nessum Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Am circulat cu ea exact asa si nimeni nu s-a luat de mine. N-am intalnit nici un gabor care sa verifice sigiliile de la numerele de BG. Aia abia stiu sa se uite in talon calumea. In fine, chiar sunt curios daca a avut cineva probleme de genul... Ca si greutate, fustul proprietar tragea cu ea o salupa de 6 tone din lacul Snagov fara sa simta. Bara din spate e din fier masiv prinsa foarte bine de sasiu. Sa ne intelegem putin iar lucrurile sa fie f.CLARE pt. viitorul proprietar...fara nit/sigiliu masina nu trece de KAT (adica RAR-ul Bulgaresc). Intrebarea era cat este autorizat sa traga...LEGAL!!! Nu ce facea fostul proprietar cu ea... Editat Decembrie 27, 2012 de Astral Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. No problem, garantez. Procura, ITP-ul si asigurarea se fac prin firmele de acte auto. ITP-ul e oricum facut. Masina a fost in BG doar la inmatriculare. Daca asta ar fi fost o problema majora atunci as fi rezolvat-o demult. Am atasat si tabelul cu greutatea. Sper ca e de folos. Trage cam 4.5 tone. Editat Decembrie 27, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. No problem, garantez. Procura, ITP-ul si asigurarea se fac prin firmele de acte auto. ITP-ul e oricum facut. Masina a fost in BG doar la inmatriculare. Daca asta ar fi fost o problema majora atunci as fi rezolvat-o demult. Nu te hazarda sa garantezi... Pt. schimbarea LEGALA a proprietarului masina trebuie sa treaca prin KAT, lipsa sigiliului poate duce la nevalidarea inmatricularii pe noul proprietar Editat Decembrie 27, 2012 de Astral Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Nu te hazarda sa garantezi... Pt. schimbarea LEGALA a proprietarului masina trebuie sa treaca prin KAT, lipsa sigiliului poate duce la nevalidarea inmatricularii pe noul proprietar Da, corect, daca cineva vrea sa o aiba neaparat pe numele lui. Nu stiu care ar fi avantajele unei astfel de mutari, sau de ce ar fi necesar acest lucru, dar in fine. Numai ca masina e inmatriculata pe numele unui bulgar iar transmiterea se face prin procura. Exact asa am primit si eu masina, prin procura. Nu sunt probleme, totul e legal. Editat Decembrie 27, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. No problem, garantez. Procura, ITP-ul si asigurarea se fac prin firmele de acte auto. ITP-ul e oricum facut. Masina a fost in BG doar la inmatriculare. Daca asta ar fi fost o problema majora atunci as fi rezolvat-o demult. Am atasat si tabelul cu greutatea. Sper ca e de folos. Trage cam 4.5 tone. [ATTACH=CONFIG]161915[/ATTACH] 4,5 tone constructiv ... La fel scrie si in carte (CIV, talonul mare)? Ca aia inseamna legal. Sper sa fie totul O.K. dat fiind situatia nitului ... a mai fost un caz aici pe forum ... sper sa nu fie la fel. Bafta. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. 4,5 tone constructiv ... La fel scrie si in carte (CIV, talonul mare)? Ca aia inseamna legal. Sper sa fie totul O.K. dat fiind situatia nitului ... a mai fost un caz aici pe forum ... sper sa nu fie la fel. Bafta. Legat de nit, nu sunt probleme. Oricum nu vad ce probleme ar fi daca masina ar trece mai departe tot pe procura. Legat de greutatea pe care o poate tracta, nu am gasit nimic in talon. In cartea mare nu este nimic specificat in afara de masa vehiculului. Nu cred ca exista impedimente reale. Pretul e bun, masina se vinde pana in martie. Stima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Din cate mai stiu si eu, iti pot spune urmatoarele : - daca masina este inmatriculata in BG, impozitul nu e zero.....se plateste in BG, iar daca nu stii sigur ca pentru masina asta impozitul este platit la zi, macar nu dezinforma ! - placutele de inmatriculare bulgaresti sunt proprietatea statului bulgar si tot ce este legat de aceste placute este monopol de stat(producerea lor, alocarea catre masini, inregistrarea lor, schimbarea lor, etc), iar deteriorarea unuia dintre ele, fie doar si cel fara nit, atrage automat reluarea intregii proceduri de inmatriculare a masinii ca si cand ar fi la prima inmatriculare in BG....poate am inteles eu gresit toate astea cand am fost pe 10 dec in BG........banuiesc ca numarul din spate s-a desprins DUPA ce masina a fost ultima oara in BG pentru ca altfel ai fi aflat direct de la vama tot ce ti-am scris mai sus....... - faptul ca la NOI, in RO, nu te-a intrebat nimeni nimic, nu e relevant pentru ca asa cum ti-am spus, toate se vor lamuri in momentul in care masina va merge din nou in BG pentru viitorul ITP sau pentru schimbarea procurii..... Bafta la vanzare, vecine ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Din cate mai stiu si eu, iti pot spune urmatoarele : - faptul ca la NOI, in RO, nu te-a intrebat nimeni nimic, nu e relevant pentru ca asa cum ti-am spus, toate se vor lamuri in momentul in care masina va merge din nou in BG pentru viitorul ITP sau pentru schimbarea procurii..... Bafta la vanzare, vecine ! :h5 La fel ca 99% din masinile cu numere de BG care circula la noi, nu a fost inscrisa la fisc in momentul in care s-a facut inmatricularea. Nici un bulgar nu ar fi acceptat sa aiba o masina agatata fiscal pe numele lui. Masina este OK, nu este radiata, doar nu este inscrisa la fisc in BG. Repet, nu sunt probleme. Masina nu va trece niciodata in BG pentru procura sau ITP. De asta se ocupa firmele de acte auto. Cunosc pe cineva care rezolva toate astea fara a fi necesara trecerea la BG. Iarasi 90% din soferii cu masini de BG isi rezolva problemele fara a merge la BG. Pana acum putem trage urmatoarele concluzii: 1. Masina nu are nit-ul cu sigiliu la numarul spate, asa incat fiecare o ia pe barba lui, sau pe cuvantul vanzatorului. 2. Nu se stie cate kg poate tracta legal. Acestea fiind concluzionate, va rog sa continuati discutiile si negocierile in privat. Sarbatori fericite 1. Corect. Eu nu cred ca vor exista probleme, la mine si la fostul proprietar n-au fost, dar in fine, cine vrea sa treaca masina la BG o ia pe barba lui (cum spuneai). Sau cine vrea sigiliu poate face rost (tot firmele de acte auto) sau poate merge sa o reinmatriculeze ceea ce nu recomand evident. :) 2. Corect. Asa este tipul de carte auto care se face la BG. Astept mesaje si pe privat sau discutam la telefon. Multumesc mult si sarbatori fericite! Stima. Editat Decembrie 27, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Imi cer scuze pt un oarecare off-toppic,mai nou toate masinile trebuie sa se prezinte pt ITP in Bulgaria la o statie ITP. Cred totusi ca problema nitului se poate rezolva ca doar nu arunci o masina pt un nit care se poate deteriora foarte usor,si nici sa iei de la capat toata procedura,actele sunt deja,practic ar mai trebuii o identificare ca sa se dovedeasca ca este vb despre aceeasi masina cu cea din acte. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Imi cer scuze pt un oarecare off-toppic,mai nou toate masinile trebuie sa se prezinte pt ITP in Bulgaria la o statie ITP. Cred totusi ca problema nitului se poate rezolva ca doar nu arunci o masina pt un nit care se poate deteriora foarte usor,si nici sa iei de la capat toata procedura,actele sunt deja,practic ar mai trebuii o identificare ca sa se dovedeasca ca este vb despre aceeasi masina cu cea din acte. Eu am itp facut acum 2 luni. Nu am fost in BG. Toate firmele de acte auto rezolva problema cu 60 Euro. Merge ca si la noi. Sa nu mai zic ca ITP-ul se poate face si in Romania la unele service-uri autorizate. Deci no problem. In fine, la cat s-a scris despre asta, probabil ca 99% din cei care citesc topicul sunt speriati de nit-ul respectiv. Saptamana asta o sa fac rost de un nit si apoi sa vedem ce se mai poate intampla. Stima. Editat Decembrie 27, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Daca masina nu a fost in BG pt. ITP inseamna ca nu are ITP sau acesta este fals! @asfaltango pe topicului sau a pus un model de la ITP-ul bulgaresc! Masina are carte verde valabila/"RCA"? De asta te intreaba politia rutiera din ROMANIA cand te opreste. In cazul tau cred ca daca exista...costa cel putin 2000 euro/an... Atentie sporita viitorului cumparator!!! Nu orice pret aparent scazut inseamna si o tranzactie...reusita Editat Decembrie 27, 2012 de Astral Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Daca masina nu a fost in BG pt. ITP inseamna ca nu are ITP sau acesta este fals! @asfaltango pe topicului sau a pus un model de la ITP-ul bulgaresc! Masina are carte verde valabila/"RCA"? De asta te intreaba politia rutiera din ROMANIA cand te opreste. In cazul tau cred ca daca exista...costa cel putin 2000 euro/an... Atentie sporita viitorului cumparator!!! Nu orice pret aparent scazut inseamna si o tranzactie...reusita Multumesc pentru completari. RCA-ul + cartea verde costa 320 Euro pe an, 200 Euro pe 6 luni, 100 Euro pe 3 luni. Verificam de la brokeri acreditati daca doresti, dar te rog nu lansa zvonuri. Nu am facut RCA pt ca nu am avut drumuri cu masina iarna asta. Daca cineva doreste sa o cumpere cu RCA, ii fac, no problem. Itp-ul este valabil, este verificat de un prieten politist. Am mai spus 99% din cei cu masini pe BG au genul acesta de ITP. Nu toti sunt in ilegalitate... Oricum, daca masinile pe BG sunt o enigma/curiozitate/etc, haideti sa dezbatem subiectul in alt topic. Daca topicul deranjaza, atunci se poate inchide, si nu se va supara nimeni. Pana acum este plin doar de avertismente si chiar nu vand masini furate sau alte lucruri. Pretul este ok, masina este ok, actele sunt ok. Stima. Editat Decembrie 27, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Eu am itp facut acum 2 luni. Nu am fost in BG. Toate firmele de acte auto rezolva problema cu 60 Euro. Merge ca si la noi. Sa nu mai zic ca ITP-ul se poate face si in Romania la unele service-uri autorizate. Deci no problem. In fine, la cat s-a scris despre asta, probabil ca 99% din cei care citesc topicul sunt speriati de nit-ul respectiv. Saptamana asta o sa fac rost de un nit si apoi sa vedem ce se mai poate intampla. Stima. ,,Sa nu mai zic ca ITP-ul se poate face si in Romania la unele service-uri autorizate.,, O mica corectie : -in Romania se poate face ITP la masini inmatriculate in alte state doar la RAR ,este valabil 1 an doar pe teritoriul Romaniei ALIN:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 (editat) Re: Discutie despre NITUL de pe placutele de inmatriculare BG @Cosmin Adrian Bre, dezinformezi ... 1.Pierderea nitului cu voie sau fara voie e o chestie foarte urata. Ca sa reinmatriculezi (sa redobandesti acel nit) treci printr-o serie intreaga de proceduri care pot dura luni de zile. Aceeasi procedura este si cu o placuta. Ca un exemplu - cu o placuta lipsa, sau una facuta, sau fara nit nici macar nu poti trece dincolo in BG. 2.Nitul are o serie, punerea altui nit cumparat de la firmele care se ocupa de inmatriculari inseamna fals si uz de fals. Bulgarii isi vor da seama ptr ca seria de pe nit corespunde cu ceva de pe ITP-ul masinii... 3.ITPul facut prin firma fara prezentarea masinii in BG este ILEGAL 4.Impozitul exista si se plateste DOAR in BG, la fiscul orasului/satului unde este inregistrata masina si poate fi achitat doar de propietar sau de cel care are procura DIN CAUZA CELOR CA VOI, A CONTRAVENIENTILOR, BULGARII ADAUGA REGULI NOI LA INMATRICULARE, ITP, ASIGURARE ETC ! :sc Editat Decembrie 28, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 (editat) Re: Discutie despre NITUL de pe placutele de inmatriculare BG DIN CAUZA CELOR CA VOI, A CONTRAVENINETILOR, BULGARII ADAUGA REGULI NOI LA INMATRICULARE, ITP, ASIGURARE ETC ! :sc Itp-ul este valabil, este verificat de un prieten politist. Am mai spus 99% din cei cu masini pe BG au genul acesta de ITP. Nu toti sunt in ilegalitate... Nu stii nimic Yoane! :ha: 99% sunt asa... restul suntem niste fraieresteni...:uameni L.E. Cosmin, poti sa ne spui unde ti-a verificat prietenul politist ITP-ul? Multumesc! Editat Decembrie 28, 2012 de Marse Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Discutie despre NITUL de pe placutele de inmatriculare BG Nu stii nimic Yoane! :ha: 99% sunt asa... restul suntem niste fraieresteni...:uameni Astia 1% suntem destui de multi ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Re: Vand Ford Explorer - Inmatriculat BG - Pret Bun - Urgent. Am atasat si tabelul cu greutatea. Sper ca e de folos. Trage cam 4.5 tone. [ATTACH=CONFIG]161915[/ATTACH] Acum vazui mai atent tabelul ... trage 2,6 tone. Tare ciudat la ditamai motorul ... e clar ca poate mai mult, dar asta spune hartia ... or fi ceva norme americane ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Re: Discutie despre NITUL de pe placutele de inmatriculare BG ma scuzati, itp in romania se face doar la unele statii, la RAR adica :D cpm, alte texte de samsareala n-ai gasit? topicul matale e distractiv rau, pe cuvant! mai baga! auzi, p-aia cu "nu e nimic grav, a vrut baiatu' meu sa puna niste lumini la motor, sa se vada frumos sub capota, da' el nu se pricepe si a dat o gaura mica in serie" o stii? sa mor eu, inca unu' care a inventat apa calda... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate