gabytm Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Cu ce putem inlocui plansa de bord si ceasurile originale? La mine bordul arata ca dupa Vietnam... Ma gandesc sa pun de la alta masina un alt bord, impreuna cu tulumba de incalzire( ca trebuie sa se potriveasca aerisirile) si sa schimb si ceasurile indicatoare cu ceva electronic pe led-uri. Tulumba de incalzire sa aiba in ea si locul sau chiar si vaporizatorul de A/C, poate dupa aia adaptam si restul .. De la ce credeti ca putem transplanta un bord cu modificari minime, sau cum am putea si din ce am putea confectiona unul. ( stiu ca exista fibra de sticla, dar nu stiu sa lucrez cu ea). Cum putem intinde piele pe suprafete rotunde sau rotunjite fara sa faca cute...sau un material care sa arate frumos in cazul unui bord confectionat? Intrebarile nu tin neaparat de mecanica cat tin de experienta fiecaruia din viata de zi cu zi. Cat despre schimbarea ceasurilor cu altfel de indicatoare ma gandeam sa pun ceva pe led-uri . Cam atat am cunostinte de electronica. Microcontrolere si LCD- urile sunt prea complicate pentru mine. Poate reusim sa facem ceva cu spartanismul bordului de Niva. Idei, pareri? 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Modelul de bord care-l am eu pe masina, ti s-ar potrivi sigur,fara alte modificari,numai ca este cam greu de gasit/procurat. Am mai vazut la niva modificata de greci,un bord de Mercedes C klasse,cu tot cu tunelul dintre scaune,sau cal,parca asa se numeste,dar mai avea pe langa si motorul.....si nu numai:grin: Eu urmaresc de ceva vreme sa montez o cotiera intre scaune,sa adaptez de la alta masina si sa remodelez levierul de viteze,dar inca mai caut si ma mai gandesc la solutii.Am gasit ceva interesant pe un sait,bineanteles la rusi,o cotiera gen tren,care avea prindere separata de scaun,la surubul de la centura si aceeasi problema: aproape imposibil de procurat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pirvu Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri In afara de cele trei tipuri de bord cu ceasurile aferente, orice improvizatie este sortita esecului.....exceptie - bord facut la comanda, reconstruit pe scheletul metalic al unuia original cu ceasuri separate pentru fiecare martor de bord (pret = scai is da limit :) ) M-a batut gandul si pe mine si dupa ce am estimat ca sar lejer de 1000 ron cu costurile pentru bord si ceasuri...am renuntat. Care ma contrazice :ha: ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri @liviuvisanl O cotiera de LJ70 iti pot dona eu daca iti este buna. De asemenea iti pot dona si o coaja de bord volan stanga de Mercedes C-Klasse model W203 (2001-2006). Trebuie sa ai in vedere ca in partea pasagerului airbagul a fost sarit si trebuie sa faci ceva lipituri pe acolo. (ptr detalii daca le doresti da-mi pm) :h5 Suruburile de la centura le poti face ...Adica iti trebuie niste suruburi cu pas marunt, piulite si distantiere. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri daca dati de vreo solutie nu ezitati sa imi spuneti si mie ca eu sunt unul dintre cei interesati :) ceasuri separate si alte chestii vreau si eu dar pe mine ma tenteaza si ma intereseaza partea functionala nu atat estetica masinii. despre confectionat cu fibra si piele nu te pot ajuta pe fibra dar la piele pot sa iti spun ca daca vrei sa faci ceva trebuie sa o uzi pe interior cand o intinzi si apoi dupa ce ai asezato pe calapodul aferent peste bord trebuie hidratata sa nu se crape cand se usuca si cand elimina apa pe care ai folosit-o la intindere. unii foloseau abur pentru intindere si maleabilitate iar dupa o hidratau cu ulei de masline pe o carpa imbibata sau cu spreiuri cu solutii ca alea care se folosesc la bocancii din piele intoarsa. eu m-am gandit sa adaptez un bord electronic de opel Kadett GSI ala pe benzina dar am renuntat e mult prea complicat pentru nivelul meu de cunostinte in domeniu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri @gabytm nu inteleg de ce nu iei unul cu totul de la dezmembrari...! Si asa vei avea probleme la demontaj/montaj ....dar sa incerci ceva improvizatii sau adaptari !! Daca iti place aventura tehnica mergi inainte dupa modelul rusesc ...un pas inainte ,doi inapoi...! Bafta ,ca vei avea nevoie... de multa bafta ! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri @liviuvisanl O cotiera de LJ70 iti pot dona eu daca iti este buna. De asemenea iti pot dona si o coaja de bord volan stanga de Mercedes C-Klasse model W203 (2001-2006). Trebuie sa ai in vedere ca in partea pasagerului airbagul a fost sarit si trebuie sa faci ceva lipituri pe acolo. (ptr detalii daca le doresti da-mi pm) :h5 Suruburile de la centura le poti face ...Adica iti trebuie niste suruburi cu pas marunt, piulite si distantiere Salut Yonut si mersi, cu cotiera,chiar o sa vin sa vedem despre ce este vorba,poate se potriveste.Oricum,caut solutii si pt Freelander si din 2 masini, s-o potrivi pe una. De bord nu am nevoie,pt ca l-am schimbat anul trecut cu modelul asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71254-Plansa-bord-Niva&highlight=plansa+bord+lada+niva Iar despre cotiere,ma refeream la un model ceva de genul,cu sistemul de prindere la suruburile de la centuri: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Am gasit si un filmulet pe you tube,mai lipseste....produsul in sine :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Cotiera este de tip cutie si este din plastic... dar cred ca se poate adapta pe orice masina daca ai spatiul necesar. Fie o aplici direct fie ii confectionezi un "cal". consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Daca nu vin cu niva,o sa masor distanta dintre scaune, sa vin cu temele facute!:grin: trebuie sa bricolez eu ceva.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 (editat) Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri scaiceanu marian Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri @gabytm nu inteleg de ce nu iei unul cu totul de la dezmembrari...! Si asa vei avea probleme la demontaj/montaj ....dar sa incerci ceva improvizatii sau adaptari !! Daca iti place aventura tehnica mergi inainte dupa modelul rusesc ...un pas inainte ,doi inapoi...! Bafta ,ca vei avea nevoie... de multa bafta ! problema la adaptarea unui bord "modern" consta in faptul ca cel de Lada este foarte ingust plecand de la geam catre interior. Este mult mai simplu de schimbat cu unul original, dar daca tot e sa schimb, poate reusesc sa pun/fac unul mai prietenos. Undeva pe aici s-a discutat si despre faptul ca seara si noaptea se vad numai ceasurile, butoanele de bord ioc si daca nu ai memorat unde e fiecare umbli pe bajbaite dupa ele. Cam asta este ratiunea ideii lansate, sunt convins ca fiecare dintre noi vrea sa mai adauge sau imbunatateasca ceva la masina lui. Poate iesi ceva interesant. Personal ma gandeam sa fac un bord din lemn (placaj , OSB etc) pe care sa il imbrac in piele sau altceva si care sa coboare din centru catre scaune, asa ca la mult mai scumpele surioare offroad gen bmw, hyundai, si cate mai sunt. Maneta aia de viteze arata ca un cui infipt in perete... ma gandeam sa ii mut punctul de sprijin si sa comand levierul din cutie cu alte tije impingatoare. Ma gandesc aici la un paralelogram deformabil, dar ma incurca chestia cu apasatul manetei ca sa intre in marsarier....mai studiem La butoanele de bord ma gandeam sa dau o raita pe la dezmembrari si sa salvez niscai butoane luminoase Iar referitor la indicatoare, plecand de la ideea ca Niva nu este cine stie ce vitezomana, sa fac niste indicatoare cu leduri pentru viteza, turatie si tot cu leduri dar mai precise cele de presiune de ulei, litrometru, temperatura apei si incarcarea bateriei. Frumusetea consta in faptul ca folosind leduri colorate poti seta din montaj niste culori care sa iti indice eventuale avertizari (rosu) sau depasiri de turatie....evident imaginatia fiecaruia este limita Mai jos este o poza cu o schita de bord compusa din suprafete cat mai drepte, astfel ca la acoperire cu piele sau altceva sa nu am suprafete curbe in 3D. Sufera orice fel de modificari, in functie de solutia de confectionare aleasa Editat Martie 28, 2013 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Si la bordul meu,daca fortez levierul la treapta a 5-a,ating cu mana de el.La bordul schitat de tine,cu siguranta ar trebui sa muti levierul mai in spate.Eu ma gandeam sa scot levierul din bucsa si sa adaptez altul,curbat spre interior,cum era la aro 10 model nou,cutie in 4 trepte.Acolo,aveam avantajul ca nu trebuia sa apas pentru marsarier.Daca gasesti o solutie,abia astept sa o vad:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri da un bord ca al meu nu va place?:) e cel mai bun are si spatiu confera si libertate de aranjare a lui cum vrei plus ca iti permite accesul la oricare din componente simplu si rapid :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri :ha: Pune si tu o poza cu "bordul", sau mai bine spus lipsa lui sa inteleaga oamenii despre ce e vorba in propozitie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri :ha: Pune si tu o poza cu "bordul", sau mai bine spus lipsa lui sa inteleaga oamenii despre ce e vorba in propozitie... :D:D:D nu am da daca ai tu vreuna eu ma bucur daca o postezi sa fie sursa de inspiratie :D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Cu interiorul nu am,pt ca nu prea am la ce sa fac poze,in afara de scaune si volan,care nici ala nu e complet.Dar data viitoare,poromit ca o sa fiu mai atent cu detaliile:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big Daddy Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri La bordul pe care l-a pus Liviu eu adaptam in locasul ceasului asa ceva si are si voltmetru: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri La bordul pe care l-a pus Liviu eu adaptam in locasul ceasului asa ceva si are si voltmetru: [ATTACH=CONFIG]173415[/ATTACH] de unde cumpar unul ca pe bune imi pun asa ceva ca imi chiar place :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Da,chiar e interesant,dar ar trebui sa stiu dimensiunile,ca la mine este aproape patrat locasul.Oricum, nu cred ca, costa 500 de lei cat computerul de bord care-l gasisem eu si de taiat,pot sa mai tai din marginile bordului:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big Daddy Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 (editat) Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Nu vreau sa am pb ca fac cine stie ce reclama pe forum cand am copiat poza a iesit si siteul pe coltul din stanga sus. Dai la cautare pe siteul respectiv cuvintele voltmetru auto si va aparea si produsul acesta. Dimensiunea ecranului: 125x65x20mm. Acum aveti si voi grija la tepe ca in romania comanzi un produs si poti primi un cartof. E si pe ebay la Price:US $16.99 Editat Martie 28, 2013 de Big Daddy 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Martie 30, 2013 Autor Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri liviuvisanl Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Si la bordul meu,daca fortez levierul la treapta a 5-a,ating cu mana de el.La bordul schitat de tine,cu siguranta ar trebui sa muti levierul mai in spate.Eu ma gandeam sa scot levierul din bucsa si sa adaptez altul,curbat spre interior,cum era la aro 10 model nou,cutie in 4 trepte.Acolo,aveam avantajul ca nu trebuia sa apas pentru marsarier.Daca gasesti o solutie,abia astept sa o vad uite in poza de mai jos o posibila rezolvare a mutarii manetei schimbator: Punem un pivot prins in podeaua masini si de el prindem noua maneta care are acea teava. De la acea teava confectionam o tija cu cei doi U la capete, cu precizarea ca U-ul de la schimbator are acea buza in sus. Confectionam si piesa care se pune pe manetuta aceea care intra in cutia de viteze. Nu stiu cum este marasarierul la cutia cu 5 viteze, la mine care e cu 4 trebuie sa apesi in jos, sa dai in dreapta si sa tragi in spate. Aici intervine piesa desenata cu rosu. Daca trag de ea in sus se vede ca se va sprijini pe maneta si pe buza de la U. In aceasta pozitie impingi in fata si maneta fata de piesa orizontala cu cei doi U nu mai pivoteaza si apasa pe piesa din cutie. Dai in dreapta si tragi in spate si asa ai intrat in marasarier. Am verificat, in momentul in care ai apasat piesa din cutie si ai dat-o si in dreapta, ca sa intre in marsarier nu mai trebuie mentinuta apasarea. Este la nivel de teorie, nu m-am apucat inca de ea, deci nu am nici o dimensiune. Evident, la nivel estetic s-ar impune ca piesa de plastic pe tunel sa fie refacuta, sau ansamblul descris acoperit cu ... sa zicem asa la prima strigare .. o teava de plastic taiata in lungime, vopsita si cosmetizata etc Orice imbunatatire este binevenita. 1 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Si la 5 trepte,marsarierul este ca la 4 trepte.Este interesanta idea si te apreciez ca esti perspicace in proiectari! :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nas ne dagoniat Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri buna Gaby referitor la plansa de bord ,poti incerca un bord de BMW seria 3.(ursulet),sau seria 5 PANA IN AN 96 ,am vazut un asemenea bord pe niva in foto pe care o atasez ,personal am montat un asemenea bord pe una din fostele mele masini ,ce pot sa ti spun ca are o greutate scazuta se lucreaza usor cu el ,la furtunurile de incalzire am adaptat furun de aspirator destul de gros si extenzibil .dar dupa cum se vede in foto la niva va fi necesara montarea schimbatorului catre spate ,din ce vad la niva a fost montat un bord de seria 5 .dar poti face masuratori sa vezi ce merge mai bine.asemnea planse gasesti la dezmembrari la pret rezon ,al meu a fost 2 mil acum 10 ani primele 2 foto cu ce am montat eu,foto 3 lada niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Arata foarte bine, multumesc de poze si indicatii. De altfel schita pusa de minevtot dintr-un bord de BMW este inspirata. Sper sa gasesc ceva convenabil 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu_untaru Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Salut. Cat de vreo saptamana, ceasul de pe bord de freelander. S-au dus pixelii, probabil de la soare. Nu exista nimeni care sa il aiba??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate