Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vreau sa prepar o Vitara 2.0 97kw

schneider

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: vreau sa prepar o Vitara 2.0 97kw

In primul rand... te salut !!! sa-ti explic cum sta treaba... sunt din Targu Jiu. am iesit la "padure" 3-4 ani dar cu ATV-urile. de vreo 2 ani a luat amploare iesitul cu masinile. La mare moda sunt Vitarele. Ce-mi doresc ? O masina deosebita, pe care sa mi-o fac dupa sfaturile voastre . am si cumparat-o . e in germania, vine saptamana asta pe la sfarsit . e o vitara scurta . trebuie inaltata, incaltata,puse blocante pe ea etc ...

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E plin de topicuri cu fel de fel de informatii utile in sectiunea Vitara si din care ti-am ales cateva la repezeala :

- fiind o masina veche, e posibil ca pana la orice preparare, sa scapi intai de rugina :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48686-Lupta-cu-rugina

- Vitare preparate :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67170-pregatire-Vitara-1-6-8v-pentru-offroad

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72650-Vitara-modificata-pentru-offroad-Braila

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36727-Here-we-go

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48434-Vitara-quot-Touch-up-quot

Spor la citit ! :h5

Link spre comentariu

Salut,

Sa te bucuri de ea. Sa vedem si noi poze cand vine.

Ca fost posesor de Vitara 16 V iti pot spune ca-i super masina versus cat dai pe ea si intretinerea. Iar motorul de 2 l in 4 cilindri 132 cp suporta multe abuzuri.

Eu as pune pe fata o punte rigida de Samurai cu flanse sa echilibrezi diferenta de lungime, cauciucuri 31 Simex neaparat Silverstone(nu se compara cu reesapate) si da-i talpa.

Poti sa verifici daca ai diferentialul fata de fonta si atunci e mai rezistent.Daca ai bani de 2 punti patrol fata spate e ideal.Daca nu...

Inalt-o cu suspension lift 5 cm trebuie taiat din aripi ca altfel ating,bara fata jos.si cam asta e.Nu pune body lift!!!

Legat de blocante o sa vezi ca la cat power are in putine locuri ramai.

Insa daca totusi vrei depinde de bani. Eu nu as baga ARB ci cu banii astia as lua puntile patrol cu blocant spate.

Neaparat roll cage sau macar un U la interior.

KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu

Bine ai venit Sorine (Batmane)!....ma bucur ca reintregim gasca veche.La cat stiu cat de perfectionist esti si de asemenea omul cu care o sa lucrezi la masina sunt convins ca nu o sa ai nevoie de prea multe sfaturi ,si sunt sigur ca o sa fie trasnet.Un singur lucru ma "deranjeaza" si anume ca Patroalele va cam stau in gat dar vad din din discutiile anterioare ca va prinde bine transplantul de punti de patrol....singura problema e ca intr-o vitara nu va curge niciodata sange de Patrol.... glumeam Sorine,si multa BAFTA!

Link spre comentariu

Daca te dai in padure ai nevoie de cat mai multa stabilitate.Eu am avut pe samurai bucsele de inaltare pe caroserie si erau o porcarie.Masina trebuie sa fie cat mai joasa chiar daca nu are look de strada.Mai bine tai din aripi unde-ti atinge decat sa o inalti excesiv.Iar la cauciucuri am avut pe Vitara si Simex mai mici insa nu trecea pe acolo unde trecuse cu 31.Mai mult de 31 nu poti pune ca-ti rupe planetare...

Eu aveam la Samurai inaltimea de aproape 1,9 m iar acum depaseste cu putin inaltimea stock.E altceva.

Puntile sunt de Y60 cu blocant spate din fabrica undeva pe la 700-800 euro.

Vezi ca am deschis un topic la modificari legat de punti.

KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu

mi-as dori sa o inalt mai mult , sunt fan noroaie... crezi tu, Giani ,ca e suficient 5 cm ?

In legatura cu puntile de Patrol...ce punti trebuie? de ce model? Si cam ce pret au?

Schimbarea de punti o sa-ti dea ceva de furca si s-ar putea sa ajungi la concluzia ca nu a meritat nici timpul pierdut si nici investitia si ca mai bine iti luai direct un Patrol Y60......dar, ma rog, fiecare le stie pe ale lui......

Tu ai apucat sa studiezi putin modificarile facute la masinile din link-urile pe care ti le-am dat.....?

Nu de alta, dar cel putin masina lui @Viaziagro are niste modificari mai mult decat capabile si potrivite pentru o Vitara......

Editat de Astral
Link spre comentariu

In Oradea s-a nascut o Vitara in 2 usi cu motor 2.0 4 cilindri cu Simex-uri resapate pe 32". SL 10 cm, BL 7 cm & anexele aferente SL-ului. In afara de o punte fata de fonta, autoblocant, troliu nu prea ai avea ce sa-i faci mai mult acestei masini.

Link spre comentariu

da ... e super masina lui viaziagro... e acelasi model ca a mea , cu hardtop.

dar, cea care si-a ales-o ca model smeagol e ce as vrea eu .. o vedeti aici:

http://kakioffroad.blogspot.ro/2010/06/suzuki-vitara-modification.html

de fapt cred ca o sa ma inspir din ambele.

acum am realizat... viziagro vrea sa o vanda . am vazut masina pe autovit... imi parea cunoscuta.

la un moment dat eram interesat de ea dar avea motorul mic(de 1,6 - 80cai)

Editat de Astral
Link spre comentariu

acum am realizat... viziagro vrea sa o vanda . am vazut masina pe autovit... imi parea cunoscuta.

la un moment dat eram interesat de ea dar avea motorul mic(de 1,6 - 80cai)

eu am o vitara tot 1.6 de 80 cai cu punte rigida pe fata,montata de mine,cu blocant spate montat tot de mine,si ca sa iti spun cei 80 cai cu un reductor adevarat sunt SUPER SUFICIENTI,eu am pe a mea anvelope resapate model super swamper bogger de 81 cm diametru cu o greutate de 42 kg/anvelopa,am o inaltare totala de aproximativ 40 cm si sunt de ajuns cei 80 cai,iar daca mai schimbi rapoartele din diferentiale esti boier

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

:W to :cl! Bine ai venit Sorine! S-o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea. Bafta multa cu proiectul, fa-o cu punte rigida pe fata ca sa nu patesti cum pateste lumea care si-a luat Vitara numai pentru ca asa e la moda pe aici. Punte pe fata poti sa pui de Samurai sau de Jimny si nu ai treaba. Si sa ne intalnim anu` asta sanatosi si voiosi prin namoale.

Numai bine,

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Salut,

Inalt-o cu suspension lift 5 cm trebuie taiat din aripi ca altfel ating,bara fata jos.si cam asta e.Nu pune body lift!!!

si eu sunt de acord cu ce spune giani...nu are rost sa inalti masina mai mult decat flexeaza. stabilitatea este foarte importanta.

eu am `31, SL5, BL3, aripi taiate la maxim(aprox. 5-6 cm) si mie se pare minin, aproape ca atinge la flex maxim.

diferential fata din fonta, planetare hd bine intretinute, un autodeblocant (ca e ieftin si bun) si un troliu...si o sa treci pe unde trece patrolul sau toyota.

totusi, cel mai mult conteaza piesa dintre scaun si volan:g

Editat de crt82sil

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

Eu cu jante de 8.5 J intoarse cu 31-uri pe ele cu toate taieturile din aripi si ciocanele din praguri nu m-am descurcat doar cu bl-ul de 3 (pe langa sl-ul de 10) in schimb am reusit cu cel de 6 ... greu. Freaca in prag la viraj de n-ai vazut.

Deci inaltarea poti zice ca se face in functie de roti (atat jante cat si anvelope). :wink:

Link spre comentariu

...... as dori sa-i pun un 6" Combo Suspension Lift Kit...de la calmini , si nu se face nici o referire la tipul motorului pe site-ul oficial

nu face referire deoarece in state nu exista vitara 2.0 sau sunt foarte foarte rare,doar pentru europa s-au fabricat

dar constructia este aceeasi

Editat de adammoga80

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Azi imi ajunge masina... pana luni o sa va pun poze cu ea. Mi-ar place sa o ,,construim" impreuna . Cred ca o sa dureze ceva timp dar, cu rabdare, munca, bani si sfaturi multe(sper) de la voi cred ca o sa fac o treaba buna.Voi incepe cu demontatul .Complet. O sa-i dau totul jos, inclusiv caroseria. O sa o luam de la zero. Si am mare nevoie de sfaturile voastre la fiecare etapa de lucru . intentionam sa cumpar un set de sunspensii de la Calmini dar m-a convins CUCUCI( Raul) sa renunt la el .Am urmarit felul in care Soso si-a modificat masina . E... muult de lucru. Acum nu vreau decat sa ma apuc o data de ea... Va tin la curent

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare