Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sugestii pentru materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire

Postări Recomandate

Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire

Am si eu , si de asemenea o recomand . Folosesc si pe cea fixa si cea pliabila , le-am ascutit etc ... dar , nu sunt ele chiar asa 'laser' . Sunt bune , in limite decente . Sunt rezistente si fac ce ar trebui sa faca , si asta e de bine .

Otelul din lopatica pliabila e mai casant ( cred ) decat cel din lopatica fixa ( pliabile am doua crapate pe raboj , fixa nici una , inca ). O pefer pe cea pliabila pentru versatilitatea ei .

In masina am permanent o pliabila , dar mult mai muncita e una din cele fixe ( mica /medie ) .

La lopatica medie o problema ar fi coada , as prefera sa fi fost cu un manson metalic mult mai lung , cel putin 30 cm si apoi coada .

La cele mici fixe inca n-a picat nici o coada , si chiar au muncit iar una sta afara cea mai mare parte a timpului , sub tufele de feriga .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sugestii legat de materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire

era vb de expeditii in tari linistite...ptr tari agitate ...merg si cele de camuflaj...dar e doar parerea mea.....nu trebuie sa faceti ce zic eu :grin:

In anumite tari (de multe ori agitate) portul echipamentului militar, indiferent de provenienta sau destinatie, este considerat ofensa.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

daca ai in mana si un AK-47 brusc....nu mai e ofensa :grin:

vad ca lumea se pregateste pe-aici de apocalipsa...sau de expeditii in jurul lumii

Link spre comentariu

@JurasikMan: ;

Variantele nemtesti si varianta sovietica

Asta ar fi copia moderna: http://www.coldsteel.com/Product/92SFS/SPECIAL_FORCES_SHOVEL_W_SHEATH.aspx

Si cautind pe net una alta uite ce varianta am gasit pentru fixarea lopetii!

333202244_shovelholder.jpg.c394ea23c06bb823b38189f24ea8b35a.jpg

shovel2.jpg.9861a2d02112ad290210e37a5c2ab7b1.jpg

shovel3.jpg.7c34f9b255def61bcdfa8dae1db62a91.jpg

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Sugestii pentru materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire

ingenios locul de depozitare pentru lopata, dar stiu ca exista si variante demontabile care iti incap sub scaun

Tu ai asa ceva, de-asta de o bagi sub scaun....?

Link spre comentariu

Re: Sugestii pentru materiale si echipamente calitative pentru expeditii diverse/ supravietuire

Tu ai asa ceva, de-asta de o bagi sub scaun....?

Poate ca da, poate ca nu... Cert este ca tocmai a pus la vanzare un Led-Bar... si avea nevoie de postari:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut, buna si ironia .... Sunt mai nou așa ca normal ca am putine post-URI.

Astral - Lopatica demontabila am văzut la u amic pe Pajero , Pajero este exact cel care a fost in expediția Discovering Transilvania -Drumuri cu poveste, dacă ești interesat pot sa i-l sun sa il întreb de unde a luat-o

Link spre comentariu

Eu am lopatica de infanterie , pliabila si chiar sub scaun este locul ei.:2dr

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

O lanterna mica si'a dreq:

http://www.lanternaled.ro/index.php?q=Lanterna_Led/Lanterna_Led_Olight_I3_EOS

Cu mentiunea ca NEAPARAT trebuie inlocuit lantisorul de agatat care se rupe/dezdoaie din nimic, multi si-au pierdut asa lanterna, inclusiv eu, da' mi-a placut asa mult ca mi-am luat alta imediat :grin:

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu

eu in teren ( prin teren ma refer la drumul de acasa pana la locul faptei ) ca o fi trekking sau offroad , folosesc asa o bluza de corp sintetica (viteza mare de uscare ) direct pe piele , pe picioare aceeasi treaba ca subpantalon , apoi un wind stopper + geaca GoreTex. La picioare peste sub pantalon mai vine un pantalon soft shell sau pantalon GoreTex. Cand este f frig sub -10 peste bluza de corp urmeaza un polar apoi wind stopper apoi geaca GoreTex. In picioare doar bocanc sau cizma de guma . Nu ma incalt cu altceva nici o data ( exceptie face skiul --> clapar sau catararea ---> pantofi catarare). Pe cap sapca sau casca dupa caz. Casca imi place sa o port direct pe piele .

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ca si marca incerc sa achizitionez doar Mammut , scule pe care le consider f calitative.

Ce incerc sa car tot timpul la mine este o saltea izolir , sac de dormit, cort ( just in case ). Pe langa astea tot timpul am la mine spray cu piper , cutit multifunctional, folie de supravietuire, harta zonei unde merg, busola , lanterna. Astea toate sunt f mici volumetric vorbind dar le consider esentiale in caz de situatie neprevazuta.

Multe ar mai fi de spus dar astea imi vin in minte pe moment. Asa... cand sunt cu masina mai pun si binoclu , altfel nu , din motiv de prea mare, prea greu.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Tocmai am achizitionat un filtru de apa Katadyn Vario. Asta dupa ce in 2 randuri , m-a apucat diareea de la apa de izvor, in 2 locatii diferite :)

Ca si video de prezentare:

Si pentru ca tot e iarna ... asa se zice :) am achizitionat si o lopata de zapada Fiskars :D

Acum astept zapada :))

Editat de Dreamer
"Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe."
Link spre comentariu

Acuma zic si eu ca omu de la tara, fara suparare, nu are cum a te apuce diareea dupa apa de la izvor. Vb de izvoru ala din padure, de munte, unde iti ingheata dintii si vara. Daca ai baut apa din cine stie ce vale, unde isi fac toti treburile, e alta poveste. Fara suparare

• Like 1
Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Cam nu ... daca apa e limpede cristal si sigur necontaminata biologic nu inseamna ca e si buna ... daca e trecuta printr-un strat mineral si a cules ceva saruri ... ala esti , stai pe vine in tufis ... toata saptamana ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Chimic, problema se prezinta simplu. Izvorul de suprafata are o mare problema cu descompunerea frunzelor , mai ales in anumite perioade din an cand este plin de frunza pe peste tot. Desi apa de deasupra pare limpede , luati in mana o frunza depusa pe fundul apei , care se descompune, si mirositi-o . Nu o sa mai beti apa aia nici daca va ies ochii din cap de sete. Dar , fiind curgatoare, parte de deasupra pare OK. Nu este .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Asta am simtit-o pe pielea mea ... nu este chiar ok. Cu toata ca pana atunci, aveam obiceiul sa beau apa din orice izvor, rau mic de munte care era cristalin. Dupa evenimentele alea ... ma gandesc de 5 ori de unde beau apa, mai ales ca defiecare data eram in regiuni izolate. In una dintre ele aveai de mers 2 ore pana la primul drum forestier, pe care puteai sa le explici cat vrei celor de la salvare ca nu il gaseau, in al doilea nu era asa izolat, dar nu aveai semnal GSM, ca sa poti sa suni trebuia sa mergi cu masina vreo 20-30 min.

"Viata e facuta din amanunte, ce e drept ca-s mici si multe."
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

http://www.kaki.ro/produse/cutie-grenade-norvegia.php

Ce ziceti de asta ? :ha: Se spune ca este etansa . O fi buna de ceva ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Vrei sa cari oua de ceva gaina uriasa? Sa faci cu ea ce? :ha:

Trebuie vazut daca se poate scoate interiorulalapentru oua, atunci gasesti ceva utilitate,altfel....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare