JurasikMan Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Zgomot ciudat Poate fi de la pozitia planetarei. Cand masina este pe roti planetara are o pozitie. Cand este pe cric are alta pozitie. Rulmetii ii verifici usor punand urechea pe aripa si invartind roata. Huruitul se amplifica si se transmite. Daca schimbi nu-l schimba doar pe cel defect , schimba-i pe amandoi . Ce inseamna la tine " planetara sloboda " ? Am vazut ca ai folosit termenul asta intr-un post anterior. De unde este sloboda , dinspre grup sau dinspre butuc ? Nu stiu exact cum arata puntea ta fata. Presupun ca este suspensie independenta. Am patit la o MAzda B2500 asta. Pe partea dreapta fata. Era rulmentul. Mai tarziu a trebuit sa schimb si capul de planetara pentru ca s-a mers destul cu rulmentul dus. Cand rulezi si ai un joc in rulment , planetara nu se mai invarte exact in jurul axei . Are o miscare ca de surub care se invarte intr-o piulita cu excentric. DAca ai inversat MRL-urile ( parca asa ai scris intr-un post anterior ) si tot pe partea aia se aude , inseamna ca nu-i din MRL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat Da , am punte fata cu brate independente. Planetera este "sloboda" adica are joc spre partea dinspre roata. Poate fi si bucsa aceea de bronz sau nu mai ea. Zgomotul este tare, strident, la fiecare rotatie, intr-un anumit punct (probabil o bila). Dat fiind anotimpul nu pot bloca un garaj in asteptarea pieselor de aceea ma gandesc care ar putea fi piesele implicate.Daca le comand pe original nu le mai pot returna. Bucsa de bronz este una sau sunt doua? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat Rulmentul cu ace (Needle roller bearing) dintre bucsile de bronz? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat Nu stiu daca tu ai NEEDLE ROLLER BEARING ,cred ca ai TAPER ROLLER BEARING. Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat Da , am punte fata cu brate independente. Planetera este "sloboda" adica are joc spre partea dinspre roata. Poate fi si bucsa aceea de bronz sau nu mai ea. Zgomotul este tare, strident, la fiecare rotatie, intr-un anumit punct (probabil o bila). Dat fiind anotimpul nu pot bloca un garaj in asteptarea pieselor de aceea ma gandesc care ar putea fi piesele implicate.Daca le comand pe original nu le mai pot returna. Bucsa de bronz este una sau sunt doua? Zgomotul s-ar putea sa fie numai de la bucsele de bronz ,cum spui tu ,dar s-a rputea sa fie si de la front main hub seall ,daca se dezintegreza se duc si rulmentii,sau de la toate la un loc. Front main seal foto Postez o fotografie in care, cu rosu. ai marcate bucsele de bronz(,doua)inner si outer: Daca bucsele s-au dus atunci trebuie sa fi atent la large rubber seal,distrugerea lui duce la distrugerea bucselor,din cate stiu. Sa ma scuzi ca nu stiu sa spun in romaneste,mecanica mea este in romglish :grin: Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat De obicei asa se intampla, se duce semeringul (oil seal) apoi ce vine mai aproape, in cazul nostru bucsile de bronz si rulmentul dintre ele, eventual rulmentii din butuc. Multumesc pentru reprezentarea grafica , m-ai facut sa inteleg perfect! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Zgomot ciudat Sa iti fie de folos :h5 Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Zgomot ciudat @nea fane sa traiesti o suta de ani, cand am desfacut am gasit semeringul de fuzeta, bucsa de bronz si rulmentul cu ace in cea mai jalnica stare. Intrebare pentru toata lumea :Cum se scoate flansa (de care se prinde capatul intern al planetarei) care intra in grupul diferential? Am o mica umezeala acolo si suspectez ca semeringul prin care intra flansa in grup trebuie schimbat , dar cum dau flansa afara? Exista vreo siguranta? Se trage pur si simplu de ea? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat Are o siguranta in interior. trebuie sa-i dai citeva ciocane .:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat @Cleo ai grija ca @albinaru are hilux iar pozele pe care le trimiti tu sunt de 4runner ( hilux surf este de fapt 4runner pe piata europeana ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat @Cleo ai grija ca @albinaru are hilux iar pozele pe care le trimiti tu sunt de 4runner ( hilux surf este de fapt 4runner pe piata europeana ) Nea Fane, m-am prins si eu pana la urma,cam greu dar m-am prins ,multumesc. Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat Adica pot sa o scot cum se scoate capul de planetara,putin violentata cu ciocanul? Nu prea am pozitie sa o fortez sa iasa, poate cu o presa ? Eventual o dalta? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat Deci LJ-ul este IFS? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat incearca cu un dorn mai lung. stiu ca este o pozitie mai urata dar nu ai alta solutie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat @dodoktm puntea de lj 70 este diferita . tu ai pe masina punte rigida ( poate intelegi asa ) hilux-ul ( cel din discutie ) are bascule , planetare la vedere etc. sper ca intelegi ca este vorba de cu totul altceva .:ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat Deci in felul asta se scoate...Nu trebuie sa desfac capacul grupului sa desfac siguranta. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Zgomot ciudat capacul grupului il desfaci degeaba . dai na na !!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Zgomot ciudat Mii de multumiri !!! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Zgomot ciudat Rezumat:erau varza bucsa de bronz mare, rulmentul pe ace (cea mai mare tampenie tehnica ), semeringul de fuzeta, semeringul de intrare in grup. S-au schimbat toate cu originale - grozava distractie. Mii de multumiri @nea Fane si @Cleo ! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Zgomot ciudat In afara de a te induce in eroare netinand cont de ce model de Hilux ai tu,nu te-am ajutat cu nimic:wink:,laudele le merita nea' Fane.Bine ca ai rezolvat problema, sa o conduci sanatos si sa ne traiasca la multi ani :cl pentru ca s-a creat aceasta comunitate/forum! Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate