Liviu-San Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Supravietuire Ce vroiam eu sa spun, este ca fara adapost mai stai,adica pui o frunza in cap si nu te ploua,da' fara papica.... Dar cu regimul impus de @Irod,nici vegan daca ai fi,nu poti rezista.Pai ce,noi suntem ursi sa mancam mure si afine? Ciupercile sunt bune,doar daca le cunosti. Sa nu o dau in vanatoare,ca nu e cazul,oricum cred ca mai multa energie iti consuma procurarea hranei,decat constructia unui adapost. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Supravietuire depinde de unde esti si de anotimp. Saptamana trecuta in Apuseni am strans in 30 de minute un volum de 2l de mure. La o masa , chiar si pentru un barbat sa zicem daca bagi un volum de 2 l de mure tot nu esti cu burta goala. Iti pare un effort mare sa culegi ceva timp de 30 de minute? Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, e mai mult decat nimic si au mule vitamin si fibre. Pentru senzatia de satietate trebuie musai ceva radacini sau ciuperci. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Supravietuire depinde de unde esti si de anotimp. Saptamana trecuta in Apuseni am strans in 30 de minute un volum de 2l de mure. La o masa , chiar si pentru un barbat sa zicem daca bagi un volum de 2 l de mure tot nu esti cu burta goala. Iti pare un effort mare sa culegi ceva timp de 30 de minute? Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, e mai mult decat nimic si au mule vitamin si fibre. Pentru senzatia de satietate trebuie musai ceva radacini sau ciuperci. Ma refeream la proteine, niste carnita,un peste,merge si cu mure si cu radacini(nu stiu ce radacini)da' asta nu poti manca la nesfarsit.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Supravietuire Ma refeream la proteine, niste carnita,un peste,merge si cu mure si cu radacini(nu stiu ce radacini)da' asta nu poti manca la nesfarsit.... am spus clar pentru o perioada scurta de timp. eu am incercat si modul de viata vegan si nu am avut problem cu el. nu m-am putut tine si nu am dorit sa ma tin de asa ceva datorita faptului ca, carnea este gustoasa :ha: . Dar la nevoie daca nu e alta alternativa merge si asa. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hackkyy Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Re: Supravietuire Ce vroiam eu sa spun, este ca fara adapost mai stai,adica pui o frunza in cap si nu te ploua,da' fara papica.... Dar cu regimul impus de @Irod,nici vegan daca ai fi,nu poti rezista.Pai ce,noi suntem ursi sa mancam mure si afine? Ciupercile sunt bune,doar daca le cunosti. Sa nu o dau in vanatoare,ca nu e cazul,oricum cred ca mai multa energie iti consuma procurarea hranei,decat constructia unui adapost. Adapostul e pe primul loc intr-o situatie de supravietuire, apoi urmeaza sursa de apa iar mancarea e abia pe locul trei. Hipotermia te ucide in cateva ore, dezhidratarea in cateva zile, lipsa mancarii in cateva saptamani. Literatura de specialitate in domeniul supravietuirii inlocuieste "cateva" cu cifra 3. Eu consider ca variaza de la situatie la situatie, poate fi mai repede, poate fii mai tarziu (dar merita tinute minte unitatile de masura: ora, zi, saptamana). PS: Mai presus de cele enumerate mai sus e aerul (lipsa lui te ucide in cateva minute); oricum atunci cand acesta lipseste instinctul de supravietuire va prima si il va pune unde trebuie in lista prioritatiilor. Cand esti sub apa, zapada, sau pamant nu te mai gandesti nici la mancare, nici la frig ci cum sa iesi de acolo cat mai iute. Apoi vin masurile de prim ajutor pentru mentinerea functiilor vitale de baza si a posibilitatii de deplasare. Imobilizat sau cu o hemoragie de toata frumusetea, nu vei putea face nici adapost, nici rost de apa sau mancare. Aceste doua "super priotitati" enumerate mai tarziu nu sunt atat de frecvente si se aplica in cazuri exceptionale, de aceea lista de mai sus e valabila in majoritatea cazurilor de supravietuire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga2 Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Supravietuire eu cred ca cel mai bun exemplu pentru supraviețuire ni-l dau triburile africane, oamenii aia pleacă cu un arc, 3 săgeți și o toporișca, trăiesc doar din ce oferă natura, fără stații radio sisteme de purificat apa sau alte lucruri moderne. respect pentru ei :1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Supravietuire De mentionat si faptul ca mai au nevoie de doua lucruri ca sa supravietuiasca : - chiloti comozi ( ca nu este nevoie de haine calduroase si le trebuie ceva sa le tina mataranga ca sa nu ii impiedice la deplasat ) - chiloti comozi ( ca sa poata alerga mai repede decat prietenii lor , in caz ca ii urmaresc leii , hienele si alti pradatori ) Chiar , ce usoara este supravietuirea in Africa ! Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga2 Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire si curaj, sa nu uitam de curaj: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire Sunt curios cum ar comenta scena asta vanatorii de pe forum... :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire si curaj, sa nu uitam de curaj: mi-au placut fetele leilor cand au aparut cei 3 pradatori supremi . Parca nu le venea sa creada ce se intampla (asa mi se parea mina lor) :ha: . Grozav tupeu in orice caz.... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire Vanatori reali sunt cei pomeniti de Marga2. Cei care "vaneaza" cu arme de foc sunt niste ... nu prea stiu ce cuvinte sa folosesc. Probabil: lasi, fricosi, poate cu tot felul de frustrari si se descarca pe animale, etc. Dupa mine ar trebui interzisa vanatoarea cu pusca. Permisa doar in cazuri speciale: animale violente, etc ... In rest, cine vrea sa isi masoare puterile cu un animal: cutit, arc, topor ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire sigur, acolo e un mod de viață ... ce te faci însă cu pantofarii care nici nu au auzit de măcriș, care nu știu ciupercile și frunzele de leac, care se taie la deget dacă curăță o ceapă samd :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire eh nu-i bai..... , invata ei intr-o luna de facut foame, cei care nu invata fie au prieteni potenti fie mor..... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire Sunt convins ca majoritatea userilor de pe acest forum au idee despre supravietuire insa postez ceva pentru cei care sunt mai noi si nu au avut ocazia sa traiasca pe propria piele treaba asta cu tufisurile . Supravietuire inseamna exact ce spune si cuvantul , adica " supravietuire " . Cand ne intreaba cate un amic : " ce faci " si ii raspundem " supravietuiesc " , asta inseamna ca nu prosperam , ne mentinem pe linia de plutire , dar situatia este maro . Asa-i si cu supravietuirea. Din supravetuire , indiferent de cate stii , cum faci focul din doua hartii de 1 ron (nu se poate , dadeam doar un exemplu ) , nu ai sa te ingrasi , nu vei avea confortul dintr-o casa , nu te vei hidrata pe saturate , dar , supravietuiesti pana ajungi in zone mai prietenoase cu omul . Cand va bate crivatul in salbaticie si tu esti in mujlocul lui , te va trage pe la sale , ai sa tremuri de o sa te ia naiba , te alegi cu degeraturi , dar daca stii ce sa faci , supravietuiesti sa le povestesti si altora ce idee proasta este sa te lasi prins de viscol in pantaloni scurti . Eu as numit supravietuirea ca fiind metoda prin care pierzi controlat resursele pentru a-ti prelungi agonia in salbaticie . cine crede ca lucrurile stau diferit , este naiv rau si s-a uitat prea mult pe internet si la emisiuni facute de mocofani . Mancatul in salbaticie pune o mare problema si anume ce a deranjamentelor stomacale. Naivii cred ca daca mananci viermi cu proteine si gandaci , si bei apa filtrata prin soseata imputita , o duci mult si bine. O duci fix pana te taie diareea si te dezhidratezi in cateva ore, de crapi ca un fraier pentru ca l-ai vazut pe Bear Grylls cum isi bea propria urina desalinizara , racorita si filtrata prin chiloti . Cu mancatul este acelasi lucru . Cum mananci ceva aiurea , cu care nu esti obisnuit , sanse mari sa te taie kkrea in asemenea hal ca mai mult pierzi decat castigi proteina si carbohidrati. Toata viata ai mancat ciorbe de burta si cotlet si vrei sa o dai pe macris . MERge primele 10 minute , dupa care te cufuresti ca o vaca . 1 Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire Sunt curios cum ar comenta scena asta vanatorii de pe forum... :ha: Curaj,dar si cunoasterea comportamentului oponentilor...in amanunt...orice animal (inclusiv omul) ataca victime sau ceea ce pare a fi victima,in 99,9% din cazuri... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire Curaj,dar si cunoasterea comportamentului oponentilor...in amanunt...orice animal (inclusiv omul) ataca victime sau ceea ce pare a fi victima,in 99,9% din cazuri... mare adevar ! cat de des o sa vezi leul si leopardul casapindu-se intre ei (asta cu toate ca impartesc acelas habitat )NU , poate se mai urmaresc putin dar cam atat , in rest vor prefera sa atace acele animale care par a fi victime si NU rapitori. La fel cu ursul si lupul si exemplele pot continua. Nici un animal de prada nu va ataca cu drag alt rapitor, chiar daca este mai mic. Nu il omoara dar poate ii scoate un ochi sau cine stie ce altceva , care il va omora ulterior. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire A fost pe Discovery un reportaj cu un rus nebun ce traia izolat dincolo de cercul polar...iesea la ursul polar (cel mai mare pradator terestru,constient de puterea lui) si il intimida cu urlete,atitudine razboinica plus tupeu nebunesc...alerga ursul alb...pana a dat de un ursac tanar care l-a mancat la micul dejun...era din procentul ala de 0,1% si asta a fost...ghinion,vorba unuia...:ha: PS Si vanatorii aia negri cotizeaza cu antricoatele proprii cateodata... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Supravietuire mare adevar ! cat de des o sa vezi leul si leopardul casapindu-se intre ei (asta cu toate ca impartesc acelas habitat )NU , poate se mai urmaresc putin dar cam atat , in rest vor prefera sa atace acele animale care par a fi victime si NU rapitori. La fel cu ursul si lupul si exemplele pot continua. Nici un animal de prada nu va ataca cu drag alt rapitor, chiar daca este mai mic. Nu il omoara dar poate ii scoate un ochi sau cine stie ce altceva , care il va omora ulterior. Foarte adevarat. Românul o spune însa mai simplu: "Corb la corb nu-si scoate ochii" :wink: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dreamer Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Supravietuire ... Toata viata ai mancat ciorbe de burta si cotlet si vrei sa o dai pe macris . MERge primele 10 minute , dupa care te cufuresti ca o vaca . Cat de bine ai spus-o! :))) Foarte putini au fost pusi in situatia de a ramane izolati pe undeva si sa ajunga intr-o situatie reala de supravietuire. Emisiuni regizate de supravietuire ... sunt din belsug. Ofera idei bune, dar fara practica sunt egale cu 0! "Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Supravietuire oricum ar fi, românul nu va supraviețui... citiți topicul ăsta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89836-se-termina-cu-plimbarea-prin-padure-de-fapt-S-A-terminat-deja și o să vă dați seama de ce zace în unii :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Re: Supravietuire apa este cel mai important element in supravietuire. apoi caldura. apoi hrana. as lua o sticla lifesaver cu o capacitate de filtrare de 6000L (asta inseamna circa 5 ani de baut si mincat!). as lua folie termica, haine termice usoare, sac de dormit, inca o pereche de bocanci cu carimb inalt, manusi cu 1 deget si manusi cu 5 degete+manusi atlas+gel de incalzire instant. batoane de semnalizare. topor/maceta, fierastrau de sirma, cremene si iasca. apoi as lua penicilina, propolis, aspirine, analgezice. un multi tool solid, cu tot cu biti. un radio cu dinam (are si functie de lanterna si incarcator usb). un incarcator usb portabil. un ebook reader (la kindle tinea bateria vreo 6 zile de citit incontinuu + lumina) cu multe card-uri de 256GB pe care sa am cit mai multe carti. inclusiv manuale scolare si harti. un ghem de sfoara, 2 role de guta, ace de pescuit. duct tape si o lanterna maglite. o arma winchester+pistol si munitia aferenta (acelasi calibru). o lopatica linneman. un rucsac de 85L in care sa incapa toate astea. - asta ar fi trusa de invazie extraterestra, care sa-mi asigure mobilitatea. apoi mai am 1915 litri in care sa ma hotarasc ce sa mai pun: impermeabilizant si medicament/anestezic (slana si palinca), un hamac, o trotineta, 4 roti de trotineta, o parapanta, coarda si carabiniere. munitie pentru arme, girla. bomboane. seminte de la diverse legume si cereale. un pui de ciine. comprese sterile, vata. un generator de curent pe baza de lucru mecanic (pedale sau eolian sau roto de hidrocentrala). o drujba electrica, un prelungitor si 2-3 capete. becuri cu led, fasunguri, sigurante. acumulatori pentru lanterna. diverse alte chestii mici care pot face lucruri mari. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Supravietuire cu rucsacu de 85 l am inteles dar aia 1915 l de unde au aparut? sau la atat estimezi tu dimensiunile gropii de supravietuire? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Supravietuire Cred ca se refera la o bena carosata de Ford F-250 , altfel nu-mi pot imagina cum poate sa duca dupa el toate hangaralele pe care intentioneaza sa le care in aventura supravietuirii . :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Supravietuire Sa nu uitam totusi ca ideea topicului este de a pregati un loc secret, undeva retras, in care sa-ti depozitezi din timp diverse lucruri care sa te ajute in caz de necesitate. Lucruri pe care le poti cara din timp si cu acaretul din dotare. Pana la urma, avem 2 directii: lucruri pe care ti le poti depozita intr-un loc de retragere, si lucruri pe care sa pui mana in orice moment, acasa, cu ajutorul carora sa te descurci pana ajungi la locul de retragere, sau sa te descurci pe termen foarte lung, in cazul in care va fi imposibil sa mai ajungi la acel loc de retragere. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Re: Supravietuire Cred ca se refera la o bena carosata de Ford F-250 , altfel nu-mi pot imagina cum poate sa duca dupa el toate hangaralele pe care intentioneaza sa le care in aventura supravietuirii . :grin: pai graopa aia are 2mc care sint 2000L :grin: iar rucsacul cu tehnica de supravietuire la invazia extraterestra l-am avut (mai putin armele) acum 2 saptamini la cules de vie :grin: + o pelerina impermeabila. casa nefiind locuita, am preferat sa dorm in masina. sa nu uitam ca tehnica a evoluat mult in ultimii ani. iernile le faci intr-un tricou si un polar si abia la -8 -10 grade mai pui ceva pe tine, dar nu mai arati ca ursul polar decit daca ai de trecut de -20 de grade. bocancii sint incalziti, geaca la fel... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate