau pe viitor sa ii pun overfendere, ca imi arunca apa si namolul direct pe parbriz, si sa ii schimb motorul cu unul cu 16 valve, de 150 de cai, sau daca gasesc unul la pret bun, pun turbo, de 205 cai.

O sa pastrez blocul motor, ca sa nu mai am batai de cap cu omologarea, si ii fac transplantul de pe masina donatoare.

Mama mia, motor de Bertone sau de Calibra si tot ar fi ceva, Hot Rod o faci :ypu

Interesant de vazut daca se omologheaza pe ea asa ceva. Daca ramaneai pe BG, puteai sa-i pui linistit si motor de avion...

Un kit turbo cu tot cu ax, pistoane, supape, etc, costa ceva...Totusi saraciile astea sunt in 8 valve, asa ca...

Oricum pt schimbare de putere/cuplu, trebuie sa vezi daca tin planetarele si ambreiajul.

La 200 de cai cred ca ii trebuie inclusiv cutia de pe Frontera 3.2. Nici cardanul ala nu mi s-a parut prea fericit. Plus sistemul de racire..hmm.

Oricum rezultatul va fi probabil o masina cu putere de racheta dar care se va conduce ca un tanc. Cred ca Ovidiu a pus punctul pe i, dar daca ai pasiune, merita sa incerci.

Ipotetic vorbind, trebuie sa ai omologare inclusiv pt intercooler (pe care n-o vei avea). ITP-ul se trece cum se trece, deci poti sa iei in considerare schimbarea motorului cu totul.

Astfel ai indeplini un vis mai vechi de-al meu, si anume sa vad o Frontera Dragster :ap

Sa dai liniute la semafor cu toate BMW-urile, ce sa zic.. ar fi orgasmic.

Eu am rugat-o pe a mea si n-a vrut, dar cine stie, poate vrea a ta sa se transforme.

PS: De unde ai pragurile alea hardcore?

Spor.

Editat de Adrian XJ
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu omologhez nimic, blocul motor ramane, restul sunt piese de schimb. Ma atrage varianta de transplant cu un x20xe, 16v, 150 de cai sunt ok pentru masina asta.

115 mi se par putini. Pentru turbo nu prea m-as baga datorita costurilor, si modificarilor mai multe, cu toate ca ar fi interesant sa aiba 200 de cai, si turbo...

Kitul turbo nu e indicat, pistoanele la turbo sunt forjate, e alta compresie, si multe alte diferente.

Cutia ramane la fel, ambreiajul probabil va fi HD dupa ce se prajeste asta, dar am vazut ca la frontera e destul de solid, si s-ar putea sa tina.

Pragurile sunt cumparate de aici de pe forum, sunt solide, dar cred ca sunt vopsite cu bidineaua la cum arata :)).

Portbagajul l-am facut singur, cu teava de 1 si 3/4 si coturi sudabile. Nu am vazut 2 zile de la sudura :D .

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Cine a facut geometria la frontera sport A?

Eu am observat ca infraneaza in curbe, toceste cauciucurile pe fata, si in parcari cu ciment lucios (ca la carrefour) scartaie rotile pe fata si e cam instabila, insa instabilitatea imi parea sa fie pe spate.

Se face geometria si pe spate? Am fost la un service care face si geometrie si cu toate ca tariful era 80 lei pentru 4x4 mi-a zis ca ma costa 150 (doar pe fata, ei au zis ca pe spate nu se face) . I-am zis ca ii dau si 150, numai sa o faca bine, ca altfel vin pe capul lor pana e bine.

Acum s-a apucat de facut geometria, intr-adevar au aparut rotile cu deviere a unghiului insa cand sa regleze din piulita de la bieleta de directie nu se desfacea. Bineinteles ca au mai cerut 35 de lei sa o incalzeasca, probabil vroiau sa vada cata rabdare am cu ei... Pana la urma nici incalzita nu a mers, si mi-au cerut iar bani pentru a scoate bieletele ca sa le desfaca, ma ducea cu totul cam la 300 lei si atunci rabdarea s-a terminat, si am plecat fara sa le mai dau nici un ban, iar masina mea a ramas ca inainte.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

La nicio Frontera nu se face directia pe spate, din simplul motiv ca pe spate are punte rigida.

Nu vad ce ce ar fi mai scumpa geometria la Frontera pentru ca tot aceleasi reglaje se fac. Eu am platit 80 de lei.

Intradevar, la Frontera se regleaza si bascula superioara, dar ei nu stiu asta si nici cum se face, deci nu vad motivul costurilor suplimentare. Nici la mine nu s-a desfacut piulitele de la bielete nici cu slujbe. Am desfacut capetele de bara, am incalzit piulitele si le-am batut cu ciocanul pe nicovala si le-am deblocat. Apoi am bagat filiera pe bieleta si tarod pe piulite (nu eu, ci strungarul).

Acum, eu directia o fac la "ochi" si mi-a iesit de fiecare data (o fac pe +/- 0, desi permite pana la +2).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

inseamna ca chiar esti meserias, eu la ochi vad ca e drept, si de fapt e ca dreaq...

Da mai multe detalii, cum se regleaza din bascula? unghiul de cadere parca il vad si eu ca nu e ok. Rotile imi par cam inclinate spre interior.

Decat sa stau sa ma chinui ca tine imi vine sa schimb bieletele cu totul, ca ar costa 100 lei bucata...

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Daca te uiti atent o sa observi la prinderea basculei de sasiu un sistem de distantiere, care in functie de unghi se adauga sau se scot, astfel incat roata este scoasa in exterior sau trasa spre interior. Este destul de dificil de umblat pe acolo, plus ca trebuie calculata grosimea distantierului :grin:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Da, astazi m-am uitat sub ea si nu are. dar cred ca nu i-ar strica deloc. M-ar bate gandul sa ii pun eu. Oare spun vreo prostie?

Parca se simte o oarecare instabilitate cand da de obstacole, sau cand se merge pe urme de camion pe asfalt. Vad ca pe suzuki au montat baieti de pe forum.

Editat de BoZo

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Salut. Ar fi o idee buna un amortizor de directie. A pus-o cineva in practica pe Frontera Sport? Cu vechile jante si cauciucuri de strada si a mea o lua cam aiurea pe urmele camioanelor. Acum nu prea mai simte.

Link spre comentariu

Da, astazi m-am uitat sub ea si nu are. dar cred ca nu i-ar strica deloc. M-ar bate gandul sa ii pun eu. Oare spun vreo prostie?

Parca se simte o oarecare instabilitate cand da de obstacole, sau cand se merge pe urme de camion pe asfalt. Vad ca pe suzuki au montat baieti de pe forum.

Pune-i, ca si eu ma gandesc de mult la asta.

Link spre comentariu

O sa masor sa vad ce amortizor se potriveste, prinderile i le fac eu.

Daca aveti vreo idee de la ce s-ar potrivi sa spuneti. Cum reusesc sa le pun revin cu pareri.

Am gasit urmatoarele dimensiuni pentru amortizorul de cobra pe care am vazut ca l-au folosit cu succes altii pe suzuki

538,5

Diametru exterior:

38

Cursa [mm]:

208,5

Ramane sa masor la frontera sa vad daca se potriveste.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Nu stiu cum e la 2.0 benzina,dar as baga mana in foc ca e cu semicaseta,ca la 5 usi..La samurai poate au caseta direct,de asta au pus si amortizor.

Cred ca la noi ar ajuta o greutate in volan,cu suport elastic,cum am vazut la Lexus si la alte lighioane SF.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Chiar asa e, cu semicaseta si 2 bielete de directie, cu capete de bara in ambele parti, si din pacate cam mici.

M-am uitat si nu prea vad unde as putea sa pun amortizorul in cauza, insa cand voi avea ceva timp liber la dispozitie incerc sa ii caut un loc.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Era usor sa fie asa, insa sistemul de directie la frontera e diferit.

Are semicaseta si bieletele sunt mult mai scurte.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Din ce vad in poza respectiva,aia e chiar Frontera.In seara asta m-am luptat sa schimb traversa,deci imaginea e clara inca.Am impresia insa ca ar trebui un amortizor mai mic,ala cred ca ingreuneaza directia,la cat e de mare.Plus ca daca e pe gaz (fiind galben),ar tinde sa se deschida,deci masina va avea tendinte sa o ia intr-o parte sau alta.Cred ca ar trebui pe ulei,si mai mic.Zic si eu...

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

atunci la mine nu e asa. daca amortizorul e pentru directie, nu trage nicaieri. are punct mort la jumatate si flexeaza in 2 parti.

La mine e asa bieleta:

94-05110.jpg.d5325cc915e73e4a1fe9acb1e7011454.jpg

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

Intr-adevar, masina e Frontera (sau Isuzu). Un capat al amortizorului e prins de grupul fata (ca doar nu de ala spate :grin:) si celalalt capat de bara de directie.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am MRL manuale. Pe undeva am citit ca pot trece in 4x4H sau la loc in 4x2 din mers, ca la ARO.

(Cuplajele blocate de la butuc, permanent, pe timpul iernii)

Care este varianta corecta, sa nu distrug cutia, etc.? Intrebari de incepator:

1. In mers, fara sa apas ambreiajul, actionez maneta si o bag in 4x4H?

2. In mers, apas ambreiajul, actionez maneta si o bag in 4x4H?

1.1. In mers, fara sa apas ambreiajul, actionez maneta si o scot din 4x4H?

2.1. In mers, apas ambreiajul, actionez maneta si o scot din 4x4H?

3. Nicio varianta :-) - nu am voie sa fac asa ceva.

Multumec pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am MRL manuale. Pe undeva am citit ca pot trece in 4x4H sau la loc in 4x2 din mers, ca la ARO.

(Cuplajele blocate de la butuc, permanent, pe timpul iernii)

Care este varianta corecta, sa nu distrug cutia, etc.? Intrebari de incepator:

1. In mers, fara sa apas ambreiajul, actionez maneta si o bag in 4x4H?

2. In mers, apas ambreiajul, actionez maneta si o bag in 4x4H?

1.1. In mers, fara sa apas ambreiajul, actionez maneta si o scot din 4x4H?

2.1. In mers, apas ambreiajul, actionez maneta si o scot din 4x4H?

3. Nicio varianta :-) - nu am voie sa fac asa ceva.

Multumec pentru raspunsuri.

Matematica, nu alta... cu MRLurile cuplate, poti schimba din 2x4 in 4x4H apasand ambreiaju si crede-ma ca nimic nu se va intampla, puntile fiind sincronizate ca viteza de rotatie; sau daca rotile merg drept si niciuna nu patineaza, poti schimba si fara sa apeci ambreiaju, la fel, viteza rotilor fiind sincrona.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare