Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot ciudat

albinaru

Postări Recomandate

Ma tot minunez si eu: se aude foarte rar.

L-am auzit asta vara cand mergeam rectiliniu cu vreo 60 la ora in 4x4 fara sa am MRL-urile cuplate.

Este ca si cum ai merge pe banda rezonatoare de pe marginea benzii de rulare. Aparea si disparea.De atunci nu l-am mai auzit.

Astazi , pe zapada, a aparut iarasi, in viteza 50-60/h, 4x4 pe high, cu Mrl-urile cuplate, pe partea stanga.

Daca miscam volanul stanga/dreapta disparea. Apare si dispare foarte rar si fara motiv.

Culisanta si crucile cardan fata sunt OK.Ce poate fi?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot ciudat

Nu este ca un zgomot de rulment, este un zuruit mai aproape de rontait si numai pe partea stanga.Dispare cand schimb putin directia.

Merg foarte rar in 4x4 pe high, sa fie asta cauza?

Editat de albinaru
Link spre comentariu

mda... daca iti zic o sa razi.... :grin:

aveam EXACT acelasi simptom, doar de cand a dat zapada..... uneori, mai ales la relantiu sau ture mici, "zornaie" ceva, se aude ca o bataie foarte slaba si rapida...cand pe stanga cand pe dreapta...sa dea draku in ea, pe frigu asta si pe zapadoc m-am bagat sub masina sa vada ochiu' meu unde e problema... am pus-o pe nevasta sa accelereze, sa o lase la relantiu, toate scenariile posibile....am strans suruburi pe sub, ma rog am incercat sa strang, ca nu era nimic slabit pe acolo.

cauza: intre pragul exterior si pragul de la caroserie era zapada tasata, care s-a transformat in gheata si de la vibratii s-a crapat/desprins, dar nu a cazut...cuburile alea de gheata zornaiau pe acolo...am observat "minunea" intre pragul confectionat de mine si pragul de la caroserie, si intre pragul exterior si overfender...cam pe unde se aduna zapada/gheata aruncata de roti....

la mine intre 800-1000 rpm se auzea.... peste 1000rpm nu mai se auzea nimic... acuma, seara cand parchez si dimineata inainte sa plec bag dejtu pe acolo si arunc zapada afara sa nu apuce sa se formeze gheata.

ia vezi daca nu ai gheata intre ceva piese de caroserie si aia sa zornaie. bafta!:h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Fix asta am patit si eu acum o luna, pe partea stanga se auzea un rontzait; am cuplaje manuale pe Patrol si cel din stanga nu statea pe off, era undeva intre - nici cuplat nici decuplat, am demontat tot, curatat si acum nu mai am probleme.

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

Toata saptamana asta am mers in 4x4, zgomotul nu a mai aparut.

Explicatia ta @mad madi este plauzibila, cred ca am auzit rontaitul intr-o atare situatie si am corectat din mrl imediat.

Inexplicabil de ce a aparut la un drum destul de lung si se corecta prin schimbarea directiei de mers.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

A aparut iarasi, puternic, modificat si teribil: zornaitul scos de roata unei roabe careia i-a ruginit axul, nu se calmeaza cu nimic, este zgomotul de feir pe fier care te scoate din minti.

Nu apare in 4x2!

Apare in 4x4 high sau daca cuplez Mrl-urile.Planetara stanga este o idee mai sloboda.

Acum este clar zgomot de rulment dar care?

Link spre comentariu

Da' n-am prea inteles, este un inner bearing si un outer bearing. Preturile orientative se arata cam picante.

A desfacut cineva un asemenea butuc sa stie?

Link spre comentariu

Nu cred ca e de la rulmentii rotii.Acestia ar trebui sa zornaie cind se invirte roata, indiferent ca e 4x4 sau 4x2.Tind sa cred ca e vorba de cuplajul rotii care nu cupleaza cum tebuie, sau de la planetara.Ca idee, pe ce parte e situat grupul?Poate e de acolo sau de la cardan.Oricum, incearca sa pui masina pe cric, cupleaza in 4x4 si vezi daca poti sa invirti roata care zornaie.Asa vezi daca cuplajul nu lucreaza cum trebuie si de acolo vine si problema.

Link spre comentariu

Eu zic ca e cuplajul... da-l jos si arunca un ochi sa vezi daca e in mintile lui... si daca tot e dat jos... monteaza-l pe partea dreapta... daca zgomotul se muta pe partea dreapta.. bingo.

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

Da' n-am prea inteles, este un inner bearing si un outer bearing. Preturile orientative se arata cam picante.

A desfacut cineva un asemenea butuc sa stie?

Trebuie sa le schimbi pe amandoua,dar prima data verifica cuplajul sau TRANSFER BOX-UL ,asa cum a spus MAD MADI.

Zgomotul apare numai pe o parte si numai cand esti cuplat in 4x4 ,chiar si 4x2,atunci cand s- a instalat praful ,nisipul sau alta mizerie si nu mai este suficienta vaselina.

Editat de Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Cine stie cum este alcatuit butucul de Hilux?

Vezi daca iti foloseste asta:

1820586183_flangeampgasket.jpg.967049f06047d93debfc509d8131a7cc.jpg

...si link-ul asta :

http://www.hiluxsurf.co.uk/showthread.php?t=11267

Bafta!

Editat de Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Pai bucsa se vede pana ajung la rulmenti.Poate din cauza ei este planetara asa lejera. Daca bucsa este uzata inseamna ca si rulmenti sunt plini de noroi nu?

Link spre comentariu

Am dat dat azi mrl-urile jos, AISIN, manuale, vaselina curata, de culoarea coniacului.

In mintile lor.

Le-am inversat .

Pe cric, fara roate pusa, cand rotesti discul cu mrl-ul cuplat, se aude scartaitul clar in butuc, numai intr-o pozitie.

La intoarcere acasa de la garaj zgomotul se aude pe aceesi parte ca si datile precedente, se aude la fiecare rotatie.Parca m-as plimba cu roaba prin cartier.

Fara mrl-uri cuplate am liniste totala 4x4 sau 4x2 egal.

Sa m-apuc sa cumpar rulmenti?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare