omoroka Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Aoleu JurasikMan, pai si ne-ai lasat atat de mult sa batem campii in topicul tau? Trebuia sa ne-o tai mai devreme, eu acuma am inteles subiectul :h5 Mai jos aveti singurele mele referinte care v-ar putea fi de folos Bocanci Pentru offroad-ul de vara port acesti bocanci Viper: http://www.vipershop.ro/bocanci/12-viper-2.html Pro: sunt foarte usori, comozi, impermeabili, confortabili la condus Contra: au talpa foarte flexibila, raneste incheietura piciorului in zona de strangere a siretului Sunt o solutie de compromis. Bocanci pe care-i port iarna la offroad si in turele montane primavara-vara-toamna sunt Meindl Island. Ii am de multa vreme si i-am cumparat din alta parte dar asa arata: http://www.sportvirus.ro/produse/incaltaminte/ghete/meindl-island-mfs-active-men-ghete-trekking.html Sunt cei mai confortabili bocanci de munte pe care i-am avut vreodata. Sandale Toate sandalele Teva sunt exceptionale prin talpa lor ergonomica si prin durabilitate. Eu am un model mai simplu dar va recomand cu caldura modelul Teva Toachi: http://sport-shoes.ro/product.php?id_product=23 Pro: au protectie la degete Binoclu Olympus 10 x 50 DPSI - solutie de compromis Pros: accesibil la pret Contra: gama amator, protectiile lentilelor nu sunt prinse de corpul binoclului existand astfel riscul de a le pierde Spray impotriva ursilor - il port cu mine la turele de munte: http://www.amazon.com/gp/product/B000H7N26A/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Pro: cel mai bun, recomandat de americani Contra: e cam voluminos Solutie capuse: http://www.mountex.ro/produs/11109-009-0/gbio_spray_capuse Extractor venin: http://www.mountex.ro/produs/11110-158-0/travel_safe_extractor_venin Editat Martie 20, 2013 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Totusi trebuie sa stii cum te deplasezi... . iar unul de "drumetie" e iarasi altfel decît unul de hiking si daca îl folosesti la aplicatia falsa, devine inconfortabil si nu mai îndeplineste conditia de confort pe care ai pus-o mai sus si bineînteles ca vei înjura rucksacul. :wink: : Nevasta-mea si fiica-mea vor la vara sa refaca traseul Camino-de Santiago Compostelo. Cauta cu cantarul dupa ele. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Acum , sa nu cadem in extrema aia analitico-psihotica ( nu stiu daca exista termenul dar imi place cum suna ....o sa il notez undeva sa-l mai folosesc cand am ocazia :grin: ). Doar nu om cumpara cate un rucsac pentru fiecare tip de excursie sau iesire pe care o facem. sigur , ca unul mare pentru excursii lungi pe jos , cu mult echipament este necesar pentru cei ce practica acest gen de turism ...si unul mai mic pentru situatiile cand iesim la o plimbarica de cativa km si spre seara ne intoarcem acasa. Atunci nu este cazul sa caram jumatate din garderoba si nici un sfert de frigider cu noi. Sau in functie de cat de mare este animalul care il duce in spate , ca pe o tantica pipernicita de 45 de kg nu vei putea pune ceva de 110 litri plus doi pioleti agatati in lateral . Eu vad un rucsac mediu , ceva de 30-40 litri ( desfacut ) care comprimat sa poata duce si 15 litri de echipament sau alimente fara sa se balangane in toate directiile. Un material de calitate si niste prinderi solide , o culoare cat mai naturala , fara ciclamuri si mov turbat. La asa ceva ma refeream eu personal cand spuneam ca doresc . Am tot cautat si am gasit ceva suspect de ieftin ( la 99 Ron ). Tot astept sa se sesizeze un moderator al sectiunii si sa imi spuna si mie daca pot pune linkuri sau nu catre produsele de cate vorbesc , poate le identificam mai usor. Eu la offroad imi iau un rucsal de laptop in care tin toate maruntisurile: laptop, acumulatori, bani, acte, gps, binoclu, telefoane, etc Lucrurile voluminoase, ma refer la expeditii in special, prefer sa le tin intr-o geanta clasica de tipul asta: http://www.military-shop.ro/Camping/Rucsaci-si-Genti/Genti/Geanta-US-Mecanic-Camuflaj-Tropical Rucsacul are avantajul de a fi usor de carat, pentru ca-l pui in spate, dar cand vine vorba de umblat in el trebuie sa rascolesti toate lucrurile. Geanta, care oricum o cara masina, este mult mai usor accesibila, ca sa nu mai spunem ca se aseaza altfel in masina. Sunt in cautarea unei genti mai dichisite, care sa aiba si ceva buzunare, sa fie foarte mare (sa-mi intre inclusiv sac de dormit, saltea si haine in ea), sa o pot cara dupa mine ca pe un troler. Daca aveti sugestii le astept cu interes. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire In legatura cu serpii si "extractorul de venin": locuiesc de ani de zile pe continentul care se poate "lauda" cu cele mai otravitoare reptile; in plus in Far North Queensland avem taipan care este de departe cel mai veninos din lume. Un adult moare in 20 minute dupa muscatura de taipan. Fata de asta vipera e ca o piscatura de tintar. Ma ocup de management de medii si am fost la 2 metri de unul de asta si aproape bine de king browns. Am oameni care lucreaza zi de zi in habitat de serpi. Metoda de prim ajutor recomandata aici de multi ani este bandajarea cu bandaj compresiv a intregului membru muscat (brat, picior), imobilizare si tratament medical de urgenta (elicopter medevac). Ca atare se recomanda a purta minim 2 bandaje compresive lungi, precum si comunicatii (baietii au radio VHF si Emergency Position Indicating Radio Beacon si satphone daca e nevoie). Si chiar si asa sint decese: acum citeva luni doi muncitori de la energie electrica mergeau prin iarba de 1.5 metri sa caute cale de acces pentru camionul de interventie sa ajunga cu el la un pilon. La un moment dat unul a disparut; l-au gasit dupa vreo doua ore, mort - muscatura de sarpe. Deci nu e de gluma. Mai pe partea optimista, astia au ajuns experti in tratarea muscaturilor de reptile veninoase si fatalitatile sint foarte rare. Deci daca vreti parerea astora despre prim ajutor: http://www.avru.org/firstaid/firstaid_main.html (tine de departamentul de farmacologie, University of Melbourne) Ideea e sa se opreasca/reduca circulatia limfatica fara a se afecta circulatia sanguina. Chestii gen garou, extractor de venin (ok stiu ca e recomandat is US parca), astia zic ca nu sint eficiente, ba chiar pot fi periculoase. Mai un lucru: in majoritate muscaturile au loc cind oamenii nu lasa serpii in pace, adica incearce sa-i omorare, prinde etc. Lasatii in pace si bateti la cap si copii sa nu se apropie de serpi! Restul muscaturlior au loc cind calci pe ei din greseala: uita-te unde calci si fa zgomot si mai ales vibratii si vor pleca din calea ta. Altfel, tineti minte ca rolul comerciantului e de a vinde orice suna bine; daca functioneaza sau nu e problema clientului - vezi Hiclone :ha: Scuze daca e off topic dar treaba cu serpii nu-i de gluma pe aici... Editat Martie 21, 2013 de Tudor Tanase 2 Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Peter , eu urmaresc zilnic produsele de la Military-Shop ( sunt abonat si imi vine e-mail) , dar daca tu esti cel care a pus afacerea pe picioare , trebuie sa recunosc ca nu stiu cum merge. Crede-ma ca sunt fan la orice echipament militar de calitate, insa atunci cand cineva cumpara se uita in primul rand la pret. Parangul de care am scris mai sus am vrut sa il cumpar de la acest magazin ...cu 260 Ron ( aproximativ ) si dand un simplu search l-am gasit cu 150 la Bushcraft cu tot cu transport , de unde l-am si luat. Este exact acelasi produs. Nu fac eu pretul si este dreptul fiecaruia sa ceara cat crede el de cuviinta , dar , totusi , o diferenta atat de mare de pret face orice potential cumparator sa se reorienteze. Acum vreau sa cumpar o maceta Mil- Tec Wood. . Cauza si tu cu ochiul sa vezi ca pe tot internetul este 85 de ron si la Military-Shop este 97 . Acelasi produs. imi place siteul , este multa marfa de calitate la vanzare , se fac importuri mari de cutite de firma ( ceea ce imi tine permanent atentia treaza ) dar daca am de ales intre un pret mai mic si un pret mai mare la acelasi produs ...intotdeauna voi alege pretul mai mic. Imi plac Vestoanele Raw Vintage M 65 care sunt pe site. Stiu ca Military-Shop are exclusivitate pentru distribuirea acestor haine dar pana nu intra la reduceri , nu ma ai de client. Te rog sa imi spui cum sunt calitativ vestoanele BDU ripstop oliv sau kaki pe care le aveti la 139 Ron. Pretul pare corect ...daca si calitatea ar fi comparabila cu cele din tinutele Armatai Romane , chiar ar fi o alternativa. Mi se par singurele chestii care bat concurenta din tot ce am vazut eu pe site. Multumesc anticipat si considera aprecierile mele ca fiind un feedback constructiv pentru aceasta afacere , nu o critica . Cum am mentionat mai sus ,eu am pus bazele magazinului din Bucuresti,Nu mai avam si nici nu mai tinem nici o legatura. Despre preturi intr-adevar ei au de la 50 pana chiar 500% adaos comercial. Cand am stat la o masa prima data cu directorul vanzari de la Mil-tec,in germania,mi-au dat un sfat,sa lucram cu adaosuri mici dar sa ne axam pentru rulaj maxim,fiind nou in Romania, distributie. Fostii tovarasi din Buc ... da au inteles invers. Despre Kaki,au preturi bune,marfa mai slaba o idee,cel de Max-fuchs. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Mai un lucru: in majoritate muscaturile au loc cind oamenii nu lasa serpii in pace, adica incearce sa-i omorare, prinde etc. Lasatii in pace si bateti la cap si copii sa nu se apropie de serpi! Restul muscaturlior au loc cind calci pe ei din greseala: uita-te unde calci si fa zgomot si mai ales vibratii si vor pleca din calea ta. Exact asta stiam si eu. Eu am avut groaza de serpi cand eram copil, pana in armata cand faceam garda in padure, la munte, zona Toplita, zona cunoscuta cu vipere, un coleg a si belit una, si picam de somn, asa ca m-am culcat in iarba, imi era mai teama sa nu ma prinda vreun control, decat de vipere... Si m-am trezit de fiecare data cand am adormit asa. :grin: Cu ocazia asta am scapat si de frica de serpi. Acum vreo 7 ani, mergand pe Cheile Tesnei, zona Herculane, am intalnit o vipera cu corn ascunsa in tufis, am pozat-o de la maxim 2 metri, dar aparatul ala era varza si pe zoom maxim abia se vede. Mai era un grup in fata noastra oprit sa vada si sa pozeze vipera, ne-am oprit si noi cand am ajuns in dreptul ei. Apoi am mers cu pasul cat mai apasat, sa producem vibratii in sol. Dar nu am iesit de pe carare. Prin filme aia mai taiau locul muscaturii si sugeau sangele apoi il scuipau, dar daca ala care actioneaza are vreo leziune bucala, o cam pune... Sper sa nu fiu nevoit niciodata sa testez vreo scula sau "tehnica" antivenin. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Problema ma preocupa destul de MAXIM , fiind una din principalele mele griji ( calatoresc cu insotitori minori si adulti ) , dat fiind faptul ca destinatia mea preferata e muntele , de preferinta nestricat si neatins ( deci departe si greu accesibil ) . Rog respectuos ca cei in tema ( de preferinta cu pregatire medicala ) sa ne impataseasca informatii temeinice si corecte , intr-un topic dedicat . Echipamentul meu : militar , surse diverse , preturi diverse ; ce nu mi-a convenit am modificat sau mi-am facut singur ...la baza e ripstop ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Hai bre ...constat ca la roman ie frica de serpi! Da nu oricum ...frica nenica ... :wink: Mai mult decat de timbrul de mediu? Mai mult decat de rata la banca? Ce naiba ...se vorbeste de ceva timp de serpi ... Sarpele din Romania oricare ar fi el ...nu ataca daca nu e deranjat / agasat / atacat. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Prin zonele urmatoare , am intalnit foarte rar serpi si le-am batut de multe ori in toate anotimpurile : - Piatra Mare - Piatra Craiului - Muntii Fagaras Am intalnit serpi la Herculane. Vipere normale , mai ales in locuri de campare. Nu am intalnit niciodata vipera cu corn. Niciodata nu m-au atacat , dar am pastrat distanta ( 2-3 metri ) . In zona este periculos cand faci escalada , pentru ca poti pune mana pe unul care sta la soare pe care o piatra si nu ai cum sa il vezi. Prin padurile din Codlea am intalnit frecvent serpi de alun. Sunt inofensivi. M-am jucat cu ei si i-am lasat in pace sa isi vada de treaba. Am intalnit serpi de apa langa majoritatea lacurilor din zona Brasovului: - Lacurile de la Strandul Codlea - Barajele de pe Olt - Lacurile de la Dumbravita Si astia fug imediat ce vad oameni. Sunt printre cei mai activi si nu agreaza prezenta oamenilor in apropiere. Dispar cum simt picior de om. La noi in zona au fost cateva cazuri de muscaturi de vipere in anii foarte secetosi. Nu au fost mortale. De fiecare data , omul a dat peste sarpe si nu invers. Cred ca de vina sunt turistii de duminica care au impresia ca pot pune piciorul oriunde prin padure , ca la ei in sufragerie. Editat Martie 22, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire ... cand sunt turist , fiecare zi mi-e o duminica ... cand nu sunt turist , fiecare zi mi-e o miercuri cu 48 de ore ... Nu stiu daca mi-e frica de serpi sau doar de potentialul pericol . Incerc sa nu ingrop englezeste problema , doar ma documentez , am dat peste taratoare cu regularitate , dar cum nu cunosc regulile in familia lor n-am intrat in discutie si fiecare s-a vazut de viata lui . Da' te pui cu ghinionu' ? Deci ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Rog respectuos ca cei in tema ( de preferinta cu pregatire medicala ) sa ne impataseasca informatii temeinice si corecte... . Uite procedura corecta si oficiala recomandata de autoritati (probabil Ministerul Sanatatii), in cazul muscaturii de vipera: Explicata step by step, in imagini, cu timpi si ustensile necesare. Daca îti însusesti procedura, nu ai ce sa faci fals. Sursa: Panoul de informare turistica din statiunea Stîna de Vale, jud. Bihor La Sarmizegetusa Regia, situată în satul Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, "situatia" e putin mai rudimentara... : Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Stiu ca exista un antidot injectabil, daca il poti procura cumva, e bun de avut la indemana, mai ales daca mergi frecvent prin zone izolate cu potential periculos, si iti explica o asistenta cum se injecteaza, 2-3 seringi cu ace in trusa de prim ajutor, si ai rezolvat problema. Posibil sa nu se gaseasca prin farmacii asa ceva. Intr-un concediu la munte, un amic doctor avea la el asa ceva. De baza ramane atentia unde calci, ochii in 4 (asta te fereste si de alte probleme). Din desenele alea eu inteleg ca se prezinta solutia cu taiatul si suptul sangelui care se scuipa imediat. Pe vremea aia nu existau extractoarele alea, care par totusi destul de practice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire O protectie f. buna împotriva muscaturilor de sarpe sînt jambierele albe. Ai sanse sa nu fi muscat, chiar daca calci pe sarpe. Cu antidotul (in cîte retin), se pare ca e mai complicat, pt. ca are termen scurt de valabilitate si trebuie tinut la rece. Si oricum..., e mai bine sa previi, decît sa vindeci. L.E.: http://www.inventatori.ro/view_article.php?id=1037 Editat Martie 22, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire ...sau esti mai rapid decît sarpele. :ha::ha: La mine functioneaza: Editat Martie 22, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Oameni buni, am stricat topicul omului! Astral, ne-ai putea ajuta te rog cu mutarea discutiilor legate de serpi intr-un topic nou. Multumim. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Din punctul meu de vedere, acest topic oricum are o tema mult prea generala si cum in categoria "echipamentelor necesare supravietuirii" intra si cele pentru muscaturile de sarpe......Daca discutia despre serpi se va dezvolta, putem crea si un topic separat.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire S-a mai discutat parca aici pe forum despre cum anume sa previi muscatura de sarpe... de ce poarta vanatorii de munte jambiere de culoare alba... Si o discutie interesanta legata de vipere : http://www.carpati.org/forum/echipament_montan-4/vipere_culoarea_alba-1945/1/ Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Inca sunt in ceata . As putea face un rezumat foarte lung , in care pot cita o afirmatie insotita de contraargumentarea ei ...situatie care asa cum am spus mai sus , genereaza ceata ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire parerea mea ; o pereche de parazapezi ( pentru cei care merg in zonele cu serpisori ) sunt o alegere buna.:old P.S. stiu ca pe timp de vara ( caldura ) sunt o pacoste ... dar ....cred ca este un antidot . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire http://www.vipershop.ro/66-bluze http://www.vipershop.ro/92-bocanci-lichidare-stoc Intamplator am dat peste niste produse comandate de la aceasta firma si cel putin vestoanele ( pe site sunt "bluze " ) sunt de buna calitate iar preturile sunt foarte mici comparativ cu alte siteuri. Bocancii Viper din piele sunt si ei excelenti . Nu intrati la cutite ca faceti stop cardiac ...au niste preturi de cumpar jumatate din colectia Soimului cu cat vor aia pe un cutit. Parca-s sabii Jedi ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat August 1, 2013 Autor Partajează Postat August 1, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Si mi-am luat azi bocanci de iarna ....ca omul gospodar isi cumpara iarna sandale si vara bocanci. I-am gasit la reducere si pun si linkul de unde i-am luat ca poate mai sunt amatori. Nu le fac reclama ca nu primesc nimic ...dar astfel pot fi identificati mai usor. Pot sa va garantez ca sunt extrem de usori pentru cat de zdravan construiti sunt . Pretul este unul bun comparativ cu alte siteuri ( 357 ron cu tot cu transport prin curier rapid ). I-am comandat ieri pe la ora 14 si i-am primit acum zece minute , adica pe la ora 13 . Numarele sunt corecte. Eu am 43 si imi vin perfect , desi sunt captusiti , fiind mai de iarna. Talpa este foarte comoda. Ai senzatia ca esti descult. Pielea este groasa , moale si placiuta la atingere. Cusaturile sunt triple si impecabil realizate. http://www.sportmaniac.ro/ro/detalii/incaltaminte-barbati/bocanci/Bocanci-iarna-pentru-barbati-1821/?done=%2Fro%2F Deja am devenit fan si vreau sa mai cumpar si niste bocanci de vara tot de la Grisport ca-s fenomenali. Sa vedem cum stau cu fiabilitatea . Va mai povestesc dupa ce-i supun la chinuri. Editat August 29, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire De tinut tin bine incaltarile astea de la GriSport. Am avut si eu si nevasta-mea mai multe incaltari cumparate de la ei, de vara ce-i drept, iar unele inca le mai folosim. Marca este italieneasca iar produsele se fac aici in Bucuresti. Inainte le puteai cumpara la preturi foarte mici chiar din magazinul fabricii. Produsele lor au devenit tot mai populare in ultima vreme si am fost surprins sa le regasesc chiar in niste magazine din Austria acum cativa ani, la scoruri mult mai mari. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire 6 ani de noroaie, zapada si munte au dus bocancii de la grisport. acum sint la a doua pereche, de data aceasta cu talpa vibram. (fix cei din link). la primii s-a dus talpa, adica s-a spart. am spart-o la o coborire in rapel, altfel mergeau si azi. sint si foarte comozi inclusiv la condus, au decupatura care te ajuta mult la flexare. magazinul este in incinta republica, la dracu cu carti (il vezi din strada dar de ajuns la cladire este aventura) The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuplaton Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Azi am reusit sa ajung la magazinul Sportmaniac din Targu Mures , si mi-am lut o pereche de bocanci GriSport, arata super bine is usori si foarte comozi, deabia astept sa vin iarna sa ii incerc, am mai cumparat si o pereche de pantaloni si mi-a facut reducere peloc, vreo 45 de lei. http://www.sportmaniac.ro/ro/detalii/imbracaminte-barbati/pantaloni/Northfinder-nohavice-panske-Softshell-3L-casual-NHF-NO-1952X3M3007-2753/?done=%2Fro%2F Editat August 29, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 (editat) Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire Si pentru ca veni vorba in alt topic , doresc sa va sugerez o dotare de mare calitate de care o sa va indragostiti instant . Lopatica de infanterie cu coada fixa , si anume varianta veche ( din cauza calitatii otelului ) de prin al doilea razboi mondial. Lungimea totala este cam 50 cm , dar se poate mari daca puneti o coada mai lunguta . Se pare ca cineva a jumulit stocurile armatei ca are pe Okazii peste 50 de bucati si le da la pret de rusine cu tot cu un fel de teaca de pus la curea. Eu am luat de la alt vanzator , tot de acolo , la pretul de 25 ron bucata. Am cumparat una acum 2 luni ...si m-am indragostit. Am mai cumparat una pe care nici nu am folosit-o ...ci am imbalsamat-o in vaselina si am pus-o la pastrare , ca asa ceva merita o atentie deosebita. Cand am primit-o , am polizat cele trei muchii si le-am ascutit ( in special pe cele laterale ) . Dupa scanteile care ieseau , m-am prins ca este un otel adevarat. Sa va spun ce face : - sapa ( in orice teren , dai cu ea in piatra si nu se turteste , nu se ciobeste ) - taie radacinile din pamant ...eu tai cu ea radacinile de care dau cand sap ( fac detectie de metale si mi se intampla des sa imi piuie sub radacini , pe care trebuie sa le indepartez ) - taie lemne ...fara probleme - face aschii ... si scobitori daca doriti - se poate arunca la tinta cu ea . Am exersat pe niste cioate de lemn ...si este o distractie totala imediat ce te familiarizezi cu lungimea mare raportata la o distanta de rotatie completa . - se poate folosi si ca vasla ( desi marturisesc ca nu am facut asa ceva pana acum ) :grin: Deci , daca as avea de ales intre maceta ( care este prima mea dragoste ) si lopatica ...cu lopatica as pleca in expeditie. As dormi cu ea sub perna ...asa de draga imi este , dar mi-e ca ma paraseste mandra , deci ca o las in portbagajul masinii. Editat Decembrie 28, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate