Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y61: pierdere ulei pe la "bila"

4L Limited

Postări Recomandate

Buna seara,

mai este o discutie pe tema asta dar a deviat si alte probleme!

La mine curge in draci uleiul pe la roata stanga.

Patrolul il am in Irlanda, am fost la un service si mi au spus ca ei nu au de unde comanda piesele necesare asa ca m au trimis la reprezentanta Nissan :(

As dori sa imi spuna cineva de unde as putea gasi piesele online dar mai ales ce anume este nevoie.

VIN: JN1TESY61U0013910 si mai este o serie pe acolo: TWSSRHAY61UEAGAGGC

Poate stie cineva codurile la piese OME si pe producator sa am dupa ce le cauta pe net.

Multumesc

DSC_4254.thumb.jpg.2d21aeb453b3c38d2440880750f4668a.jpg

DSC_4255.thumb.jpg.3107a574970d0122ecbff78fd8a695ba.jpg

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y61: pierdere ulei pe la "bila"

Ai vrut sa spui OEM. OME nu produce asa ceva ...

Chitul e omocinetica ...x 1 / roata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05297Medium.jpg

Simeringul planetara ... x 1 / roata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05291Medium.jpg

Rulmentii pivoti ... x 2 / roata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05292Medium.jpg

Poza de grup ... ptr ambele roti

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05287Medium.jpg

Cam asa o sa gasesti planetara pe roata care curge

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05305Medium.jpg

Cam atat trebuie desfacut la fiecare roata:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05302Medium.jpg

Si daca tot faci treaba acolo ...

-schimba si uleiul in grup ...6 kile ulei transmisie GL5 sau TDL 80w90 sau 75w90. (intra 5.1-5.4 litri ...pui pana da afara pe la busonul de umplere)

-baga vaselina la planetara(e) dupa ce in prealabil o cureti paia veche

In prealabil verifici jocul la roata/roti ...simeringul (simeringurile) iti trebuie oricum. Restul in functie de ce gasesti acolo!

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!

Stiu ca ai mai postat aceste poze si explicatii....le am vazut, citit dar nu le mai gaseam :grin:

Poate imi spune si mie cineva de unde pot sa cumpar online aceste piese ca pe ebay apar doar pe Australia.

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Salut,

Incearca pe http://www.al-padrino.ro. Sigur mai sunt si alte situri (unixauto.ro, etc.). O alta recomandare este, totusi, sa vorbesti cu un atelier - ei au deobicei contract direct cu furnizorii si cumpara piesele mai ieftin (nu prin intermediari). Depinde de atelier... mai ales ca iti trebuie ceva mai multe scule pe care e posibil sa nu le ai atunci cand schimbi rulmentii din punte. Unde mai pui ca poate dai si peste niste suruburi mai ruginite si incapatanate; in cazul asta e bine sa ai scule pneumatice.

Cele bune,

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Cele scrise de @Yonutz sunt varianta pentru operatia de intretinee normala , bine facuta .

Se mai poate folosi si varianta scurta si nedureroasa , doar cu schimbarea simeringului implicat - adica cel de la planetara ( 34x44x10 ... desi mai sunt posibile utilizarea celor mai late sau mai inguste , si a celor cu doua mansete de contact etc ... poate fi in unele cazuri si 33x44x10 , 33x44x9 , 33x44x11- daca planetara va fi rectificata in zona de etansare ... discutia se lungeste mult si cred ca o lasam pe alta data ) .

O optiune la care m-am oprit eu este simeringul fabricat de Payen ( Belgia ) - NJ 125 .Pretul este surprinzator de accesibil , si ca urmare a acestui fapt am pe stoc o cutie de 12 buc in stand-by .

La opreatia 'scurta' la care se inlocuieste doar simeringul trebuie verificat obligatoriu si rulmentii pivot ( kingpin ) , si actionat in consecinta .

O revizie completa implica schimbarea tuturor simeringurilor ( destule ...Nissan a fost cel putin paranoic , asa ca se gasesc simeringuri antipraf , racloare compuse la sfera , separatoare la planetara , separatoare la butuc , izolante la pivoti ...ie multe ) , schimbarea rulmentilor fuzetei si a celor pivot , si nu in ultimul rand a rulmentului de planetara si a rondelei de pozitionare a capului de planetara .

In orice caz , chiar daca se face rezolvarea simplificata prin inlocuirea simeringului de planetara , se inlocuieste obligatoriu tot ce tine de ulei si vaselina , iar curatarea metodica si impecabila a pieselor e prima obligatie . Neglijarea sau incorecta verificare a rulmentilor pivot poate incapacita repejor orice simering, de orice calitate .

Introducerea planetarei ( la reasamblarea finala ) prin simeringul nou trebuie facuta cu atentie , pentru a nu deteriora manseta de contact cu tija planetarei , care este nefinisata , rugoasa .

Operatia se poate face destul de usor intr-o dup'amiaza , dar e recomandat sa fii documentat teoretic ( toate alea 20 de randuri din manual ... ) . E mai mult de spalat piesele , nu prea ai ce masura - in conditii de mecanic amator . In cazul in care se face totul in cunostinta de cauza , masurarile si verificarile pot fi mai indelungate decat reasamblarea .Daca esti interesat , ia de toceste manualul , informatie este , doar sa te pasioneze . E mare lucru sa stii ce ai sub cur si de ce se invarte roata , te face un sofer mai constient de viata ...

Noua ( Dulceanu + subsemnatu ) ne-ar lua cam o ora , fiecare la cate o roata ... daca nu-i nici o graba si nu fierbe nici un ibric cu vin ( caz in care incepe sa se dubleze timpul ...pana la o saptamana ...). Prima data imi aduc aminte ca a durat cam doua zile ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns!

Stiu ca ai mai postat aceste poze si explicatii....le am vazut, citit dar nu le mai gaseam :grin:

Poate imi spune si mie cineva de unde pot sa cumpar online aceste piese ca pe ebay apar doar pe Australia.

Kitul pentru revizia puntii contine cam ce a postat Yonutz: rulmentii pivot, garnituri homocinetice, simeringuri, saibe reglaj, piulite si sigurante.

Poti sa cumperi acest set de la GTC Auto, cu 227 Euro, TVA inclus; plata in Ron, la BNR + 1%. Livrabil prin Fan Curier.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

...ne-ar lua cam o ora , fiecare la cate o roata ... daca nu-i nici o graba si nu fierbe nici un ibric cu vin ( caz in care incepe sa se dubleze timpul ...pana la o saptamana ...). Prima data imi aduc aminte ca a durat cam doua zile ...

Va miscati repede ...la noi cand ne fierbe ceaiul rosu in ibric ... dureaza si mai mult! Deh ...obligatii ...bagam in foc, mestecam sa nu dea in foc si dupa aia ne ardem pe garlej cu buna stiinta in timpul operatiunii sa avem capul limpede ... chiar daca ochii ni se tulbura nitel ... :grin:

Link spre comentariu

Dupa cum am spus masina o am in Irlanda iar aici la service mi ai spus ca nu au de unde lua piesele.....doar sa las masina la ei sa imi dea ei comanda la Dealer Nissan.

Am sa mai caut si am sa incerc sa le schimb eu singur:grin: , daca nu reusesc am sa apelez la service!

Cos: unde gasesc si eu manualul ala unde sa citesc 20pagini despre operatiunea asta???

Link spre comentariu

toate alea 20 de randuri din manual ...

Cos: unde gasesc si eu manualul ala unde sa citesc 20pagini despre operatiunea asta???

Stai bre linistit ca ai doar 20 de randuri, nu de pagini... :grin: Doar ca prima data e mai greu...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Dupa cum am spus masina o am in Irlanda iar aici la service mi ai spus ca nu au de unde lua piesele.....doar sa las masina la ei sa imi dea ei comanda la Dealer Nissan.

Am sa mai caut si am sa incerc sa le schimb eu singur:grin: , daca nu reusesc am sa apelez la service!

Incarcasem eu pe sectiune ceva manuale ...verifica linkurile daca mai sunt valabile ...o sa incerc sa le incarc iar pe inceput de luna pe toate ...

Link spre comentariu

Incarcasem eu pe sectiune ceva manuale ...verifica linkurile daca mai sunt valabile ...o sa incerc sa le incarc iar pe inceput de luna pe toate ...

Ms dar mi a trimis colegul V1tara manualul...... Deacum trec la citit! :grin:

Link spre comentariu

Nu este foarte complicat sa-ti faci revizia si iti spun din start ca te vei lovi de cateva chestii inedite si nu in ultimul rand foarte sanatoase in momentul in care vei duce operatiunea la bun sfarsit:

-o sa stii ce se intampla acolo in puntea ta, cum functioneaza

-o sa economisesti o suma frumusica de bani

-o sa ai satisfactia si siguranta lucrului facut cu propriile tale forte

Important este sa ai rabadare si conditia esentiala este sa nu ai doua maini stangi sau macar s-o inveti pe una din ele ce sa faca. :grin:

Link spre comentariu

Nu sunt mecanic dar nici afon in ale sculelor.

Dupa ce imi cumpar kit-ul de reparatie ma pun la treaba si tre sa reusesc ca alta varianta nu am :grin: , cred ca imi va fi oarecum sa chem un mecanic la mine acasa sa imi repare el pe acolo :ha: ca eu nu m am descurcat.

Interesant este ca nu prea se gasesc pe youtube filmulete gen "how to..." pentru Patrol......cand desfaceam la Jeep gaseam totul pe youtube sa imi fac o idee despre cum sta treaba!

Link spre comentariu

Gasesti si d'astea ...Patrol-gr.net te poate lumina , desi acum sunt mai rezervati , ca au fost hakeriti masiv ... dar nu cred ca vei avea probleme . Cel putin mie nu mi-au facut caterinca niciodata , nici macar supercivilizata ... ( sau eu nu inteleg caterinca lor )

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am comandat piesele, adica simiringul planetara x2 si seal grease x2 la pretul de 145e. Dupa ce desfac am sa vad si starea rulmentilor.

Problema este ca pe partea dreapta bila este fff murdara si cu urme de rugina pe ea, da rugina de am dat cu surubelnita jos o coaja de rugina.

Trebuie cumva curtat cu smirghel pana devine lucioasa bila?

Link spre comentariu

Trebuie cumva curtat cu smirghel pana devine lucioasa bila?

Dap... tre' sa fie luna si bec.. se ia bila cu smirghel foarte fin si se curata de rugina apoi se unge cu ulei de motor ca sa nu distruga viitoarea garnitura.

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

Dap... tre' sa fie luna si bec.. se ia bila cu smirghel foarte fin si se curata de rugina apoi se unge cu ulei de motor ca sa nu distruga viitoarea garnitura.

Asa am sa fac!!! Multumesc

Link spre comentariu

Mai am o intrebare:

exista cumva un simiring la planetara si in partea dinspre grup care sa nu permita uleiului din grup sa circule prin punte spre roata?

Link spre comentariu

Mai am o intrebare:

exista cumva un simiring la planetara si in partea dinspre grup care sa nu permita uleiului din grup sa circule prin punte spre roata?

nu, nu exista.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

nu, nu exista.

Asta inseamna ca uleiul circula prin punte stanga-dreapta pana la simiringul care trebuie sa il schimb?

Link spre comentariu

Asta inseamna ca uleiul circula prin punte stanga-dreapta pana la simiringul care trebuie sa il schimb?

da, altfel ruginesc planetarele:grin:

mama lui de "simering pe care"....

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Simering....e grele limba romana!!!

Multi folosesc "semering" mai ales in vorbire.

Am cautat in DEX cuvantul "semering" si nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare