Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

e dreptul meu - romani, treziti-va!

air_wolf

Postări Recomandate

Re: e dreptul meu - romani, treziti-va!

"Pentru ca vrei sa opresti masinaria dementa, si prea multi depind de ea.

Le e foarte frica de ce ar putea urma. Unii stiu sigur ca vor pierde fabulos de mult."

Restul articolului, aici :

"]http://www.wall-street.ro/editorial/649/Bureaucratics-Cosmar-de-zi?fb_action_ids=527528367270635&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22527528367270635%22%3A431638013580464}&action_type_map={%22527528367270635%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 408
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stau, citesc forumul, vorbesc cu cei de acasa din Romania, ma uit pe toate canalele de stiri de pe aici dar si pe site-urile romanesti de stiri si ma minunez. De vreo 2 ani de zile sunt plecat cu contracte de ~6 luni prin mai multe state. Am incercat in august 2012 sa revin in tara, sa ma stabilesc si sa stau si eu la casa mea ca doar de aia am casa si nevasta, sa nu mai umblu prin toata lumea dezlegat. Cand m-am intors ce credeti? Am cautat aproximativ 3 luni de munca, tinand cont ca am facultate, masterat, specializari facute, etc, slava Domnului nu mi-e rusine sa muncesc absolut deloc. Am gasit intr-un final in noiembrie ceva de munca, sotia mea fiind casnica in tot acest timp. La fel si ea are facultate terminata in Bucuresti, a lucrat pentru cea mai mare firma de publicitate din tara si a organizat evenimente cu 20.000-50.000 persoane. Cand a revenit in Constanta anul trecut, a incercat sa se angajeze si dupa mai bine de 200 cv-uri depuse a reusit sa obtina 2 interviuri.

Cand am vazut ca de fapt in Romania eu incerc sa supravietuiesc si nu sa ma dezvolt ca un tanar normal, sa am o familie fericita, am hotarat sa ma reintegrez prin Europa. De aproximativ o luna suntem in U.K. si muncim cinstit, ne chinuim dar fara stresul zilei de maine, stiind ca avem cu ce plati facturile si alimentele.

Nu vreau sa fiu criticat pentru faptul ca nu am ramas in Romania sa lupt impotriva Sistemului, pentru ca nu vreau sa ma transform in martir ci doar sa traiesc normal. Nu pot sa cred ce legi s-au dat in ultima vreme, cat de nesabuiti putem sa fim (e.g. parlamentarii) cand e vorba de populatie.

In incheiere pot sa spun doar ca mi-a placut ACEST articol ... Romani Uniti-va!!!

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

@plummer,daca as fi in locul tau,nu m-as mai intoarce si nu din cauza tarii in sine,ca se numeste Romania,ci din cauza celor dintre noi,care "cica" ne vor binele,dupa ce in prealabil ne-au cersit voturile pentru propriile lor interese.Si eu ma numar printre cei care vreau sa emigrez,desi acolo poate o sa ma chinui mai mult decat aici,dar macar stiu pentru ce.Pana atunci,o sa ma alatur celorlalti,care vor sa schimbe ceva,pentru ca si eu am o familie pentru care trebuie sa lupt!

• Like 1
Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu criticat pentru faptul ca nu am ramas in Romania sa lupt impotriva Sistemului, pentru ca nu vreau sa ma transform in martir ci doar sa traiesc normal.

Sa te critic ? FELICITARI ! Pe mine ma critic ca nu am avut taria sa plec, inca.

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Scuze de off toppic dar vroiam sa ai raspund lui @Pe Coclauri.

Sa sti ca o parte din ce ai detaliat tu este complet gresita,nu esti pus in sitatie si vezi lucrurile de afara complt eronat.

Eu sunt unul din aia cu anunturi "montez parchet" si iti spun ca majoritatea dintre micii meseriasi au avut odata firma si am platit taxe la stat.

Eu am facut firma cu 6 luni inainte sa incep activitatea si am vrut sa fie totul legal pt ca aveam impresia ca imi aduce si mie vreun avantaj,complet eronat.

.

Ori sunt eu mai greu de cap, ori raspunsul tau confirma cele spuse de mine: Statul te apara si te incurajeaza pe tine, "mesterul anonim", care lucrezi la negru si ai ZERO contributie si raspundere. Nu te intereseaza cine-i plateste pe profesorii copiilor tai.

Tu, micule meserias anonim, vii cu preturi "fara concurenta" si destabilizezi tot ce inseamna pret corect. Urmarea: eu sunt cel intors pe toate partile la un control fiscal, ca tu esti anonim si subteran, iar eu "din oficiu" suspectat de toate relele, pentru ca deja am preturi mai mari ca tine si risc sa ma imbogatesc..

Si mai e ceva ce nu inteleg: De ce ai postat aici? ca sa te lauzi ca fentezi statul si ca ti-e bine asa, sub paturica anonimatului si de fapt n-ai prea vrea sa schimbi nimic din stapanirea asta, ca te-ai "descurcat" in dulcele stil romanesc?

Si inca ceva: CORECT romaneste e IMPRUMUT si nu INPRUMUT (e recomandat sa-ti modifici semnatura)

Si, ca sa mai destindem atmosfera, o poza ce-am vazut-o pe FB.. 526112_470322676356371_1983169146_n.jpg.a564877ddb10de1bb961ab67e0444263.jpg

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

Haideti sa nu poluam topicul cu probleme personale si individuale.Eu consider un topic serios,care nu are legatura cu problemele noastre personale:tk

Link spre comentariu

"micul meserias" nu are nici o vina.

sistemul, in loc sa puna mina si sa ii intrebe: "montezi prchet, ce factura imi dai?", se duc la cei care platesc taxele. am asculat aseara la tv, nu mai stiu pe ce post, pe mugur mihaescu, care a avut un control si pentru 20 de lei in plus in casa, cei de la zgarda financiara au vrut sai dea 8000 de lei amenda si 3 luni de suspendare. in conditiile in care asta plateste citeva zeci de mii de euro la buget pe luna, era stupefiat ca timpitii vor sa nu ma incaseze 3 luni bani, dar i-au dat amenda de 8000 de lei :uameni:pr

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

s-a scris...s-au emis opinii...s-au facut analize politice...economice...etc samd....fara nici o concluzie...vb lui Silviu...il asteptam pe Zorro sa-i dam like-uri pe feisbuc...cei care au :grin:

singura solutie viabila...cu efect imediat...e linsarea politicienilor...acolo unde sunt prinsi....unde au vilele de vacanta....se poate face curat cu 10 l de benzina si un chibrit.....samd....de vorbe...idei si dezbateri sunt pline televiziunile si netul....fapte in schimb....nu prea

sunteti toti oameni destupati la minte....inca nu realizati ca gunoaiele din politica romanesca traiesc in lumea lor...care nu are nimic in comun cu lumea noastra?

vorbele nu-i impresioneaza...greutatile prin care trecem noi cei de jos nu-i prvesc....sigurul lucru care le spune ceva este frica...iar fica asta trebuie sa le intre in oase in cel mai violent mod...

cu siguranta au o armata de angajati care citesc pe aici...pe bloguri....si prin alte parti...dar mizeaza pe faptul ca noi...dam din gura si vrem sa scoatem castanele din foc cu mana altora....

pana nu trecem la fapte...la modul dur...concret nu vom face altceva decat sa ne vaitam...ier ei sa-si vada mai departe de ale lor

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Ori sunt eu mai greu de cap, ori raspunsul tau confirma cele spuse de mine: Statul te apara si te incurajeaza pe tine, "mesterul anonim", care lucrezi la negru si ai ZERO contributie si raspundere. Nu te intereseaza cine-i plateste pe profesorii copiilor tai.

Tu ai zis ca esti greu de cap nu eu,nu ai inteles nimic,hai sa iti desenez mai in scurt.

Ai restructurat vreo casa?cat tva ai platit asa de bun samaritean la manopera acelei lucrari?

Ma intereseaza cu ce sunt platiti profesorii pt ca am 2 copii,daca eu castig 1000ron pe luna din manopera si statul vrea 800 cum fac sa traiesc cu 200,daca statul din 1000 imi cere 200 atunci toata lumea multumita,chiar si tu.

Am explicat ca munca la negru nu aduce nici un beneficiu,dar daca e la alb te ingalbenesti de la ficat cand iti vin plicurile cu platile taxelor.

Pretul ala corect de care zici tu cand o sa ti-l ceara un meserias o sa il injuri,asa ca exemplu,daca tot vrei preturi corecte,pt o proprietate de 50000euro esti dispus sa platesti restructurarea 15000 din care minim 5000 manopera,adica la cca 10-15 ani sa platesti 10% din valoare doar manopera unei restructurari?dar tastam si ne dam rotunzi.

intelegi ca nu este de munca indiferent de pret,eu chiar nu am un pret mic,dar nu stiu pe ce lume traiesti tu dar pe aici pe la mine si cam la nivel european constructiile sunt aproape de 0,sunt industrii si meserii care produc doar somaj de prin 2009 incoace.

Sau din ce spui tu sa inteleg ca mocirla in care se scalda tara asta este vina mesterilor anonimi ca mine care destabilizeaza:ha:

Acum ai inteles?

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

cu siguranta au o armata de angajati care citesc pe aici...pe bloguri....si prin alte parti...dar mizeaza pe faptul ca noi...dam din gura si vrem sa scoatem castanele din foc cu mana altora....

Marius, cu tot respectul, fix asta facem. violenta nu este o solutie. nu de eroi avem nevoie ci de oameni care sa aibe suficient de mult bun simt incit sa se puna in locul celor pe care ii conduc.

daca actualii guvernanti nu au nici bun simt si nici respect, atunci sa se duca frumos la casele lor, la afacerile lor, care intre noi fie vorba, fara contracte cu statul si fara "spate" vor da faliment.

in locul lor sa fie alesi oameni care doresc sa faca ceva.

vrei sa stii pe cine acuz eu, in principal, de situatia din tara? pe patroni! care n-au coaiele necesare sa spuna: baieti, banii nostrii va finanteaza afacerile. ori faceti cum este corect astfel incit sa ne dezvoltam toti, ori veti avea 3.000.000 de someri, caz in care o beliti. asociatia patronilor, d.p.m.d.v.d. este o laba trista, pe peretele unui WC public. atunci abia vor avea cei de la guvern o problema... in secunda aia statul da faliment!

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Tu ai zis ca esti greu de cap nu eu,nu ai inteles nimic,hai sa iti desenez mai in scurt.

Ai restructurat vreo casa?cat tva ai platit asa de bun samaritean la manopera acelei lucrari?

Ma intereseaza cu ce sunt platiti profesorii pt ca am 2 copii,daca eu castig 1000ron pe luna din manopera si statul vrea 800 cum fac sa traiesc cu 200,daca statul din 1000 imi cere 200 atunci toata lumea multumita,chiar si tu.

Am explicat ca munca la negru nu aduce nici un beneficiu,dar daca e la alb te ingalbenesti de la ficat cand iti vin plicurile cu platile taxelor.

Pretul ala corect de care zici tu cand o sa ti-l ceara un meserias o sa il injuri,asa ca exemplu,daca tot vrei preturi corecte,pt o proprietate de 50000euro esti dispus sa platesti restructurarea 15000 din care minim 5000 manopera,adica la cca 10-15 ani sa platesti 10% din valoare doar manopera unei restructurari?dar tastam si ne dam rotunzi.

intelegi ca nu este de munca indiferent de pret,eu chiar nu am un pret mic,dar nu stiu pe ce lume traiesti tu dar pe aici pe la mine si cam la nivel european constructiile sunt aproape de 0,sunt industrii si meserii care produc doar somaj de prin 2009 incoace.

Sau din ce spui tu sa inteleg ca mocirla in care se scalda tara asta este vina mesterilor anonimi ca mine care destabilizeaza:ha:

Acum ai inteles?

Stimabile, tu te certi cu mine in loc sa te certi cu statul, asta nu inteleg eu oricat mi-ai desena.

E clar ca taxele sunt mari, stufoase si imposibil de platit fara "artificii". Tu alegi sa nu platesti nicio taxa si sa te vinzi ieftin. Maine va veni altul mai flamand ca tine si se va vinde si mai ieftin. Daca noi insine nu ne respectam, n-are cine.

E clar ca ceva, undeva trebuie schimbat. Mi-a placut o mare vorba: "Accepta ce nu poti schimba, dar schimba ce nu poti accepta". Oricum nu vreau sa lungesc discutia, c-am poluat destul topicul si disputele personale consuma aiurea timpul nostru si al cititorilor.

• Like 1

Noroi Bun !!

LaGuraSobei.ro

Link spre comentariu

atunci...va rog pe voi sa continuati sa-i impresionati cu vorba buna pe nesimtii din politica romneasca...ca nu veti ajunge la nici un rezultat

sunt niste animale cu pielea groasa care nu pot intelege de vb buna....doar cu bata ai poti aduce pe calea cea dreapta :grin:

Link spre comentariu

Domnilor pan' la urma ... facem o ieseala pe Magheru cu troscaretele? Sau o labarim in continuare?

Ca a fost ca n-a fost ... o dam in parcheturi, in faianta pusa pe tavan, in dosarele x ...pana mea ...

Concret: FACEM CEVA sau pana la urma asta e un topic ca toate celelalte de acest gen, adica topic de lamentari, vaicareli, ipocrizie, frustrare ...laba...ejaculare ... a doua laba nu mai merge ...ca a murit cucul de la ceas ...parasim topicul ...

Nu trebuie pusa problema asa: daca faceti, daca hotarati, daca vedeti ...daca ...daca ...

Eu nu iubesc acest shit! Sunt dusmanul lui! :ha1

Pot, vreau, fac, am facut! Asa ar trebui incepute frazele ...nu altfel!

I love sa beau o cafea in "jipul meu" murdar, vechi si rablagit ...in fata acolosea la nenea Pontitza ... pontilar dracii sa-l ponteasca ... :wink:

Eu sunt oportunist ... recunosc jidaneste ...mi se rupe decine e la putere ...sa-mi fie mie bine ...eu ies ptr mine ...nu ptr popor (pe cuvant ca mi se falfaie de popor)! Dar poate au si altii nevoile mele ...si atunci ... s-ar putea sa iasa show! Voi chiar nu simtiti nici o lipsa? ...Toate-s bune? Sau nu sunt de fapt ...ca daca erau nu scriati aici!

Stiu, sunt egoist (mi s-a mai zis)...dar mi se falfaie si de asta ...

La final daca tot nu se va intampla nimic ... si tot firesc, vom supravietui ptr a nu stiu cata oara, numai bunul Dumnezeu stie cum...multumiti administratorului ca acest forum exista si din cand in cand, descarcati aici in fata a mii de prieteni virtuali energii nedorite, ganduri negre si alte probleme care va apasa sufletul ...adica intr-un cuvant "va eliberati"!:grin:

PS -scuzati-mi limbajul vulgar ...am "zgaltait" putin topicul ... in incercarea a va trezi ... la realitate!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu trebuie pusa problema asa: daca faceti, daca hotarati, daca vedeti ...daca ...daca ...

Eu nu iubesc acest shit! Sunt dusmanul lui! :ha1

Pot, vreau, fac, am facut! Asa ar trebui incepute frazele ...nu altfel!

Daca este vorba de mine, imi pare rau pentru acea postare, pentru persoana a II-a .

( Poate trebuia sa o spun direct, nu am bani / momentan nu stau bine cu banii.

Am fost retinut pentru ca masina mea este la 162.000 km, si nu vreau sa o mai misc pana nu-i fac distributia...deplasarea la Bucuresti ar mai adauga ceva km si ar mai topi un full...am reusit sa cumpar piesele dar chiar nu am bani de manopera. ..ma mai asteapta si unele datorii pe la asociatie... pana pe 31 si impozitele.....Imi pare rau...chiar sunt si eu alaturi de voi ...momentan cu inima. )

Scuze de offtopic.

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Tare!!! Si atat.

P.S. As da QUOTE fiecaruia dintre voi, in parte - fiecare are dreptate, unii mai coerenti, altii mai putin, dar toti suparati. Si asta mi-a placut cel mai mult!

Nu suntem singuri pe lume, astfel de initiative exista si pe alte forum-uri, site-uri, blog-uri etc. Si toate sunt SUPAPE DE REFULARE (cam ce zicea Yonutz mai inainte). Sunt foarte bune, dar sunt doar supape. Si orice supapa de refulare, la un moment dat face FASSSS - si gata.

Nu uitati ca suntem Romani, chiar daca veti crede ca sunt pesimist, sau si mai rau ca sunt "de-al lor" - va inselati, asta e trista realitate. Nu stiu de ce toata lumea priveste gresit spre o origine inexistenta - "decembrie 1989" .. si se discuta despre "in ultimii 23 ani". "Revolutia" nu am facut-o "noi", pentru "noi", au facut-o "ei" pentru "ei" si daca va uitati in istorie, "noi" nu am facut niciodata nimic, in afara de a plati tribut puternicului si de a fugi si a parjoli totul in urma noastra cand nu am mai avut chef sa dam galbenii. De asta, sunt din ce in ce mai sigur ca nu vom putea face vreo mare branza nici de acum incolo. Suntem neputinciosi, daca vreti exact cum chimioterapia nu vindeca cancerul!!! Dar as vrea sa putem. As participa cu mare placere la orice actiune de-a "noastra" orientata impotriva "lor" asa cum personal am mai facut-o si cu alte prilejuri, fara succes am constatat ulterior, lucru care, ma face sa redevin realist si sa imi dau seama ca sub nici o forma "noi" NU PUTEM FACE NIMIC, NICIODATA! Unica solutie pentru "noi" tot din istorie ar trebui s-o luam - ar trebui ca inca o data sa NU MAI DAM TRIBUT, ci SA FUGIM SI SA PARJOLIM TOTUL IN URMA NOASTRA, ca sa nu mai aiba ce lua "ei".

Felicitari tuturor participantilor la discutie, si in general, tuturor nemultumitilor, asta e un semn ca nu ne-au putut prosti chiar pe toti cu tv-ul si cu maneaua (referitor la caricatura anterioara). Iar celebra "Somnul ratiunii naste monstri!" a lui Goya, e foarte clar dovedita in Romania, uitati-va-n jurul vostru, sunt milioane, unii asculta la tv, altii fura, unii se plang, altii injura, unii ne conduc, multi privesc nedumeriti, dar totalizeaza milioane da-le-n gura ma-sii de milioane:)) De monstri.

Numai bine,

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Tare!!! Si atat.

... este ce ai scris tu in postul asta.

Mai mult ca sigur ca unii doar refuleaza, dar pierzi din vedere ca altii chiar actioneaza. Daca nu ii stii tu pe aia, nu inseamna ca nu exista.

Daca nu stii istorie, cea autentica, nu e grav, dar este grav cand iti dai cu parerea despre istorie, ca si cum ai fost de fata la toate evenimentele din trecut. Nu ti-as fi dat replica acum, daca nu l-as fi vazut pe Dan Matei Agathon acum cateva minute la TV, mancand rahat exact pe aceeasi tema, cu "istoria" si cu ce au facut romanii si ce nu au facut. Pe ala macar il inteleg: este platit gras sa abereze in public, ca si multi altii pe care i-am mai vazut si citit pana acum. Dar tu de ce faci asta? Raspunsurile sunt doar doua: fie esti si tu platit, fie din ignoranta. Chiar nu exista un alt raspuns valid.

Vorba romanului: de-aia nu are ursu' coada! :wink:

Link spre comentariu

"La placinte inainte, la razboi ... "

Daca se stabilea o iesire la "noroiala" mama ce repede se organiza si ce multi participau ...

Daca stabilim ceva eu particip, desi sunt de acord cu Marius ca nu-i vom impresiona, si eu as prefera varianta a doua :hm :fr :ps :jp1

• Like 1
Link spre comentariu

nu trebuie sa fim 300000,,trebuie 1000 da adevarati,astia trebuie prinsi de gat..poate a,ti uitat cum s.a aruncat ala de la balcon in plina sedinta(omu desfigurat) si sedinta a continuat nestingherit..am tot scris hartii,voturi,referendumuri etc,degeaba,pana nu ii arzi pe astia nu se duc..o luna a iesit lumea in strada si nenorocitul a ramas!! ce jigodie de om pote fi..si astia cum au venit cum au uitat tot ce au promis. E clar ca toti sunt la fel,hai sa nu fim prosti nu EXISTA exceptii..am vrut sa intru in politica "la tineret" am stat vreo 2 luni,am cunoscut colegii si fuga,pupincuristi,labangii tocilari si coarde.

Sa facem o propunere de data clara si in strada..nu cred ca ramane fara ecou faza cand intra careva cu masina in usa Parlamentului,Guvernului..

Link spre comentariu

.am vrut sa intru in politica "la tineret" am stat vreo 2 luni,am cunoscut colegii si fuga,pupincuristi,labangii tocilari si coarde.

O vorba din batrani;

"Politica este cea mai mare curva. Daca intri in politica esti la fel ca ea".

Link spre comentariu

@Optimus, exista si varianta ca eu sa cred ca tu nu esti pur si simplu foarte mintos, dar nu are rost sa iti spun asta, aici, in public. Cred doar ca te-a luat prea tare "flama" si de-aici ti se trage. Si eu chiar nu cred asta despre tine, am vazut ca esti msi in varsta, logic ar fi sa ai si o experienta mai vasta de viata, chestie care de multe ori, ajuta. Acum sa zici ca eu sunt platit de cineva, iar nu era o varianta plauzibila.

Am spus mai sus ca imi place intreg thread-ul si ca o sa merg pana la capat daca se stabileste o data certa pentru actiune. Revin si completez cu precizarea ca imi face o deosebita placere sa fac parte dintr-o comunitate care are capacitatea de a se "alia" pe principiul "toti pentru unul, unul pentru toti!" intru binele comun. Chiar cred ca ar trebui sa cautam si pe alte forum-uri posesori de autoturisme chiar non4x4 cu motoare de capacitati mari, pentru care, taxele aberante si abuzive sunt aceleasi. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

Ceea ce am spus, deasemenea, este ca eu, nu cred ca vom reusi sa schimbam ceva, pentru ca nu-i intereseaza, pentru ca sunt prea versate jigodiile, pentru ca au bani si toate parghiile in mana, pentru ca exact cum zicea si colegul Marius Radovici, in toate partidele, sunt asa "de mici". Indiferent de ceea ce cred eu, ar trebui sa incercam. Si am motor de 1300 cc, deci sunt alaturi, din principiu. De intrat sunt sigur ca nu intra nimeni peste ei cu masina, nu asta e scopul. Scopul e acela de a trage un semnal de alarma: "suntem aici, nu dormim si suntem nemultumiti de voi, cei care ne-ati promis marea cu sarea si acum cand v-ati vazut cu sacii in caruta va faceti ca ploua!". In continuare cred ca-i va durea in semering de noi si pot sa fac pariu cu voi ca nu putem schimba nimic, niciodata, realist vorbind. Dar suntem datori sa incercam. Referitor la treaba cu istoria, eu ma refeream strict la ce am invatat la scoala, despre fapte si realitati istorice probate cu dovezi clare, acte s.a.m.d.

P.S.: @Optimus: Noi, locuitorii acestui teritoriu, chiar am platit tribut Portii Otomane, documenteaza-te mai adanc, iar Stefan cel Mare chiar parjolea si distrugea tor in urma lui cand se retragea din calea armatelor otomane, mult superioare numeric ostirii lui.

Ca au "fabricat" comunistii, o mare parte a istoriei moderne, sunt de acord cu tine, treburi legate de Ungaria, de Regele Mihai I, de partidele politice istorice de dupa 1900 (PNL, PC, PNT etc.) sau despre legionari. Dar asta nu are legatura cu discutia noastra.

Numai bine,

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Legi, ordonante, taxe aberante (si chiar si mai multe si mai mari decat acum) vor exista atata timp cat in parlament exista tot felul de ciobani adunati de pe te miri unde. Un exemplu in acest sens este ciobanul piperean agramat (si condamnat definitiv, cu suspendare, ce-i drept) membru in comisia juridica a odaii deputatilor.

Daca noi vom accepta ca astfel de oameni sa ne faca legi, daca vom continua sa chinuim tastaturile crezand ca vin altii sa ne salveze, sau daca inca mai credem in "podurile de flori", atunci sa nu ne miram ca ciobanii ne vor lua de berbeci... daca nu o si fac deja...

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

@ mita31: Vezi ca erau doua variante in ceea ce te priveste. Acum am inteles, daca ai citit doar din manualul de istorie si probabil Discovery si alte minciuni, macar ai o scuza. Daca vrei sa stii, Romania plateste in prezent tribut Uniunii Europene. Alt stapanitor, acelasi tribut. Culmea ca peste tot se vorbeste de "bani europeni" pe care noi ii ratam aparent ca niste fraieri, dar nimeni nu vorbeste de cotizatia Romaniei la fondul UE. Pana in prezent, Romania a dat mai multi bani decat a primit, dar nu-si bate nimeni capul cu asta.

Deci nu esti platit, doar nu stii istoria reala a Romaniei. Asta nu ar fi fost grav, daca nu ti-ai fi exprimat parerea despre subiect. Iar Stefan cel Mare si altii ca el, au fost niste straluciti strategi, nu au fugit din calea navalitorilor doar pt ca "nu au mai vrut sa dea galbenii", ci au slabit puterea inamicului dupa care le-a tras-o direct. Pacat ca nu-ti poti imagina macar sacrificiul pe care l-au facut acei oameni.

Pe bune, si fara suparare, nu am nimic personal cu tine, dar te afli intr-o grava eroare pe subiectul asta. Sa zicem ca pana acum nu ai stiut, dar macar de azi incolo cauta sa te documentezi mai bine. Si mai lasa TV-ul, 99% din emisiunile pe teme istorice sunt false, unele mananca rahat cu excavatorul. Ma uitam la History ca au un serial despre al doilea razboi mondial, si nu reusesc sa rezist mai mult de cateva minute, ca ma doare mintea cat pot sa minta aia acolo. Asta dupa ce s-au declasificat documente, dupa ce oameni implicati politic si militar la vremea aia au inceput sa vorbeasca despre manariile facute atunci, si ies la iveala fapte de necontestat, aia inca mai mananca rahat cu excavatorul. Si la Discovery faceau exact la fel. La cablu au scos o balega (Discovery) si au bagat un rahat (History).

La fel si despre romani si teritoriul asta al notru: savanti din toata lumea reveleaza niste adevaruri unele din ele chiar uluitoare, iar niste criptocomunisti (cum l-am vazut pe Aghaton inainte sa vad postul tau) bat campii cu neobrazare. In cazul lor nu se mai pune problema ca nu stiu ce fac, ba stiu chiar foarte bine.

Scuzati offtopicul, dar in afara unei informari corecte si a unei intelegeri profunde, dar si a unei atitudini potrivite, actiunea este sortita esecului. Si s-a vazut asta de nenumarate ori pana acum. Asta tot incerc eu sa va explic.

Si tot asta este si motivul pt care pana acum nici nu s-a arata acel lider care ar putea face ceva, pt ca nu ar fi avut cu cine. Amintiti-va doar de ianuarie 1990, parca ziua de 18, cand Mazilu si inca vreo cativa au atras atentia romanilor la teapa pregatita de Ilici si gasca lor. Cati romani i-au ascultat atunci cu atentie si au sustinut demersul lor de a-l inlatura pe Ilici si criminalii lui de la putere? Atat de putini incat nici nu a mai contat. Le-a dat Ilici in cap cu televizorul, atunci.

La fel si acum, la ce control au asupra massmediei si asupra maselor flamande, pot deturna aproape orice initiativa izolata.

Se pare ca inca nu s-a atins pragul critic, dar suntem totusi foarte aproape.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare