Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de grand cherokee 5.2

ARTHUNTER

Postări Recomandate

Va salut,de cateva zile sunt posesor al unui grand de 5.2 limited,gpl normal pe el,pot sa vaspun ca am venit de la sf ghe pana la craiova pe rucar bran,cu gaz si am urcat foarte bine,consum mediu 20 l de gpl si de la slatina am mers pe benzina cam de 50 lei si am ajuns bine..

Am cateva probleme,

1 am climatronic si nu baga caldura deloc,

2 propriatarul a scos cardanul,dar este cel mic pt ca il am in portbagaj si masina a mers cu levierul pe N,TOT DRUMUL,la o urcare pe rucar am auzit un scartait sub cutie(mie asa mi sa parut ca ar si pe sub cutie acel scratiat de fier),ce e drept cam puternic,dar si a revenit,cuita schimba ff bine.....

in rest,trebuie sa schimb uleiuri,filtre,etc,daca ma puteti ajuta,in motor cat ulei intra?(pot sa pun liqui moly molibden?)cat ulei in curie,grup,etc si pe unde mai trebuie?

Sa ma scuzati dar sunt nou cu 4x4 si nu stiu ff multe,am detinut bmw uri pe care le mai modificam pt alergat:P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Nou posesor de grand cherokee 5.2

.

Am cateva probleme,

1 am climatronic si nu baga caldura deloc,

P

tind sa cred ca clapetele de la caldura sunt blocate, sau motorasele care invart nu isi fac treaba sau o face defectuos

da torpedoul jos si vezi acolo daca se misca ceva si daca da vezi daca motorasele se dau peste cap

Link spre comentariu

Ma ajuta si pe mine cineva de pe aici?ms

Sfatul meu este sa faci o vizita pe la vreun Service cat-de-cat .Cam nasol daca nu te pricepi deloc.Despre problemele pe care le-ai observat tu (si sigur nu sunt singurele :old) ar fi mult de vorbit ...

ALIN :h5

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

Sfatul meu este sa faci o vizita pe la vreun Service cat-de-cat .Cam nasol daca nu te pricepi deloc.Despre problemele pe care le-ai observat tu (si sigur nu sunt singurele :old) ar fi mult de vorbit ...

Ma refeream ca sunt nou cu 4x4,in ''ale masinilor'' ma pricep destul de bine,am modificat cateva BMW uri,dar eu cred ca cel mai bine este sa te documentezi si apoi sa te apuci de treaba,servicele este pt cei care nu stiu sau nu vor sa citeasca si pt femei...in fine

Este posibil sa fie ceva pe la clapetele acelea pt ca nici pe recirculare nu mi trece,acum dupa ce i am schimbat lichidul de racire,cand se incalzeste motorul baga caldura,nu inteleg la ce se refera cand zic incalzire auxiliara?

Link spre comentariu

1-Masina are termostatul montat ?

2-Ce arata indicatorul de temperatura al agentului de racire motor ?

Treaba cu racirea motorului nu este diferita la un 4x4 fata de un BMW :grin:

Link spre comentariu

1-Masina are termostatul montat ?

2-Ce arata indicatorul de temperatura al agentului de racire motor ?

Treaba cu racirea motorului nu este diferita la un 4x4 fata de un BMW :grin:

racirea si-o face,am rezolvat si cu caldura,dar mai are una auxiliara si aia nu inteleg eu de ce nu merge....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Si nu ne spui si noua cum ai rezolvat cu caldura,asa e frumos:wink:

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Si nu ne spui si noua cum ai rezolvat cu caldura,asa e frumos:wink:

O simpla aerisire si curatare a instalatiei de racire,imi pierdea pe langa colierul de sub radiator...

stiti cati litri de ulei intra in motor?

Link spre comentariu

O simpla aerisire si curatare a instalatiei de racire,imi pierdea pe langa colierul de sub radiator...

stiti cati litri de ulei intra in motor?

Azi am descoperit o mare problema,nu mi trage decat spatele,am ramas in nisip si doar spatele tragea,m am bagat acasa sub ea,am dsfacut cardanul ce duce la puntea fata si la cutie el e cuplat,in schimb in puntea fata se invarte in gol........naspa??m a prins noaptea si am desfacut grupul fata....ce poate fi?

Link spre comentariu

Daca cardanul spre fata se invarte atunci poate fostul proprietar ti-a pregatit o mica surpriza di te-a lasat fara coroana (mergea la consum redus 2x4) si a uitat sa-ti spuna :)

Welcome to Romania the land of jokes.....
Link spre comentariu

Daca cardanul spre fata se invarte atunci poate fostul proprietar ti-a pregatit o mica surpriza di te-a lasat fara coroana (mergea la consum redus 2x4) si a uitat sa-ti spuna :)[/quote

Sincer m am gandit la treaba asta,dar pana nu desfac nu stiu exact....oricum pe GPL,consumul este nesimtit de mic pt monstrul asta,mers lejer 90km/h,cu portiuni unde i am dat si 140....am avut consum de 13l gpl......fara nicun fel de caterinca....

Pacat ca e vremea asta naspa,dar cum se incalzeste ma bag sub ea,pt ca abia astept ''surpriza''...:D

Link spre comentariu

Foarte simplu de verificat daca ai ceva in puntea fata...

Desfaci cardanul de pe reductor si daca se invarte cardanul, inseamna ca nu ai nimic in puntea fata.

In rest, probabil ca e de vina visco-cuplajul din reductor, mai multe informatii aici:

http://www.jeepforum.com/forum/f13/np249-nv249-viscous-coupling-70565/

Imediat citeam ca ai desfacut reductorul, apoi cutia si apoi motorul ca sa vezi ce are...

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Desfaci cardanul de pe reductor si daca se invarte cardanul, inseamna ca nu ai nimic in puntea fata.

In rest, probabil ca e de vina visco-cuplajul din reductor, mai multe informatii aici:

Imediat citeam ca ai desfacut reductorul, apoi cutia si apoi motorul ca sa vezi ce are...

Asta am facut prima oara,am desfacut cardanul si se invarte cu mana in puntea din fata,foarte ushor sincer suruburile dupa grupul fata nu se vad a fi desfacute prea curand.....

E o zapada in craiova numai buna de bagat sub masina...:)))

Va multumesc la toti pt fiecare ajutor pe care mi l dati.....

Mai mult ca sigur la la mine,ori lipseste coroana,ori planetara rupta,ori ceva pe acolo.....

Editat de ARTHUNTER
Link spre comentariu

Jos capacul de pe puntea fata si sa vedem ce e acolo :)

Partea trista e ca multe masini de genul au improvizatii facute in fel si chip, ba sa consume putin, ba pentru ca lumea nu avut de unde sa ia piese.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Jos capacul de pe puntea fata si sa vedem ce e acolo :)

Partea trista e ca multe masini de genul au improvizatii facute in fel si chip, ba sa consume putin, ba pentru ca lumea nu avut de unde sa ia piese.

Adevarul asta este,orice ar fi o rezolv eu,e pacat de masina,ma cam enerveaza partea cu zapada:))dar in weekend ma bag sub ea si in zapada:)),oricum desfaceam cam tot pt a schimba uleiurile de peste tot

Link spre comentariu

ssrli ,nu ai decat sa fi ironic,eu nu am zis nimic de cutie sau de motor desfacut,eu pur si simplu am intrebat...o sa ti raspund cu acceasi moneda,in fine...probabl ca tu te ai nascut invatat,este si asta un talent.

Da,am uitat sa ti zic,am desfacut si volanul,apoi capacele de la becuri,ma gandeam ca este de acolo si in final trebuie resoftata roata de rezerva...

Editat de ARTHUNTER
Link spre comentariu

Poti sa interpretezi cum vrei si raspunzi cum vrei :)

Nu este problema,tin la glume ,iar sfaturile tale am sa le iau in serios,oricum va multumesc pana cum pt promtitudine,mor de necaz ca ninge si nu pot sa ma bag sub ea,o sa vad in weekend daca pot sa ajung pe la tara sa o bag in garaj

Link spre comentariu

Eu nu am vrut sa par ironic :(

Fara planetare (partea care sta in fuzeta) nu poti merge, deci alea mai mult ca sigur le ai. Poate cineva s-a incumetat sa puna o punte veche, cu disconnect, din moment ce sunt interschimbabile.

Planetarele tale sunt cu cruci sau cu homo-cinetice?

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Eu nu am vrut sa par ironic :(

Fara planetare (partea care sta in fuzeta) nu poti merge, deci alea mai mult ca sigur le ai. Poate cineva s-a incumetat sa puna o punte veche, cu disconnect, din moment ce sunt interschimbabile.

Planetarele tale sunt cu cruci sau cu homo-cinetice?

Sincer am fost concentrat doar asupra puntii fata,nu m am uitat la planetare,decat daca au burdufele bune,etc,nu am desfacut puntea,s a pus si zapada asta nenorocita,singurul lucru care l am facut a fost sa pun cardanul fata si sa constat ca in reductor se invarte ok,dar cand l am invartit in puntea fata se invartea cu mana si din cauza asta am intrebat ,ma gandeam ca poate mai are vreun cuplaj ceva care trebuie actionat de prin alte ''parti'' sau are ceva blocat care nu si face treaba acolo....dupa cum am vazut in poze puntea este cea originala a masinii.....poate sa fac niste poze...ca mai mult de atat pe zapada asta nu am ce sa fac:))

Link spre comentariu

Inseamna ca ai puntea originala daca ai planetarele cu burduf, deci nici un fel de cuplaj suplimentar.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Coroana lipsa, sateliti lipsa. Ca sa mearga fara planetara, trebuie sa montata partea planetarei ce e in fuzeta, altfel se desface rulmentul de roata

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Coroana lipsa, sateliti lipsa. Ca sa mearga fara planetara, trebuie sa montata partea planetarei ce e in fuzeta, altfel se desface rulmentul de roata

Corect,daca ar fi asa,cam la ce pret ma duce treaba asta?:(

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare