Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Spatiul Schengen?

mac01

Postări Recomandate

UE se teme de cei peste un milion de imigranţi care trăiesc deja printre greci şi ar putea ajunge în nordul continentului prin România şi Bulgaria. Analiza CRPE relevă totodată faptul că, financiar, Bulgaria nu îşi permite decuplarea de România.

Bulgaria nu poate fi decuplată de România în procesul de integrare în spaţiul Schengen deoarece o asemenea decizie ar avea nevoie de aprobarea Bucureştiului, ar presupune costuri financiare prea mari pentru Sofia şi ar amâna, în realitate, demersul cu încă şi mai mulţi ani, susţine un raport al Centrului Român de Politici Europene (CRPE). Ideea separării celor două ţări a fost lansată la începutul lunii de comisarul european pe Justiţie, Viviene Reading, şi a fost sugerată chiar de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso.

„Bulgaria poate fi decuplată de România doar pe termen lung şi în situaţii cu totul şi cu totul excepţionale. Dar acest lucru este aproape imposibil. (...) Concluziile Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 9 iunie 2011 privind finalizarea procesului de evaluare tehnică subliniază că cele două state trebuie să adere împreună, condiţionându-le pe unul de altul. Cu alte cuvinte, dacă Bulgaria se integrează cu graniţele aeriene, şi României trebuie să i se întâmple acelaşi lucru. (...) Mai mult, este puţin probabil ca România să accepte în Consiliul JAI (unde este nevoie de unanimitate) decuplarea Bulgariei", scrie Ciprian Ciucu, autorul raportului.

Iar dacă Sofia ar dori să deschidă şi graniţele terestre fără România, lucrurile ar fi şi mai complicate. „În cel mai optimist scenariu, pentru Bulgaria o astfel de decuplare ar presupune investiţii pentru securizarea graniţei cu România şi parcurgerea unui proces de evaluare din partea experţilor Sch-Eval.

Securizarea graniţelor cu România ar costa cel puţin 100 de milioane de Euro pentru cele trei tipuri de frontieră pe care le avem - fluvială, terestră şi maritimă - ce se întind pe 630 de kilometri. Costul este foarte mare, iar Bulgaria nu dispune de aceşti bani, o asistenţă din partea statelor membre sau Comisiei Europene fiind foarte puţin probabilă", potrivit analizei lansate de Centrul Român de Politici Europene. Iar securizarea frontierei cu România ar avea sens numai dacă Bucureştiul „alege un parcurs de neimaginat în care se îndepărtează de proiectul european".

Ţările arabe, sursa de imigraţie pentru Europa

Dincolo de aceste aspecte, Centrul Român pentru Politici Europene susţine că, de fapt, nici ţara noastră, nici Bulgaria nu vor fi primite în spaţiul Schengen din cauza Greciei, care nu poate controla cei peste un milion de imigranţi ilegali aflaţi pe teritoriul său. Destinaţia preferată a acestora este nordul Europei. Iar dacă Bucureştiul şi Sofia ar intra în zona europeană fără graniţe, imigranţii ar putea pleca mai uşor din Grecia, care e pentru ei doar un loc de tranzit. Acesta ar fi şi motivul real, dar nedeclarat din motive diplomatice faţă de Grecia, al opoziţiei constante a unor ţări ca Olanda faţă de Bulgaria şi România. „Principala presiune migraţionistă este pe ruta Turcia-Grecia, ceea ce o implică direct. Aproximativ 90% din migraţia ilegală cu care se confruntă Uniunea Europeană trec prin Grecia. Valorile nominale arată că între 50 mii şi 60 de mii de persoane intră anual în Grecia, ţară în care se estimează că trăiesc deja peste un milion de imigranţi ilegali", menţionează Ciprian Ciucu.

Situaţia e cu atât mai dificilă cu cât grecii trebuie să ţină sub control un număr mare de insule. „Problemele Greciei derivă atât din caracteristicile geografice (mii de insule, din care 90 sunt locuite), ceea ce face migraţia greu de stopat, cât şi din capacitatea sa administrativă (poliţie, servicii de azil, capacitate foarte scăzută de returnare etc.) scăzută, accentuată de criza financiară cu care se confruntă", conform raportului CRPE.

Totuşi, nici Bulgaria, nici România nu au curaj să vorbească deschis despre această situaţie, de teama unui vot contra pe care l-ar putea da Grecia în privinţa spaţiului Schengen, stabileşte acelaşi document.

Sursa; http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/romania-nu-intra-in-schengen-din-cauza-greciei-276727.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Spatiul Schengen?

foarte bine punctat dar daca intram sch am avea aceleasi drepturi cu europenii nu ar mai munci romanii si bulgarii pe cate 1000e iar spaniolii ar taia frunza la caini ei nu accepta munca de jos noi da iar incet, incet romanii destepti ar ocupa si functii de conducere asta ar duce la o crestere a somajului la ei la noi totul ok deoarece intra valuta in tara eu cred ca pana la urma in sch va ramane tarile cu economie puternica noi, bg si alti ca noi nu avem ce sa cautam acolo iar piata de desfacere pentru produele lor oricum suntem............hm eu as baga si vize nu pre imi convine sa plec in concediu afara si cand spui ca esti roman sa-mi zica toti ROMANU HOT pentru nu stiu ce tigani care ia speriat cu furatul ca de suntem in sch si libera circulatie sa duca astia cu carutele lor la nemti pe autoband ca sunt cet europeni sa vdeti atunci circ

Link spre comentariu

foarte bine punctat dar daca intram sch am avea aceleasi drepturi cu europenii nu ar mai munci romanii si bulgarii pe cate 1000e iar spaniolii ar taia frunza la caini ei nu accepta munca de jos noi da iar incet, incet romanii destepti ar ocupa si functii de conducere asta ar duce la o crestere a somajului la ei la noi totul ok deoarece intra valuta in tara eu cred ca pana la urma in sch va ramane tarile cu economie puternica noi, bg si alti ca noi nu avem ce sa cautam acolo iar piata de desfacere pentru produele lor oricum suntem............hm eu as baga si vize nu pre imi convine sa plec in concediu afara si cand spui ca esti roman sa-mi zica toti ROMANU HOT pentru nu stiu ce tigani care ia speriat cu furatul ca de suntem in sch si libera circulatie sa duca astia cu carutele lor la nemti pe autoband ca sunt cet europeni sa vdeti atunci circ

Superb spus !!! Curat "romani destepti" !!!:ha:

Link spre comentariu

Hai ca asta e tare ...voi credeti ca nu avem acces la spatiul schengen din cauza emigrantilor? Nici pomeneala! :ha1

Hai sa o luam cu inceputul ...

Spatiul Schengen ...inseamna in primul rand "drept de munca" si le-ar pune in pericol multe ...vesticilor.

Spatiul Schengen ...inseamna libera circulatie a marfurilor de consum ...adica desfacere ptr toate sectoarele care produc ...fara oprelisti (conditii) ba chiar in unele cazuri cu subventii. Marfurile exportate duc la import de valuta, fenomen cu care Romania nu se ma intalneste acum nici macar in poze ...asta dupa ce sistematic toate afacerile generatoare de profit s-au "exportat" si alea care n-au luat drumul vestului fie s-a casat ...fiecs-au aruncat la gunoi.

E "spatiu Schengen" pe ruta Olanda-Romania, Franta-Romania, Germania-Romania, Spania-Romania dar niciodata invers ...

In acest sens ... cumperi, cumperi dar nu vinzi niciodata ptr ce nu poti vinde (produsele nu corespund!!!)... Romania a ramas o piata perfecta de consum ptr produsele vesticilor dar cu o uriasa gaura neagra in buzunar, gaura care se mareste cu zi ce trece ...Degeaba incearca guvernantii sa incetineasca acest proces ...prin amazonul de taxe si impozite ...caci jocurile sunt deja facute.

Toate astea colaborate cu datoriile externe mereu in crestere fac practic din Romania ...sclavul perfect si tarfa tuturor.

Si apoi uitati-va in istorie ...cand vreodata sclavii au stat la masa cu stapanii lor? Ei s-au hranit intotdeauna cu resturi asta daca stapanul nu mai avea vreun caine de hranit.

Cand vreodata curva a dormit in pat cu nevasta? Niciodata ...

Asta e unul dintre avantajele marii "gaselnite" UE ...gaselnita in care ne-am bagat voluntar ...cu capul inainte! Si ne-am infipt suficient de bine in asa fel incat de acum incolo ...generatii intregi sa mai traga sa ajunga la liman.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu nu sunt de acord cu abordarea aceasta.

Intai trebuie sa fim obiectivi. DAca maine s-a da drumul chinezilor in Romania cu drept de munca , nici un roman nu ar mai munci. Pentru ca romanul are un nivel de trai , scazut poate pentru un german , dar ridicat pentru sute de milioane de chinezi. Acestia ar dormi 15 intr-o agarsoniera , ar merge la servici zi si noapte , ar accepta un salariu de mizerie pentru un roman si ar lua toate locurile de munca disponibile. Orice angajator ar prefera sa dea fara romanii.

Va convine sau nu , cei din tarile dezvoltate ale UE sunt in aceeasi situatie. Nu avem dreptul sa navalim in tara lor si sa acceptam salarii care pentru ei ar fi mizere , pentru ca nu noi am ridicat tarile acelea la nivelul la care sunt acum , ci stramosii celor care nu ne vor pe noi la masa lor. Din punctul meu de vadere au absoluta dreptate. Politicile privind angajarea in aceste tari ar trebui reglementate astfel incat orice cetatean nativ dintr-o tara sa fie preferat unui strain . Asa ar trebui sa fie si in Romania. Din pacate plaga asta jegoasa numita capitalism , cancerul asta al omenirii in care consumam de dragul de a parea mai cu mot decat altii care nu au nici ce manca, aceasta boala este reglementata doar in interesul unui restrans grup de oameni. Ceilalti sa se descurce cum pot.

Avem ce cauta in Schengemn cu conditia sa existe in tarile UE nevoie de forta de munca, in conditia in care este nevoie sa se acopere o piata dezechilibrata ...nu sa mergem si sa stricam piata acceptand ceea ce un nativ german sau britanic nu accepta pentru ca mentinerea nivelului de trai nu ii permite.

Cand an venit aia de la Nokia in Cluj , au urlat toti politicienii ca au atras investitori , dar nu s-au gandit la germanii care au ramas fara servici. Cand au plecat aia din acelasi motiv din Romania ( legislatia europeana trebuia aplicata si costurile finale erau prea mari pentru a mai avea si profit ) , toti s-au oripilat ca ne-au sedus , ne-au tras-o si ne-au abandonat. Pai la nemti nu a fost acelasi lucru ? Aia de ce trebuie sa piarda si noi sa castigam neaparat? Unde este echitatea si obiectivismul?

Avem o gandire gaunoasa, pe termen scurt , fara a construi ceva durabil , vrem doar sa fie maine cald si bine. Peste o saptamana ...e prea departe sa mai gandim.

Daca eram german sau francez sau englez , nu vroiam nici romani nici bulgari sa imi ia locul de munca. Asa cum , sunt roman si nu vreau chinezi si indieni care muncesc 16 ore pe zi pentru 100 de euro in Romania.

Link spre comentariu

Băse şi blonda de la Bundeskabinett

de Lelia MUNTEANU

- Ce faci, măi, Mein Fuhrer?

- Ce să fac, Anghela? Stau cu poza ta pe birou şi plâng. (Se aude prin telefon cum îşi suflă nasul). Plâng ca un copil. Ponta mă înjură zilnic...

- Vorbeşte cu mama lui.

- Toţi mă-njură... (Printre sughiţuri): Citesc Cărtărăscu. E Goethele nostru. Ascult Jean de la Craiova. E Salzburgul nostru. Beau apă plată. Mai am două baxuri.

- Pari – cum să-ţi spun? – uşor atins. Ţi-au mai dat ăia vreo lovitură de stat?

- Nu, nu. Nu mai au de ce. Statul sunt ei....

- Hai, nu mai plânge. Ce-i de făcut?

- N-avem de ales: totul.

- Să-i dăm drumul. De unde începem?

- ? (Îşi şterge lacrimile cu zgomot).

- Începem de la Schengen. Veto!

- Bravo. Asta-mi place la tine - rigoarea nemţească! (Reflectează câteva clipe): Nu e bine. Românilor n-o să le pese. Au zis că pot trăi şi fără.

- Le blocăm fondurile europene!

- N-o să bage de seamă.

- Îi scoatem din UE!

- Abia aşteaptă.

- Încercăm cu...?

- Sunt obişnuiţi.

- Îngheţăm investiţiile.

- Nu se prind.

- Scumpim berea!

- Te joci cu revoluţia!

- Închidem televiziunile!

- Genialische, m-ai dat pe spate!

- Avem şi un plan B?

- B1!

http://www.gandul.info/puterea-gandului/base-si-blonda-de-la-bundeskabinett-10630575

Link spre comentariu

Bai fratilor, de ce trebuie sa fim noi slugile vestului?

De ce ne cacam pe noi daca un ministru a zis ca isi baga picioarele in Schengen? Foarte bine a facut.

Fascistii spun ca nu sunt de acord ca noi sa intram dar nu spun de ce. Pai, ce pana mea e asta? Sa ne milogim la ei?

Nu vedeti ca nu mai avem deloc suveranitate. A zis-o si Basescu ca trebuie sa cedam suveranitatea Uniunii Europene.

Din punctul meu de vedere e clar unde ne-a adus UE. Ne-a facut scalvi in tara noastra. Ei dicteaza totul pe banii nostri.

Cat de prosti putem fi? Sa umblam noi disperati dupa sclavie...

Avem terenuri ca sa ne producem mancarea, avem resurse ca sa ne facem industria...

Ma cac pe ea UE si schengen si pe toti cei care ne santajaza...

• Like 2
Link spre comentariu

Eu nu sunt de acord cu abordarea aceasta.

Unde este echitatea si obiectivismul?

A fost echitabil sa vindem fabrici de sute de milioane pe un euro? Da, probabil ptr aia care au luat spagi ...

A fost echitabil sa ne donam resursele vestului? Da, probabil tot ptr aia care au luat spagi ...

Este echitabil sa consumam zilnic mancare secondhand importata din vest? Da, ptr ca atat ne permitem ...

Nu e cazul sa fim echitabili si obiectivi ... Ptr ca altii sunt ai dracu de subiectivi cu noi! Si ne-au lasat intr-o singura pereche de chiloti si aia in leasing si rupta in cur.

Avem o gandire gaunoasa, pe termen scurt , fara a construi ceva durabil , vrem doar sa fie maine cald si bine. Peste o saptamana ...e prea departe sa mai gandim.

In ultimii 20 de ani ...ce s-a facut durabil in tara asta? Doar calculele guvernantilor in ceea ce privesc taxele si impozitele ...

Daca eram german sau francez sau englez , nu vroiam nici romani nici bulgari sa imi ia locul de munca. Asa cum , sunt roman si nu vreau chinezi si indieni care muncesc 16 ore pe zi pentru 100 de euro in Romania.

N-ar fi echitabili sa se duca direct chinezii sa lucreze 16 ore /zi ptr 100 euro direct in tarile astea prospere? Si romanii sa munceasca in Romania?

Chinezii nu sunt nici pe departe ceea ce ii consideram noi a fi ...niste robotei cu resurse nelimitate si cu intretinere ieftina ... Sunt doar multi ...si atat!

Produc mult mai mult decat consuma restul natiilor ...asta ptr ca SUNT MULTI!

Nu ne putem gandi sa ne fie frig si rau, doar ca ne intereseaza de altii (vesnica problema - capra vecinului, vere!)...intr-o gandire sanatoasa ... masochismul n-ar trebui sa aiba locul lui ...asta daca ne gandim sa ne fie vreodata bine si cald.

Dupa gandirea mea "stramba" - sa-mi fie mie bine - mi se falfaie de ce pune neamtu la pranz pe masa ...sau de ce tip de ceai bea britanicul ... sau in ce gauri isi frige italianu sau spaniolu nevasta sau amanta, ma intereseaza strict farfuria mea ...!

Link spre comentariu

Durerea nu este ca intram sau ca nu intram. Durerea este faptul ca sistemul este in asa fel cladit incat nu exista alternativa chiar si daca cineva , la nivel politic , ar dori o schimbare. Cei care inteleg in ce directie se indreapta ...rahatul asta ( ca nu stiu cum sa ii spun ) , sunt ingroziti pentru ca nimic nu poate opri desfasurarea.

Sistemul se apara singur , independent de dorinta oamenilor de a schimba in bine ceva. Odata intrat in acest model economic, incet-incet banii se duc catre cei care au format monopoluri , care sunt aceia care dicteaza politica financiara a FMI-ului si a Bancii Mondiale, care sunt aceiasi care castiga marile licitatii facute cu banii statului ...care bani sunt imprumutati de la institutiile financiare mondiale...care firme subcontracteaza catre alte firme la costuri care nu pot fi suportate , care abandoneaza lucrarile ...care lucrari sunt licitate iarasi si sunt castigate de aceleasi firme ( gen Bechtel ) ...care deja au luat avansuri pentru lucrari pe care le-au subcontractat si nu s-au executat ... si tot asa in contul unor datorii care cresc de la o zi la alta pentru ca firmele mari au contracte beton care nu pot fi atacate in instante.

Presiunile sunt atat de mari incat nici Dumnezeu Tatal sa vina presedinte al unei tari ca Romania , nu ar putea sa faca nimic.

Odata ce incerci sa iesi din sistem , acordurile cu institutiile financiare mondiale nu se mai prelungesc. Astfel , nu mai dai pensii , ajutoare sociale si salarii la bugetari. Se inchid brusc robinetele la fondurile structurale , pica afaceri in serie , apar concedieri , somaj , anarhie , miscari de strada, caderi de guverne ( care oricum nu pot face nimic ) .

Asa cum arata istoria economiei capitaliste , de cate ori un astfel de ciclu se inchide cu o criza majora, se sterg datoriile , total sau partial , si reancep creditarile, reancep investitiile, guvernele isi asuma meritele ( nu au in realitate nici un merit , pentru ca nu au facut nimic ) ... politicienii crescatori de capre apar iar la televiziuni si arunca cu bani in clasa mijlocie ...si tot asa.

Cred cu tarie ca numai un cataclism mondial, care sa loveasca de nulitate hartiile colorate care reprezinta banii , mai poate repune lucrurile pe fagasul normal. Astfel ar scadea si consumul , numarul supravietuitorilor ar fi mai aproape de cat poate suporta o planeta de marimea pamantului , rezervele de combustibili fosili ar reusi sa acopere necesarul pe cateva decenii ...si totul ar fi in regula.

Sau o boala fara remediu care sa casapeasca 90 % din populatia lumii , inclusiv bogatanii cu toti banii lor cu tot .

Nu am pleca chiar de la zero in aceasta situatie. Am duce cu noi ( cei care ar supravietui ) o parte din informatiile vechii lumi,

Link spre comentariu

De ce ne cacam pe noi daca un ministru a zis ca isi baga picioarele in Schengen? Foarte bine a facut.

Fascistii spun ca nu sunt de acord ca noi sa intram dar nu spun de ce. Pai, ce pana mea e asta? Sa ne milogim la ei?

Nu vedeti ca nu mai avem deloc suveranitate. A zis-o si Basescu ca trebuie sa cedam suveranitatea Uniunii Europene.

Din punctul meu de vedere e clar unde ne-a adus UE. Ne-a facut scalvi in tara noastra. Ei dicteaza totul pe banii nostri.

Avem terenuri ca sa ne producem mancarea, avem resurse ca sa ne facem industria...

si eu ma cac pe UE si Schengen!

Link spre comentariu

Max...zici ca avem resurse....ca avem materii prime...ca avem tereburi sa neproducem mancare....esti chiar asa sigur?

petrol=OMV

gaze=GDF-Suez

energie=ENEL-EON-CEZ

toate astea...ti se par companii sau firme cu capital romanesc?

si astea-s doar vf aisbergului :grin:

Link spre comentariu

Yonutz , ma tem ca nu pot urmari logica ta. DEsi as dori sa o pot face.

In traducere libera , eu am dreptul sa ii fur neamtului de rand serviciul , pentru ca niste politicieni romani corupti ( cu care nu ne identificam niciunii din cei care posteaza aici ) au vandut pe bani putini industria Romaniei unor capitalisti avizi de bani si ne-au facut datori la niste organisme financiare.

Eu nu vad nici o relatie intre cele doua. Noi avem drepturi asupra unor oameni care nu ne-au facut nimic , pentru ca niste conducatori de-ai nostri ne-au furat si ne-au vandut ? Teribila logica.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Eu ma numesc Gabi, si astăzi am facut cu mina mea un surub ; este un surub M 14 cu lungime de 100 mm care se foloseste la prinderea unui corman de plug pe sasiul acestuia...am incasat 15 ron...este vremea aratului de primavara...știati nu ?!?...prietenul meu Cristi pentru care l-am facut mi-a zis ca el nu poate sa mai stea ca sa il comande pe Internet...si ca el are treaba sa are gradinile citorva batrini...

El adica Cristi le ara gradinile si ii scrie pe " caiet " din cauza ca babutele si mosii nu au atitia bani sa plateasca pe loc...insa se descurca...mai ia si el 10 oua, cite o bucata de brinza...restul il va incasa prin Julie...cind se va vinde prima recolta...

Scuze...despre ce vorbeati ???

Miine am si zi grea...am comanda speciala de 15 suruburi, de sudat o structura metalica pe un sasiu, de incarcat/ descarcat 2 tone de fier in camioneta...se baga cineva ???

Dupa ce terminam treaba promit ca vorbim despre schengen

Al vostru...

Editat de gabi.r
  • Like 2
Link spre comentariu

Perfect de acord cu tine!

Prin mica mea prisma ,eu am vazut intrarea noastra in UE necesara,dar nu pentru noi neaparat.A fost necesara din punct de vedere politic si economic pentru vestici.Un exemplu ar fi ca noi suntem o tara de tranzit si intrarea noastra in UE ar usura situatia pentru ca cetatenii comunitatii care tranziteaza tara noastra,turisti,tiruri ,etc, nu vor mai plati taxa de tranzit.Un alt exemplu ar fi concesiunea pe paduri ,austriecii si-au facut mobila cu lemnul de la noi,etc. Suntem o tara bogata ,avem zona de campie, zona de munte,zona de ses,avem Delta,Marea... enumerati o alta sau alte tari in Europa care au bogatia asta,poate sunt mai multe si acu eu nu le vad.Ma refer la diferite zone care au diferite bogatii:in unele zone se cultiva via,in altele cartoful,in unele zone avem/aveam carbune in altele avem/aveam aur si argint,sarea etc. Unde sunt bogatiile astea? unde se duc? ca noi le cumparam la mana a treia sau a patra.Pana si curentul electric produs in tara noastra il platim de parca l-am aduce din Rusia .Cand ai ,,marfa'' autohtona ar trebui sa fie si preturile mai mici.Dar noi trebuie sa aducem rosiile din Spania,si castravetii din Olanda...Nu ma pricep la politica,dar EU ne invata cum sa ne taiem porcul de Craciun sau mai bine zis ne sugereaza ca asta nu e traditie , ca noi suntem barbari pentru ca suntem criminali...Asta e UE...

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Jurasik ...

Ca sa imi intelegi logica ...sunt destul de umblat ...si destul de major ...

Eu imi bag p**a in sistemul lor oricare ar fi el, intelegi? N-am nevoie de el, intelegi?

Muncesc si traiesc dupa propriul meu sistem. Sistem mostenit prin sange de la batranii mei ...

N-am muncit o zi in viata mea ptr altii ...am muncit doar ptr mine ...am trecut atat prin momente fericite cat si prin clipe dificile ...dar AM SUPRAVIETUIT!

Produc surubu cum zice nea Gabi ...pun pe masa familiei papa ... nu produc surubu, n-am chef de munca si sunt iresponsabil, familia moare de foame ca nu vine UE sau mai stiu eu ce ajutoare de sus. Nu astept mila investitorilor, nu accept credite sau sfaturi din partea desteptilor din UE ...Produc surubul asa cum ma pricep eu.

Singurul care ma ajuta in tot procesul asta de productie a surubului ...SUNT EU! Atata timp cat exista cerere ptr acest surub toate frumoase ...cand nu se va mai putea, vine unul din UE si imi ia clientii cu suruburile lui etichetate "made in UE" ma reprofilez ...pe piulite ...cand voi ramane si fara optiunea piulitelor ...trebuie chei sa stranga/desfaca ...si tot asa ...

Iar UE ...asta ...cat de al dracu ar fi, oricate oprelisti ar pune ...un lucru nu poate face ... sa ma dea afara din tara mea! De fapt la ce fel de om sunt ...ori ar emigra nemtii in Romania ori m-ar explulza direct de pe aeroport inapoi! :ha:

Problema celor care asteapta cu gura cascata sa cada para din pomul UE ...este ca la final de zi pe langa gainatu care le va cade fix in gat in locul fructului mult asteptat...vor ramane la final si cu o puterernica durere de cap ...:ha1

Tare m-as bucura si nu cred ca sunt singurul daca in loc de politica si tot felul de aberatii maro iesite din putul gandirii maimarilor ...am vorbi mai mult de ceea ce ne aduna aici ...adica fieratanii si alte experiente ...legate de placerea surubaritului, mesteritului si altor chestii conexe dinozaurilor nostri.

Si sa ma zic una de astia UE-istii puri ai lu peste...pe care unii ii considera drept model ...

Bah ...io nu-i simpatizez ...imi e chiar mila de ei ...nici macar o cafea de doamne ajuta nu sunt in stare sa faca ...asta pe langa gustul carnii care e un fel de plastic imbibat in multe sosuri ...

Iar paia cu conducatorii nostri ...spune-o soptit, alora de au votat ...eu am 37 de ani si n-am votat decat o singura data ... in armata cand m-au fortat ...si atunci le-am scris pe buletinul de vot toate dorintele mele sexuale ...care deabia au incaput ...vreo trei pagini am scris ...din cate imi amintesc ... :ha1

Si n-am facut asta ptr ca sunt iresponsabil ci ptr ca niciodata n-am gasit pe liste pe cineva care sa ma reprezinte... Decat sa-mi para rau dupa aia ...mai bine ...Vezi de ce am o "logica atat de limpede"?

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Buna ziua,

Eu ma numesc Gabi, si astăzi am facut cu mina mea un surub ; este un surub M 14 cu lungime de 100 mm care se foloseste la prinderea unui corman de plug pe sasiul acestuia...am incasat 15 ron...este vremea aratului de primavara...știati nu ?!?...prietenul meu Cristi pentru care l-am facut mi-a zis ca el nu poate sa mai stea ca sa il comande pe Internet...si ca el are treaba sa are gradinile citorva batrini...

El adica Cristi le ara gradinile si ii scrie pe " caiet " din cauza ca babutele si mosii nu au atitia bani sa plateasca pe loc...insa se descurca...mai ia si el 10 oua, cite o bucata de brinza...restul il va incasa prin Julie...cind se va vinde prima recolta...

Miine am si zi grea...am comanda speciala de 15 suruburi, de sudat o structura metalica pe un sasiu, de incarcat/ descarcat 2 tone de fier in camioneta...se baga cineva ???

Al vostru...

sa nu-mi spui ca esti unul din ala care are senzatia ca in Romania nu se munceste si bla bla

Link spre comentariu

sa nu-mi spui ca esti unul din ala care are senzatia ca in Romania nu se munceste si bla bla

Cred ca domnul Gabi vrea sa sublinieze ca se descurca bine in Romania si ca mai bine isi castiga traiul decat sa isi piarda timpul cautand motivele pentru care noi nu putem fi acceptati in Spatiul Sch. Tot respectul pentru dl.Gabi :wink:

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

A, sa nu uit ...si sa-si bage spatiul asta "Shmen-ghen" ...fix in supapa de evacuare ...adica in cur mai pe romaneste ptr cine nu intelege termenii tehnici ... :ha:

Link spre comentariu

Buna ziua,

Bravo,bravo, bravo,

Lucrurile relatate de tine se intampla din pacate din ce in ce mai rar, sigur prietenul tau nu a apelat la tine pentru pret scazut ci pentru simplu fapt ca stia ca pleaca sigur cu treaba rezolvata in timp util, fara a comanda unor vanzatori care nu au pregatire in nici un domeniu, un singur surub de valoare mica, care pentru respectivul furnizor valoarea mica a acestui amarat de surub il transforma pe prietenul tau intr-un client neinteresant.

Referitor la aratul pe caiet atata vreme cat oamenii sunt de incredere, cred ca omul asta nu are vreo emotie ca nu primeste contravaloarea muncii lui de la varstnicii carora le presteaza, si atunci el fiind om de cuvant gajeaza la randul lui produse sau servicii necesare desasurarii activitatii sale.

Uite cum dupa parerea mea, am gasit o valuta insensibila la fluctuatiile bursei de te miri unde, sau dependenta de nu stiu e indici: CUVANTUL, singura moneda dupa parerea mea are nu poate fi acumulata, devalorizata, covertita, etc.

Daca e sa facem un rezumat contabil al spuselor tale adunatorilor de biruri tocmai ce le-au scapat taxarii 2-3 "tranzactii comerciale" de unde nu au incasat nimic si culmea nici nu s-a inregistrat un blocaj in microsocietatea de care vorbesti, toata relatia fierar-plugar-agricultor, a decurs normal fara a avea nevoie de comisii de experti ,fonduri de garantare,scrisori de garantie sau alte cacaturi specifice societatii"moderne", fara de care nu mai putem respira.

Editat de Max
Link spre comentariu

Eu am un exemplu pe care il dau de cate ori vine vorba despre Uniunea Europeana:

DAca noi avem conserve in casa si afara sunt o multime de oameni rupti de foame , ce facem ? Ii invitam in casa ? Evident ca nu ! Ar fi riscant. Punem gratii la geamuri si usi ca sa ne protejam conservele.

Unde vreau sa ajung ? Nu am intrat noi in UE. UE a venit peste noi . Desi pare paradoxal , nu UE este medicamentul Romaniei , ci Romania este panaceul la o economia si politicile bolnave ale UE. Nu numai Romania. Si Bulgaria , si Grecia , si Polonia ...si multe alte tari peste care s-a dus UE si le-a impus regulile si modul de viata European. Sigur ca a fost usor. Ia sa va fi zis voua acum 20 de ani Iliescu ca noi nu vrem in UE si nu este interesul nostru ca stat sa ne asociem cu un sistem social si politic gata bolnav? Ar fi urmat o noua revolutie. Sa fi spus cineva unui pensionar ca sunt sanse reale ca in cativa ani sa nu mai primeasca pensie ? Ar fi luat un baston in cap de la respectivul pensionar , pentru ca in societatea in care a crescut el , asa ceva nu ar fi posibil. In capitalism este. In capitalism vor creste permanent costurile de sanatate, scolarizare, asistenta sociala. Va scadea calitatea serviciilor medicale pentru cei care nu isi permit servicii premium la clinici private. Orice lege data va ingradi dreptul omului de rand si va da parghii noi angajatorului. De aia ii zice capitalism . Pentru ca protejeaza interesele capitalistilor. Adica ale angajatorilor. niciodata pe ale angajatilor.

Principiul ca fiecare este pentru el si cine se descurca o duce bine , iar ceilalti ...sa crape , este gresit , arata o gandire viciata si nu are nimic de a face cu o societate dezvoltata. Cei la care le merge bine , care au 3-4 case , 3-4 masini , 2-3 amante , 5-6 concdii de odihna pe an vor spune ca este grozav in Capitalism. Si pentru ei este. Dar pentru fiecare capitalist din asta , cateva zeci , sute sa umii de angajat isi familiile lor traiesc de pe o zi pe alta, la limita saraciei si cumpara plajmi in rate.

Link spre comentariu

Cred ca domnul Gabi vrea sa sublinieze ca se descurca bine in Romania si ca mai bine isi castiga traiul decat sa isi piarda timpul cautand motivele pentru care noi nu putem fi acceptati in Spatiul Sch. Tot respectul pentru dl.Gabi :wink:

"se descurca bine " este extrem de relativ

Link spre comentariu

Mie problema mi se pare extrem de simpla: "nemtii" nu au incredere ca suntem in stare sa le aparam frontiera. In tara lui Spaga Voda, nu e prea greu de inteles de ce. Restul e can-can.

Mie nu mi se pare un mare deranj sa arat buletinul o data si apoi sa ma plimb toata Europa. Cu sau fara Schengen ma pot duce aproape la fel de usor oriunde vreau eu.

Nu ne-a oprit nimeni sa mergem in Europa. Doar Europa a zis ca nu are incredere in noi sa ii aparam frontiera.

Daca Romania ar fi intr-o uniune cu Cecenia sau Irak sau Pakistan voi ati vrea sa faceti "Schengen" cu ele?

Iar pe nostalgicii lui nu ne vindem tara vreau sa-i vad ca se dau cu ARO nu cu Toyota sau Patrol, si pe strada merg cu dacia 1310 "cu bord de CN" si nu cu un golf sau mai stiu eu ce lighioana din asta "occidentala". Eventual ii invit sa emigreze in Belarus.....ei nu si-au vindut tara.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Daca Romania ar fi intr-o uniune cu Cecenia sau Irak sau Pakistan voi ati vrea sa faceti "Schengen" cu ele?

As face "smen-ghen" doar cu femeile cecene ...care am auzit ca sunt pasionale si nu oricum m-as smen-ghenui toata ziua! ... :ha1

La ce sa le aparam noi frontiera la nemti? Sa si-o apere singuri ...vor sa aiba doar arienii lu peste ia sa-si trimita gherlanii sa lucreze vamesi in romania pe cateva sute de euro ...dar nu e bine ...vin nemtii sa ne ia locurile de munca? Cum o dam cu smen-ghenu asta nu iesim la liman! Ia fiecare la scara lui de bloc! :ha1

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare