sebasd Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Eu am un exemplu pe care il dau de cate ori vine vorba despre Uniunea Europeana: DAca noi avem conserve in casa si afara sunt o multime de oameni rupti de foame , ce facem ? Ii invitam in casa ? Evident ca nu ! Ar fi riscant. Punem gratii la geamuri si usi ca sa ne protejam conservele. Unde vreau sa ajung ? Nu am intrat noi in UE. UE a venit peste noi . Desi pare paradoxal , nu UE este medicamentul Romaniei , ci Romania este panaceul la o economia si politicile bolnave ale UE. Nu numai Romania. Si Bulgaria , si Grecia , si Polonia ...si multe alte tari peste care s-a dus UE si le-a impus regulile si modul de viata European. Sigur ca a fost usor. Ia sa va fi zis voua acum 20 de ani Iliescu ca noi nu vrem in UE si nu este interesul nostru ca stat sa ne asociem cu un sistem social si politic gata bolnav? Ar fi urmat o noua revolutie. Sa fi spus cineva unui pensionar ca sunt sanse reale ca in cativa ani sa nu mai primeasca pensie ? Ar fi luat un baston in cap de la respectivul pensionar , pentru ca in societatea in care a crescut el , asa ceva nu ar fi posibil. In capitalism este. In capitalism vor creste permanent costurile de sanatate, scolarizare, asistenta sociala. Va scadea calitatea serviciilor medicale pentru cei care nu isi permit servicii premium la clinici private. Orice lege data va ingradi dreptul omului de rand si va da parghii noi angajatorului. De aia ii zice capitalism . Pentru ca protejeaza interesele capitalistilor. Adica ale angajatorilor. niciodata pe ale angajatilor. Principiul ca fiecare este pentru el si cine se descurca o duce bine , iar ceilalti ...sa crape , este gresit , arata o gandire viciata si nu are nimic de a face cu o societate dezvoltata. Cei la care le merge bine , care au 3-4 case , 3-4 masini , 2-3 amante , 5-6 concdii de odihna pe an vor spune ca este grozav in Capitalism. Si pentru ei este. Dar pentru fiecare capitalist din asta , cateva zeci , sute sa umii de angajat isi familiile lor traiesc de pe o zi pe alta, la limita saraciei si cumpara plajmi in rate. Si atunci daca , capitalism nu atunci ce comunism?!!? no way cel putin in capitalism poti visa macar.In alta ordine de idei este clar ca UE ne-a vrut pentru ca eram o piata oportuna .Ii doare in cur ca platim taxe la nivel de Franta si avem salarii la nivel de..nici nu mai stiu sa zic ce tara , important sa contribuim cu cash la bugetul 'UE si cu contracte babane. Si ce este cel mai important este sa ne aiba si sub papuc ca nu cumva sa derapam si sa iesim cumva dracu din UE si asa sa dam exemplu si la polonezi si la irlandezi si mai rau la englezi .. Din 2007 consider ca nu s-a mai luat o decizie la nivel de tara fara aprobare de la 'UE. Totusi ma surprinde ceva ..multe familii de investitori au cumparat afacerii in Romania in 2010-2012 ...gen Medlife , gen RTC Office...oare de ce ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Max...zici ca avem resurse....ca avem materii prime...ca avem tereburi sa neproducem mancare....esti chiar asa sigur? petrol=OMV gaze=GDF-Suez energie=ENEL-EON-CEZ toate astea...ti se par companii sau firme cu capital romanesc? si astea-s doar vf aisbergului :grin: Stiu asta dar ma gandeam ca fiind vorba de resursele Romaniei date pe niste contracte dubioase, se poate face natiionalizare. Si altii au facut-o. Un sut in fund si...catre casa... Situatiile grave necesita masuri grave. Daca s-ar vrea, ar fi solutii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Mie problema mi se pare extrem de simpla: "nemtii" nu au incredere ca suntem in stare sa le aparam frontiera. In tara lui Spaga Voda, nu e prea greu de inteles de ce. Restul e can-can. Mie nu mi se pare un mare deranj sa arat buletinul o data si apoi sa ma plimb toata Europa. Cu sau fara Schengen ma pot duce aproape la fel de usor oriunde vreau eu. Nu ne-a oprit nimeni sa mergem in Europa. Doar Europa a zis ca nu are incredere in noi sa ii aparam frontiera. Daca Romania ar fi intr-o uniune cu Cecenia sau Irak sau Pakistan voi ati vrea sa faceti "Schengen" cu ele? Iar pe nostalgicii lui nu ne vindem tara vreau sa-i vad ca se dau cu ARO nu cu Toyota sau Patrol, si pe strada merg cu dacia 1310 "cu bord de CN" si nu cu un golf sau mai stiu eu ce lighioana din asta "occidentala". Eventual ii invit sa emigreze in Belarus.....ei nu si-au vindut tara. Crezi ca asta-i problema ca nu sunt nemtii siguri de cum aparam noi frontiera ...sau problema spagii.Crezi ca daca vine un transport de x tone de droguri prin Germania nu pune botu vamesul german la o sutaca de miide euro ..oho si inca cum.Ca idee El presidente spunea ca principala poarta de intrare a drogurilor in Europa este Amsterdamul !! si sunt convins ca sa este. Sunt nostalgici care se dau cu Aro si nu neaparat pt nostalgie ci pt ca , cred in potentialul ei , pt ca vor sa arate ca si romanul poate produce ceva bun raportat la pret evident.Ia sa producem un IMS la pret de G si apoi sa le comparam.Eu sincer cred ca vor fi cel putin comparabile in offroad Apropo ai vrea sa fii vecin cu Olanda..eu nu . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Cred ca domnul Gabi vrea sa sublinieze ca se descurca bine in Romania si ca mai bine isi castiga traiul decat sa isi piarda timpul cautand motivele pentru care noi nu putem fi acceptati in Spatiul Sch. Tot respectul pentru dl.Gabi :wink: Multumesc de intelegere...ma descurc bine, sper ca pot spune acelasi lucru in numele oamenilor care lucreaza pentru mine...in fiecare zi de lucru muncim si vorbim despre viitorul nostru...suntem in proportie de 90% aceeasi oameni cu care am inceput afacerile in 1991, 1993 si 2002...suntem peste 40 de oameni in companie... Suntem un srl care vinde, presteaza si produce...avem planuri de viitor care sa ne asigure traiul si succesul in asa fel incit sa nu depindem nici de piata Germaniei si nici de un anumit " spatiu " exclusivist... Mai nou ne face cu ochiul agricultura...se pare ca este un domeniu asa cum ne place noua...in care conteaza mai mult sapa in favoarea mouse- ului...nu este vreun apropos ca nu se munceste in Romania...ba din contra...o sa producem noi vreo 10 insi ca tranzactioneze 15 cu mouse-ul...suntem offcourse parteneri sociali nu ??? Salutari !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Stiu asta dar ma gandeam ca fiind vorba de resursele Romaniei date pe niste contracte dubioase, se poate face natiionalizare. Si altii au facut-o. Un sut in fund si...catre casa... Situatiile grave necesita masuri grave. Daca s-ar vrea, ar fi solutii... Chavez a implementat în timpul mandatelor sale o nouă Constituţie, a naţionalizat ramuri industriale considerate foarte importante şi a crescut fondurile pentru sănătate şi educaţie. Mai mult: A murit HUGO CHAVEZ - Stiri externe | Libertatea.ro R.I.P. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: Spatiul Schengen? Bai fratilor, de ce trebuie sa fim noi slugile vestului? De ce ne cacam pe noi daca un ministru a zis ca isi baga picioarele in Schengen? Foarte bine a facut. Fascistii spun ca nu sunt de acord ca noi sa intram dar nu spun de ce. Pai, ce pana mea e asta? Sa ne milogim la ei? Nu vedeti ca nu mai avem deloc suveranitate. A zis-o si Basescu ca trebuie sa cedam suveranitatea Uniunii Europene. Din punctul meu de vedere e clar unde ne-a adus UE. Ne-a facut scalvi in tara noastra. Ei dicteaza totul pe banii nostri. Cat de prosti putem fi? Sa umblam noi disperati dupa sclavie... Avem terenuri ca sa ne producem mancarea, avem resurse ca sa ne facem industria... Ma cac pe ea UE si schengen si pe toti cei care ne santajaza... Draga domn, Cu ocazia cu care dumneata te usurezi public, considera ca nu ai calitatea sa mai discuti cu mine de astazi inainte... Dumneata faci excremente si pe viitorul copiilor nostrii ??? Vreau sa ma disociez de mesajul pe care dumneata l-ai postat, prin urmare considera aceste cuvinte drept ultimele care le voi scrie pe forumul club 4x4... Te rog sterge userul, si anuleaza toate postarile mele... Multumesc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Se pare ca toata lumea are voie sa isi spuna parerile personale aici pe forum mai putin eu. Faptul ca personal consider daunatoare Uniunea Europeana pentru Romania si faptul ca am ajuns sclavii lor inseamna ca "pun excremente" pe viitorul copiilor nostri? NU domnule revoltat, punem excremente pe viitorul copiilor nostri pregatindu-i din timp pentru sclavie, acceptand si promovand starea de fapt existenta. Stimate domn revoltat, daca opiniile mele te deranjaza e treaba ta dar nu te apuca ca sa ma jignesti personal. Am inghitit destule jigniri venite din partea familiei tale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 (editat) Re: Spatiul Schengen? "Încă o lovitură: Finlanda anunţă că va bloca aderarea României la Schengen PUBLICAT Astăzi, 6 martie 2013 la 07:42 - ACTUALIZAT Astăzi, la 07:48 SURSA: REALITATEA.NET Anunţul vine după ce ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Finlanda susţine că va bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen, înaintea reuniunii miniştrilor europeni de Interne pe această temă, joi, relatează postul public de televiziune YLE, în pagina electronică. Atât Guvernul, cât şi Parlamentul au declarat că cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen. Obiecţia Finlandei este susţinută de Germania. Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen a respins afirmaţiile potrivit cărora poziţia Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze.Räsänen a declarat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în UE. Finlanda a afirmat anterior că este îngrijorată de faptul că cele două ţări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei. Luni, ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Hans-Peter Friedrich (CSU) doreşte împiedicarea unei aderări rapide a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen şi rdicarea controalelor de graniţă pentru cetăţenii acestora. Dacă în urma votului din cadrului reuniunii miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne (Consiliul JAI - n.r.) ambele ţări vor fi admise, "intrarea acestora va fi împiedicată prin veto-ul german", a declarat Friedrich în interviul pentru Spiegel, anticipat printr-un rezumat apărut duminică în pagina online a Rheinische Post. "Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor", a completat ministrul german. "Extinderea spaţiului Schengen va fi acceptată de către cetăţenii noştri numai în condiţiile în care sunt asigurate premisele de bază", a spus Friedrich. "În momentul de faţă nu este cazul", a adăugat el. În plus, potrivit Rheinische Post, Friedrich a anunţat şi măsuri împotriva aşa-zisei imigraţii a sărăciei. Cei care vin să "încaseze beneficiile sociale şi abuzează de dreptul la liberă circulaţie" vor trebui "împiedicaţi să facă asta cu măsuri eficiente", a spus Friedrich. O posibilitate ar putea fi "restricţionarea dreptului de revenire pentru aceia pe care care i-am trimis înapoi", a arătat el. Rheinische Post mai arată că România şi Bulgaria fac parte din anul 2007 din Uniunea Europeană, dar având în vedere deficienţele în sistemul judiciar, în lupta anticorupţie şi a crimei organizate, a fost instituit un mecanism de cooperare şi verificare unic până acum în UE, care impune ambelor ţări îndeplinirea unor cerinţe stricte. Comisia Europeană a constatat în ultima perioadă lipsa de progres în aceste domenii a Sofiei şi Bucureştiului, mai adaugă publicaţia germană." Concluzia? Astia se caca pe noi cand si cum vor ei si se trag de cur inapoi (vezi suceala cu aderarea partiala) - pentru ca exact asa faci cu sclavii. Ar trebui sa avem posibilitatea sa nu mai vrem in UE si sa ne putem lipsi de "avantajele" pe care ni le confera aderarea la spatiul Schengen si apartenenta la UE cu tot ce deriva din asta. E clar pentru orice om sanatos la cap ca pe ei ii doare in semeringul maro de noi si de altii ca noi si ca daca nu ne bagam mintile in cap sa luam viata in piept o s-o luam in mana, cum am mai luat-o. Si aici, clar, este exclusiv vina guvernarilor de pana acum si a diplomatiei si politicii externe maro pe care le-am avut in Romania. Oricum UE = :ti, hai sa coboram la prima!:ha: Numai bine, Editat Martie 6, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gotca Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? ... Avem terenuri ca sa ne producem mancarea, avem resurse ca sa ne facem industria... ... ...si cine o sa administreze toate astea?! cine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 (editat) Re: Spatiul Schengen? ...si cine o sa administreze toate astea?! cine? Cum cine?.. noi...prin reprezentantii nostri (Varanu', gigi, conu dinu', toti stimabilii si venerabilii romani de'ai nostri). Nu e clar?, vor fi ale noastre. Ei le vor administra si dezvolta spre binele nostru....Uraaaa! De ce sa ni le ia strainii cind pot fi ale noastre?:banana Editat Martie 6, 2013 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Cum cine, noi? (Varanu', gigi, conu dinu', toti stimabilii si venerabilii romani de'ai nostri). Nu e clar, vor fi ale noastre. Ei le vor administra si dezvolta spre binele nostru....Uraaaa! De ce sa ni le ia strainii cind pot fi ale noastre?:banana :grin::grin::old Asta cam asa e! Problema e ca UE are niste reguli care ii incurca uneori....prin urmare 'back to the wild-wild east'.:sl Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? "Încă o lovitură: Finlanda anunţă că va bloca aderarea României la Schengen PUBLICAT Astăzi, 6 martie 2013 la 07:42 - ACTUALIZAT Astăzi, la 07:48 SURSA: REALITATEA.NET ........... Concluzia? Astia se caca pe noi cand si cum vor ei si se trag de cur inapoi (vezi suceala cu aderarea partiala) - pentru ca exact asa faci cu sclavii. ............../QUOTE] Nici pomeneala !!! NOI ne cacam pe NOI, EI doar isi protejeaza interesele ! Asa repede ai uitat topicul celalalt care este mai mult decat reprezentativ pentru ce (nu) suntem in stare sa facem....? Stii cum vad eu treaba ? Daca de maine primaria de sector, sa zicem, ar hotari sa rezolve problema tiganilor care stau in baraci prin mansadarea blocului tau si mutare lor acolo , ti-ar conveni sa trezesti cu ei pe cap ?!?? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 (editat) Re: Spatiul Schengen? "Încă o lovitură: Finlanda anunţă că va bloca aderarea României la Schengen PUBLICAT Astăzi, 6 martie 2013 la 07:42 - ACTUALIZAT Astăzi, la 07:48 SURSA: REALITATEA.NET ........... Concluzia? Astia se caca pe noi cand si cum vor ei si se trag de cur inapoi (vezi suceala cu aderarea partiala) - pentru ca exact asa faci cu sclavii. ............../QUOTE] Nici pomeneala !!! NOI ne cacam pe NOI, EI doar isi protejeaza interesele ! Asa repede ai uitat topicul celalalt care este mai mult decat reprezentativ pentru ce (nu) suntem in stare sa facem....? Stii cum vad eu treaba ? Daca de maine primaria de sector, sa zicem, ar hotari sa rezolve problema tiganilor care stau in baraci prin mansadarea blocului tau si mutare lor acolo, ti-ar conveni sa trezesti cu ei pe cap ?!?? Nu vad legatura ... citeste tot ce am scris mai sus. Nu am uitat topicul celalalt sper ca nu l-a vazut inca destul de multa lume si d-acolo lipsa de reactie. Dar mai sus spuneam ca "hai sa facem ceva, sa coboram la prima din UE" si mai spuneam ca e vina astora pe care i-ati votat, ca n-au si n-au avut cojones in fata Europei. Spuneam ca eu cred ca noi - tiganii din analogia ta - ar trebui sa vrem ne rupem de ei, sa stam si sa traim mai bine in baraca noastra (Romania), nicidecum sa vrem sa ne mutam la mansarde in blocurile lor. Nu? Numai bine, Editat Martie 6, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Fara aderare la zona Schengen, ce-i opreste acum pe etnicii rromi sa mearga unde vor ei in Europa? Care ar fi diferenta daca am fi in Schengen? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Si chiar daca am vrea, nu ne mai putem rupe de UE/Schengen etc pentru ca EI ne vor ca piata de desfacere pentru produsele lor si din care vanzare ei isi conserva linistea sociala, bunastarea, rata somajului scazuta, etc..... Analogia facuta de mine nu e intamplatoare si nici lipsita de realism : bastinasii din colonii - pentru ca asta suntem de fapt, o colonie ! - intotdeauna au fost tratati ca atare de tarile colonizatoare ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 (editat) Re: Spatiul Schengen? Si chiar daca am vrea, nu ne mai putem rupe de UE/Schengen etc pentru ca EI ne vor ca piata de desfacere pentru produsele lor si din care vanzare ei isi conserva linistea sociala, bunastarea, rata somajului scazuta, etc..... Analogia facuta de mine nu e intamplatoare si nici lipsita de realism : bastinasii din colonii - pentru ca asta suntem de fapt, o colonie ! - intotdeauna au fost tratati ca atare de tarile colonizatoare ! Nu frate, bastinasii din colonii (vezi antropofagii din Papua Noua Guinee - e doar un exemplu) au fost dezobisnuiti sa mai manance oameni, au fost invatati sa manance si sa se imbrace civilizat, au fost invatati sa vorbeasca si sa scrie in limbile colonistilor. Adica au fost poate "fortat" civilizati. Dar asta i-a ajutat sa evolueze, sa se dezvolte ca natii, fiind scolarizati, au inceput sa faca agricultura, turism etc. Noi nu suntem ajutati decat prin a fi prostiti sa vindem tot din putinul care ne-a ramas (resurse), noi nu o sa evoluam asa, noi involuam, ajungem sa fim din oameni care stiau carte - un mare procent mai demult - o mare adunatura de analfabeti cu diplome, fara economie, fara sistem sanitar, cu zeci de taxe si impozite aberante si fu**ti in cur si cu banii pe taxa de timbru luati. Asta nu e evolutie. E doar sclavagism legalizat. In UE. De catre UE. Numai bine, Editat Martie 6, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Si chiar daca am vrea, nu ne mai putem rupe de UE/Schengen etc pentru ca EI ne vor ca piata de desfacere pentru produsele lor si din care vanzare ei isi conserva linistea sociala, bunastarea, rata somajului scazuta, etc..... ................../QUOTE] Corect, dar macar sa ne impunem si noi conditiile. Daca nu le convin, sa ne dea afara, daca le convin sa le respecte. Oricum discutam discutii, problema nu e deloc asa simpla, si nici nu cred ca noi, populatia putem sa schimbam ceva... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? @Astral - Asta cu piata de desfacere e o mare magarie, asa e, din pacate. Nu avem guvernanti care sa gandeasca pentru Romania. S-ar putea da ordonante si legi care sa favorizeze agricultura, economia, s-ar putea ajuta producatorul si cand suna neamtu sa ia comanda pentru Kaufland Romania sa se trezeasca ca-i spune angajatu` nu mai trimite nene 400.000.000 de tone de legume din astea de plastic ca luna trecuta am vandut 2,5 kg, sunt proaste si nu le mai cumpara lumea. Avem si noi, sunt mai bune, mai sanatoase si mai ieftine. Era doar un exemplu. Asemenea cu gazele, combustibilii, energia electrica etc. Ma cac pe toate produsele lor, asta asa, in general. Numai bine, All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Si la asta cu piata de desfacere am o teorie..... Tot AI NOSTRI au creat-o ! Cum ? Simplu ! A importa orice a fost/este o mare afacere pentru toti cei care au fost la putere si cum tot EI au avut puterea sa-si voteze in parlamentul LOR tot felul de scutiri de taxe dedicate pentru importurile proprii, normal ca au avut si interesul sa ingroape si productia autohtona de orice......si iata-ne piata de desfacere pentru UE ! Poate ati uitat scandalul cu tirurile care intra in tara fara sa plateasca taxe si pentru care vamesii se intorc cu spatele cand apar tirurile "nu-stiu-cui" si ale "nu-stiu-cui"...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kosfunny Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? O sa scapam de UE cum scapa drogatul de heroina. Adica prin terapie de soc ! Parerea mea ca procesul asta de integrare este ireversibil. Ne-au atras cu o fata frumoasa la inaintare care dupa ce ne-a ademenit in dormitor a fugit si ne-a lasat pe mana poponarilor. Ei ne vor, dar numai in pozitia capra iar mainile si picioarele le cam avem legate. Gura nu o avem astupata dar strigatul nostru nu acopera imnul clasei politice ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Si la asta cu piata de desfacere am o teorie..... Tot AI NOSTRI au creat-o ! Cum ? Simplu ! A importa orice a fost/este o mare afacere pentru toti cei care au fost la putere si cum tot EI au avut puterea sa-si voteze in parlamentul LOR tot felul de scutiri de taxe dedicate pentru importurile proprii, normal ca au avut si interesul sa ingroape si productia autohtona de orice......si iata-ne piata de desfacere pentru UE ! Poate ati uitat scandalul cu tirurile care intra in tara fara sa plateasca taxe si pentru care vamesii se intorc cu spatele cand apar tirurile "nu-stiu-cui" si ale "nu-stiu-cui"...... Inainte de UE, rasfoiam un Monitorul Oficial, cautand nu mai stiu ce. Dau peste un decret incredibil, semnat de ion iliescu privind scutirea de la taxele vamale a unui import de cateva zeci de mese de biliard. Asa ceva nu poti uita si nici ierta. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Inainte de UE, rasfoiam un Monitorul Oficial, cautand nu mai stiu ce. Dau peste un decret incredibil, semnat de ion iliescu privind scutirea de la taxele vamale a unui import de cateva zeci de mese de biliard. Asa ceva nu poti uita si nici ierta. Q.e.d. !! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Un topic cu multe cuvinte mari si teorii, deseori corect fundamentate. Au doar o eroare fundamentala: nu se aplica in cazul asta. UE pur si simplu nu ne vrea, fara motiv. Aplica o singura regula, putin manelista: "asa vrea muschii nostri!" UE nu se teme de noi, de emigrantii nostri, de coruptia noastra, de tiganii nostri sau de contrabanda noastra. Tiganii nu au nevoie de Schengen (mai degraba ii incurca), contrabanda si coruptie au si ei cum avem si noi, iar de muncitori palmasi pentru munca de jos chiar au nevoie, atata timp cat lucreaza mult sub ce ar lua un localnic pentru aceeasi munca (daca ar fi dispus sa o faca). Cu atat mai putin se teme de marfurile noastre, au avut grija sa dispara toata capacitatea noastra de productie, fiind "ineficienta", "gauri negre ale economiei", "surse de gripe, peste si de alte nenorociri". Subiect de ironie la Andries, "fabrici si uzine" nu mai avem, avem doar comert si un pic de servicii. Resursele sunt ale lor: au petrolul, gazele(cele din Marea Neagra le-au avut inca dinainte de a le avea noi), comunicatiile, resursele minerale, poseda o multime de teritorii impadurite, urmeaza sa aiba si noile trasee rutiere. Iaca d'aia nu ne vor in Schengen: nu mai au motivatie! Am patit ca tarancuta virgina care a picat de proasta la promisiunile argatului, si-a pus poalele in cap cum a auzit promisiuni de maritis si dupa ce a ramas bortoasa se mira de ce nu-si tine domnisorul promisiunea! Le-am dat tot ce au vrut... acum am ramas de fazani. Partea cea mai perversa este ca milioanele de romani care au riscat plecand in vest ajung incet-incet cetateni Schengen, deci intrarea in sistem e prohibita doar tarilor, nu si cetatenilor care si-au luat soarta in mana si bocceaua in bat. 1 Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? Romania si Bulgaria sunt si la confluenta unor interese divergente: UE de o parte, rusii de alta. Dependenti de gazele lui Putin, ghici cui ii dau dreptate cand rusii se uita pofticios la ceva de prin Balcani? Ma amuza ca unii leaga esecul de prestatia vreunei guvernari =)) Naivi! Esecul e al tuturor si al niciunuia! Nici un guvern de dupa 89 nu a avut coaie sa urmareasca interesele Romaniei, dar pe de alta parte si daca s-ar fi gasit vreun primi ministru necastrat, tot acolo eram. Cine crede ca varanul, plagiatorul, piticul atomic sau betivul au vreun rol in ecuatie se poate reapuca de "Povesti Nemuritoare". Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Spatiul Schengen? @Pitonul : Si cate din acestea au mai fost... Imi amintesc de importurile din Ungaria de grau si porumb ... camioanele plecau ... hmm ... in Baragan.Grau sau porumb recoltat tot la noi...exportat,odihnit un timp in silozuri in tara vecina,importat mai apoi...TVA recuperat.Mizeria maxima mi s-a parut cand camioanele ieseau din tara si se intorceau dupa cateva ore cu aceeasi incarcatura... Ce crezi Astral,acronimul tau se potriveste si in acest caz? Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate