meffy Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Va salut, vineri am fost cu Wrangler-ul la service ca deabia mai puteam sa merg cu el.In decurs de o saptamana au inceput sa apara zgomote si vibratii in sarcina de nu am mai putut merge cu el. Ce am constatat, au fost urmatoarele: 1. Rulmenti spate trebuie schimbati 2. cardan spate - toate crucile au joc 3 planetare fata - crucile cardanice au joc mi se pare cam dubios, si vroiam sa va intreb ce parere aveti? Masina este cam fragila dupa parerea mea. Numai bine! SSangYong Korando 2.3i GPL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Probleme uzura la TJ din 2006 4.0i Invariabil , acum este momentul cand apar raspunsurile tipice de genul : se gasesc d-alea HD, facute de John Babanu' , care costa doar noosute de lire setul ...etc . Despre piesele stock - nimeni , nimic , silentio stampa , no comment ... Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca vei avea de intretinut masina , daca cumva esti fan dedicat trup si suflet . Daca cauti fiabilitate ( nu absoluta , ci doar prin comparatie intre marci ...) , atunci probabil vei avea cam multe confuzii de suportat , fiecare provenind din situatii de mult si indelung dezbatute . Cum spuneam ... obisnuieste-te cu ideea ca orice masina are specificul ei . Unele sunt mai 'mocanesti' si nu se strica dar nici nu dau frisoane ... iar altele sunt mai aproape de imaginea masinii-care-e-asa-cum-trebuie , dar vine la pachet cu frisoanele ... unele cand te urci in ea si merge unsa si o iubesti , altele cand te duci cu ea ( iarasi ) la service si te uiti de doua ori pe totalul de la factura . Aaaa ... la subiect - asta e masina in cauza , e produsul unei industrii cu un specific cel putin curios pentru europeni ( multi produc piese , care fac parte din masina sau care pot completa ulterior masina ) , si e rezultatul unei evolutii si ea cel putin curioasa ( in acest moment se gasesc o varietate nemaintalnita de piese , vechi/ noi/ compatibile , din surse diverse , care au o varietate nemaintalnita de preturi si calitati . Daca iti place sa faci Lego , si stai bine cu banii si rabdarea , e o oportunitate superba , iar rezultatul de invidiat ( chiar si cei mai carcotasi ). In mod normal si la prima vedere , da , e cam fragila si aparent ilogica ca si constructie .Nu are cinestiece punti , cardane , transmisie etc , ci doar cat are nevoie sa mearga pentru destinatia ei initiala . Vrei mai mult - faci Lego ... Dar totusi , cu reviziile la zi merge bine , si cu putina atentie si ceva bani investiti in ce-i trebuie la momentul oportun va merge in continuare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Probleme uzura la TJ din 2006 4.0i De ce ti pare dubios? Cand le ai schimbat ultima oara? In ce regim o exploatezi? O ai de noua? Ai cutia automata sau manuala? De fel motorul de patru litrii da ceva socuri in transmisie(are de unde)...asa ca nu ar fi prea mare mirarea. Editat Ianuarie 7, 2013 de Flow Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meffy Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Probleme uzura la TJ din 2006 4.0i Am uitat sa mentionez un lucru... nu are decat 60000 de KM. Eu o am de la 25000. E drept ca nu am schimbat nimic pana acum, dar nici nu trag prea tare de ea. Mai mult noroi si camp, rar de tot ceva cocotat prin golul alpin mai greoi. Are cutie manuala si blocant pe spate. Dubios mi se pare ca totul a aparut de la ultima revizie(cam 7000 de KM) si parca prea extrem si rapid. Nici nu stiu ce sa zic, eu ma asteptam sa fie mult mai rezistenta si fiabila, in conditiile in care o exploatez eu, adica drumuri forestiere, campuri, iarba, noroi, prin porumb, etc... Rare sunt situatiile in care chiar trag de ea. SSangYong Korando 2.3i GPL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Probleme uzura la TJ din 2006 4.0i Pai din ce explici tu,la km astia si la ce "probleme"ai tu ar trebuii sa fi multumit,nicidecum mirat. Cat ai vrea sa tina cruciile care sunt niste consumabile,rulmenti sa zicem ca e putin cam devreme dar tinand cont ca sunt aia de pe spate sunt cam in termen. tu spui ca faci off-road dar nu tragi tare de ea,pai aia care trag tare de ele crucile le schimba ca pe ciorap asta la inceput ca pe urma se plictisesc sa tot schimbe si trec pe cruci mai premium care tin ceva mai mult,si masinile care fac off-road mai serios de cat faci tu nu prea mai au nimic stoc pe masina si pina la 60.000km au tot schimbat. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate