Flavius Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 ce ulei ma sfatuiti sa folosesc pt . 2.5 diesel interculer ! :T cati litri intra ? pe capota am vazut ca recomanda agip . dar ? eu as-i prefera castrol !!! Dar pt grup trebuie schimbat ? De care cat ? PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Re: ulei pt pajero Castrol Rally. Ceva de genul asta se numeste. E full sintetic. Sau Mobil 1. La orice magazin mai ok de uleiuri cand te duci iti dau ei necesarul. La mine la 2.3 TD intra 6 litri cu tot cu filtru. Iar la grup si axe la fel. Iti recomanda la magazin ce-i mai bun si cantitatea necesara. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vergu cristian Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Re: ulei pt pajero Daca imi spui anul si tipul de motor ma uit in program si iti spun exact ce trbuie pus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero la a mea intra 6-7,5 litri, am pus 7 litri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero la a mea intra 6-7,5 litri, am pus 7 litri fara suparare dar verifica nivelu de ulei !!! la un 2,5 diesel nu trebuie mai mult de 5,7 litri !!! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero Uleiul nu se pune pe ghicite. Sau "in jur de 4-8 litri". Doar daca te-ai plictisit de motor si ii faci teste enduro. Asa cum prea putin ulei in motor afecteaza performantele si implicit motorul in sine, asa si prea mult ulei afecteaza acelasi lucru. De aceea producatorul auto spune: Intra (ex) 4.5l, 6.2l, 5.7l... si nu zice (ex) 4-6l, 5.5-7.5l. Nu zice nimeni ca daca ai 100-200 grame in plus sau minus e o crima, dar 1-2 litri....cam bate la ochi. Verifica joja intr-o dimineata. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 23, 2008 Autor Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero Daca imi spui anul si tipul de motor ma uit in program si iti spun exact ce trbuie pus. V 44 wg pajero motor : 2477 tipul 4d56 PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vergu cristian Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero cold climate 10w30 moderate climate 15w40 hot climate 20w40 clasificare CF/B2-96 capacitate 6,6 litri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vergu cristian Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Re: ulei pt pajero diferential fata 1,2L diferntial spate 2,6L tip ulei 80W Daca ai DSL pe spate e ulei special pentru DSL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlady Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 Re: ulei pt pajero Salut,eu am sunat la mecanicul care s-a ocupat pana acum de masina (de la MCAR Trading) si mi-a spus urmatoarele: Motor-6 Litri(Mobile 1 10w40) Diferentiale-4.5 Litri(Aral Degol) Cutie -3 litri(Esso 75W80 ) Si eu tre' sa-i fac revizia de 165.000 si astea sunt cantitatile pe care m-a pus sa le cumpar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 24, 2008 Autor Partajează Postat Mai 24, 2008 Re: ulei pt pajero cold climate 10w30 moderate climate 15w40 hot climate 20w40 clasificare CF/B2-96 capacitate 6,6 litri marti vreau sa-i schimb toate uleiurile si in motor vreau sa pun Castrol 15w40 mecanicul mi-a spus ca, conteaza si ce ulei a avut in ea. Daca a avut 15w40 si eu ii bac full-sintetic s-ar putea sa-l pape iar masina am luat-o recent . sper sa nu gresesc ! PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vergu cristian Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 Re: ulei pt pajero Motorul tau nu e facut pt full sintetic si de aia o sa consume nu ca a avut in el mineral. motoarele mai noi care merg cu sintetic au tolerantele mici si nu consuma uleiul,o sa mai discutam pe tema asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Motorul tau nu e facut pt full sintetic si de aia o sa consume nu ca a avut in el mineral. motoarele mai noi care merg cu sintetic au tolerantele mici si nu consuma uleiul,o sa mai discutam pe tema asta. Pai si eu sunt de parere cu tine dar ma minunam cand spuneau alti ca cel mai indicat ii full sintetic . eu pana la urma castrol 15w40 am sa-i dau PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Motorul tau nu e facut pt full sintetic si de aia o sa consume nu ca a avut in el mineral. motoarele mai noi care merg cu sintetic au tolerantele mici si nu consuma uleiul,o sa mai discutam pe tema asta. :g De acord 100%. Referitor la ulei si eu am Castrol 15W40. Sunt multumit de el. Initial am mers cu 10W40 dar dupa ce o forjam pe urcari, martorul de ulei din bord incepea sa se aprinda la relanti. Am identificat doua cauze: uleiul care se subtia prea repede iar pe de alta parte, radiatorul de racire plin de noroi, nu mai asigura o racire buna ceea ce conducea la o incalzire mare si rapida a motorului. Am rezolvat cele 2 aspecte si ieri am constatat ca atat uleiul cat si apa stau in limitele date de constructor. Intre doua schimburi trebuie sa completez cam 5-600 grame. Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitsu Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Fratilor nu siu ce dracu faceti voi cu motoarele voastre dar parerea mea este ca gresiti,eu am L200 2005 cod motor 4D56 si la inceput a mers cu 15w40 iar dupa ce am terminat garantia merge doar cu ARAL 5w50 si 0w40 fara sa consume si are 105.000 de km iar cantitatea de ulei este de 7 litri atat intra si atat este dat si de catalogul celor de la ARAL si cei de la CASTROL,nu stiu pe unde va uitati voi de veniti cu 5l sau cu 6l pt ca pe toate cataloagele astia atat dau pt tipul asta de motor ca este 4d56 sau 4d56T cantitatea este aceeasi iar uleiurile de grup, cutie doar le verifici vizual sa nu pice pe undeva ,sa piarda asta daca ai uleiuri din generatia noua ,asta a fost raspunsul pe care lam primit si eu in momentul cand am intrebat la ce perioada se schimba uleiurile in diferentiale ,intrebarea a fost pusa la M CAR,asa ca multa bafta fiecare face cum crede Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Fratilor nu siu ce dracu faceti voi cu motoarele voastre dar parerea mea este ca gresiti,eu am L200 2005 cod motor 4D56 si la inceput a mers cu 15w40 iar dupa ce am terminat garantia merge doar cu ARAL 5w50 si 0w40 fara sa consume si are 105.000 de km iar cantitatea de ulei este de 7 litri atat intra si atat este dat si de catalogul celor de la ARAL si cei de la CASTROL,nu stiu pe unde va uitati voi de veniti cu 5l sau cu 6l pt ca pe toate cataloagele astia atat dau pt tipul asta de motor ca este 4d56 sau 4d56T cantitatea este aceeasi iar uleiurile de grup, cutie doar le verifici vizual sa nu pice pe undeva ,sa piarda asta daca ai uleiuri din generatia noua ,asta a fost raspunsul pe care lam primit si eu in momentul cand am intrebat la ce perioada se schimba uleiurile in diferentiale ,intrebarea a fost pusa la M CAR,asa ca multa bafta fiecare face cum crede Nu te supara, dar de ce la inceput ai mers cu ulei 15w40 si dupa aia ai trecut pe sintetic ? De unde formula asta ? Nu uita ca vb d motoare de generati diferite ii normal ca intr-un motor din 2005 sa folosesti ulei sintetic dar in 1994 m-asi indoii dar poate ai dreptate :roll: Iar uleiul sin cutie, grup etc tu spui ca nu trebuie schimbat niciodata doar te uiti sa vezi cum e ??? PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Mitsu nu uita ca nu vorbeam de L200. Sunt muuulte tipuri de motor. La L040 intra 5.7 fara filtru. Total ca la carte, 5.9 litri cu tot cu filtru. Sa mai punem si 100 grame ca nu o sa umblu cu ei in portbagaj. Deci total 6 litri. La L200 e cu totul alta mancare de peste. Btw, e diferenta de 20 de ani intre a ta si a mea, timp in care multe sau schimbat....si in bine si in rau. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Mitsu nu uita ca nu vorbeam de L200. Sunt muuulte tipuri de motor. La L040 intra 5.7 fara filtru. Total ca la carte, 5.9 litri cu tot cu filtru. Sa mai punem si 100 grame ca nu o sa umblu cu ei in portbagaj. Deci total 6 litri. La L200 e cu totul alta mancare de peste. Btw, e diferenta de 20 de ani intre a ta si a mea, timp in care multe sau schimbat....si in bine si in rau. ok dar ti se pare normal sa folosesti ulei mineral 15w40 si dupa sa bagi full sintetic ? PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Vorba aia: " Fiecare cu aia masii". Adica fiecare face ce vrea cu banii lui. Atata timp cat motorul e ok si nu iti consuma sinteticul ca pe motorina, de ce sa nu? In afara de consum in plus de ulei sintetic nu prea am auzit alte probleme care apar la motoarele vechi. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Vorba aia: " Fiecare cu aia masii". Adica fiecare face ce vrea cu banii lui. Atata timp cat motorul e ok si nu iti consuma sinteticul ca pe motorina, de ce sa nu? In afara de consum in plus de ulei sintetic nu prea am auzit alte probleme care apar la motoarele vechi. ok da tot nu ai raspuns la intrebare ti se pare normal ? tu ai face asa ? PAJERO 2,5 TDI 1994 BMW 520 2002 Opel Corsa 1.3 CDTI 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Am facut deja :ha: . Cei drept, pe motorul vechi. Si nu a avut nici o retinere din a functiona in parametrii normali fara consum excesiv de ulei cum se "obishnuieshte" la o masina de 20 ani. La fel vreau sa pun si pe motorul asta. Iar chestia cu : " Da ce, doar cand sa facut motorul in `83 nu era ulei full sintetic." s-o lasam deoparte. Tot in `83 cand sa fabricat motorul nici diesel Euro 4 sau 5 nu era. Si ia uite ca spre stupoarea tuturor functioneaza si cu dieselul asta "rafinat"... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vergu cristian Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Mitsu, nu poti compara motorul din 2005 cu cel din 1995 iar cantitatile care le-am dat sunt din AUTODATA programul cu care lucreaza toate atelierele service auto dar maine ma uit si in TEC DOC sa vad daca da acelasi lucru . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Re: ulei pt pajero Autodata si Tec Doc au aceleasi date motor. Difera doar producatorii de piese si unele coduri. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitsu Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Re: ulei pt pajero Pajero care este la YO2LP baiatul de la Timisoara daca nu ma insel a fost a lui vig1969,cumnatul meu si masina este din 97 cod motor 4D56, acelasi cu al meu, cantitatile de ulei la fel si la una si la alta masina a mers cu 5w50 si nu papa Referitor la intrebarea de ce am mers intai cu 15w40 si dupa am trecut pe 0 si 5 w40 este pt ca 15w40 bagau aia la service cat a fost masina in garantie,cand am terminat garantia am facut singur reviziile si la sfaturile lui vig am trecut pe 0 si 5 este adevarat ca uleiurile erau calde nu mai mult de 2 luni de la data fabricatiei el fiind distribuitor de aral si castrol ,iar ultimul schimb facut a fost acum 3 saptamani si a intrat 7 litri fix si nivelul de ulei este la maxim fara sa depaseasca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mitsu Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Re: ulei pt pajero 1 Pajero 97, 1Pajero Sport 2001 si L200 2005 ,cod motor 4D56 toate trei ,toate 2.5 turbo ,diferente ;prima; pompa normala,turbo normala,a doua; turbo normala, pompa electrica,a treia ;turbo cu geometrie variabila,pompa electronica asistata de calculator Trageti voi concluzile,ca eu si ai mei prieteni am traso :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate