Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intr-o tranzactie cine ar trebui sa plateasca transportul?

oube_la

Postări Recomandate

Re: Intr-o tranzactie cine ar trebui sa plateasca transportul?

Mac, partial te contrazic si bag mana in foc ca in orice neintelegere de acest gen a existat macar un amanunt al tranzactiei nediscutat si/sau neagreat in clar de ambele parti !

Insist de discutarea in amanunt a tuturor detaliilor/scenariilor posibile inainte de orice plata, de orice livrare !

(Detaliile pe care eu consider ca ar trebui discutate si agreate le-am expus pe link-ul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67899-Regulile-de-utilizare-a-sectiunii-de-Plangeri-si-Reclamatii)

Este evident ca ala mai smecher va specula in favoarea lui scaparea respectiva.....

Pentru ca daca vom pleca mereu de la premisa ca avem de-a face cu nesimtiti, dar in schimb pe noi ne doare gura sau nu de duce capul macar sa discutam in clar, atunci o sa ajungem sa nu mai iesim din casa de frica sa nu insele casiera de la super-market......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astrale, ai si nu ai dreptate.

Intr-adevar ar trebui discutate toate aspectele. Doar ca pe un om de buna credinta niciodata nu il va duce capul la cate smecherii se pot aplica unei situatii banale de viata. Ceilalti insa doar la asta se gandesc, cu asta se ocupa si din acest motiv, invariabil, vor gasi noi si noi cai de a fraieri pe cineva. Asta este scopul lor in viata, bucuria de a trai de aici le vine.

Problema este ca buna credinta si bunul simt sunt din ce in ce mai putin prezente in relatiile dintre oameni, fie ele comerciale sau nu. Pur si simplu setul de valori promovate de ceva vreme incoace nu (mai) include chestii d-astea.

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Ceilalti insa doar la asta se gandesc, cu asta se ocupa si din acest motiv, invariabil, vor gasi noi si noi cai de a fraieri pe cineva. Asta este scopul lor in viata, bucuria de a trai de aici le vine.

Daca mai adaugi la asta si "si-au facut o meserie din asta"... obtii definitia profesiei de avocat! (No offence colegilor care au aceasta meserie, stiu si ei la care categorie de "avocati" ma refer :grin:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Între doua tari diferite i normal sa fienplatit transportul mai ales ca sunt taxe diferite si de multe ori vama, eu am vorbit in aceas tara. Nu am niciodată vrut/ crezut ca cumper ceva din străinătate si sa fie transport gratis, vorbesc de transport de aici inauntru tari.

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

Parerea mea este ca se discuta prea mult despre nimic.

Practica a dovedit in timp ca transportul il plateste cumparatorul.

Daca nu asa ar fi normal, de ce toti comerciantii care ofera transportul gratuit mai specifica asta? Plata transportului de catre vanzator este o exceptie si este specificata in oferta, sau face obiectul unei negocieri.

• Like 1
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Daca nu asa ar fi normal, de ce toti comerciantii care ofera transportul gratuit mai specifica asta? Plata transportului de catre vanzator este o exceptie si este specificata in oferta, sau face obiectul unei negocieri.

evident, asta este cutuma.

ca vorbim despre amazon, ebay sau okazii, transportul este specificat separat.

Link spre comentariu

:g:br

O mica completare,

atat cumparatorul cat si vanzatorul accepta o tranzactie la distanta (localitatea, tara, etc.), ptr. ca urmareste sau obtine un avantaj direct. Decizia le apartine amandurora 100%(daca se vinde sau se cumpara acel produs), nimeni nu te poate obliga sa vinzi sau sa cumperi un produs. Detaliile tranzactiei odata acceptate (pretul produsului, costul transportului, etc.), nu ar mai trebui sa faca subiectul unei nemultumiri. Daca produsul/ele nu corespund descrierii facute de vanzator..., atunci este cu totul alta discutie si nu se incadreaza in acest topic.

La multi ani si tranzactii fericite! :h5

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Depinde de mai multe...

Eu mai fac diverse comenzi,parfumuri,siteuri america si la multe chestii daca nu mi se da un avans 5-10% nici nu ma complic, pt ca de-a lungul anilor am dat de oameni de nimic. Unii chiar si cu avansul dat n-au mai ridicat produsul.

Uneori, impartim transportul la jumatate, daca e client fidel il platesc eu...la mine cel putin nu-i o regula, se negociaza acest lucru in functie de produs/bani.

Link spre comentariu

Eu întotdeauna am considerat a vanzatorulvtrebuie sa își asuma prețul de transport, așa este in oricare ara civilizata, fiind ca scopul anzatorului e sa se scape de marfa

Ai considerat GRESIT !!! ... si aici nu este vb de o tara mai civilizata sau nu...

- cand erai mic si te trimitea mama ta sa cumperi lapte sau paine, drumul pana acolo ( cuantificat in bani ) il suportai tu...

- in unele tari la un anumit volum de comenzi / marfa , transportul poate fi inclus in pret pe o anumita arie geografica ( daca nu este coletul prea greu...etc )

- DAR in tate cazurile Transportul este suportat de catre cumparator , direct sau indirect ( indirect insemnand ca vanzatorul are o marja destul de mare sa plateasca transoprtul pana intr-o anumita suma, si atunci isi face reclama cu transport "inclus" dar de fapt tot tu il platesti.... )

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare