Liviu-San Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Salut. Cat de vreo saptamana, ceasul de pe bord de freelander. S-au dus pixelii, probabil de la soare. Nu exista nimeni care sa il aiba??? Asa, si cum te-ai gandit tu ca o sa gasesti ceas de freelander, in sectiunea de Lada?:grin: Cauta la dezmembrari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu_untaru Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Asa, si cum te-ai gandit tu ca o sa gasesti ceas de freelander, in sectiunea de Lada?:grin: Cauta la dezmembrari! Corect :) Scuze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Asa, si cum te-ai gandit tu ca o sa gasesti ceas de freelander, in sectiunea de Lada?:grin: Cauta la dezmembrari! ce nu ai inteles Liviu :) omu face trafic c anu are destule mesaje sa vada ce e la sectiunea respectiva :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Io zic sa nu ne grabim....sa-l mai lasam sa ne cunoasca.....:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Decembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Exista cineva din colegii de pe forum care sa poata proiecta si executa, evident contracost(+berica de rigoare): - un kilometraj electronic cu afisare pe 5 digiti LED, cu memorare(ODO); - un kilometraj electronic cu afisare pe 4 digiti LED, cu memorare si cu posibilitate de reset (TRIP) Din cate am citit pe internet, nu se poate face decat cu microcontroler ce trebuie programat.......deja e prea mult pentru mine. M-as baga si la executia fizica, daca ma ajuta cu schema si mai ales cu microcontrolerul programat. Intentia este de a ingloba cele de mai sus intr-un bord electronic facut cu LED. Indicatie analogica(bargraph LED)si digitala. - Turometru si vitezometru analog+digital - Restul ceasurilor doar analogice - Celelalte indicatii gen semnalizare si restul de becuri vor fi tot leduri. Stiu ca este poate pueril, demodat, time killer, dar cred ca poate fi distractiv. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Exista cineva din colegii de pe forum care sa poata proiecta si executa, evident contracost(+berica de rigoare): - un kilometraj electronic cu afisare pe 5 digiti LED, cu memorare(ODO); - un kilometraj electronic cu afisare pe 4 digiti LED, cu memorare si cu posibilitate de reset (TRIP) Din cate am citit pe internet, nu se poate face decat cu microcontroler ce trebuie programat.......deja e prea mult pentru mine. M-as baga si la executia fizica, daca ma ajuta cu schema si mai ales cu microcontrolerul programat. Intentia este de a ingloba cele de mai sus intr-un bord electronic facut cu LED. Indicatie analogica(bargraph LED)si digitala. - Turometru si vitezometru analog+digital - Restul ceasurilor doar analogice - Celelalte indicatii gen semnalizare si restul de becuri vor fi tot leduri. Stiu ca este poate pueril, demodat, time killer, dar cred ca poate fi distractiv. sau poti sa cauti un bord de opel kadett gsi care avea un bord electronic cam cum il descrii tu :):):) eu am fost unul care ma gandeam la aceasta varianta in cautarea mea de a reduce cat mai mult greutatea masinii de oriunde este posibil dar am ajuns la concluzia ca munca si investitia aferenta inclusiv in piese nu se justifica doar pentru acest considerent al reducerii masei iar bordul actual de niva si aici ma refer la partea cu ceasurile nu cred ca depaseste 1,5kg :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Bordul de (S)Logan intra pe Niva la fix, ma refer la coaja. Trebuie sa verific treaba cu tulumba (pe verticala) si daca intra si aia atunci aproape sigur ca voi pune un bord de Logan. Basca ca are in el tot ce trebuie si pentru AC. In mod sigur vor trebui efectuate si ceva modificari, dar intra foarte bine in latimea masinii si pe la dezmembrari se gasesc relativ ieftine. Referitor la ceasuri evident ca vor fi inlocuite, caci nu vei avea disponibili senzorii si computerul loganului. Nasol e ca in locul ceasurilor originale nu poti inghesui toate ceasurile Nivei, dar daca facem voltmetru cu litrometru cu termometrul si presiunea de ulei pe bara de LED atunci s-ar putea sa incapa toate. La o discutie preliminara cu un nene la telefon, un bord complet de Logan, primul model, deci ala gri complet, fara briz brizuri , cu tulumba, butoane, furtune, ventilator, radiatoare, inclusiv de AC...deci cu tot ce are in el, inclusiv coloana de directie vroia 450lei. Nu imi dadea ceasurile si volanul. De pe net am gasit ceasuri cu 100-250lei, iar de volan nu m-am interesat inca, ca nu stiu daca sa il iau cu airbag sau nu :ha: (glumesc, evident, dar chiar nu m-am interesat). Nu este o decizie finala, cercetarile continua... 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri In locul tau,as merge tot pe bordul de BMW,pt ca este finisat altfel,nu numai plastic si mie mi se pare ca "ar da mai bine" (doar opinie personala). Un argument pro, ar fi acela ca poti adapta si consola centrala,sa aiba o continuitate,poate schimbatorul de viteze scurtat si eventual o cotiera,dar nu prea te ajuta pozitia inalta a scaunelor de niva. Facusera grecii o Niva frumoasa, cu bord de C Klasse,dar avea si motorul si transmisia:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri ce va mai place sa va complicati :) in loc sa va chinuiti sa adaptati cine stie ce bord de la cine stie ce masina nu e mai simplu sa eliminam ce e inutil :) nu asa ca mine ca eu am mers putin cam mult dar se paote face si cu simt de raspundere eu as opta pentru mentinerea in functiune strict a celor absolut necesare si eliminarea celor inutile :) acum care sunt sau nu utile pentru fiecare e alta discutie pentru mine e util ceasul de apa,cel de combustibil,presiune uleie,incarcare si cel de cuplare decuplare diferential si eventual turometrul in rest se pot arunca si scapam si de greutate:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri ce va mai place sa va complicati :) in loc sa va chinuiti sa adaptati cine stie ce bord de la cine stie ce masina nu e mai simplu sa eliminam ce e inutil :) nu asa ca mine ca eu am mers putin cam mult dar se paote face si cu simt de raspundere eu as opta pentru mentinerea in functiune strict a celor absolut necesare si eliminarea celor inutile :) acum care sunt sau nu utile pentru fiecare e alta discutie pentru mine e util ceasul de apa,cel de combustibil,presiune uleie,incarcare si cel de cuplare decuplare diferential si eventual turometrul in rest se pot arunca si scapam si de greutate:) Pfff,ia uite cine s-a apucat sa comenteze....:ha: @gaby,vrea sa faca ceva,cumva,nu sa arunce jumate de masina ca alte persoane(se stiu ele care) :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Pfff,ia uite cine s-a apucat sa comenteze....:ha: @gaby,vrea sa faca ceva,cumva,nu sa arunce jumate de masina ca alte persoane(se stiu ele care) :ha: invidiosule :) si eu am facut ceva am usurat masina :) in rest numai de bine cum se spune :) daca e sa fiu scartar si carcotas pot sa spun ca diff lock-ul facut deja a ingreunat masina cu cateva kile si cu sudura si ca cea mai buna varianta ar fi sa arunce bordul sa compenseze:) bordul de niva doar coaja cu ceva plasticaraie are undeva la 7kg :) daca arunci si casetofonul si boxele reduci inca vreo 3 :) eu inca negociez cu copilotul aspectul acesta :) eu vreau sa arunc si fetele de usi el nu ma lasa :) da am zis ca fac un autocolant dupa o poza a fetei de usa si gata treaba:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Am inteles , lu` colegu Karolokw nu ii place Loganul :) "liviuvisanl Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri In locul tau, as merge tot pe bordul de BMW,pt ca este finisat altfel,nu numai plastic si mie mi se pare ca "ar da mai bine" (doar opinie personala). Un argument pro, ar fi acela ca poti adapta si consola centrala,sa aiba o continuitate,poate schimbatorul de viteze scurtat si eventual o cotiera,dar nu prea te ajuta pozitia inalta a scaunelor de niva. Facusera grecii o Niva frumoasa, cu bord de C Klasse,dar avea si motorul si transmisia " Am vazut filmuletul respectiv, a iesit ceva foarte fain, dar e masina de demo, la noi nu treci de RAR cu ea. Plus ca mai am o problema.....nu am Mercedesul .....:) Ar fi mai fain bord de BMW cum zici, doar ca cel de Logan, in toata maretia sa plasticul, e mai accesibil decat un bord de BMW, nu ca bani ci ca usurinta in a-l gasi. Nici eu nu sunt fan prea mare al bordului de logan, dar e destul de ieftin, oricum e mai aspectuos decat cel de Niva si mai are si tot ce trebuie in el pentru AC, doar o pompa sa mai pui cu ce mai trebuie si gata. Ma gândesc ca in bordul de BMW s-ar putea sa nu fie si instalatia de frig si eu as vrea sa imi pun si AC pe masina. Loganul ar fi o alegere nu neaparat estetica cat functionala si accesibila la piese, intretinere etc. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri @gaby, daca iti iei bordul de logan,ar trebui sa ai in vedere sa-ti iei si aeroterma,in eventualitatea ca-ti vei pune A/C. Aeroterma originala de Niva(cea pt A/C,e diferita de cea stok) este o mizerie si te vei trezi ca si mine ca-si face treaba dar nu prea. Cea de logan da randamentul care trebuie si ma refer strict la volumul de aer rece care-ti intra in habitaclu. Si eu am vrut candva sa-i schimb ventilatorul,cu ceva mai "puternic",pt ca ce am eu, nu face fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri pai la aia ma refeream prin cuvântul "tulumba"...la tot bordul cu coaja, radiatoare, ventilator, furtune, capace, clapete, butoane etc, treaba este sa intre tulumba de logan pe verticala pentru ca Dacia nu are tunel de cardan. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri pai la aia ma refeream prin cuvântul "tulumba"...la tot bordul cu coaja, radiatoare, ventilator, furtune, capace, clapete, butoane etc, treaba este sa intre tulumba de logan pe verticala pentru ca Dacia nu are tunel de cardan. ai loc stai linistit si daca nu mai crosetezi tunelul :) oricum tunelul si carcasa cutiei au o distanta de aproximativ 5-6 cm de spatiu intre ele asa ca si daca trebuie sa decupezi putin ai unde :) iar ca recomandare cat ai bordul d elogan jos desfa toate conductele de plastic si toate canalizarile stergele bine spalate...etc si la imbinari izoloeazale cu banda deaia cauciucata cu butil sau cu folie deaia aluminizata pentru ca imbinarile si etansarea de la logan cu burete deala e praf de tot si degeaba faci frig ca pana sa iti ajunga la interior iese prin alte gauri si la tine nu mai ajunge nimic :):):) euy asa am facut dar la caldura si toti cei care au mers cu min epot spune multe :) dar ca nu am caldura in masina :) niciunul :) si asta in conditiile in care nu am modificat nimic la instalatie decat asa putin pe ici pe colo prin partile esentiale :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Gaby--- ai un talent de a atrage priviri la thread-urile tale... Mi-a facut poftă treaba asta!!! Cred că bordu ce mai e la mine seamănă cu a lui KAROL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Gaby--- ai un talent de a atrage priviri la thread-urile tale... Mi-a facut poftă treaba asta!!! Cred că bordu ce mai e la mine seamănă cu a lui KAROL in sfarsit cineva care e atent cu greutatea :) oricum toti imi spun ca cea mai buna metoda de a reduce greutatea e sa schimb copilotul si sa mai slabesc eu vreo 20 de kg si asa castigam cel putin 50 kg :) dar eu nu renunt asa usor la copilotul meu asa ca ma gandesc daca oare nu e mai bine sa mai decupez ceva :) si sa mai arunc din piese si scule ca sigur mai scutesc ceva greutate :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri in sfarsit cineva care e atent cu greutatea :) oricum toti imi spun ca cea mai buna metoda de a reduce greutatea e sa schimb copilotul si sa mai slabesc eu vreo 20 de kg si asa castigam cel putin 50 kg :) dar eu nu renunt asa usor la copilotul meu asa ca ma gandesc daca oare nu e mai bine sa mai decupez ceva :) si sa mai arunc din piese si scule ca sigur mai scutesc ceva greutate :) Da,...la Niva zici că e mașină de descarcerare, trebe să ai toți ”d++cii” la indemână... că nu se știe!!! :fk2 @ gaby, sper că nu te superi, dar nu mă pot abține să nu pun 2 poze... care vorbesc de la sine...: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Nu este absolut nici o problema.:) 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Mersi gaby ! acum zic și ce am avut de gând eu, de am făcut ce e în pozele de mai sus: am avut niste scândură de cireș, care trebuia prelucrată, care în final trebuia să fie bordul, fără locaș pt casetofon, scrumiera etc, trebuia doar găurit + montat niște ceasuri de presiune ulei, temp apă, stare rezervor, precum și niște butoane cu martor luminos, dar m-a lăsat Niva și s-a dus planul! Așa cum ai spus gaby , și eu aveam de gând să-l confecționez din cât mai putine părți, fără prea multe „curburi” + că urma finisarea cu „șmirgăl dă ăla fin” ; poate ieșea ceva frumos...dar n-a fost să fie! Și bordul acela de BMW arată chiar fain! Drink Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Pai si eu aveam de gand sa il fac sint ceva material lemnos, cu cat mai multe linii drepte si sa il acopar cu ceva....nu stiu ce, dar e laborioasa treaba cu ventilatia ......de aceea incerc sa ma orientez la ceva actual, ieftin, cu cat mai multe in el.......si asa am gasit posibilitatea Logan. se gasesc peste tot, e plastic, nu crapa, e urat dar mai frumos decat bordul de lada initial (cel putin fata de ce am eu), are in el toate rediatoarele, butoanele, e luminat, are toate comenzile necesare etc. Daca ma pot lipi de un bord de Logan din astea model nou o sa am in consola centrala si navigator, iti dai seama, dublez valoarea masinii... :) 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Pai si eu aveam de gand sa il fac sint ceva material lemnos, cu cat mai multe linii drepte si sa il acopar cu ceva....nu stiu ce, dar e laborioasa treaba cu ventilatia ......de aceea incerc sa ma orientez la ceva actual, ieftin, cu cat mai multe in el.......si asa am gasit posibilitatea Logan. se gasesc peste tot, e plastic, nu crapa, e urat dar mai frumos decat bordul de lada initial (cel putin fata de ce am eu), are in el toate rediatoarele, butoanele, e luminat, are toate comenzile necesare etc. Daca ma pot lipi de un bord de Logan din astea model nou o sa am in consola centrala si navigator, iti dai seama, dublez valoarea masinii... :) numa si pentru ca ai AC deja valoarea e dubla:) daca ii pui navigatie deja e bonus :):):) nu va inteleg in loc sa va complicati cu lemn imbracat cu o caruta de modificari mai bine aruncati afara tot ce e inutil :) asta apropo de mataraia din pozele de mai sus :) eu am facut curatenie in instalatia electrica a masinii si am aruncat o punga deaia tip maieu plina de fire care nu serveau la nimic si stateau atarnate de o mufa pur si simplu nefolosita. pe sub bord si prin bord sunt o gramada eu am numarat la vreo 7 mufe goale iar la motor si pe langa el deasemenea sunt cateva care stau inutil am gasit mufele de actionare de la motorasele stergatoarelor de far, de la stropitoarea de far,de la nu stiu ce contact,releu, de la nu stiu ce senzor care nu mai e acolo sau nu a fos tniciodata si doar sta degeaba inutil. eu am plecat de la mufele goale am mers pe fiecare fir pana unde se legau la ceva daca se legau iar daca nu facea nimic :) taiat si aruncat :) si desi am aruncat o gramata tot mai am dar nu prea am mai avut rabdare sa perseverez si sa continui cu restul sa ajung sa ramana doar cele folosite,dar voi face asta probabil pe la vara daca mai am timp si chef :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri numa si pentru ca ai AC deja valoarea e dubla:) daca ii pui navigatie deja e bonus :):):) nu va inteleg in loc sa va complicati cu lemn imbracat cu o caruta de modificari mai bine aruncati afara tot ce e inutil :) asta apropo de mataraia din pozele de mai sus :) eu am facut curatenie in instalatia electrica a masinii si am aruncat o punga deaia tip maieu plina de fire care nu serveau la nimic si stateau atarnate de o mufa pur si simplu nefolosita. pe sub bord si prin bord sunt o gramada eu am numarat la vreo 7 mufe goale iar la motor si pe langa el deasemenea sunt cateva care stau inutil am gasit mufele de actionare de la motorasele stergatoarelor de far, de la stropitoarea de far,de la nu stiu ce contact,releu, de la nu stiu ce senzor care nu mai e acolo sau nu a fos tniciodata si doar sta degeaba inutil. eu am plecat de la mufele goale am mers pe fiecare fir pana unde se legau la ceva daca se legau iar daca nu facea nimic :) taiat si aruncat :) si desi am aruncat o gramata tot mai am dar nu prea am mai avut rabdare sa perseverez si sa continui cu restul sa ajung sa ramana doar cele folosite,dar voi face asta probabil pe la vara daca mai am timp si chef :) treaba cu AC ar fi super, iar navigația... nu mai zic!!! La mine îs deocamdata atâtea mațe iar din lipsa de timp, și eu am scos o sacoșă de inutilități, și tot mai e... dar nu e timp! deci @gaby, dacă pui bordu de Logan, cred că arată mai bine decât Niva, acu numa să ai timpu necesar, că de.. ești tătic parcă!?!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 24, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: inlocuire / schimbare plansa bord + ceasuri Pai de aceea totul la mine dureaza, ca sunt tatic de 2 copii mici si m-am mutat de ceva timp si la casa si conform zicalei cum ca la casa este nevoie de sluga, cam iti dai seama ce de timp liber am. Dar anul asta termin cu caroseria, cu mecanica, ii fac o electrica cat sa porneasca sa am pe spate semnalizare si frana dupa care la vopsit cu ea. Apoi, in limita timpului disponibil ramas ma apuc si de interior. Cam asta este planul. De aia am timp sa bantui pe net dupa borduri, ceasuri samd care probabil nu au sa ajunga niciodata in Lada mea, dar poti sti de unde sare iepurele? Si acum daca tot sunt off topic, mai o intrebare si revin la subiect, am vazut ca putem intra pe Tapatalk, dar cand am vrut sa ma bag acolo zice ca forumul nostru nu este disponibil. Fac eu ceva gresit? Multumesc si inca odata scuze de off topic 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate