mariusica Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Am un autoturism inscris pe bulgaria cu(TX)banuiesc persoana fizica la c12=stanislav nikolov prin anul 2010 , eu o detin de citeva luni,deci in tara sa plimbat ceva. Ptr ca are motor 1300 si fabricatie 1989 pe romania ar fi ok. Va rog sa ma sfatuiti care ar fi pasi de urmat pentru inmatriculare in tara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Cum radiez bulgaria ? Ai contract de vanzare-cumparare sau procura care te lasa sa o vinzi? Trebuie sa ai contract de vanzare de la cel din procura/contract catre tine, si cu acesta sa incerci la inmatriculari sa vezi daca-l primeste. Daca trebuie sa aduci contract de la notarul din Bulgaria, e belea, trebuie sa se plateasca impozitul intai, dar nu se poate, pentru ca masina ta a fost radiata de la finantele bulgaresti a doua zi, in 2010. Eu vorbesc din cazul meu, s-ar putea sa fi aparut alte proceduri intre timp. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Cum radiez o masina inmatriculata in Bulgaria ? Daca vrei sa o inmatriculezi in RO nu trebuie sa o radiezi din BG. Daca totusi vrei sa o radiezi din BG iti trebuie cartea de identitate,talonul si numerele....se predau la politie si ai rezolvat...dar adio alta inmatriculare.Actele toate raman la politie. Si totusi tu ai o mare problema cu FISCUL RO. Masina a fost vinduta de bulgar la romanul X si el ti-a vindut-o tie.Atunci X trebuia sa iti faca tie contract si cu acest contract trebuie sa mergi la politia RO,dar vei avea o surpriza neplacuta pentru ca iti va cere FISCALUL lui X din RO.Ceea ce este cam imposibil sa declari la financiarul din RO o masina inmatriculata in BG si cu propietar BG. Au reusit sa le inmatricule doar primii posesori ,adica cei care sunt pe contractul de la bulgar . Bulgarul nu iti mai poate face tie (y) inca un contract...pentru ca ar vine acelasi lucru la 2 persoane distincte,si l-ar salta imediat. O poate inmatricula probabil cel de la care ai luat-o...daca el este primul. Succes! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petit Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Cum radiez o masina inmatriculata in Bulgaria ? Politia romana nu stie de contractul notarial din BG, si adopta aceeasi procedura ca si pt. nemtesti. Cel mai simplu, au facut unii cunoscuti, e sa scrii un nou contract de vz-cp intre tine si bulgaru din acte( eventual in bulgareste apoi il traduci).A mers 100% Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Cum radiez o masina inmatriculata in Bulgaria ? @Petit Nu e chiar asa.Politia poate solicita fara probleme in BG date despre masina respectiva. Astfel va avea o copie dupa primul contract si prima procura,cel putin in Constanta politia face treaba asta.Si astfel va ajunge la prima vinzare.Si atunci cam intri la fals in acte...situatie deloc placuta. Daca o rezolva cu complicitatea politiei este alta treaba.Stiu si avocati care au recurs la aceasta solutie dar ei aveau interesul sa isi faca procesul si sa isi ia banii. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Cum radiez o masina inmatriculata in Bulgaria ? Ma uit si cred ca fiecare cred ca se gandeste la altceva ... de fapt sunt doua situatii care o sa incerc sa vi le explic din informatiile pe care de detin eu in continuare mai jos: Instrainare auto - instrainarea unui autovehicul se face fie prin contract de vanzare cumparare, prin contract notarial sau factura. Practic instrainarea si declinarea tuturor drepturilor si obligatiilor asupra unui vehicul se face odata cu unul din aceste acte (act ce ar trebui sa fie autentic). Nu cred ca este necesar ca un act de instainare facut intre doua persoane romanesti facute pe o masina cu numere de BG sa se faca in bulgareste dupa care sa se traduca. Radierea auto - inseamna scoaterea din circulatie. CIV-ul, talonul precum si numerele de inmatriculare pe BG apartin statului bulgar nu ca la noi. Ca sa radiezi o masina in BG trebuie sa le predai la autoritati nu inainte de a clarifica situatia financiara (chitanta de impozit care atesta plata taxelor la zi si iti poate facilita "radierere") a acelui autovehicul. Adica mergi sa-i platesti impozitele, dai o declaratie in fata notarului si ii predai cele de mai sus la autoritati. Deabia atunci poti sa spui ca ai radiat masina. In cazul masinilor pe BG plata impozitelor precum si declaratia la notar o poate face DOAR cel trecut in talon sau dupa caz cel care este imputernicit legal pe acte. Marea majoritate a masinilor inmatriculate pe Dobrici (TX) si nu numai, sunt in aer ...adica n-au fost declarate la fisc si implicit pot aparea probleme in acest sens. Dar fiecare dupa comoditate isi asigura un viitor mai bun sau mai rau.:wink: Va reamintesc ca legea bulgara zice asa: in termen de 60 de zile de la inmatriculare cel imputernicit sau utilizatorul din talon trebuie sa se prezinte la fiscul bulgar si sa declare masina respectiva. In caz contrar se da oamenda de ...30-80 leva ptr nedeclarare si cu siguranta in viitor (acum nu este cazul) la un moment dat fara acea chitanta nu veti putea face ITP-ul. Odata cu predarea numerelor si actelor unui autovehicul la statul bulgar masina nu se mai poate inmatricula acolo decat in anumite conditii. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Re: Cum radiez o masina inmatriculata in Bulgaria ? Politia romana nu stie de contractul notarial din BG, si adopta aceeasi procedura ca si pt. nemtesti. Cel mai simplu, au facut unii cunoscuti, e sa scrii un nou contract de vz-cp intre tine si bulgaru din acte( eventual in bulgareste apoi il traduci).A mers 100% Asa este,se confirma . Daca masina nu figureaza cu probleme prin interpol...nimeni nu cauta contracte vinzare-cumparare,fiscale.....un avocat titrat spune asa: -Nu se poate face si contract vinzare cumparare si procura de circulatie in acelasi timp,drept ptr care proprietarul are obligatia fiscalului,asa ca dupa efectuarea contractului si semnarea lui de proprietar cumparatorul nu are alta obligatie....mai ales ca autoritatile noastre nu au interes sa impiedice acest fenomen(nr bulgaria) Va multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate