Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny sta inclinat pe partea soferului. Solutii?!?

mita31

Postări Recomandate

Re: Jimny sta inclinat pe partea soferului. Solutii?!?

Ai incercat sa desfaci bara panhard, atat pe fata cat si pe spate, poate este totusi din cauza aceasta (stiu ca ai spus ca sunt reglabile, poate tocmai asta este problema, ca nu sunt reglate bine).

Da. Le-am desfacut, stii ce se intampla? Migreaza sasiul si caroseria spre dreapta (partea pe care e lasata) cam 10-15 cm, puntile raman pe loc, dar masina sta tot inclinata. Nici eu nu am garantia ca am reglat barile Panhard bine, dar sigur sunt mai lungi reglate acum decat unele stock pentru ca asa trebuie sa fie, lungite, in mod normal cand inalti agregatu`. Oricum, din barile Panhard si diferitele reglaje pe care le-am incercat nu se schimba treaba cu inclinatia masinii, la mine. Doar se centreaza-descentreaza puntile fata de sasiu. Cel putin, asta am observat eu.

@adi200100, o sa incerc sa fac maine ceva sa vedem, o suceala intre ele stanga cu dreapta si asa imi dau seama daca e vreo diferenta de lungime si de duritate, masor inainte si dupa si ma edific. Daca nu se inclina pe partea cealalta, e clar, trebuie sa bag distantieri sub arcurile de pe dreapta.:h5

Numai bine,

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am garantia ca am reglat barile Panhard bine, dar sigur sunt mai lungi reglate acum decat unele stock pentru ca asa trebuie sa fie, lungite, in mod normal cand inalti agregatu`.

Daca le-ai reglat "dupa ochi" te-as sfatui în primul rînd sa mergi la un atelier si sa-ti reglezi corect (pe aparat) toata "geometria" trenului de rulare. Nu zic ca de aceea îti "atîrna" masina (cu toate ca poate fi influentata), dar eliminînd rînd pe rînd toate cauzele posibile, vei descoperi pîna la urma cauza reala. Altfel poti face mii de scenarii posibile.

În afara de asta, o "geometrie" incorecta a trenului de rulare, face ca rotile spate sa nu calce pe urmele rotilor din fata, creste consumul de carburant si uzura prematura a cauciucurilor.

În alta ordine de idei, ai verificat daca sasiul sta drept?

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

1.Pozele puse de tine cu cutiile pe cauciucuri descriu exact procedura folosita in reglarea barilor panhard.

2.Arcurile, cum au mai zis si altii trebuie sa aiba niste coduri de "pozitie"-cauta undeva in manuale codurile de culoare sa vezi unde trebuie puse corect, sau vezi daca scrie pe ele DS(Driver Side) sau PS(passenger side).Lungimea egala nu inseamna automat duritate/rezistenta egala la comprimare.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Acum ma duc si le dau jos sa citesc pe ele, si sa vad ce si cum. Am inteles care sunt variantele:

a). Pot fi de aceeasi lungime dar de duritati diferite;

b). Trebuie verificate - poate scrie pe ele unde trebuie montate (desi sunt puse deja a doua oara pe masina, si intre cele 2 dati au fost altele si masina statea tot asa - mi-e greu sa cred ca si alea au fost puse aiurea si apoi si pe-astea le-am pus exact in aceeasi pozitie gresita);

c). Verificarea geometriei puntilor - desi dupa ce am facut reglajele la barile panhard am fost la service bun de directii - cel mai bun din Tg-Jiu - si am reglat directia perfect si chiar l-am intrebat de treaba asta pe baiatul de acolo a zis ca sunt perfect aliniate puntile ca altfel i-ar iesi din domeniu pe calculator - avea cititoare cu laser sau IR pentru roti, nu clasice cu sfoara;

d). Sucirea arcurilor intre ele - cele de pe stanga pe dreapta si viceversa;

e). Daca cele de sus nu merg sau nu dau rezultate, pun adaos sub arcurile de pe dreapta si am rezolvat.:h5

Am incercat o chestie - am pus-o pe nevasta-mea in masina in partea stanga si masina sta aproape dreapta. Cu aproximativ 55-57 kg sarcina pe scaun. Deci arcurile sunt foarte moi si foarte sensibiloase ...

Numai bine,

Editat de mita31
Link spre comentariu

Acum ca ai spus de experimentul cu sotia, mi-a mai venit o idee..., sa nu fie cumva arcurile de spate pe partea dr. si cele de fata pe st.,... am spus doar ce mi-a venit in minte, sa nu dati cu bâta-n mine! :grin: Este o varianta ce merita luata in calcul.

Cel mai fain ar fi daca ai gasi acele repere care sa-ti indice unde vine montat fiecare arc.

Si eu am un set de arcuri originale, o sa ma urc in pod astazi sa vad ce pot gasi pe ele.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Dupa cum am promis, am urcat in pod sa vad ce pot gasi ca si repere la arcurile pe care le am eu si am gasit urmatoarele:

-Arcurile fata au aceeasi dimensiune (348 mm) si duritate (nu difera st./dr. ptr ca au acelasi cod de culoare):

13022013.thumb.jpg.ad307dbbeda0770d35c2b004f256105d.jpg

-Arcurile spate sunt de asemenea la fel ca si dimensiuni (290mm), (concluzie formata pe acelasi criteriu, codul de culoare):

13022013(001).thumb.jpg.5f24f390fb12fd7ea7a6f20643b20a8d.jpg

Sper sa iti fie de folos aceste informatii,

Salutare si spor la treaba.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

@Edy_M - Iti multumesc si tie pentru amabilitate si sfaturi. Acum e si mai simplu, le dau doar jos pe toate si ma uit pe ele iar daca sunt la fel, ca ale tale nici nu mai are rost sa le schimb intre ele stanga cu dreapta ca e clar ca va fi la fel. O sa bag adaosuri sub arcurile de pe dreapta si o sa elimin deocamdata efectul, nu cauza - ca nu stiu care o fi. Dupa aceea mai studiez, mai incerc una-alta.

Numai bine,

Link spre comentariu

Gata. Am bagat cate un suport de cauciuc de arc elicoidal de ford focus sub arcurile de pe dreapta si gata. S-a rezolvat, e dreapta acum. Imi spusese un prieten ca ar putea fi si din bara de directie, ca ar trebui facuta reglabila si lungita si aia, m-am gandit putin si parea posibil, daca nu se schimba situatia dupa ce puneam "scaunele arcurilor" poate as fi intrebat ce parere aveti de treaba cu bara de directie, poate fi vinovata? Dar s-a indreptat acum. Oricum, dezbaterea ramane in picioare, astept in continuare parerile, sfaturile sau raspunsurile voastre.

Numai bine,

Link spre comentariu

Pentru ca bara de directie sau barele panhard sa poata modifica ceva din asieta masinii ar trebui sa fie muult , extrem de nepotrivite - la directie e aproape imposibil , cel mult intervine in pozitionarea elementelor de directie ( volan , roata etc ) , nu in suspensie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pentru ca bara de directie sau barele panhard sa poata modifica ceva din asieta masinii ar trebui sa fie muult , extrem de nepotrivite - la directie e aproape imposibil , cel mult intervine in pozitionarea elementelor de directie ( volan , roata etc ) , nu in suspensie .

@Domnule Cos, am observat ca ai o predilectie pentru termenul "asieta" dar eu stiu ca termenul respectiv se foloseste la nave maritime si aeronave. Daca aveam macar un Patrol LWB sau vreun Pajero LWB sau vreo alta dihanie, intelegeam analogia. :grin: Si asta pentru ca termenul vizeaza inclinarea longitudinala a (aero)navei datorata proastei distributii a incarcaturii sau a balastului. Pai la Jimny, ce incarcatura, dom'ne, ca de-abia am eu loc in carapace, am avut pardesiu care-mi era mai larg decat mi-e jimny:ha:

Da, am inteles perfect ideea cu bara de directie, de-aia nici nu am luat-o in calcul de prima data. Totusi, de ce s-a indreptat masina cu adaos sub arcuri, chiar asa aiurea distribuita greutatea masinii pe laterale, sau ce alta cauza ar mai putea fi? Daca nu as fi umblat la arcuri, ma gandeam ca poate a fost a unui englez grasan care a umblat mai mult singur si s-au lasat rau arcurile de pe dreapta. Dar mi-e greu sa cred ca le-am nimerit la fel in aceeasi pozitie pe toate 4. De mentionat ca ieri, dupa ce am pus adaosul pe dreapta fata si am facut o proba, masina nu se redresase decat f. putin, decisiv a fost dupa ce am pus si pe spate. E un indiciu?

Numai bine,

Link spre comentariu

E un indiciu ca nu poti sa faci corectia doar dintr-un singur inaltator de arc (sau poate merge cu unul, dar mai mare). Spatele e mai usor si deci un "ajutor" la un arc spate corecteaza mai pronuntat.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare