Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alpinism

Mugur

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Alpinism

Primele fotografii sun in traseul Cezarica din Cheile Galbenului, fix deasupra Pesterii Muierilor, iar celelalte sun facute in traseul Cezar Manea din Cheile Rasnoavei. Lumea la inaltime.

MItubishi Pajero V6 3OOO
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul ränd, vreau sä ii felicit pe toti pätimasi cu coarda, din acest topic, pentru ceea ce fac, dar mai ales pentru nostalgicele amintiri din ani trecuti, care au läsat urme adänci intärindune.

Eu m am apucat de cätärat "serios" doar acum 3 luni, cänd mi am luat si licenta de salvator montan.Parapanta stä in Sibiu de 5 ani nemiscatä.Nu e timp destul si motocrosul e mai atractiv.

Efectuez actual, un servici de asistentä, cäteva ore pe lunä, in pädurea de cätärat a Kölnului "Schwindelfrei Brühl" in satul cu Phantasialand,

( asa numitele grädini TARZANIA la modä peste tot in lume )

längä care si locuiesc, ca sä acumulez experientä PENTRU-------

o viitoare posibilä construire a une grädini de cätärat in ROMÄNIA (o colaborare cu un club sportiv Sibiu), unde as putea aduce cunostintele de infrastructurä, sigurantä si utilizare.

Oameni INTERESATI pentru proiect????

Ceva mici filme din parcul de aventurä Sardinia Franta......

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

:hi

Si eu sint amator de asa ceva. Aici vin cel mai des:

http://www.kletterwald-spessart.com/ope ... ebsite.php

Au un parcurs (printre altele) de 500m numai scripete, din care ce-a mai lunga trecere (peste vale), de 280m, la 30m inaltime. Unica in Germania.

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

mugur,marius_c ,cfantana.... Tot respectul, multi dintre noi nici nu banuiesc ca avem si membri ce chiar simt ce e muntele si altfel decat cu covrigu'n brate;) ... Ar trebui scoase si pozele de pe dia... e istorie si ar trebui dat praful la o parte ... sa vedem si astia un pic mai tineri, ca se faceau fisurile si fara petzl, BD sau grigri,blocatoare si frienduri...

PS: habar n-aveam ca existau pe vremurile alea carabe de ..titan ?! Pe ce ai platit..900lei (!!-o gramada de bani atunci) ,facute la iar ghimbav?

Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

..vad ca nu mai dati p'aici domnii mei :)..ii lasati pe cei cu "hobby-uri" moderne precum shaorma,gratare si beri pe malul vreunui amarat de rau ce urmeaza a primi aspectul unei pubele,muzica monoton cu fluier de arbitru sau ceafa de puork cu cartofi prajiti la ora 12 noaptea....:old

Ma gandeam sa va'ntreb daca nu cumva v-ati gandit sa va descotorositi de echipamentul si materialele ramase din timpurile in care activati si fara roti pe munte:D...la cele nedegradabile ma refer (fara corzi care probabil sunt imbatranite si nu merita riscul...pitoane,carabe,etc,etc).

Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k
Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

Si eu am practicat in "tinerete" ceva de genul asta.

Vf picatura , Vf. galbenele, prin animale in rasnoave, degetul lui calinet craiului...

Din pacate m-am cam oprit devreme, dar m-am luat de schi, bicicleta si bineinteles off road.

Link spre comentariu

Foarte interesant,trasee aproape mixte, foarte frumoase (exc animale care-i doar perete).Pe deget as merge si eu,insa mi-e o mare greata(a se citi frica:D) de stanca friabila.

PS: care mama dracu' "tinerete", ca abia ai trecut de 30..fata de multi de aici,esti pusti....asta e varsta la care se poate spune ca ai dobandit maturitatea necesara abordarii unor trasee dificile sau a expeditiilor alpine serioase,de inalta altitudine.

PS2: ski-ul toaca tendoane si ligamente daca vrei sa te dai la modul interesant..asa ca treci la alpinism si ecalada,ca-i mai sanatos:D

Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

@tav

am pus ghilimelele de rigoare la tinerete, ma refeream la 27-28 de ani, pana sa apara marele impediment in catarare....... si anume burta. Acu m-as mai lua dar problema mare e ca nu mai ajung la stanca de ea!:ha:

Dar poate de la schi si bicicleta, poate si off road mai scade ca sincer tare mi-ar mai place!Pana atunci...:2dr !

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Din fericire si eu am inceput sa gust acest sport....duminica trecuta m-am catarat prima data in viata mea langa Liteni jud cluj.

Mi-a placut enorm si cu orice ocazie ies la cocotzat.

Va pun niste poze...grad de dificultate e doar 6 din cate am auzit (inca nu ma pricep )

Din pacate acum sunt la mila prietenilor ca sa imi imprumute ham-ul si espadrilele ca bani de achizitionat n-am...ce sa mai zic de corzi si carabine....ca vai doamne scumpe-s sporturile astea..

DSCN7870.jpg.c928a93d765a1bede882e673ba2ab589.jpgDSCN7869.jpg.fe42a79628cea65fbb6655a16ef34b86.jpg

DSCN7874.jpg.5bc7c19e2bc97a3a740e71aa1db76616.jpgDSCN7843.jpg.6ea3bc92a3d2f914d0e6e4b50f264c46.jpg

DSCN7875.jpg.9ddc3c8d8c62dee6d5d3492d54fccb5c.jpgDSCN7873.jpg.74bf2967097c1a9cd5973443bceb26ef.jpg

DSCN7886.jpg.e2e60fca0ca32d178ca59105f0ddd074.jpgDSCN7885.jpg.76a859ed27ddd0e3fa28958006ff130c.jpg

Never stop exploring
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu is fost catarici, am inceput prin '88 si m-am lasat in 2000, din motive diverse: s-a spart gasca, m-am apucat si de para(panta), job-ul, nevasta...

Am "activat" in special in Buila Vanturarita (Cheile Cheii/Recea & Cheile Olanestiului/Folea) si Cheile Lotrisorului, in gasca lui Bebe Braneci (pt. cunoscatori), iar dupa '95 in Costila; am prins vremurile cand de abia aparusera "rot punkt-ul" si boulderingul, cand erai sensei daca aveai carabe de dural si corzi care nu erau facute la Oradea... he he tinerete... :grin:

Sa stii ca in anii 80 , cand am inceput eu, erau renumite corzile de la Aura Oradea cat si carabinierele manufacturate de Borodan ( eu inca mai am cateva carabiniere).

...sport frumos alpinismul , ca si speologia de altfel -pe care o mai practic sporadic -pacat ca imbatranim:old

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut,

merge cineva la Herculane Climbing Open http://www.alternativetm.ro/hco2013 si cauta un partener ? As fi disponibil pe toata durata si am echipament complet (ar trebui sa ai ham si espadrile). Cel mai bine dai de mine pe mail sau prin mesajele private aici. Ar fi si loc de dormit in VW Syncroul meu.

Radu

Editat de dilbert
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare