Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare Disco I

patroler

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Inaltare Disco I

arata intr un mare fel................nu mi dau seama daca si cum merge cu rotinele alea ....ochiul meu spune ca pe spate atinge la flexari doar daca nu cumva e limitata cursa puntii ....(bara de torsiune e la locul ei )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

arata intr un mare fel................nu mi dau seama daca si cum merge cu rotinele alea ....ochiul meu spune ca pe spate atinge la flexari doar daca nu cumva e limitata cursa puntii ....(bara de torsiune e la locul ei )

Arata super OK!

Viva 4x4!:grin:
Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72915-Raritate-punte-fata-Salisbury-Defender&highlight=punte+salisbury

plus sora sa din spate

eu cu asa ceva as incepe ....nu cred ca stixurile stock rezista mult cu 33'.....

eu am avut BFG AT 265/75r16-32' parca sau pe aproape ..si am paradit in mai putin de un an un set de placute doua capete de bara si un amortizor de directie ....EU pe astea le as pune HD ....

daca gasesti reteta castigatoare sunt numai ochi si urechi

:h5

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72915-Raritate-punte-fata-Salisbury-Defender&highlight=punte+salisbury

plus sora sa din spate

eu cu asa ceva as incepe ....nu cred ca stixurile stock rezista mult cu 33'.....

eu am avut BFG AT 265/75r16-32' parca sau pe aproape ..si am paradit in mai putin de un an un set de placute doua capete de bara si un amortizor de directie ....EU pe astea le as pune HD ....

daca gasesti reteta castigatoare sunt numai ochi si urechi

E diferenta intre discuri,placute,capete de bara,amortizor directie sau tot ce inseamna punti intre un Defender (care are gumele de care vorbesti) si un Disco 1?

Eu stiam ca nu e!

Nick stie mai bine,a pus punte de Disco 1 pe Defender 2008.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Puntea de Disco1 incepand cu 1990 merge si pe Defenderul nou de 2013.

235/85/16-care sunt 31.76" merg fantastic pe Disco 1 dar trebuie taiat putin.Deja la 245-265-275 e alta treaba si trebuie taiat si mai mult.

Adevarul este ca la cat costa planetarele standard si puntile SH nu merita sa bagi heavy-duty pentru ca se va rupe altceva.

Oricum, dupa cum ati vazut multi dintre voi la Camel Trophy, gumele originale de 7.5x16 sunt cele mai bune, dar arata masina de parca esti pe scobitori.Cu astea nici nu trebuie sa tai nimic la Disco 1, pui niste flanse de 60 si esti OK. Sunt mult mai usoare si stressul pe transmisie este minim la liftul oferit.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Puntea de Disco1 incepand cu 1990 merge si pe Defenderul nou de 2013.

235/85/16-care sunt 31.76" merg fantastic pe Disco 1 dar trebuie taiat putin.Deja la 245-265-275 e alta treaba si trebuie taiat si mai mult.

Adevarul este ca la cat costa planetarele standard si puntile SH nu merita sa bagi heavy-duty pentru ca se va rupe altceva.

Oricum, dupa cum ati vazut multi dintre voi la Camel Trophy, gumele originale de 7.5x16 sunt cele mai bune, dar arata masina de parca esti pe scobitori.Cu astea nici nu trebuie sa tai nimic la Disco 1, pui niste flanse de 60 si esti OK. Sunt mult mai usoare si stressul pe transmisie este minim la liftul oferit.

Merci,ai dreptate 100% cu gumele,dar nu arata nicicum.O sa vedem,deocamdata las jantele de 7J/15 o sa-l montez gume Silverstone pe 33" si vedem mai de parte ce mai trebuie modificat.Amortizorul directie am schimbat deja.Parerea mea cu piese heavy e ca,daca schimbi planetarele se rupe altceva.Daca vrei sa schimbi,schimbi tot tacamul,nu prea are rost altfel.

Vedem in curand.Pe Patrol Y60 am pus susp.+5 OME,+5 cm body,jante 10J,anvelope 35" BFG MT,cuplaje heavy si merge de rupe...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Merci,ai dreptate 100% cu gumele,dar nu arata nicicum.O sa vedem,deocamdata las jantele de 7J/15 o sa-l montez gume Silverstone pe 33" si vedem mai de parte ce mai trebuie modificat.Amortizorul directie am schimbat deja.Parerea mea cu piese heavy e ca,daca schimbi planetarele se rupe altceva.Daca vrei sa schimbi,schimbi tot tacamul,nu prea are rost altfel.

Vedem in curand.Pe Patrol Y60 am pus susp.+5 OME,+5 cm body,jante 10J,anvelope 35" BFG MT,cuplaje heavy si merge de rupe...

Saptamana viitoare trebuie sa-l primesc Siverstone 33" Extreme sunt foatre curios daca o sa-l invarte.:wink:Nu stiu ce sa fac,sa-l montez niste body lift sau mai bine tai din aripi?

Ce pareri aveti?

Merci.

Link spre comentariu

Saptamana viitoare trebuie sa-l primesc Siverstone 33" Extreme sunt foatre curios daca o sa-l invarte.:wink:Nu stiu ce sa fac,sa-l montez niste body lift sau mai bine tai din aripi?

Ce pareri aveti?

Merci.

Posibil sa ai nevoie sa umbli putin la rapoartele din punti, cred ca va fi un pic puturos cu gumele astea. Si, de preferat ar fi sa rezolvi cu taiatul din aripi, un BL iti poate aduce si alte operatii necesare (si destul de costisitoare dupa parerea mea): corectia suplimentara a unghiurilor la cardane, corectia/coborarea cutiilor de viteze si transfer, etc. Cred totusi ca profilul asta e un pic cam mult pentru transmisia stock a unui Disco 1 (sper sa ma insel :wink:)

Bafta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Posibil sa ai nevoie sa umbli putin la rapoartele din punti, cred ca va fi un pic puturos cu gumele astea. Si, de preferat ar fi sa rezolvi cu taiatul din aripi, un BL iti poate aduce si alte operatii necesare (si destul de costisitoare dupa parerea mea): corectia suplimentara a unghiurilor la cardane, corectia/coborarea cutiilor de viteze si transfer, etc. Cred totusi ca profilul asta e un pic cam mult pentru transmisia stock a unui Disco 1 (sper sa ma insel :wink:)

Bafta!

Da poate ca ai dreptate cu profilul gumelor,dar momentan numai astea am gasit.Oricum nu va fii folosita la extrem.Sper sa ajunga numai decuparea aripilor...

Link spre comentariu

Bafta!

cu rapoartele e mai simplu in CT...daca ridici caroseria de pe sasiu ce treaba au unghiurile la cardane si coboratul cutiilor? ? ca doar alea si puntile raman la locul lor .....o sa ai niste schimbatoare mai scurte suportii de la radiatoare raman in aer si furtunele de la incalzire raman scurte si gatul de la rezervor ..daca te joci doar 5 cm iti ajunge si coloana de volan si conductele de frana ...........mai ramam si barile in urma ....gresec eu cumva?

la lr e un pic ciudat cu kit ul de inaltare caroserie din cauza bileltutelor alea mici care siguranteaza caroseria de sasiu ....in rest niste bucsi de poliamida sau aluminiu si suruburi mai lungi cam ajung

Link spre comentariu

Spor la modificari . Si eu recomand taiatul din caroserie in locul body lift-ului.

Asteptam poze si impresii . Tare sunt curios cum o sa reziste transmisia la silverstone de 33.

Multa bafta !

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

parerea mea e ca nu se poate vorbi exclusiv de dimensiuni roti/gume vs. caroserie vs. transmisie/rapoarte ... hai sa zicem ca astea se rezolva toate , totusi nu se poate omite si puterea motorului... care nu va putea fi modificata nici cu taieturi nici cu piese HD... si masina va fi lenesa oricum daca se forteaza limitele... doar o opinie ca la astea nu sunt mare expert.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

parerea mea e ca nu se poate vorbi exclusiv de dimensiuni roti/gume vs. caroserie vs. transmisie/rapoarte ... hai sa zicem ca astea se rezolva toate , totusi nu se poate omite si puterea motorului... care nu va putea fi modificata nici cu taieturi nici cu piese HD... si masina va fi lenesa oricum daca se forteaza limitele... doar o opinie ca la astea nu sunt mare expert.

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/calc/ratio_calc.html

in functie de roti poti calcula rapoartele in punti sau in ct in functie de ce vrei sa faci sau cum sa mergi ....... dupa baietii astia la tigaia mea cu 1.41 in transfer am nevoie de 235/85r16 ca sa pedalez cu 100 la ora la 2500 ture in treapta 5 .... am facut ce au spus ei si masina se comporta foarte bine ....

lipsa de putere a unui motor o compensezi cu rapoarte cel mai fain ar fi sa le pui reductor in roti (gen punti portal, humvee sau monster truck) astfel eliminand solicitarile mai mari ce apar in restul transmisiei

Pt lr cu roti 33 eu as opta pt rapoarte in punti in cazul asta crescand solicitarea doar pe planetare si capacele lor .....

Link spre comentariu

adica in ce fel simti o diferenta? de putere? trage mai bine?

Da,diferenta de putere,trage mai bine mai ales la o turatie mai mica.De exemplu la Patrol sa simtit mai bine.

Link spre comentariu

Da,diferenta de putere,trage mai bine mai ales la o turatie mai mica.De exemplu la Patrol sa simtit mai bine.

Sa pui si tu niste poze sa vedem si noi cum arata acuma fierul si poze cand o sa fie gata, incaltat cu gume noi.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Fartilor!Cine a mai facut BL la Disco??? Sunt absolut nehotarat.Am primit gumele dar nu stiu inca nici acuma ce sa fac....daca pun BL,e o lucrare mai mare si pierd din stabilitatea masini(vorbim despre o caroserie destul de inalta comparativ cu Patrol{ex. cu Patrolul am dat fiind ca cunosc modelul foarte bin})...Daca-decupezi din aripi,nu-l vad cum o sa-l intaresc aripa(vorbesc in cazul daca tai marginile complete a aripilor) + in caz de vreau sa-l pun rotile de 31"inapoi(ex.ITP) nu o sa arate nici cum...Ajutor!!!Asa de nehotarat nu am fost niciodata.

Editat de patroler
Link spre comentariu

Salutam! felicitari pentru noua masina si Bine Ai Venit in "club" ! Am trimis un Pm mai lung dar imi spune ca nu ai loc in casuta , asa ca sterge-ti ce ai pe acolo sau da-mi o adresa de mail.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! felicitari pentru noua masina si Bine Ai Venit in "club" ! Am trimis un Pm mai lung dar imi spune ca nu ai loc in casuta , asa ca sterge-ti ce ai pe acolo sau da-mi o adresa de mail.[/QU

Salutare Adi. robimali@yahoo.com merci.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare