Yonutz Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Re: Supravietuire ai noroc supravietuiesti,...n-ai noroc..... Desi situatiile limita ar avea o oarecare treaba cu norocul sau ghinionul ... eu nu sunt de parere ca supravietuirea ar tine de ele ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
danutlupu Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Re: Supravietuire Cred ca pierdeti un amanunt, o groapa de sicriu e dubla decat groapa noastra cu pricina, adica vreo 2*1*2 m, atunci cum dracu sa incapi intr-o borta de wc cu toate lucrurile ? Daca e sa fie lucru de mantuiala, atunci te pui in ea si-ti tragi pamant deasupra si ai rezolvat. Daca esti gospodar ca Noe, te pregatesti din timp adica intri intr-un tunel de tren asa mai pe la munte la inaltime sa nu ti-l inunde si incepi sa-ti faci la mijlocul lui o deviatie in lateral, o incapere in munte asa de vre-un hectar consolidata, armata toata cu beton cam cat Salina de la Praid sa zicem in care bagi din timp marfa cam cat intr-un Carrefour, nu mai mult axandu-te pe producere energie fie solar fie eolian. Dupa apocalipsa cand iesi in oras cu tubulara, basculanta de 500 cai putere, sau barca cu motor (in functie de apocalipsa) iti permiti sa fluieri dupa o blonda care sta la plaja pe o daramatura de bloc si s-o intrebi ce ar face pentru un gulas. :ypu danutlupu@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornel4x4 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Re: Supravietuire Desi situatiile limita ar avea o oarecare treaba cu norocul sau ghinionul ... eu nu sunt de parere ca supravietuirea ar tine de ele ... Si daca aluneci si-ti rupi piciorul......sau te prinde avalansa.....sau barca loveste nu stiu ce butuc intre ape si pierzi tot echipamentul.... Apoi eu am zis asa: conteaza echipamentul, in primul rand tu ca om cat de tare esti si la urma norocul.... Cati experti alpinisti n-au murit in accidente, cati scafandrii cu mii de ore de scufundare au murit inecati sau parasutitisti ( ca asta am fost) au murit cand i-a lasat echipamentul sau orice alta circumstanta tampita a dus la un accident si mai tampit. Cateva accidente tampite la parasutare le-am vazut cu ochii mei, se intampla oricat de bine pregatit ai fi, tot ce poti tu sa faci este sa te pregatesti si sa fii atent si sa incerci sa le eviti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Re: Supravietuire Daca ai ghinion my friend nu prea mai ajungi vreodata sa ...ajungi intr-o situatie limita ...Ti se poate intampla orice, oricum si oricand inainte ca sa mai ai sansa sa te expui unei astfel de situatii! Oricum este interesant versusul asta "skil" vs. noroc sau "skil" vs. ghinion! :grin: Skil = talent, aptitudine, rezistenta, cunoastere si cam tot ce tine de experienta ... Pe de alta parte de noroc sau ghinion poate fi vorba la loto ...si nu intr-o situatie de genul asta. Uite un exemplu: degeaba ai noroc ...sa zicem ca gasesti o valiza cu 2.000.000 de euro...dar daca n-ai ce manca, n-ai ce bea adica nu poti converti "norocul" in papa si apa ...adios! In 7 zile ... te cureti cu tot cu valiza cu "noroc"! Accidentele se intampla fie din lipsa de experienta fie din prea multa experienta (sunt sigur pe aia deci nu o mai verific). N-am vazut accidente soldate cu decesuri sau accidente grave din cauza verificarilor obsesive... Concluzia: amatorii si preaprofesionistii nu sunt buni ...adica in traducere n-au nici o sansa! :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
icXu Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Re: Supravietuire eu vb in general...sunt multi cei care clacheaza rapid din motive care pe noi astia din partea necivilizata a Europei ne fac sa radem in cativa ani daca un copil va gasi prin iarba o cutie cu lapte praf va merge bucuros la parinti sa-i anunte mandru ca a gasit un cuib de vaci :grin: din pacate sunt multi copii care se jura ca vaca e mov :ha: si plus de asta cati copii pot identifica corect planta care face rosii...si cea care face ardei gras? uitativa cu atentie la copii de 8-10 ani...nici nu stiu sa alerge....o noapte in padure la lumina focului ,,,fara net...fara mobil...fara apa calda si fara haleala la microunde...devine ceva apocaliptic mai intreb ceva....cati din copii de pana la 14 ani stiu sa identifice pe cer Ursa Mare.....Ursa Mica....si Steaua Polara? Cam aiurea ce i-a facut saracului copil, dar confirma cele scrise mai sus http://www.youtube.com/watch?v=G7zmLPRkZzA My Build: ARO Spartana Offroad Link to comment Share on other sites More sharing options...
feroza16v Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Re: Supravietuire buna in primul rand cred ca cei din noua generatie,ne dau noua o sansa sa supravituim in caz de ceva,pt ca,cu cat mai putini,cu atat sansele sunt mai mari si in al doilea rand cred ca principalul dusman(PERICOL) il va reprezenta omul,de el va trebui sa ne ferim si sa ne aparam in primul rand. faza cu vanatul...daca acum doi ani era plin in padure de mistreti si caprioare,acum nu mai vezi nimic,au mers nenorociti la braconat zilnic,fara sa tina cont de anotimp,de femele,pui,sau orice alta treaba... eu cred ca ar trebui sa se axeze omul pe ce poate creste la el in curte,sa devina autonom,intro zona cat mai izolata si greu accesibila in rest...noroc, pt ca psihic,fizic...nu cred ca e vreunul pregatit. poate ca in fata tastaturi credem ca suntem,dar in teren,pt mai mult de o zi,o saptamana...nu cred.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 (edited) Re: Supravietuire Pot sa va spun cate ceva despre abordarea antrenamentului pentru supravietuire. Treptat , din aproape in aproape . Daca cineva care nu a dormit afara toata viata lui incearca sa o faca in curul gol si la -15 grade , aproape de o rezervatie de ursi sau lupi ,se va termina nasol. Dar , daca incearca in prima faza cu un cort si o sursa de foc , cu o apa plata si o tuica fiarta , intai cu niste prieteni , dupa aceea singur ,poate sa invete cate ceva. Sunt cateva tutoriale ne Youtube despre cum poti sa iti construiesti un cutit bunicel , cu minim de resurse ( un platband , o teava , o bucata de tabla mai groasa ). Despre cum poti pune niste prasele din panza. Despre zecile de metode prin care poti aprinde focul cu baterii , lupe , lemne , anume tip de pietre , despre cum poti pastra focul si cum il poti duce dupa tine ( muschi de copac ) , despre cum poti obtine apa din condensare , cum poti construi un arc numai din chestii naturale. Aceste lucruri se pot incerca si acasa , in spatele casei , in gradina sau dupa bloc. Nu trebuie incercate prima data in pustietate. Supravietuirea nu este spectaculoasa ca in filme. Este urata , nu da intotdeauna rezultatele scontate , dar in situatii de criza , putinul ala de antrenament poate face diferenta dintre viata si moarte. In majoritatea documentarelor date inainte de 21.12.2012 care priveau supravietuirea , oamenii ieseau la sfarsit de saptamana si cautau niste locuri bune pentru a supravietui unui eveniment neprevazuit. Se cauta un loc in regiune inalta , de preferinta intre niste vai ( pentru protectie directa ) . un loc cu apa potabila ,cat mai aproape de un izvor ( pentru ca traseul apei la suprafata sa fie scurt si sa nu exista riscul poluarii ) . Aici se pot ingropa un bidon cu apa , niste conserve ( in pamant , daca sunt bagate adanc si protejate cu plastic , tin ani buni ) , chiar un cutit mai rau de care ne putem lipsi , o pelerina de nailon , impermeabila , niste cisme de cauciuc scurte ....si ce mai da omului prin cap. In zonele muntoase sau de deal exista o multime de astfel de locuri. Eu merg des prin paduri sa imi plimb cainele ( nu pot in locuri publice pentru ca este o fiara ) si am deprins de la batranii sasi din Codlea obiceiul de a ingropa cate o sticluta de intaritor in anumite zone pe care le pot identifica rapid . Cateodata mai pun cate un pachet de biscuiti cat mai simpli. Am si bidonase de apa plata de 0.5 litri in cateva locuri din Magura Codlei. Am doua locuri in care am ingropat doua cutite de care nu mai aveam nevoie acasa , cu o teaca rudimentara dar utilizabila. La anumite intervale verific ascunzisurile . Am identificat cateva locuri uscate , pe panta impadurita , la o distanta de sursa apa de 500 - 1000 de metri , in care pomii sunt atat de desi incat se poate confectiona un adapost instant cu doar o sfoara si o prelata. In pomii din apropiere am pus in cracani niste lemne in picioare , pentru a fi cat mai uscate in caz ca este nevoie sa fac focul. In fiecare ascunzis am o bricheta. Costa 7 Ron setul de 5 bucati la Hornbach. Asa se incepe antrenamentul de supravietuire ...nu plecand de nebun prin paduri , in pantaloni scurti si slapi ...ca sa vezi daca rezisti o noapte in copac . Si un Edit , ca vad ca nimeni nu pomeneste de asta : Bocancii . Sunt extrem de importanti. Cand bugetul va permite , cumparati-va niste bocanci pentru minim trei sezoane. Costa intre 100 si 350 de euro. Piele groasa de calitate, cusaturi triple , materiale naturale si durabile , nu rahaturi respirabile care tin doua ture pe grohotis si costa de te ia gogoiul. Sa supravietuiesti , inseamna sa te misti. Nimic static nu supravietuieste. DAca haine poti improviza ( paturi, saci , alte haine mai vechi ) , incaltamintea trebuei sa fie a ta , rodata, in stare perfecta, si musai de bani multi. Incaltamintea ieftina nu rezista mult. De aia este ieftina. Pielea subtire si materialele minune se fac varza dupa cateva ture in care v-ati udat la picioare sau ati frecat bocancul de standa. Cei mai buni bocanci accesibili sunt cei de parasutisti ( cei de piele groasa si rosiatica ) . Incercati sa gasiti direct la firmele producatoare ...sau dati o spaga la o unitate militara cu specific, unde se pot "pierde" cateva perechi. Eu am reusit acum cativa ani si este a doua pereche de bocanci de acest tip in 20 de ani de mers prin paduri si pe munti. Edited March 4, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted March 4, 2013 Share Posted March 4, 2013 (edited) Re: Supravietuire in mod cert ai dreptate in multe sfaturi totusi, sunt cateva care nu sunt fix pe ideia mea. Echipamentul trebuie sa fie intradevar serios si de o calitate foarte buna. Si atunci de ce sa iti faci un cutit din pladbanda ( imi este rau sa ma gandesc ce porcarie poate iesi si cu ce consum de bani si timp daca se fooseste o pladbanda de fier normala), pentru ca, chiar din otel de scule, nu este chiar usor de confectionat un cutit trainic si utilizabil. Sunt multe multe variante, as recomanda sa se evite China de departe, dar acum Mora, Frost, sunt marci care ofera ceva la un raport calitate pret greu de batut. Desigur, daca vrem ceva mai mult decat "cat mai bun la cel mai ieftin pret", cresc ofertele si creste calitatea...dar creste si pretul. Deci, dragilor, nu va apucati sa faceti cutite din pladbanda, e frumos si simplu pe internet, dar departe de adevar.... cam tot atat de departe cat e sa iti faci din un Tico o masina de concurs pe extrem. Daca vrei sa impartasiti aceasta pasiune de a face cutite... sunt multe locuri de unde puteti sa invatati, dar e departe de a fi usor. Daca vrei doar un echipament bun si trainic, ca e el cutit, bocanci, haine sau cort, puteti sa cumparati, INCA NU E SFARSITUL LUMII, si puteti sa luati pe bani ceea ce doriti. Parerea mea Edited March 4, 2013 by soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
feroza16v Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire cred ca un exercitiu simplu ar fi sa stati vreo doua saptamani la o stana,unde nu e supravietuire,ci un concediu,pt ca aveti hrana,apa,un acoperis deasupra capului...si dupa asta vedeti cum veti privi faza cu supravietuirea si fara aceste conditi,pt ca a supravietui,nu cred ca se refera la o saptamana doua,ci pe termen lung... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire Ideea topicului era sa supravietuiesti intr-o zona delimitata, pe care sa o pregatesti in prealabil pentru "just in case". Atunci, poti aduna acolo in "groapa" tot ce crezi tu ca ti-ar trebui, dupa nevoile tale si ale familiei. Te prinzi ca-ti trebuie mai multe lucruri, sapi groapa mai mare, si ai rezolvat. In acest caz, problema principala este durata acestui scenariu: trebuie sa rezisti 1 luna, 6 luni, 12 luni, 24 luni, mai mult? Abia de aici incepe "distractia". Scenariul initial era pentru o durata nedefinita, de ani de zile. Cu totul altfel stau lucrurile daca scenariul presupune deplasarea pe distante mari sau foarte mari. Daca trebuie sa te deplasezi cat de cat repede, din cauza conditiilor, care or fi ele, si nu poti cara cu masina, ai pus-o, clar. Pe langa faptul ca nu poti cara greutati care iti depasesc puterile, mai ai si copii (se presupunea ca e vorba de o familie), nevasta, amanta1, amanta2, etc... :grin: In concluzie, referitor strict la scenariul static, fara necesitatea unei deplasari de la baza, poti face provizii de hrana si de unelte cat vrei tu. In functie de cate amante ai, adica guri de hranit. Ideal ar fi ca proviziile sa fie impartite si ascunse/ingropate in locuri diferite, la ceva distanta unele de altele, fara semne vizibile in exterior. In rest, conteaza tot ce stii tu sa faci, indiferent ca ai invatat de la bunicu', youtube, scoala, etc. Chiar si talentul de a face din c_c_t bici, poate fi salvator in anumite situatii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire Noi astia din Bucuresti dar si colegii din alte orase mari si aglomerate ar trebui sa ne gandim cum mama masii iesim mai repede din oras in cazul unei situatii nasoale in conditiile in care sa zicem masina ar fi pregatita si burdusita cu tot ce trebuie, in conditiile in care la o ora de varf din centru spre oricare iesire din oras iti ia minim o ora.Eu am simulat intr-un weekend ideea plecari din Bucuresti zona big Berceni spre zona de sud Giurgiu unde am casa de la tara.Chiar daca o iau pe camp de la soseaua de centura pentru a trece in colo spre Giurgiu nu ai decat vreo trei variante pentru ca doar acolo sunt poduri peste Arges.Probabil cu o masina super tare reusesti sa treci Argesul si prin alta parte.Voi mai studia problema.In conditiile in care toata lumea se inghesuie prin anumite puncte comune de acces te cam ....in ea de masina iei rucsacul in spinare si ii dai bataie pe jos. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire Buna intrebare! :) Cat despre Arges, s-a vazut ca poate fi trecut si pe langa pod. :)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire in mod cert ai dreptate in multe sfaturi totusi, sunt cateva care nu sunt fix pe ideia mea. Echipamentul trebuie sa fie intradevar serios si de o calitate foarte buna. Si atunci de ce sa iti faci un cutit din pladbanda ( imi este rau sa ma gandesc ce porcarie poate iesi si cu ce consum de bani si timp daca se fooseste o pladbanda de fier normala), pentru ca, chiar din otel de scule, nu este chiar usor de confectionat un cutit trainic si utilizabil. Sunt multe multe variante, as recomanda sa se evite China de departe, dar acum Mora, Frost, sunt marci care ofera ceva la un raport calitate pret greu de batut. Desigur, daca vrem ceva mai mult decat "cat mai bun la cel mai ieftin pret", cresc ofertele si creste calitatea...dar creste si pretul. Deci, dragilor, nu va apucati sa faceti cutite din pladbanda, e frumos si simplu pe internet, dar departe de adevar.... cam tot atat de departe cat e sa iti faci din un Tico o masina de concurs pe extrem. Daca vrei sa impartasiti aceasta pasiune de a face cutite... sunt multe locuri de unde puteti sa invatati, dar e departe de a fi usor. Daca vrei doar un echipament bun si trainic, ca e el cutit, bocanci, haine sau cort, puteti sa cumparati, INCA NU E SFARSITUL LUMII, si puteti sa luati pe bani ceea ce doriti. Parerea mea Soimule , departe de mine ideea sa cumperi un cutit ieftin sau sa construiesti unul din platband. Ma refeream la o situatie ipotetica in care nu ai o scula la tine , nu ai una ascunsa pe undeva...nu ai de unde cumpara ...si iti trebuie cu disperare. Evident ca un asemenea stift nu tine loc de cutit de calitate. Si eu sunt adeptul otelului bun si lucrat cu cap , dar sugestia se referea doar la situatia in care nu ai nimnic taietor la indemana si trebuie sa incropesti ceva din ca iti pica in mana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 (edited) Re: Supravietuire da, asa este, se pot incropi o gramada de chestii, si de departe, cea mai simpa si eficienta treaba este cu ciobul de sticla. totusi, avand in vedere ideia topicului...despre ce bagam in groapa, apai sigur trebuie un cutit, dar ala tre sa fie inoxidabil si serios, nu merg subtirele, ca sa il repari... mai greu in padure. Inoxidabil...ca daca e otel carbon si il lasi in groapa 5 ani...nu mai ai cutit, un otel carbon e ok daca e folosit constant, nu pus la umezeala si lasat asa. Tot odata mai trebuie si o piatra de ascutit. Exista un film care ma inspirat ENORM aici vedeti ce poate face un om calculat, harnic si indemanatic. Nu a fost fortat, nu a fost platit (cum se intampla cu pacalicii de pe discovery), a facut jumatate de viata supravietuire din iubire pentru natura. Cu o mana de scule, si-a facut singur o cabana (topor, rindea, fierastrau, dalta de lemn si piatra de ascutit) in timp record, dar fara sa se grabeasca. Asta inseamna atitudine si spirit ...nu sa o iei cu "hei rupul" si sa faci o supravietuire azi... sa vezi ce poti. Merita sa vizionati tot filmul, nu doar ca documentar ci si ca delectare, este deosebit de frumos si inaltator. filmul are 2 ore... aici e pe scurt acesta este despre om... Edited March 5, 2013 by soimu` 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire Si supravietuirea depinde unde trebuie sa supravietuiesti.Poate sa fie pe mare ,cand vaporul cu care calatoreai s-a scufundat,poate sa fie prin desert caci avionul s-a prabusit,dar avionul se putea prabusi si in Alaska...Nu stiu daca cineva poate prevede la ce fel de lectie de supravietuire se poate astepta.Probabil ma abat de la discutia initiala,insa urmarind discutia asta mi-am pus intrebarea asta.Ce faci ca sa supravietuiesti cand nu ai nimic la tine,cand se intampla fara sa te astepti ? Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan_g Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire cine sunt pacalicii de la discovery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Re: Supravietuire cine sunt pacalicii de la discovery ? pai unul este bear grills, care face tot felul de idiotenii numai sa se dea in spectacol, altul este fotograful acela care a incercat sa stea in Alaska 6 luni si dupa 30 zile plangea de mama focului dupa mama, dupa sotie... si a chemat elicopterul sa il duca acasa (asta e [video=youtube;ftAaHS_-bYI]http://www.youtube.com/watch?v=ftAaHS_-bYI ). astia sunt pacalici, fiecare cu extrema lui, dar de la care nu ai ce sa inveti, decat SA NU faci ca ei. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 (edited) Re: Supravietuire Ca sa mergi pe munte in primul rand iti trebuie un psihic foarte puternic, sa nu mai vorbim de supravietuire. Daca se intampla asta iarna, atunci situatia se complica foarte mult si sansele sa pici in depresie sunt foarte mari. Poti sa ai tot echipamentul din lume, daca nu te ajuta ce ai in " tartacuta ", atunci sigur vei folosi sfoara si o creanga :) Recomand ceva provizii de conserve, malai, orez. Fiecare le foloseste constant si varianta simpla este sa le folosesti pe cele din rezerva, apoi le cumperi la loc. Astfel ai mereu " rezerve proaspete". Edited May 30, 2013 by Dreamer "Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe." Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogusmarc Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Re: Supravietuire http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fgonzoj.files.wordpress.com%2F2012%2F10%2Fsas-survival-handbook-revised-edition.pdf&ei=wXVAUvzFKITKsgbbuYCgDw&usg=AFQjCNGitsStQog-1Z_DCio9Z0DwhcqsQA Pentru toti cei interesati despre cum pot supravietui in diferite locuri si diverse situatii , cititi aceasta carte ..... este senzationala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Re: Supravietuire http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fgonzoj.files.wordpress.com%2F2012%2F10%2Fsas-survival-handbook-revised-edition.pdf&ei=wXVAUvzFKITKsgbbuYCgDw&usg=AFQjCNGitsStQog-1Z_DCio9Z0DwhcqsQA Pentru toti cei interesati despre cum pot supravietui in diferite locuri si diverse situatii , cititi aceasta carte ..... este senzationala Multumim frumos! "Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe." Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlieGeologie Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Re: Supravietuire Ptr supravietuire zici ...:oc Cel mai important element in supravietuire este ...apa (rezerva de apa) si tot ce se leaga de asta ...elemente de colectare, filtrare, etc Al doilea element vital este ... hrana (rezerva de hrana) si tot ce se leaga de asta ... adica ustensile necesare vanatorii, prepararii hranei (vesela) Al treilea element fara de care hrana nu s-ar putea consuma si de ce nu s-ar putea folosi si in alte scopuri, incalzire de exemplu...focul ...adica ustensilele de facut focul gen cremene, amnar sau de ce nu cele moderne ...cribit, bricheata samd Cu astea 3 poti supravietui o perioada relativ mare de timp ... Restul sunt mai putin importante si pot deveni dispensabile. De la ustensilele necesare confortului personal pana la ustensilele dedicate entertaimentului ...Ar putea urma o lista lunga ...dar e vorba de supravietuire aici ... nu de un holiday in Maldive. :wink: Bine punctat! Bravai! Ca dac-ar hi dupa unii, am baga cam toata gospodaria in 2mc. Plus un Carrefour! ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlieGeologie Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 (edited) Cred ca pierdeti un amanunt, o groapa de sicriu e dubla decat groapa noastra cu pricina, adica vreo 2*1*2 m, atunci cum dracu sa incapi intr-o borta de wc cu toate lucrurile ? Daca e sa fie lucru de mantuiala, atunci te pui in ea si-ti tragi pamant deasupra si ai rezolvat. Daca esti gospodar ca Noe, te pregatesti din timp adica intri intr-un tunel de tren asa mai pe la munte la inaltime sa nu ti-l inunde si incepi sa-ti faci la mijlocul lui o deviatie in lateral, o incapere in munte asa de vre-un hectar consolidata, armata toata cu beton cam cat Salina de la Praid sa zicem in care bagi din timp marfa cam cat intr-un Carrefour, nu mai mult axandu-te pe producere energie fie solar fie eolian. Dupa apocalipsa cand iesi in oras cu tubulara, basculanta de 500 cai putere, sau barca cu motor (in functie de apocalipsa) iti permiti sa fluieri dupa o blonda care sta la plaja pe o daramatura de bloc si s-o intrebi ce ar face pentru un gulas. :ypu Tare!! Bravai!!! Iti mai trebuie si o cisterna de benzina/motorina apoi. Si in locul ramas liber din cei 2 mc mai poti pune si niste scandura, tigle, parchet, niste faianta... si neaparat un bideu ;) Grija mare!!! Nu uitati Kurpapiru'!!! Edited September 27, 2013 by Astral ........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr ... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogusmarc Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Re: Supravietuire Multumim frumos! Cu multa placere Link to comment Share on other sites More sharing options...
zurlyro Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Re: Supravietuire Inainte de a lua arcul, as face muuuuulte sesiuni de antrenament cu el. De se vede in filme in materie de acuratete nu bate cu realitatea neam! Am si folosesc relativ des vreo 7-8 arcuri, diverse modele. Respect maxim pt Wilhelm Tell si contemporanii lui! Sent from somewhere out of the office. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Re: Supravietuire Intradevar , ca utilizator de arc , doresc sa scot in evidenta unele aspecte. Arcul , asa cum il cunoastem noi , nu este tocmai un reper de fiabilitate si nu iti da mare autonomie. Arcurile moderne au corzi foarte sofisticate. O coarda rupta ...si in veci de-a pururea nu mai ai cu ce sa o inlocuiesti ..in caz de supravietuire. Sagetile sunt o alta provocare. Precizia tragerii este direct proportionala cu calitatea si geometria sagetii. Echilibrarea , lungimea , eventualele mici imperfectiuni , fac ca o tragere la peste 15-20 metri sa fie un hazard. Sigur , in filmele moderne , gen Arcasul ( o porcarie jalnica daca ma intrebati poe mine ) , trage ala si cu ochii inchisi la 500 de metri si lasa musca fara urmasi. Exemplul dat de producatori se adreseaza , evident , imbecililor . PE vremuri , umblau aia cu matele si tendoanele de vite/cai la ei , fire de in si canepa si impleteau la ele de ii lua gogoiu' pana le iesea de o coarda noua , in caz ca se rupea aia veche , sa aiba cu ce schimba. Daca nu aveau , arcul devenea un bat stramb si inutil . In realitate o sulita este o arma mult mai utila si iti confera o mare autonomie. Are multiple intrebuintari. Va sugerez cutitele Cold Steel , gama bushman care pot deveni niste sulite de nadejde , buna la pescuit , la aparat , la agatat fructe aflate pe ramuri inalte . O alta gaselnita buna ( cu conditia sa o ai la tine ) este o lopatica de infanterie din al doilea razboi mondial cu coada fixa . Gasiti pe okazii la niste preturi de jena ( eu am luat doua cu 25 ron/ buc , plus transportul prin posta romana ) . Otelul este ....de vis . Am una pe care o folosesc la sapat ( am detector de metale si este mica , usoara ...si extrem de rezistenta. I-am ascutit cu flexul toate cele trei muchii si ....sap , tai radacini , fac aschii , tai lemne , arunc la tinta ,... este o redutabila arma de atac si aparare . Recomand cu caldura . Nu cumparati porcarii din acelea rabatabile. Nu fac doi bani . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts