Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RCA pe numele celui trecut in procura?

Andrei_vl

Postări Recomandate

In speranta ca voi gasi un raspuns concret, va pun urmatoarea intrebare:

Am o masina inscrisa pe numele meu, daca fac o procura notariala, in care il trec pe x utilizator al masinii, cine ramane sa faca asigurarea RCA ( pe al cui nume)?

:tk

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: RCA pe numele celui trecut in procura?

In speranta ca voi gasi un raspuns concret, va pun urmatoarea intrebare:

Am o masina inscrisa pe numele meu, daca fac o procura notariala, in care il trec pe x utilizator al masinii, cine ramane sa faca asigurarea RCA ( pe al cui nume)?

:tk

Daca ai de gand sa pastrezi masina, pune-o pe numele parintilor, bunicilor si ai scapat de o grije. Altfel vei merge din procura-n procura multi ani.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Daca ai de gand sa pastrezi masina, pune-o pe numele parintilor, bunicilor si ai scapat de o grije. Altfel vei merge din procura-n procura multi ani.

Asta era cea mai buna solutie dar acum nu se mai poate cu nenorocirea asta de taxa ( timbru de mediu...)

Link spre comentariu

Asta era cea mai buna solutie dar acum nu se mai poate cu nenorocirea asta de taxa ( timbru de mediu...)

Daca masina-i adusa inainte de 2007, trebuie sa aiba vama platita. La inmatriculare se tine cont de ea, mai dai diferenta sau primesti inapoi. Daca-i adusa dupa 2007 si nu s-a lasat cu "procese", taxa este platita.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Daca masina-i adusa inainte de 2007, trebuie sa aiba vama platita. La inmatriculare se tine cont de ea, mai dai diferenta sau primesti inapoi. Daca-i adusa dupa 2007 si nu s-a lasat cu "procese", taxa este platita.

Masina e produsa in 95, inmatriculata in 96 pe Mitropolia Moldovei si Bucovinei. 2008- 2011 un " senator" si dupa la mine...

Cum aflu daca a fost adusa de afara? ( in afara de un cod de sub capota, care imi spune ca e " pentru Germania", nu stiu...)

Link spre comentariu

Cum aflu daca a fost adusa de afara?

Foarte simplu, in Romania nu s-a fabricat astfel de masina. Daca nu ai tot istoricul masinii, devine complicat si nu-i exclus ca masina sa fi fost adusa de o fundatie si sa fi fost scutita de taxe vamale, avand in vedere primul detinator.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Foarte simplu, in Romania nu s-a fabricat astfel de masina. Daca nu ai tot istoricul masinii, devine complicat si nu-i exclus ca masina sa fi fost adusa de o fundatie si sa fi fost scutita de taxe vamale, avand in vedere primul detinator.

Intr-adevar masina intra sub incidenta unui articol din lege, care e trecut in cartea masinii si e legat de " fundatii" deci se prea poate sa fi fost scutita de taxe, spre raul meu...

Astept sa " pice" si timbru de mediu si sa trec masina pe altcineva... ca domnii de la asigurari, considera, total gresit dupa parerea mea, ca riscu de accident e influentat de varsta... ( km. parcursi, starea drumurilor, educatia soferilor, masinile etc. sunt " zero barat" in imaginatia lor... )

Link spre comentariu

Inainte era rubrica separata in polita cu detinator si utilizator, dar nu stiu motivul pentru care s-a renuntat ...

Daca e "pentru Germania" e clar ca primul proprietar a fost neamt si masina a fost adusa ulterior, d-aia e si pe fundatie.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Inainte era rubrica separata in polita cu detinator si utilizator, dar nu stiu motivul pentru care s-a renuntat ...

Daca e "pentru Germania" e clar ca primul proprietar a fost neamt si masina a fost adusa ulterior, d-aia e si pe fundatie.

Radu, tu mi-ai " citit" codurile si asa scrie acolo.

Partea proasta e ca nu ma avantajeaza daca e asa... asta se intampla cand te trezesti tarziu...

Link spre comentariu

Stiu, nu am contestat ce scrie acolo, ci vroiam sa arat ca a fost adusa ulterior si pe vremea aceea mergea varianta inmatricularii pe fundatii, biserici etc.

Eu sunt curios la a mea care a fost facuta pt. Romania :grin: , deci primul proprietar roman persoana juridica, ce taxe s-ar fi platit ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Du-te la un avocat care se ocupa de procese impotriva taxei de inmatriculare - al meu spune ca si la asta noua merge prin tribunal. Masina ta e deja inmatriculata si poti merge pe procura pana se da sentinta, chiar daca dureaza mai multe luni. Altfel, tot cu procura... Ce masina e?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Du-te la un avocat care se ocupa de procese impotriva taxei de inmatriculare - al meu spune ca si la asta noua merge prin tribunal. Masina ta e deja inmatriculata si poti merge pe procura pana se da sentinta, chiar daca dureaza mai multe luni. Altfel, tot cu procura... Ce masina e?

Opel Frontera 2.3td 1994 fabricata si 1995 inmatriculata in tara :h5

Link spre comentariu

Cel mai ieftin ~1400ron pe an... mi se pare foarte mult pentru cum despagubesc firmele de asigurari in general... stiu ca dau banii degeaba, ca in principiu asta e marea problema... ma rog, problema generala la noi...

Editat de Andrei_vl
Link spre comentariu

Da, stiu, dar nu mi se pare corect sa platesc in plus, ei merg pe o idee total netemeinica, dar care le aduce bani. Daca am sub 30 de ani nu inseamna ca prezint risc mai mare pe sosele! Or sa puna si RCA diferentiat pe varsta masinii, ca au facut ei " masuratori" si a reiesit din ele ca cei cu masini ce depasesc x ani prezinta risc mai mare de accident......... :ce

Urmeaza RCA diferentiat pe marca masinii, combustibilul pe care il foloseste, dimensiuni etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare