ak47apache Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Vreau sa schimb telescoapele si m-am hotarat sa aleg dintre aceste doua marci: ProComp si Doetsch Tech Mai exact cele din link-urile de aici: ProComp ES3000 sau Doetsch Tech 3000 series Amortizoarele vor fi puse pe un Samurai ce intentionez sa-l folosesc si on road si off road (forestier+offroad soft/mediu) Din ce m-am documentat ambele sunt cam din aceeasi clasa, sunt laudate ambele ca fiind bune pentru masini usoare, se gasesc intr-o mare varietate de lungimi, ofera ceva confort si pentru mers pe asfalt si... au pret ok. A folosit cineva Doetsch Tech? Merita sa platesc pe transport inca odata pretul lor ca sa le aduc din US? - in Europa nu am gasit... :cr1 ...sau raman la ProComp? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech ProComp, nu stiu daca neaparat seria 3000, am acum pe vitara, pe puntea spate, si nu as mai lua, daca nu as ingreuna masina cu cel putin 150kg pe spate. Cu arcuri elicoidale de la calmini, si amortizoarele pro comp pe spate, nu permite, la uz normal sa amortizeze mai deloc. Era la fel de rigida ca si un tractor. Dupa, am zis sa pastrez amortizoarele, si sa revin la arcurile originale de vitara. Treaba s-a mai ameliorat, spre bine, dar am reusit in 2 ani, de cand le am (nu de noi cei drept), in ~15000km facuti, sa distrug bucsa inferiara a amortizorului dreapta, si pe cel stanga sa il plang mai tot. Acum, am sa incerc si combinatia cealalta, de arcuri calmini si amortizoare cat mai stoc, sa vad ce prostii se mai intampla acum. :grin: Parere personala, sunt rigide, probabil durabile in timp, nu stiu cat de chinuite au fost inainte sa ajunga la mine, in off-road tin foarte bine roata pe sol. Samuraiul, oricum de la mama lui e facut sa zgaltaie, nu cred ca ai sa simti o diferenta la comfort, dar la tinuta de off-road o sa simti o imbunatatire majora.:wink: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 (editat) Re: ProComp vs Doetsch Tech procomp cica s-ar comporta f.bine...mai sapa pe forum-uri la strainezi...sigur gasesti mai multe detalii despre suspensii din ce am sapat pe la americani sunt destul de folosite ambele marci insa DT-urile ar fi mai apreciate si utilizate de foarte multi cu masini usoare asa cum este samu ProComp, nu stiu daca neaparat seria 3000 (....) Samuraiul, oricum de la mama lui e facut sa zgaltaie, nu cred ca ai sa simti o diferenta la comfort, dar la tinuta de off-road o sa simti o imbunatatire majora.:wink: cele mai vandute procompuri sunt ES1000 (n-am auzit pe nimeni sa le folosesaca - sunt cam stock), ES3000 (10stagii, pt. off mediu si recomandate de toti cu care am vorbit) si ES9000 (foarte tari, un fel de HD, bune in off hard, dar te rup la drum) acum ce sa spun... ES3000 le-am vazut/simtit pe pielea mea echipand un pajero scurt al lui @plici , dar irelevant avand in vedere diferentele dintre samu si mitsu. nu vreau super confort, mai mult ma intereseaza "sa stea roata pe pamant" :wink: comparativ sa va spun alternativele cele mai ieftine gasite de mine (zeci de emailuri si telefoane - ce face zgarcenia din om :grin:) ProComp: amortizor £46.8 x 4 + burduf £4.74 x 4 + transport £28.8 = £235 din UK ~ 1200lei Doetsch: amortizor $39.2 x 4 + burduf $4.25 x 4 + transport $157 = $331 din US ~ 1050lei ... e ceva diferenta la transport, ha?! :grin:... dar privind suma totala tot p'acolo sunt ambele (cred ca asta e singurul motiv pt. care as vrea sa locuiesc in US, preturile) Editat Februarie 1, 2013 de ak47apache Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Pro Comp ES9000 41.40 GBP cu TVA-fara TVA 34.50 Rear: +2" - Free Rubber Gaitor - Extended Length 24.84 in. - Collapsed Length 14.82 in. - Travel 10.02 in. +4" - Free Rubber Gaitor - Extended Length 27.07 in. - Collapsed Length 15.94 in. - Travel 11.13 in. Cele de fata sunt 30 GBP fara TVA. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Pro Comp ES9000 41.40 GBP cu TVA-fara TVA 34.50 Rear: +2" - Free Rubber Gaitor - Extended Length 24.84 in. - Collapsed Length 14.82 in. - Travel 10.02 in. +4" - Free Rubber Gaitor - Extended Length 27.07 in. - Collapsed Length 15.94 in. - Travel 11.13 in. Cele de fata sunt 30 GBP fara TVA. merci, de pe ce site, cum s-a efectuat plata si cat a durat pana ti-au ajuns? *preturile (cu TVA cu tot) postate de mine mai sus sunt de pe http://www.jimnybits.co.uk iar pentru DT-uri le-am primit pe email direct de la ei Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Am scris dimensiunile sa te poti orienta-intreaba-i si pentru Suzuki daca nu esti sigur de dimensiuni. Plata card, factura fara TVA(daca ai firma inregistrata EORI), trimis marti si sosit vineri cu TNT. http://www.firstfour.co.uk. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Am scris dimensiunile sa te poti orienta-intreaba-i si pentru Suzuki daca nu esti sigur de dimensiuni. Plata card, factura fara TVA(daca ai firma inregistrata EORI), trimis marti si sosit vineri cu TNT. http://www.firstfour.co.uk. avem a multumi, o sa-i contactez dupa ce-mi fac toate masuratorile la conserva. s-au mai platit ceva taxe la noi? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Ai grija cu taxele la noi.... englezii si americanii nu accepta sa scrie "gift" pe colet. si daca la suma aia mai adugi tva-ul nostru cam doare. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Tocmai de asta intrebam. Daca-mi vine la posta(vama) nu-i bai ca acolo totul este negociabil si la latitudinea lor daca te taxeaza sau nu, sa zicem ca "se rezolva" :wink: Dar daca vine prin DHS, TNT, etc. direct la usa se aplica vreo taxa/TVA? La vama din ce comenzi am facut pana acum stiu ca "te lasa in pace" pentru comenzile din Europa, iar pe cele din afara Europei nu le taxeaza decat daca au valoarea de peste 50eur. Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Daca vin prin firme gen DHL , TNT o sa vina direct cu vama+valoare colet si tva la toate....dar ma indoiesc ca vin cu firme dinastea ca o sa coste mai mult transportul decat marfa. De obicei vin posta ieftina si ajung la vama de cartier unde poti sa te intelegi cu ei ....daca cunosti. Vezi ca mai nou cer si astia dovada platii. P.S Daca nu esti sigur pe relatia de prietenie cu vama din oras mai mediteaza inainte de comanda. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 (editat) Re: ProComp vs Doetsch Tech ''Plata card, factura fara TVA(daca ai firma inregistrata EORI), trimis marti si sosit vineri cu TNT. http://www.firstfour.co.uk.' Asa cum am scris, daca ai firma inregistrata EORI se face factura fara TVA. Este treaba ta sa inregistrezi facturile in contabilitatea la noi, bineinteles ca piese de schimb-deductibile, nepurtatoare de TVA. Transportul pentru valoare colet 200-500 pounds este cam 30-40 GBP. Domnilor-din EU ,daca vine cu posta normala,TNT,DHL, etc-nu se plateste vama. Editat Februarie 3, 2013 de nick67 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Nu numai ca nu se plateste vama, dar nici macar nu ai vreo treaba cu vama pentru colete expediate in/din UE. Coletul iti va veni direct acasa sau la oficiul postal, functie de cine livreaza. Daca nu ai firma inregistrata EORI nici nu te obosi sa ceri pe firma fara TVA, vor verifica imediat si vei pica prost. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Domnilor-din EU ,daca vine cu posta normala,TNT,DHL, etc-nu se plateste vama. asa stiam si eu, multumesc de confirmare :h5 O sa revin cu detalii cand m-oi hotara la ce si de unde comand. Multumesc Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Daca cumva ma certati pe mine .... eu ma refeream strict la marfa adusa din afara de UE ....China State etc. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech nimeni nu cearta pe nimeni, ne informam reciproc ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Februarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech ''Plata card, factura fara TVA(daca ai firma inregistrata EORI), trimis marti si sosit vineri cu TNT. http://www.firstfour.co.uk.' Asa cum am scris, daca ai firma inregistrata EORI se face factura fara TVA. Este treaba ta sa inregistrezi facturile in contabilitatea la noi, bineinteles ca piese de schimb-deductibile, nepurtatoare de TVA. Transportul pentru valoare colet 200-500 pounds este cam 30-40 GBP. Domnilor-din EU ,daca vine cu posta normala,TNT,DHL, etc-nu se plateste vama. Daca cumva ma certati pe mine .... eu ma refeream strict la marfa adusa din afara de UE ....China State etc. cu toate ca am cam amestecat discutiile, eu am inteles ce a trebuit din fiecare, merci si tie Adi :2dr Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vili Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Eu am Procomp ES9000 pe jimny, de la jimnybits, kit de inaltare de 3". Parerea mea, ca fata de cele stoc, care erau si obosite, masina se comporta foarte bine in off road, asa cum ati spus, rotile urmaresc terenul. La drumuri de padure cu denivelari, gen "valuri", chiar si la viteza, in a doua, a treia, masina nu mai topaie ca inainte. Eu simt o stabilitate mai mare, chiar si pe asfalt, in curbe, sens giratoriu, si am bara stabilizatoare scoasa. Singurul inconvenient, sunt acele bumpere de la trecerile de pietoni. Cand trec peste ele, spatele masinii sare in sus, dar asta facea si inainte. Cu bucsile am avut si eu probleme, dar lipseau acele inele metalice, dincauza asta s-au mancat. Acum am luat alte bucsi, care au si inelul si e OK. Le am de un an pe masina, si in zone unde inainte ramanea roata in aer, acuma simt cum ramane lipita de sol. Ce am citit pe forumurile engleze, ei folosesc in preponderenta ES3000, fiind mai soft si mai uzuale pentru masini care sunt folosite si pe asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Daca vin prin firme gen DHL , TNT o sa vina direct cu vama+valoare colet si tva la toate....dar ma indoiesc ca vin cu firme dinastea ca o sa coste mai mult transportul decat marfa. De obicei vin posta ieftina si ajung la vama de cartier unde poti sa te intelegi cu ei ....daca cunosti. Vezi ca mai nou cer si astia dovada platii. P.S Daca nu esti sigur pe relatia de prietenie cu vama din oras mai mediteaza inainte de comanda. eu am luat arborele cotit din US si am platit 250$... din care 150$ transportul. daca l-as luat tot de acolo? oricind! in 80% din cazuri ies mai ieftin. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 17, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: ProComp vs Doetsch Tech Raspunsul primit de la http://www.firstfour.co.uk "Hi there Dani, unfortunately we are not able to supply shocks for your vehicle. Sorry we are unable to help." ...alte idei de unde as putea lua ProComp din Europa (inafara de jimnybits)? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate