Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un navigator pt. Orientul M.

Postări Recomandate

Salut

Ma intereseaza un GPS cu anumite "cunostinte" despre Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Cunoaste-ti vreun aparat care sa aibe hartile pentru aceste zone.

Merci mult

don't worry, be happy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: Un navigator pt. Orientul M.

In principiu zonele care te intereseaza sunt mai bine acoperite de hartile Garmin. Aparatul nu conteaza (decat in anumite cazuri), acum poti folosi hartile pe aparate Garmin, pe pda sau pe laptop. Cu alte cuvinte, deocamdata nu cauta GPS (ca solutie integrata) ci cauta harti.

Nu pt. toate tarile din zona exista harti vectoriale. In schimb, exista Google Earth! Combinat cu hartile obisnuite (pe hartie sau raster) mergi fara probleme.

Pe de alta parte exista suficiente track-uri pe net salvate de altii.

Ar fi mai indicat sa insiri tarile ce te intereseaza. Pentru unele tari nu exista harti gps iar pt altele ai mai multe alternative.

Link spre comentariu

Multumesc de repply!!

Tarile pe care as dori sa le traversez si pt care as avea nevoie de directie sunt : Turcia (pt. care nu cred ca ar fi vreo problema in a gasi harta), Syria, Egipt, Libya, Algeria si Maroc. Un prieten incearca sa ma convinga sa cumpar de la el un Mio P550 (daca tin eu minte bine modelul) si mi-a spus ca are o cunostinta care ar instala tot felul de harti si ar avea si necesarul meu. M-am uitat pe net de Mio si nu am gasit sa aiba astfel de soft pt. Orientul Mijlociu si Africa de Nord, dar poate ma insel eu si nu am gasit. Cu Google Earth de pe laptop ar fi o solutie buna dar inseamna sa stau conectat mult timp prin reteaua telefonica la net.

Multumesc inca odata - voi cauta hartile respective

Daca m-ai aveti idei va rog sa ma tine-ti la curent

Stima

:h5

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Daca intri pe pagina de internet de la garmin gasesti o harta cu lumea si gradul de acoperire pe care o asigura, respectiv o lista cu tarile pentru care trebuie sa cumperi hartile separat (de ex. pt. Bosnia si Croatia m-a costat aprox.130 eur)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Vizitator fender

Ca sa folosesti Google Earth nu trebuie sa fii online. Cauta pe net cum se foloseste GE offline.

Dintre tarile pe care le-ai insirat, problematice sunt: Siria, Libia si Algeria. Exista ceva harti Garmin dar sunt slabute.

Cred ca ai sarit peste Iordania si Tunisia. Tunisia are harta ok dar pt. Iordania e cam slabuta (exista in schimb f. multe track-uri).

Stai linistit cu Mio ala. Exista harta doar pt. Turcia si Egipt (partial) iar ca pda/pna nu e cine stie de capul lui, te sfatuiesc sa nu-l iei (decat daca e gratis).

Orice varianta ai alege va trebui sa ai doua dispozitive GPS. Cum probabil ca o sa iei un laptop cu tine, de unul te-ai asigurat. Mai ramane sa te decizi asupra celui de-al doilea (eventual al treilea).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare