Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Daihatsu Sportrack,achizitie noua.

peter erno

Postări Recomandate

Saptamana trecuta am cumparat un Sportrack din 97 ,volan dreapta,in stare relativ buna,cu putina rugina in caroserie,mai multa in sasiu.

Planul va fi urmator,montat volan pe stanga,suspension lift de 4cm,bodylift 8 cm,indepartat complet rugina,bineinteles cabina dat jos de pe sasiu.

La suspensie lamelarele vor fi schimbate pe elicoidale si sistem fourlink,pentru o mai buna flexare si comfort,frana de mana va fi dublat pentru frana de colt.

Azi am primit cauciucurile ,multumesc colegului snicolaescu,31x10.5x15,Bfg mt km2.

Momentan atelierul este plin cu hiluxul no lux ,dupa eliberare incepe lucrarea.

2012-11-11 15.17.08

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 105
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Daihatsu Sportrack,achizitie noua.

Sa il stapanesti sanatos si spor la treaba ca vad ca ai ganduri mari.Sunt curios cum o sa iasa cu elicoidale pe spate.Ma gandeam si eu la astea dar nu stiu cam cat ar face lucrarea plus ca stau prost cu timpul.Masina arata bine.

Apropo pe puntea fatza te-ai gandit la ceva sa o mai inalti ?In afara de ridicatul din bari ar mai fi vreo solutie?

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

@Caphonne, pe langa ridicarea din bari mai e body lift si cam atat pentru puntea fata.

@peter erno, sa o folosesti sanatos. Si eu sunt interesat de conversia pe elicoidale.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Mie unuia mi se pare cel putin ciudat sa iei un Daihatsu ca sa faci astfel de modificari la el. Japonezul care l-a proiectat a fost totusi un inginer cu multi ani de scoala si cu concursul unui intreg departament de proiectare si testare plus experienta in fabricarea masinilor de teren pe care Daihatsu le scoate de prin anii 50.

Sunt destul de sigur ca se putea gasi o masina care sa aiba deja aceasta solutie tehnica din start (vezi Vitara), in loc sa trebuiasca reproiectat si modificat un Sportrak. Dar fiecare cu bucuriile lui. O sa urmaresc si eu curios parcursul modificarii.

Succes!

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Ryder sunt colegi care au facut conversie de la lamelare la elicoidale pe masini mult mai versate gen Patrol doar ca acolo treaba a stat un pic mai simplu deoarece erau kituri dedicate sau s-a facut de la o vedeti nissanul lui @Cos.Mie nu mi se pare o ideea chiar asa rea mai ales daca te descurci pe partea de manopera.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Poate eu sunt mai ciudat,mie personal imi plac transformarile bine calculate,am threaduri deschise pe forum ,cu transformari, lucrari, facute de mine,nici samuraiul de ultima data nu ma speriat,sa i pun patru elicoidale.

Va tin la curent.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Sa ne tii, dar nu la 220v :)

Puntea ramane aceiasi pe spate?

Editat de Astral

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Da, puntea va ramane aceeasi,nu vreau sa fac modificari majore,dar chiar m-am gandit la punte rigida fata,am si gasit ,cu acelasi raport,ma limitez la troliu ,jante late de 8J si ET -50 Mangels,care recent le-am cumparat,fara flanse va fi bestial.

Si de ridicat cabina ma limitez doar sa inre la fix gumele de 31 BFG MT,plus un deget pentru noroi la flexare maxima.

Fata spate bumpere tip ARB,si frana de mana separata pe cele doua roti.

Abia astept sa se elibereze atelierul,sa ma apuc de treaba,pana atunci imi adun piesele necesare,sa mearga continu lucrarea.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Sa stapaniti sanatos achizitia si bafta cu lucrarea . Puntea fata rigida care ati gasito este cumva de pe Toyota, sau de pe Rocky ?

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Puntea de Rocky are alte rapoarte, dar poate merge "indesat" differentialul de feroza cu planetare de rocky, dar ne spune el ce punte a gasit.

Inafara de bodylift, suspension lift, mai este inca o varianta, "subframe lift". E un kit care coboare basculele, differentialul si caseta de directie mai jos cu x cm, cat doriti. Nu am vazut nici o masina cu kit-ul asta prin Romania, dar e o solutie simpla...

18_555.600x400.Image010.jpg.ca1ece8ce4fdfd32881e731758b0dd57.jpg

55902-225.jpg.5b1dcef584ed8d3011e4e47b49cbe3d2.jpg

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Rece,rece,toyota se apropie dar are rapoarte de 4,88,iar rocky cu rapoartele de 3.5 nici nu intra in discutie.

Nu trebuie urmarite tot timpu modificarile facute in SUA,idei bune si tehnica mai slaba dar robusta poate sa ne ofere si fratele mare de pe continent.

Multe masini de armata rusesti ,in special Uaz uri au punti cu raport de 5.3 ce e foarte apropiat de 5,28 de feroza.

Si nu in ultimul rand exista uaz cu punti portale,ce le gasesc usor si mie mi sunt aproape la unguri.

La intrebarea cu suspensia spate,idei bune mi-a dat un Niva ,care se afla la mine la reparat.Recomand cu caldura ,studiati suspensia originala multilink de niva,si arcurile imense spate.Masina cu greutate si dimensiuni asemanatoare cu feroza.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Neavand timp suficient pentru masinile mele,am hotarit pana in primavara sa circul din cand in cand cu masina asa cum e,intre timp i-am facut un suspensionlift de 5cm sa intre cauciucurile de 31,decupat din bara fata ,sa se intoarca janta de 8J,fara a freca.Intre timp am facut rost de bord nou,caseta directie,stopori spate pe caroserie,si ornamente plastic aripa.

Ca si in topicul deschis de mine ,,toyota no lux reloaded,, incep de a proiecta si executa un bumper fata ,cu suport troliu,si bumper spate din tabla de 3mm .

2012-12-26 16.16.57

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Salut ceva detali despre suspensionlift?Mersi.

Pe fata am strans din suruburile de la capatul barei de torsiune incat sa ridice 5 cm si sa ramana extensie inca 5-6 cm.Pe spate am un set de lamelare compuse din o singura bucata de foaie ,dar groasa la mijloc de 1.5 cm,si o foaie scurta montat invers cu bolta in jos pe care la nevoie se culca cel mare.

Simplu,cel de jos l-am intors,masina devenind putin mai rigida dar sa inaltat si spatele cu 5 cm.

Pe spate am scimbat amortizoarele cu doua bilstein uri mai lungi,cu o extenmsie pana in 70 cm

Am dat la taiat cu jet apa piese pentru cercei revolver,fiind amortizoarele permit o cursa lunga.

Revin cu detalii cand le am gata montate.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Ridicare din bari pe fata si adaugat inca o foaie pe spate (in total am 4) am facut si eu dar atat.Modelul sau codul amortizoarelor il sti.Mersi.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Nu stiu codul ,sunt mancate exterior de rugina,le am avut de pe un skoda ,parca felicia ,spate,stiu ca au cursa de la 38 parca la 65 cm.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am inceput sa proiectez,si nu numai,am si debitat piesele,si am strunjit cele circulare,pentru cercei revolver,care va ajuta coborarea puntii la flexare cumai mult de 20 cm.

din start fac doua seturi,va fi modelul rotativ,cu tampon elastic.Ideea de baza am luat de pe Revolver Shackles.

Din pacate,sau mai bine zis e totusi bine,atelierul e ocupat,lucrez la un new look la un Vitara,masinile mele nu au prioritate.

2013-01-26 16.02.54

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Interesant eu unul astept cu nerabdare sa vad ce iese pentru ca si eu as mai face ceva pe spate.

Spatele masini e destul de rigida ,am o rezerva foarte mare din amortizoare,in forma asta numai din Revolvere pot scoate o flexare mult mai mare,iar fiind am o singura foaie mai masiva ,doar modelul rotativ va functiona la maxim.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Eu pe spate am monroe adventure noi (nu stiu ce cursa au).Arcurile au 3+1 foi.La cercei si bucsele alea unde se prinde arcul pe caroserie nu am umblat.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Am o zi libera,sambata montez revolver shackles,sunt aproape gata,vopsite ,ansamblate.

Sper sa iasa cum e pe prima imagine.

1926752787_2013-02-0717_45_06.jpg.903f2c2f3149439f7bdf2ef5430ff8ba.jpg

366606493_2013-02-0620_45_06.jpg.c470b3bc04b7cef89645597272a4e618.jpg

yjrevolver048.jpg.8b1950e30e13cc5d3afd6236125fa1d8.jpg

Editat de peter erno

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

imi plce cum lucrezi si-mi plac ideile. :br cit te-a dus setul de revolver? e bine ca le folosesti. cum le pui? spre mijlocul masinii sau spre capatul sasiului? eu pe fata le voi pune spre mijloc, ca sa nu le dau peste cap sau rupe.

pini gresabili?

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Revolvere testate,functioneaza perfect.Le-am facut fara gresare,merge pe bucse poliamida,permite o flexare a masinii de 45-50 cm

Air-wolf,le pot face si cu punct gresare,peste cap nu se da,are limitatoare,se deschide de la 60 pana 160 de grade,respectiv cursa balamalei de la 11 cm la 26 de cm

1112638897_2013-02-0819_05_48.jpg.1495240e5f37091bc1f8cfd74a872182.jpg

1848658036_2013-02-0915_24_14.jpg.39030c525781b91ca8014abb153d7ed1.jpg

1048225787_2013-02-0915_27_42.jpg.d8f771110269c0269323c62c5bb693e7.jpg

1177105159_2013-02-0915_27_57.jpg.3b102ad725a57b79fc886a9eab35fb24.jpg

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare