Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nu ai platit amenda , ramai fara permis

Max

Postări Recomandate

Soferii amendati care nu achita valoarea sanctiunii, in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana fac dovada platii, potrivit unei propuneri de modificare a Codului rutier, lansata vineri in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul rutier - n.red.) a fost postat, vineri, spre consultare, pe site-ul MAI, cei interesati putand sa-si exprime punctul de vedere sau sa faca sugestii vizavi de modificarile propuse, in termen de zece zile.

Proiectul prevede introducerea sanctiunii suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule in cazul nerespectarii obligatiei de a achita amenda contraventionala in termenul prevazut de lege.

"Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept in situatia in care conducatorul de autovehicul sau tramvai sau, dupa caz, proprietarul vehiculului ori detinatorul mandatat nu face dovada achitarii amenzii contraventionale aplicate ca urmare a nerespectarii prevederilor prezentei ordonante de urgenta (OUG nr. 195/2002, n.red.), in termen de 90 de zile de la data comunicarii procesului verbal", se arata in proiect. Sanctiunea ar urma sa fie aplicata pana cand soferul face dovada achitarii amenzii.

Maxim 35% dintre amenzile aplicate in trafic sunt platite de contravenienti

In prezent, maxim 35 la suta dintre amenzile aplicate in trafic sunt platite de contravenienti, in conditiile in care doar pana la 2 la suta dintre ele sunt contestate in instanta, a declarat comisarul-sef Florin Catana, de la Directia Rutiera a Politiei Romane.

Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta. Insa plata amenzii nu va fi suspendata prin contestarea sanctiunii decat in situatia in care instanta de judecata, la cererea contravenientului, dispune suspendarea pana la emiterea unei hotarari definitive si irevocabile, "in cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente", se arata in proiectul de OUG.

Cererea de suspendare se va judeca de urgenta, cu citarea partilor

Daca, pe langa amenda, contravenientul a fost sanctionat si cu suspendarea dreptului de a conduce, prin contestarea in instanta, executarea acestei sanctiuni complementare va fi suspendata pana la emiterea unei hotarari definitive si irevocabile.

Daca este mentinuta masura suspendarii dreptului de a conduce, serviciul politiei rutiere competent il va instiinta pe titularul permisului cu privire la data inceperii suspendarii si durata acesteia, in termen de 30 zile de la data comunicarii dispozitivului hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.

La randul sau, soferul va avea obligatia sa se prezinte la serviciul Politiei Rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere, in termen de 15 zile de la data instiintarii. Neprezentarea la Politie in termenul prevazut va atrage majorarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce cu 30 de zile, se mai spune in proiect.

Articol preluat din emm.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nu ai platit amenda , ramai fara permis

O initiativa OK din partea politiei romane!

Este normal ca cei care si-au luat-o sa o plateasca!

TOYOTA LC V8-4.5

TOYOTA COROLLA-TOYOTA AVENSIS

TOYOTA HILUX 3.0-TOYOTA LC 120

Link spre comentariu

Legea e buna ...ptr cei care nu platesc ...DAR in cazul in care amenzile date in lipsa nu ajung in posesia contraveninetului ce se intampla? Se suspenda militianu?

Pana la urma e cu dus si intors legea asta ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu am o amenda de vreo 2 ani,neplatita,pt ca n-am stiut de ea.M-am trezit cu hartie de la primarie acasa,precum ca am de plata o amenda.M-am dus la primarie,am facut copie dupa PV, si cand ma uit la mentiuni si semnatura......nu erau ale mele!Avocatul mi a zis sa nu le bag in seama.

Link spre comentariu

Modificarea aceasta se doreste sa apara in acelasi context cu modificarea privind regimul masinilor inmatriculate in alte state.

De recuperarea amenzilor neplatite trebuie sa se ocupe fiscul.Carnetul iti este suspendat daca nu respecti regulile de circulatie.Incompetenta si delasarea sistemelor statului pline de spagari si combinatori ,platiti din buget(adica de noi) si care au pretentii de sstandar de viata de 5 stele.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Eu am o amenda de vreo 2 ani,neplatita,pt ca n-am stiut de ea.M-am trezit cu hartie de la primarie acasa,precum ca am de plata o amenda.M-am dus la primarie,am facut copie dupa PV, si cand ma uit la mentiuni si semnatura......nu erau ale mele!Avocatul mi a zis sa nu le bag in seama.

Si uite asa ramai fara permis, si pt. ca nu l-ai predat in termen de 5 zile iti mai da si bonus 30 de zile si cine crezi ca trebuie sa umble, pe ce bani si timp sa demonstreze incompetenta altora?

Legea care este in vigoare este proasta si cea care vrea sa vina in completarea ei la fel. In loc sa corecteze prostiile din vechea lege, adauga altele.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Mi se pare o tampenie. Ce treaba are suspendarea permisului cu plata amenzii. Daca fiscul nu este in stare sa-si faca treaba (si nu este) e problema lor. Eu recunosc, fac parte din cei 65% atat timp cat legea nu este pentru toti. E o invitatie la nerespectarea ei. Bun, presupunem ca imi suspenda permisul, asa si? ma leaga de maini si de picioare sa nu pot conduce in continuare? In 15 ani de cand am permis si 2-300.000 km l-am avut suspendat o singura data si unde credeti? pe un fost drum public, care la vremea de atunci facea parte dintr-un santier, deci militia a vrut sa-mi suspende permisul pe santier. Evident ca in momentul cand m-am plictisit eu sa rad de ei mai aveau putin si se duceau de buna voie la nebuni. A facut idiotu' procesul verbal (de la mine nu a vazut nici un act in afara de buletin) permisul a ramas la mine si am circulat in continuare fara sa-l predau (dar cu multa grija sa respect regulile de circulatie a.i sa nu aiba motiv sa ma opreasca).

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Pentru ca o amenda sa fie opozabila ea trebuie sa fie comunicata. Idem PV contraventie - de aia avocatul a spus sa nu o bagi in seama, era clar viciata de o alta semnatura a PV.

Link spre comentariu

Eu ce sa zic ... am permis de aproape 20 de ani, am facut o singura tamponare usoara din vina mea (in spate), n-am avut permisul suspendat niciodata si am peste 1.500.000 km...daca am facut calcule corecte ...Amenzi am mai luat dar le-am platit pe toate ...

Nu e ok ca o contraventie sa nu sa plateasca DACA acea contraventie e una corecta. Nu e ok ca pe strazi sa circule toti idiotii care nici macar nu stiu sa citeasca. Nu e ok sa fi tamponat de unul care nu are actele in regula ...Nu sunt ok multe ... Eu as inaspri legea cu cei care calca frecvent stramb si as merge pana la anularea permisului fara posibilitatea de a iti putea recapata acest drept... nu cu cei care circula cum trebuie!

Link spre comentariu

Pentru ca o amenda sa fie opozabila ea trebuie sa fie comunicata. Idem PV contraventie - de aia avocatul a spus sa nu o bagi in seama, era clar viciata de o alta semnatura a PV.

Nu o bagi tu in seama, dar o sa o bage altii, si apoi TU trebuie sa alergi etc. In cazul unei hotarari definitive si irevocabile, comunicarea nu-ti este trimisa, dar esti obligat sa depui permisul in termen de 5 zile de la pronuntare si de aici incepe circul. Amenda este trimisa direct la financiar, deci nu ai habar de ea decat atunci cand treci pe la taxe si impozite, sau cand te instinteaza ca ai mai primit un bonus de 30 zile.

Link spre comentariu

Cine a spus sa nu o bagi in seama? Era un caz specific, in care altcineva a semnat de primirea PV-ului, caz in care se va constata nulitatea acestuia in instanta.

Eu doar am spus ca organul trebuie sa faca dovada comunicarii PV-ului - fie semnezi tu de luare la cunostinta la intocmirea acestuia, fie ti se trimite acasa si semnezi de primire, fie se afiseaza public daca sunt indeplinite anumite conditii (improbabil in cazul contraventiilor la legea circulatiei, unde identificarea este certa). Daca organul nu face dovada comunicarii, instanta va constata viciu de procedura in cadrul executarii silite sau a scurgerii unor termene, de exemplu. Comunicarea sentintei unei instante si cea unui PV de contraventie sunt doua lucruri diferite.

Link spre comentariu

Dar situatiile cand fiscul e imbecil si are evidentele varza cum o tratezi? Am trecut de doua ori prin cazuri de astea. O data cand se plateau inca la CEC si o data cand am platit la o casierie secundara. Ce fac? Pe banii mei merg sa depun permisul si apoi tot pe banii mei il recuperez dupa ce le demonstrez retardatilor ca primesc banii de pomana?

Samurai incepator
Link spre comentariu

(...) instanta va constata viciu de procedura in cadrul executarii silite sau a scurgerii unor termene, de exemplu. (..).

Pai la asta ma referea ca pana faci dovada nevinivatiei tale ... esti bun de plata si de permis, pe timpul tau, pe banii tai, pe nervii tai si unde mai pui ca poate trebuie sa mergi la o instanta la mama dracu' (cum am avut eu la 600 km de casa si au fost 8 infatisari) si jobul sa nu-ti permita.

Link spre comentariu

de unde reiese ca politicienii nostrii...indiferent de partidele din care fac parte sunt incapabili sa realizeze o lege corecta

sa-mi suspende dreptul de conducere pe drumurile publice doar daca incalc legislatia rutiera......

de partea cu incasatul amenzilor sa se ocupe Fiscul.....nu politia

dar sa nu uitam in ce tara traim :hm

Link spre comentariu

Eu ce sa zic ... am permis de aproape 20 de ani, am facut o singura tamponare usoara din vina mea (in spate), n-am avut permisul suspendat niciodata si am peste 1.500.000 km...daca am facut calcule corecte ...Amenzi am mai luat dar le-am platit pe toate ...

Nu e ok ca o contraventie sa nu sa plateasca DACA acea contraventie e una corecta. Nu e ok ca pe strazi sa circule toti idiotii care nici macar nu stiu sa citeasca. Nu e ok sa fi tamponat de unul care nu are actele in regula ...Nu sunt ok multe ... Eu as inaspri legea cu cei care calca frecvent stramb si as merge pana la anularea permisului fara posibilitatea de a iti putea recapata acest drept... nu cu cei care circula cum trebuie!

Perfect Ioane

Sunt intru totul de acord cu tine!

Dar sunt o gramada care isi iau amenzi pe bune si nu le platesc!

Eu as inaspri legea si mai rau pentru viermii astia de doi bani

TOYOTA LC V8-4.5

TOYOTA COROLLA-TOYOTA AVENSIS

TOYOTA HILUX 3.0-TOYOTA LC 120

Link spre comentariu

Perfect Ioane

Eu as inaspri legea si mai rau pentru viermii astia de doi bani

Cine sunt "viermii de doi bani"? Aia care iau amenzi pe bune sau aia care nu le platesc?

Link spre comentariu

Mda,o lege imbecila gindita de niste retardati.Cum dracu sa suspenzi permisul de conducere unui sofer care isi cistiga piinea din meseria asta daca nu plateste amenda.Oare asta nu e ingradirea dreptului la munca ??? Colegii juristi sau avocati ar putea explica mai bine asta.Poate omul ala care ia amenda e de buna credinta si efectiv nu are bani sa o plateasca,tu ca stat ce faci?!?...nu il mai lasi sa munceasca sau de fapt...esti vinovat pina la proba contrarie ?!

Editat de Astral
Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Primaria Vulcan a decis sa refuze incasarea taxelor de emitere a cartii de identitate pentru contribuabilii care au datorii la municipalitate. Deci daca nu platesti impozitul sau taxele la timp, iti pierzi si identitatea. Motivatia primarelui: daca nu isi incaseaza impozitele, nu are din ce sa plateasca functionarii care sa incaseze genul asta de taxe. Constitutional my ass!

Mie mi se pare aproape valida solutia asta si merita extinsa: oare daca nu mai platim deloc impozite si taxe si statul va renunta la marea de slujbasi abonati la banii guvernamentali? La modul in care se fructifica sumele pe care le dam in prezent e posibil sa nu avem prea multe de pierdut. Invatamantul si sanatatea sunt la pamant de multa vreme, armata nu mai exista decat cu numele, justitia tocmai discutam cat e de utila, iar amicii din politie ne sunt necesari si utili ca aerul.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare