Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cardan spate YJ ( dana 35)

Ghiaurul

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea !

Va scriu aceste randuri in speranta de a gasi o solutie la problema mea. Am una bucata Jeep YJ din 92 cu transplant de motor diesel 2068 TD. La o viteza de 60-70 km/h incepe sa vibreze RAU toata caroseria dupa care se potoleste la viteze superioare :) (90-100km/h).

Ca sa depistez buba am facut urmatoarele lucruri. Am dat cardanul spate jos, am cuplat 4x4 H si i-am dat bice. Toate bune si frumoase, nici o vibratie totul mergea ca uns. Daca tot am dat cardanul spate jos am schimbat si crucile cardanice cu unele noi. Mentionez ca nu prezinta nici o urma de lovitura sau indoire acest cardan. Am pus la loc, acelasi rezultat, vibratii puternice la vitezele mentionate ( indiferent de treapta de viteza 3 sau 4). Urmatorul test a fost in felul urmator, am calat puntea spate pe un cric, am dat rotile(33") jos si am lasat-o sa mearga in treapta 1. Am observat ca "bate" partea dinspre grup. Am verificat yoke din grup si din cutia de transfer si nu au joc. Ce sa fac?

sa fie oare cardanul descentrat sau totusi sa fie stramb?

Astept pareri sau eventual pe cineva care vinde ( imprumuta ) un cardan sa rezolv problema.

Mentionez ca am facut doar body lift, nu am inaltzat suspensia ca sa modific unghiul cardanelor etc.

Jeep Wrangler YJ
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme cardan spate YJ ( dana 35)

E clar cardanul descentrat,chiar daca nu este vizibil la ochi la turatii este de ajuns si 1 mm ca iti bate,ar mai putea si din bridele care prinde crucea pe Yoke,dar mai sigur e cardanul.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare