Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intr-o tranzactie cine ar trebui sa plateasca transportul?

oube_la

Postări Recomandate

Eu întotdeauna am considerat a vanzatorulvtrebuie sa își asuma prețul de transport, așa este in oricare ara civilizata, fiind ca scopul anzatorului e sa se scape de marfa Editat de Yonutz

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Aprecieri- Plangeri; Vanzatori-Cumparatori

Eu întotdeauna am considerat a vanzatorulvtrebuie sa își asuma prețul de transport, așa este in oricare ara civilizata, fiind ca scopul anzatorului e sa se scape de marfa

da, dar cine vorbea de o tara civilizata ???

civilizatia este data de comportamentul social al populatiei locuitoare si nu de amplasarea geografica sau de facilitatile si utilitatile cetatenilor

ori privind din aceasta perspectiva... tara este total necivilizata, dupa cum am constatat si eu la final, desi initial aveam alte sperante si asteptari.

am scris aici sa atrag atentia altor idealisti asupra unei realitati deloc placute.... sunt multi tepari

poate dumneata nu ai de vandut nimic demult si doresti sa cumperi si nu iti place asemenea intamplari povestite aici...

totusi, care mai vrea sa trimita ... mare atentie cel putin la "clientul"meu de mai sus

Editat de soimu`
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu întotdeauna am considerat a vanzatorulvtrebuie sa își asuma prețul de transport, așa este in oricare ara civilizata, fiind ca scopul anzatorului e sa se scape de marfa

Pedro, nu stiu de pe ce planeta ai venit dar eu personal am cumparat multe chestii si din europa si din state dar NICIODATA vanzatorul nu mi-a platit transportul.

Si pe site-uri unde spun ca transportul e gratuit, poti fi convins ca valoare transportului este inclusa in pretul de vanzare.

Ce faci cand valoarea transportului depaseste adaosul comercial? Actiuni caritabile?

Link spre comentariu

De unde si pana unde vanzatorul sa-si asume costurile de transport? Ce regula e asta Pedro?

Si de unde aia ca vanzatorul are ca scop sa scape de marfa? Nu, GRESIT ...vanzatorul trebuie sa vanda... nu sa scape de marfa!

In toate tranzactiile, by default ...pretul este "franco depozit" ... adica tu ca si cumparator te duci, intri in magazin iei ce iti trebuie si pleci! Deja daca vrei sa ti se trimita produsele in alta parte, ASTA inseamna costuri pe care in mod normal cumparatorul trebuie sa si le asume. La fel si alte cheltuieli ...de exemplu cele venite din rambursul banilor ...

Ca sunt unii vanzatori care platesc ei ...sau aranjeaza ei transportul in asa fel incat vanzatorul sa nu plateasca decat c/v pieselor ... asta e alta poveste ...:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Soimule , bine ai venit in clubul celor care s-au scarbit de situatii de-astea . Una identica am si eu , m-a convins ca nu voi mai vinde cam nimic ... desi ma scarpin dupa ceafa cand vad cate am strans si care ar putrea ajuta pe unu-altul ... ca eu nu le folosesc ( ma prea multe jenti , gume , piese etc ) .

Eu am dat instructiuni firmei de curierat sa arunce prusele la gunoi sau sa-mi fie predate la drumul spre platforma de gunoi a orasului ( totusi , in timp util a re-intervenit cineva cu rugamintea sa nu le arunc si sa vand lui , ca umbla cu gume de imprumut . Nu le-am vandut , i le-am donat , sa fie sanatos ) .

Din coltul unde stau eu , prefer sa dau cate ceva pe cat posibil daca sunt fata-in-fata .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pedro, nu stiu de pe ce planeta ai venit dar eu personal am cumparat multe chestii si din europa si din state dar NICIODATA vanzatorul nu mi-a platit transportul.

Si pe site-uri unde spun ca transportul e gratuit, poti fi convins ca valoare transportului este inclusa in pretul de vanzare.

Ce faci cand valoarea transportului depaseste adaosul comercial? Actiuni caritabile?

Max dacă ai trai in altădată nu ziceai așa ceva, acuma dacă vrei sa cumper ceva de o alta tara ca sa îți vina aici bininteles ca are costuri

Eu am locuit in Portugalia, in Spania si in Franța si stiu despre ce vorbesc, dar si in state stiu de firme ca nu taxeaza clientului dacă suma depășește X, eu zic ca un forum nu ar trebui sa fie un mijloc de vânzare/ cumpara ceva ci de discuții, de aia nu prea am nimic de vândut insa am mult de cumparat

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Link spre comentariu

Cei care vand cu adaos foarte mare pot tenta potentialii cumparatori cu gratuitatea transportului.

Atunci cand adaosul este de 10-15 %, nu prea ai de unde sa platesti si transportul. Situatia asta este mai ales in cazul anvelopelor de offroad, care sunt foarte grele.

GTC practica la vanzare preturile de vanzare ale furnizorilor nostri; atunci cand aducem produse din tara ne platin transportul pana la GTC, fara sa majoram pretul. In situatia in care vindem in tara si platim noi transportul, practic am plati de doua ori transportul... pastrand pretul de vanzare, nu ne permitem asa ceva. Sa majoram anticipat preturile, nu este corect fata de clientii care cumpara direct de la GTC.

Cred ca solutia corecta este ca pretul transportului sa fie platit de cumparator. Si inca un amanunt care nu se prea stie: plata marfii se face ramburs in cont colector, adica Fan curier-ul preia banii si ii depune in cont la GTC DUPA 20-30 DE ZILE !!! Taxa platita de cumparator este fixa, de numai 5 Ron + TVA, indiferent de valoarea marfii. Daca am cere plata ramburs clasic, s-ar plati de catre cumparator o taxa procentuala, ceea ce la valori mari ar insemna o suma semnificativa. Interesul nostru este ca suma platita de cumparator sa fie cat mai mica, dar nu o putem suporta noi. Exista insa si situatii punctuale cand facem noi plata transportului, ca si bonus...

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

De-acu inainte nu mai cumpar nimic de pe e-bay.....

TOTI idiotii de pe e-bay pun cumparatorii sa plateasca transportul si in propria tara......mai au si tupeul sa afiseze si pretul transportului......:ha:

Link spre comentariu

Oricum eu as pune aceasta discuție pe alt post, ca aici poluam postul inițial.

Si mai adaug, ca sa termin discuția din partea mea, ca între un forum fiecare poate sa își lase idee, fără sa fie jignit de către, mai ales de moderatori.

Cu respect, si nu am nevoie de mesajele private

Pedro Pinto

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Link spre comentariu

Pedro, no offence, m-am uitat prin cele cateva anunturi ale tale de VANZARE.....

In nici unul dintre ele nu precizezi ca TU, VANZATORUL, platesti transportul, daca tot e sa vorbim de diferenta dintre o vanzare pe forum si o licitatie (auction)......

Link spre comentariu

Eu am locuit mult timp in Suedia; orice produs pe care l-am cumparat a trebuit eu sa platesc eu transportul. In Portugalia am stat 2 luni, mi-am cumparat niste ghete de fotbal... a trebuit sa platesc transportul. Am un prieten care e acum langa mine... locuieste in Italia... si acolo e la fel. Orice produs pe care l-am cumparat de la noi din tara, am suportat eu costul transportului.... cine stie poate sunt eu ghinionist :ha:

In legatura cu patzania lui @Soimu.... mi se face scarba... am patit asta de atatea ori... asta cu "alooo alooo nu va aud" e deja veche. Nu va sfatuiesc sa trimiteti pachete cu greutate fara sa incasati un avans.

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

Soimule, acum imi pare rau ca nu am luat eu anvelopele.

Sunt foarte bune, si la pret bun.

Omenie la romani ? ...cam rar

Cat de curand cred ca o sa va povestesc si eu cum e cu omenia...

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Nu prea este bine nici cu plata in avans. Foarte multi ca sa-si vanda marfa (si asta ma refer la obiectele SH), te mint la telefon si te fac sa crezi ca obiectele respective sunt perfecte.

Tu, ca om cu credinta, trimiti o parte din bani in avans, trimiti si plata pentru transport, iar acasa te trezesti cu lucruri bune de aruncat.

Ce se intampla in astfel de cazuri?

Trimiti obiectele inapoi, pierzi banii de transport si pe urma te rogi de persoana respectiva sa-ti trimita avansul care bineinteles in cele mai multe cazuri nu mai ajunge.

M-am dus si eu la Brasov sa cumpar o masina, iar inainte de a pleca d-acasa l-am intrebat pe vanzator daca are toate actele in regula si daca masina a fost lovita. Bineinteles ca raspunsurile erau pe masura unui escroc. Am plecat cu doi prieteni si cand am ajuns acolo masina nu avea nici actele in regula si fusese lovita in fata. Imi venea sa-l strang de gat pe nemernicul ala, tocmai ce pierdusem banii pe benzina+timpul pierdut.

Asa si cu obiectele SH. Cel mai bine este sa cunosti bine vanzatorul sau sa aiba o recomandare din partea cuiva de om la locul lui.

In astfel de situatii nu prea ai ce sa faci. Poate doar sa te duci cu cativa prieteni si sa-l "coafezi" un pic sau sa te judeci cu el pana te plictisesti de urcat scarile la tribunal.

Acum ma feresc la maxim de astfel de cazuri si de obicei cantaresc de zece ori inainte de a face o prostie.

@soimu: Imi pare rau de ce ai patit.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Hai sa va zic cum fac eu... de ex. daca cineva vrea niste roti, punti etc.

- daca e de pe forum si il cunosc, trimit rotile fara sa cer avans.

- daca nu il cunosc, cer avans... dar in schimb ii trimit inainte 10-20 de poze pe mail cu fiecare piesa, cauciuc etc. si apoi discutam de bani.

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

Max dacă ai trai in altădată nu ziceai așa ceva, acuma dacă vrei sa cumper ceva de o alta tara ca sa îți vina aici bininteles ca are costuri

Eu am locuit in Portugalia, in Spania si in Franța si stiu despre ce vorbesc, dar si in state stiu de firme ca nu taxeaza clientului dacă suma depășește X, eu zic ca un forum nu ar trebui sa fie un mijloc de vânzare/ cumpara ceva ci de discuții, de aia nu prea am nimic de vândut insa am mult de cumparat

1. Te simti jignit pt ca te-am contrazis? Asta e o tampenie. Am cumparat anvelope din Germania si m-au taxat cu transportul in Germania. Catre Romania nici nu s-au sinchisit ca sa le trimita. Din Germania le-am adus cu un camion si am platit iar transport. Am cumparat diverse produse din Ungaria, Italia, Polonia, Germania, Anglia, Spania, Franta si Statele unite. In toate situatiile eu am platit transportu in tara respectiva sau in cateva situatii direct catre Romania. Toate platile au trebuit facute in avans si au trimis marfa numai DUPA confirmarea platii.

2. Acum spui ca de fapt , de la unele magazine, daca cumperi marfa peste o anumita valoare, transportul e gratuit.

Ei bine asta e cu totul altceva decat o vanzare de produse second hand intre doua persoane private.

Compara si tu situatii asemanatoare.

3. Nu inteleg de ce bagi in discutie forumul in tranzactia respectiva? Forumul garanteaza pentru o tranzactie dintre doua persoane private? FORUMUL NU ESTE BAGAT IN TRANZACTIE si nu incaseaza vreun comision astfel incat sa garanteze vreo tranzactie dintre membri.

4. Nu ti-a interzis nimeni ca sa iti spui ideile dar avem si noi dreptul de a le contrazice daca nu suntem de acord. Deocamdata practica de la noi ne-a invatat ca NU AI DREPTATE asa ca nu incerca sa ne impui o idee care nu se practica nici in Romania si nici in multe alte parti.

Nimic nu este gratis pe lume. Nici macar transportul. Pretul lui este platit de cumparator direct sau adaugat la pretul produsului.

Link spre comentariu

Re: Intr-o tranzactie cine ar trebui sa plateasca transportul?

Cand spuneti ca vanzatorul trebuie sa scape de marfa lui, ceea ce inteleg eu, este ca acel vanzator are nevoie urgent de bani si de-aia trebuie sa scape (nu sa vanda) de marfa lui. Atuncea da, vanzatorul scapa de marfa lui la un pret mult mai mic decat ar trebui sa fie el si plateste si transportul daca e cazul, numa' sa scape de acea marfa si sa vada bani aia de care atat avea nevoie, in mana lui. Numai asa vad eu corect sa plateasca vanzatorul transportul. Pana la urma si la coada, e interesul tau sa profiti de ceea ce ai cumparat (de-aia si cumperi) si vad normal sa fie cumparatorul cel care plateste transportul. Ceea ce nu mai vad normal este ca, daca transportul "e gratuit", sa fie inclus in pretul produsului. Dar asa stau lucrurile.

Eu locuiesc in Spania, si de cate ori parintii mei au cumparat ceva, ori au platit transportul, ori "a fost gratuit".

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

dragilor, ca si regula generala, eu cred ca fiecare trebuie sa isi plateasca transportul

clientul sa plateasca trasportul coletului

vanzatorul sa isi plateasca transportul banilor de ramburs

caz exceptional, cand poate opta pentru cont colector, atunci, avand in vedere suma modica de 5 lei, cred ca se poate punne la plata clientul cu suma totala

sa platesc eu ca si vanzator transportul, imi pare o nesimitire

sa pun clientul sa imi plateasca transportul banilor inapoi, imi pare o nesimtire

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Luand din codul de bune practici comerciale, in mod clar transportul cade in sarcina clientului. Ba mai mult, sunt multe firme producatoare care refuza sa lucreze franco destinatar, chiar daca clientul se ofera sa plateasca mai mult pe produs, intrucat expedierea marfii inseamna asumarea riscului de deteriorare/pierdere/furt pana la clientul final.

In cazul produselor second hand (masini SH incluse), ar trebui sa fie la fel. Ba mai mult, livrarea ar trebui sa se faca doar in urma vizionarii produselor de catre client, respectiv plata lor si ridicarea produselor. Clar ca vor fi mereu clienti nemultumiti (pe drept sau pe nedrept). Dar o vanzare/cumparare second hand are riscurile ei, care vin asumate de vanzator sau client, in functie de necesitatea unuia de a scapa de produs sau a altuia de a achizitiona respectivul produs...

In toate cazurile, obrazul are importanta lui ;)

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

....Si nu e cel mai simplu ca VANZATORUL sa precizeze clar in anuntul de vanzare cui ii revine plata transportului ?

De ce trebuie musai o regula ?

CUMPARATORUL vede despre ce e vorba, daca ii convine - bine, iar daca nu-i convine, poate negocia cu VANZATORUL....

Ce-o fi asa greu ???

Suntem intr-o era super-tehnologizata, cu super-device-uri de comunicare intre noi si cu toate astea nu mai reusim sa ne exprimam clar, apar tot felul de neintelegeri puerile, penibile....

Link spre comentariu

Mai degraba as considera ca este vorba de asa numita "nesimtire", nicidecum de comunicare.

Multi procedeaza asa si merg pe premiza "ca da-l incolo de fraier".

Mai trebuie sa treaca mult timp sa invatam ce inseamna buna crestere si rusinea.

• Like 1
Link spre comentariu

:g

Mai degraba as considera ca este vorba de asa numita "nesimtire", nicidecum de comunicare.

Mai trebuie sa treaca mult timp sa invatam ce inseamna buna crestere si rusinea.

:g:g

Link spre comentariu

Depinde din ce punct e vedere privesti lucrurile. Ei se considera smecheri si descurcareti, tu ii consideri nesimtiti. Ei rad de se prapadesc cand povestesc ce i-au dat-o fraierului, tu strangi din dinti, treci mai departe si inveti sa-ti pretuiesti cainele.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare