Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare fara fiscal?

teodorescu.florin

Postări Recomandate

Buna ziua.Ma lupt cu urmatoarea problema:am cumparat ptr. sotie un Opel Agila de la un intermediar din Bucuresti.In dosarul de inmatriculare am contractul V-C dintre mine si el+fiscalul lui,ctr. V-C dintre el si un anume Tamasanu din Zalau,fiind cel ce a adus masina si este scris in brief-ul mic,dar fara fiscal. Acum,cel ce a adus masina in tara in prima faza mi-a cerut 100 ron ptr. fiscalul lui,iar acum nu imi mai raspunde nici la telefon,cu toate ca am fost de acord cu spaga ceruta de el.In afara de fiscalul lui,am platit toate taxele,inclusiv taxa de prima inmatriculare,iar la dosar nu imi lipseste decat acest act. Ce pot face?

Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti.

“Tudor Arghezi, citat despre respect”

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inmatriculare fara fiscal?

Incearca sa cazi la pace cu intermediarul , chiar daca nu este moral sa te milogesti de el. Ai gresit cand ai platit masina integral fara sa ai fiscal. Daca ala si-a luat banii si a scapat de ea , adio!

Din pacate nu ai explicat clar situatia. Din moment ce ai platit taxa de prima inmatriculare , deduc ca masina este neinmatriculata in Romania. In acest caz, bisnitarul nu putea sa sa incarce fiscal cu ea , atata timp cat masina nu avea fiscal de la proprietarul din actele de import.

Ce fel de numere a avut masina ? Numere de import sau numere rosii ( provizorii ) de Romania ?

Cine este in actele tale proprietar ?

Ce acte avea intermediarul care sa ateste ca este masina lui ?

Ai vre-o copie a unui act de identitate a celui care ti-a vandut tie masina ? Daca ai , solutia este sa ii dai un mesaj prin care sa ii comunici ca vei merge la politie in cazul in care nu iti da fiscalul ca sa o poti inmatricula. Sunt sanse mari sa te contacteze.

Pentru o intelegere corecta a situatiei trebuie sa descrii mai cu amanunte situatia pentru a te putea ajuta cineva cu un sfat.

Link spre comentariu

Buna ziua.Ma lupt cu urmatoarea problema:am cumparat ptr. sotie un Opel Agila de la un intermediar din Bucuresti.In dosarul de inmatriculare am contractul V-C dintre mine si el+fiscalul lui,ctr. V-C dintre el si un anume Tamasanu din Zalau,fiind cel ce a adus masina si este scris in brief-ul mic,dar fara fiscal. Acum,cel ce a adus masina in tara in prima faza mi-a cerut 100 ron ptr. fiscalul lui,iar acum nu imi mai raspunde nici la telefon,cu toate ca am fost de acord cu spaga ceruta de el.In afara de fiscalul lui,am platit toate taxele,inclusiv taxa de prima inmatriculare,iar la dosar nu imi lipseste decat acest act. Ce pot face?

Sa intelegem ca masina are numere de toll (provizorii)?

Normal trebuie sa ai continuitatea actelor atat pe contract de v/c cat si din punct de vedere fiscal.

Deci ar trebui sa ai asa:

1.Act de propietate masina ...carte, talon sau brif mare + brif mic

2.Contract de v/c intre cel din brif si intermediar

3.Fiscal dat de cel din brif (daca este roman) si intermediar + fisa de inmatriculare ...la vanzator cel din brif, la cumparator intermediarul

4.Contract de v/c intre intermediar si tine

5.Fiscal dat de intermediar si tine + fisa de inmatriculare ...la vanzator intermediarul, la cumparator tu

6.+restul de taxe, asigurare, rar, autenticitate, acte traduse, etc etc

Daca vreunu e persoana juridica atunci in loc de contract de v/c trebuie sa ai factura.

Normal daca aceste tranzactii se inscriu in aceeasi luna calendaristica nu ai nevoie de fiscalul intermediarului. Dar depinde de autoritatile din zona in care inscrii masina.

Daca iti lipseste vreunul din actele de mai sus ...ai de asteptat. Nu ai incotro. Posibil ca propietarul masinii sa fie comerciant de masini si sa fie plecat afara dupa alta toroapa si daia nu iti raspunde la telefon. Insista ptr ca altfel LEGAL nu ai cum sa inmatriculezi masina.

Stima

Ionut

LE - acum am vazut si interventia colegului. Nu reprezinta nici un fel de infractiune/contraventie ca o terta persoana cu care nu ai vreun raport juridic (contract de v/c) nu iti scoate fiscal. Normal acela este raspunzator doar o singura data si doar in fata intermediarului. Daca ia dat fiscalul odata lui ...pa si pusi ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Incearca sa cazi la pace cu intermediarul , chiar daca nu este moral sa te milogesti de el. Ai gresit cand ai platit masina integral fara sa ai fiscal. Daca ala si-a luat banii si a scapat de ea , adio!

Din pacate nu ai explicat clar situatia. Din moment ce ai platit taxa de prima inmatriculare , deduc ca masina este neinmatriculata in Romania. In acest caz, bisnitarul nu putea sa sa incarce fiscal cu ea , atata timp cat masina nu avea fiscal de la proprietarul din actele de import.

Ce fel de numere a avut masina ? Numere de import sau numere rosii ( provizorii ) de Romania ?

Cine este in actele tale proprietar ?

Ce acte avea intermediarul care sa ateste ca este masina lui ?

Ai vre-o copie a unui act de identitate a celui care ti-a vandut tie masina ? Daca ai , solutia este sa ii dai un mesaj prin care sa ii comunici ca vei merge la politie in cazul in care nu iti da fiscalul ca sa o poti inmatricula. Sunt sanse mari sa te contacteze.

Pentru o intelegere corecta a situatiei trebuie sa descrii mai cu amanunte situatia pentru a te putea ajuta cineva cu un sfat.

Cand am luat masina,ea avea deja primul set de nr. rosii luat de catre intermediar,care mi-a dat si fiscalul lui. Am luat fara probleme si al 2-le nr. rosu,iar acum cand sa o inmatriculez,m-am lovit de aceasta problema:lipsa fiscalului de la cel ce a adus efectiv masina in tara si este trecut in brief-ul mare.

Link spre comentariu

Daca nu reusesti sa scoti fiscalul atunci ai varianta inmatricularii pe BG sau alt stat din UE si reimportului in RO.

Procedura este destul de alambicata si costisitoare ... dar se poate legal.

Au existat in trecut cateva cazuri care s-au rezolvat asa. Ptr ca vanzatorul disparuse complet ...

Link spre comentariu

Sa intelegem ca masina are numere de toll (provizorii)?

Normal trebuie sa ai continuitatea actelor atat pe contract de v/c cat si din punct de vedere fiscal.

Deci ar trebui sa ai asa:

1.Act de propietate masina ...carte, talon sau brif mare + brif mic

2.Contract de v/c intre cel din brif si intermediar

3.Fiscal dat de cel din brif (daca este roman) si intermediar + fisa de inmatriculare ...la vanzator cel din brif, la cumparator intermediarul

4.Contract de v/c intre intermediar si tine

5.Fiscal dat de intermediar si tine + fisa de inmatriculare ...la vanzator intermediarul, la cumparator tu

6.+restul de taxe, asigurare, rar, autenticitate, acte traduse, etc etc

Daca vreunu e persoana juridica atunci in loc de contract de v/c trebuie sa ai factura.

Normal daca aceste tranzactii se inscriu in aceeasi luna calendaristica nu ai nevoie de fiscalul intermediarului. Dar depinde de autoritatile din zona in care inscrii masina.

Daca iti lipseste vreunul din actele de mai sus ...ai de asteptat. Nu ai incotro. Posibil ca propietarul masinii sa fie comerciant de masini si sa fie plecat afara dupa alta toroapa si daia nu iti raspunde la telefon. Insista ptr ca altfel LEGAL nu ai cum sa inmatriculezi masina.

Stima

Ionut

LE - acum am vazut si interventia colegului. Nu reprezinta nici un fel de infractiune/contraventie ca o terta persoana cu care nu ai vreun raport juridic (contract de v/c) nu iti scoate fiscal. Normal acela este raspunzator doar o singura data si doar in fata intermediarului. Daca ia dat fiscalul odata lui ...pa si pusi ...

Din ce ai spus tu la pct. 1-6,am absolut tot.

Singurul act lipsa din dosarul meu de inmatriculare este fiscalul celui din brief.

Intrebarea este:cum a scos intermediarul nr. rosii?

Teoretic acest Tamasanu i-a dat intermediarului din Bucuresti fiscalul lui,altfel nu putea scoate primul nr. rosu,nu?

Link spre comentariu

Nu ...poti scoate numere rosii si fara fiscal ... Fiscalul nu are nici o legatura cu procedura de inmatriculare provizorie!

Poti incerca asa la militie sa depui actele ...sa vezi daca ii pacalesti asa ...Fa doua copii dupa fiscalul intermediarului si varale la dosar.

Link spre comentariu

Chiar nu inteleg de ce ti se mai cere primul fiscal? Atata timp cat il ai pe al doilea ar trebui sa inscrii masina fara probleme. Cine iti cere primul fiscal? Politia sau primaria?

Politia mi-a cerut fiscalul celui ce a adus masina,cu toate ca el a vandut-o la unu' din Bucuresti,iar acesta a scos un set de nr. rosii.

Editat de teodorescu.florin

Link spre comentariu

Ce treaba are politia cu fiscalul? Atata timp cat tu ai actul de vanzare cumparare trebuie sa inscrii masina fara probleme. Dupa cate stiu fiscalul trebuie la primarie nicidecum la politie.

Link spre comentariu

Nu ...poti scoate numere rosii si fara fiscal ... Fiscalul nu are nici o legatura cu procedura de inmatriculare provizorie!

Poti incerca asa la militie sa depui actele ...sa vezi daca ii pacalesti asa ...Fa doua copii dupa fiscalul intermediarului si varale la dosar.

Problema e ca deja nevasta-mea a fost de 2 ori la ghiseu si i-a dat inapoi dosarul,pe motiv ca e incomplet. Iar daca e sa fac treaba asta,risc sa piarda timpul la ghiseu...din nou

Link spre comentariu

Mda ...singura varianta este sa-l gasesti pe ala de a adus masina ...din pacate ...sa nu recurgi la altele mai complicate si mai grave la buzunar!

Link spre comentariu

ceva nu ii logic in povestea asta , ptr. numere rosii nu iti trebuie nici un fiscal ,la inmatriculare iti trebuie fiscal doar daca masina a fost inmatriculata in romania ,daca masina ii adusa din germania s-au de oriunde nu iti trebuie nici un fiscal .curioasa treaba........

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Ce treaba are politia cu fiscalul? Atata timp cat tu ai actul de vanzare cumparare trebuie sa inscrii masina fara probleme. Dupa cate stiu fiscalul trebuie la primarie nicidecum la politie.

Sa ma ierti ...dar cand ai inmatriculat ultima masina la militie?

@blackufo

Chiar daca masina e din import si pe traseul UE - RO exista in acte vreun propietar roman atunci TREBUIE fiscal de la acesta.

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Daca ala care a adus masina in tara a tinut-o mai mult de 30 de zile, trebuie sa dea fiscal. Atat te lasa legea sa declari un bun. Dar daca el a vandut-o mai repede de 30 de zile ce fiscal sa dea daca nu a declarat-o?

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Ai o sansa! Daca importatorul (adica cel care a adus masina in tara) a tinut-o mai putin de 30 de zile si nu a scos numere provizorii, te poti prezenta la politie si o poti inmatricula, nu este obligatoriu ca acesta sa o inregistreze la fisc. E prevazut in Codul fiscal dar nu mai stiu ce articol. Deci capul sus si insista pentru inmatriculare daca indeplinesti aceste conditii.Multa bafta!

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Link spre comentariu

Mda ...singura varianta este sa-l gasesti pe ala de a adus masina ...din pacate ...sa nu recurgi la altele mai complicate si mai grave la buzunar!

Dupa cum mi-a zis cineva acum pe un alt forum,mai am o varianta: Sa-l notific prin intermediul finantelor.Asta implica timp si bani.

Sau sa il dau direct in judecata pe parte civila.

Ambele implica timp si bani.

Editat de Max

Link spre comentariu

Si daca masina a avut 10 proprietari pana la tine trebuia sa duci toate cele zece fiscale?

E ceva putred acolo.

Masina inca nu e inmatriculata in RO si d-aia cer astia fiscale. Oricum, la Ploiesti, militia e mai catolica decat prin alte judete. Chiar daca legea ar trebuii sa fie aceeasi in toata tara...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Legea cu 30 de zile e adevarata. Confirm si eu ...de fapt chiar am scris asta undeva mai sus.

Iar asta cu notificatu prin finante e vax albina ...Singurul pe care poti legal sa-l notifici e intermediarul cel cu care ai un raport juridic (contract de v/c)

Si alte variante ...ca tocmai ce mi-a plesnit un neuron ... :ha:

Audienta la comandantul militiei din Prahova, cerere ...sau vreun impatimit de 4x4 militian in Prahova ...sa te ajute ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Sau , mai exista si posibilitatea ca intermediarul sa fie un excroc , sa aiba fiscalul de la cel care a adus masina in tara , sa stie ca ai nevoie de acesta la inmatriculare si sa incerce sa obtina alte sume ( necuvenite ) de la tine. Se practica printre bisnitarii neseriosi. Daca a vazut ca nu ceri toate actele , se poate sa fi pastrat o mica " garantie " si acum te fierbe pana esti dispus sa ii dai cat cere ...100-200 de euro.

Si intradevar , este posibil -asa cum spunea mai sus un coleg- ca fiind bisnitar sa fie plecat prin UE dupa alta masina si de aia sa nu mai raspunda.

Eu te-as sfatui sa nu te gandesti din prima la instante de judecata si sa incerci in prima faza intelegerea amiabila chiar daca simti ca ala te prajeste , pentru ca instantele inseamna bani si timp pierdut pe care nu ii mai recuperezi niciodata.

Link spre comentariu

@JurasikMan

Hai poate nu o fi dracul chiar atat de negru ...

Deja il bagam in draci pe omul asta de se gandeste saracu ce teapa si-a luat ...Nici chiar asa ...Cu rabdare si diplomatie situatia se rezolva! Indiferent cat de excroc e intermediarul ...

Pe de alta parte ... nu inteleg de ce ii catalogati pe cei care aduc de afara masini drept bisnitari? Ce ati prefera sa va dea in cap pe strada si sa va ia banii din buzunar? Toata lumea trebuie sa traiasca ... Si asta cu adusul masinilor de afara e o meserie ...care necesita timp, bani, nervi, cunostinte ...etc ...

Link spre comentariu

Legea cu 30 de zile e adevarata. Confirm si eu ...de fapt chiar am scris asta undeva mai sus.

Iar asta cu notificatu prin finante e vax albina ...Singurul pe care poti legal sa-l notifici e intermediarul cel cu care ai un raport juridic (contract de v/c)

Si alte variante ...ca tocmai ce mi-a plesnit un neuron ... :ha:

Audienta la comandantul militiei din Prahova, cerere ...sau vreun impatimit de 4x4 militian in Prahova ...sa te ajute ...

Pe brief-ul mic,unde exista numele acestu Tamasanu din Zalau,este data de 10.10.2012. Exista un contract V-C german (Kaufvertrag fur ein...) dintre Tamasanu si acest Stefanescu,intermediar din Bucuresti,tot cu data de 10.10.2012. Exista si o declaratie pe proprie raspundere legalizata,facuta in 13.12.2012 a acestui Stefanescu cum ca l-a imputernicit pe Tamasanu sa ii aduca aceasta masina in data de 10.10.2012. Deci,teoretic,acest Tamasanu nu a tinut nici macar o zi masina,el fiind doar imputernicit sa o aduca.

Cu alte cuvinte,mie nu imi va trebui fiscalul celui imputernicit sa o aduca,nu?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare