Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce anvelope ?

teo pes

Postări Recomandate

Re: ce anvelope ?

ce anvelope si pe ce jante suporta y61 ? chiar si cu o ridicare din suspensie?

Salut,

Uite aici doua discutii pe tema asta:

- 33 inch: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76558-Y61-SWB-pe-roti-33-de-inch-cum

- 35 inch: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76514-Y61-SWB-pe-roti-35-de-inch-cum

(Despre jante s-a discutat mai putin.)

:h5

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa mai reformulezi odata, ca sa intelegem si noi:

-te intereseaza ce dimensiuni roti/jante suporta real autoturismul?

-te intereseaza ce scrie in "certificat"?;in "certificatele" astea noi(care sint de vre-o 3 ani) nu mai scrie nici o dimensiune, asa ca doar ARR-ul se poate lua de tine in trafic, ca nu ai dimensiunea corespunzatoare la anvelope, sau cind faci ITP-ul

Editat de PYZ
Link spre comentariu

in certificatele astea noi sunt trecute mai multe date decat in cele vechi !:wink:

chiar toata cartea

numai ca inca echipajele de pol si control rar nu sunt echipate cu suportul electronic de a le citi pe loc , dar vine in curand , imediat dupa ce vine impozitul pus in functie de emisii si an de fabricatie

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Teo,

33 inch se pot trece. Daca poti pune si 35 pe langa... Eu, daca as fi putut mi-as fi pus. La Vitara am inca vreo 3 marimi trecute ca omologare individuala pe langa cele standard. Recomandare: vezi ce cauciucuri iti plac de ex. BFG si ia o marime standard echivalenta pt. 33 la ele si trece-o pe aia.

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

da ! hai sa lasam lista deschisa pt cine mai e interesat ,

la 15" am inteles ca trebuiesc distantiere , inaltare , aripi decupate ?

Salut,

Eu ma refeream la mairmea jantelor, care nu sunt neaparat in relatie directa cu diametrul total al rotilor, astfel incat sa fie nevoie de distantiere, inaltare, decupare, etc.

Uite aici un desen exemplificativ: marimi diferite de anvelope (cu coduri diferite - pt. jante de 15" si respectiv 16") pot avea diametrul exterior egal.

tires_wheel_ratio.jpg.19973b7656c29d27267582442f41c34c.jpg

:h5

Sorin

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

cristi mi a spus ca 15" nu intra de etriere ,asta inseamna distantiere, distantierele la flexare pe viraj duc la atingere aripi

aceiasi treaba am patit la niva cand am trecut de pe 16"pe 15"suzuki , a trebuit sa i tai colturile la aripi si asta fara distantiere si pastrand exact diametrul exterior ,fapt datorat unei latimi mai mare a anvelopei

Link spre comentariu

cristi mi a spus ca 15" nu intra de etriere ,asta inseamna distantiere, distantierele la flexare pe viraj duc la atingere aripi

aceiasi treaba am patit la niva cand am trecut de pe 16"pe 15"suzuki , a trebuit sa i tai colturile la aripi si asta fara distantiere si pastrand exact diametrul exterior ,fapt datorat unei latimi mai mare a anvelopei

pai Teo daca ai trecut de pe 16 care teoretic e inalt la 15 care e mai mic decat 16 :)

cum iti atingea?

ai doua posibilitati,fie ai mers pe o marime mai mare fie aveai cauciuc resapat care e cunoscut faptul e mai mare in diametru

Link spre comentariu

lupule moralist

ia mai lectureaza ultima parte a ce am scris si reformuleaza daca te precepi acum si la patrol:ha:

tu ce faci ? de dragul de a raspunde cat mai mult nu prea dai atentie la ce se scrie ,?

:wink:

Editat de teo pes
Link spre comentariu

[...] fapt datorat unei latimi mai mari a anvelopei [...]

De mica poate sa fie oricat de lata, numai de lunga sa nu fie prea scurta... Deci acolo te incurca latimea anvelopei, da-aia ai taiat.

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

ezact! cand pui cauciuce mai late ,la viraje, in linie cu coltul aripii e firesc sa se misoreze distanta ,e normal ca e materie negra moale elastica si mai multa , e chestie de geometrie spatial exhaustiva de tip dialect filozofica .................

hai ca ne explicam asta cand ne om intalni la o bere!:2dr:clb

Link spre comentariu

In toata invalmaseala asta ...adica topicul a plecat de la primarie, s-a dus la cimitir... dar intai s-a oprit si pe la biserica ptr o festanie, doua!

Ca un mic tips ptr viitor dl Teo: o intrebare cinstita atrage un raspuns corect! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In toata invalmaseala asta ...adica topicul a plecat de la primarie, s-a dus la cimitir... dar intai s-a oprit si pe la biserica ptr o festanie, doua!

Ca un mic tips ptr viitor dl Teo: o intrebare cinstita atrage un raspuns corect! :wink:

da ! si tu ai dreptate , sunt persoane care trebuie sa le spui direct :

mai baieti , am o pila la rar si vreau sa mi spuneti ce trebuie sa mi treaca in carte :hm

mie unde nu stiu si nu cunosc incerc sa aflu sau sa invat , nu mi e rusine ,

mai mult mi ar fi rusine sa bat campii pe ce nu stiu sau nu am trait vreodata

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare